Jump to content


Photo
* * * * - 4 votes

Kuda ide ova Srbija?


  • Please log in to reply
36597 replies to this topic

#33511 darth bane

darth bane
  • Members
  • 7,311 posts

Posted 09 November 2017 - 08:54

Ni Ukrajinci ni Rumuni nisu unijati vec pravoslavci. Medju Ukrajincima postoji unijatska manjina ma zapadu zemlje, ali njih je manje od 10%. Medju Rumunima takodje postoji unijatska manjina, ali njih je samo oko 1%.

To da su Ukrajinci vecinski katolici ili unijati je ruska propaganda koja veze sa realnoscu nema.

tacno, ali da vas ne zavaraju citati iz Wikipedie: Rumuni i Bugari su uglavnom Unijati, sto se i dalje vodi kao Ortodox - znaci sve je isto kao i u bilo kojoj drugoj pravoslavnoj crkvi, razlika je samo u tome sto priznaju vrhovnu vlast Pape. Slicno je i u Ukrajini. Ali , svi ovi sukobi nemaju nikakvu vezu sa Papom. Zapravo, cak dolazi i do priblizavanja Pape i Vseljenskog Patrijarha .... tako da ovi sukobi imaju vise veze sa nekim drugim (ovozemaljskim) nesuglasicama.


  • 0

#33512 A sad

A sad
  • Members
  • 3,504 posts

Posted 09 November 2017 - 09:11

tacno, ali da vas ne zavaraju citati iz Wikipedie: Rumuni i Bugari su uglavnom Unijati, sto se i dalje vodi kao Ortodox - znaci sve je isto kao i u bilo kojoj drugoj pravoslavnoj crkvi, razlika je samo u tome sto priznaju vrhovnu vlast Pape. Slicno je i u Ukrajini. Ali , svi ovi sukobi nemaju nikakvu vezu sa Papom. Zapravo, cak dolazi i do priblizavanja Pape i Vseljenskog Patrijarha .... tako da ovi sukobi imaju vise veze sa nekim drugim (ovozemaljskim) nesuglasicama.

Ne. Ni Bugari ni Rumuni nisu unijati. Nesto drugo je u pitanju sto te buni. Bugari i Rumuni su presli na gregorijanski kalendar, ali nisu unijati i ne priznaju papu. Na gregorijanski kalendar je presla i Grcka pravoslavna crkva.
U Ukrajini nije ni to slucaj, sve tri ukrajinske pravoslavne crkve postuju julijanski kalendar. Postoje dve unijatske crkve, one su skoncentrisane na cetiri jugozapadne oblasti, Lavovsku, Ivanofrankovsku, Termopilsku i Zakarpatsku, ali nisu vecina ni u svim tim oblastima. U vecem procentu ih ima u jos jednoj ili mozda dve oblasti, ali ne mogu sad da se setim koje. Podaci sa Wikipedije mozda i nisu tacnu, ali unijata u Ukrajini svakako ima manje od 10%.
U Rumuniji oko 1% i skoncentrisani su uglavnom na terutoriji koja je bila dugo pod vlascu Austrougarske. U Bugarskoj je broj unijata simbolican, isto kao i u Makedoniji.
Edit.

Sto se Bugarske tice, oko 1% Bugara su katolici, najvise ih ima u okolini Plovdiva. Pored njih, katolici su i takozvani Banatski Bugari, ali njih u Bugarskoj skoro da i nema, vrlo malo u severnoj Bugarskoj, oni zive u Srbiji ( Vojvodina, Banat) i u Rumuniji (rumunski Banat). U Srbiji ih u vecm broju ima u selima Ivanovo, Skorenovac i Belo Blato. Vecinom su madjarizovani, tako da ih sada ima jako malo.

Edited by A sad, 09 November 2017 - 09:42.

  • 3

#33513 lokarda

lokarda
  • Members
  • 2,255 posts

Posted 09 November 2017 - 09:47

Trebalo bi sve prebaciti na regiju, trebalo bi podržati Ukrajince, trebalo bi se ne zamjeriti Rusima, trebalo bi....


  • 0

#33514 Doc Holliday

Doc Holliday
  • Members
  • 3,537 posts

Posted 09 November 2017 - 20:45

Šta to trpi i zbog čega da da ostavku. Kao, Dačić vodi neku svoju politiku, mimo ili kontra AVa. 

Jes, malo morgen.

 

ma da...  AV je kao Kostunica...  neobavesten... Ne zna nista sta se desava oko njega.. Ni u savamali, ni o hajkama na pinku i informeru, ni sta Dacic radi sa rusima... nista AV pojma nema... totalno NEOBAVESTEN....


  • 0

#33515 Senn

Senn
  • Members
  • 213 posts

Posted 10 November 2017 - 03:47

23131670_10214233433727452_3241905242462

 

:ajme:

 

Spoiler

Al' ipak se priče o nekakvom "liderstvu u regionu" uspešno prodaju, redovno, već dugi niz godina/decenija :ajme: Valjda takve priče pale jer gađaju na onaj komšijsko-utrkivački mentalitet...


  • 0

#33516 Atreid

Atreid
  • Banned
  • 8,210 posts

Posted 10 November 2017 - 12:07

Odlican je Gera, ima u Danasu dobar tekst na temu spomenika Djindjicu, ali samo u stampanom izdanju, jos uvijek nije dostupan on-line. Zato cu ovdje staviti jedan njegov malo stariji tekst. Pretpostavljam da su slicne teze i u jednom i u drugom:

 

 

Živko Grozdanić Gera
TRANSPLATACIJA ĐINĐIĆA

Jedan konkurs, koji je u suštini tender, javna nabavka, toliko je zatalasao Srbiju, da bi i Zoran Djindjić, verovatno nešto napisao o tome. Pošto sam ja neki bajni skulptor koji lupa skulpture, moram nešto napisati.

 

Konkurs za idejno rešenje spomenika Zorana Đinđić u Beogradu podelio je Srbiju do daske. Polemika u javnosti je poprimila karakter kulturnog događaja visokog rizika. Odma na početku pisanija, moram reći zašto nisam za ovaj spomenik - konkurs. U stvari, kad je bio raspisan konkurs, moje kolege su me ganjale da se prijavim i pobedim. Prosto i jednostavno. Isto kao i Mrdjan Bajić... došao sa Biljanom, pokupio dokumentaciju, pročitao konkuRsne uslove, seo , nacrtao, fantazirao, filozofirao, poslao i pobedio. I tačka. Tako sam mogao i ja, mogli su Raša Todosijević i Keka, Branka Andjelković i Branko, Milica Tomić i Trša... Zoran Popović, Jasna Tijardović i Una... svi smo mogli učestvovati na konkursu i pobediti. Ali nismo.

Međutim, razlika između onih koji su konkurisali i nas koji sa gnušanjem sve ovo gledamo i čitamo, je sad toliko velika, da rasprava o spomeniku prerasta u umetnički pokret. Davno sam govorio svojim kolegama umetnicima, krajem 80-tih prošlog veka, kad su se spremali da idu na Gazimestan, a bilo ih je, da se mane ćorava posla. Odlaskom na Gazimestan sjebaće se do kraja života. I danas, kada su skapirali da im je odluka o odlasku na Gazimestan, najveći promašaj u životu, kasno je. Nema te vode i hemije koja tu fleku može izbrisati.

 

E, tako je i sad sa ovim konkursom za spomenik Zoranu Đinđiću. Prosto rečeno, nije trebalo učestvovati. Mrđan Bajić, Biljana Srbljanović i svi politički definisani ljudi, nisu uopšte trebali pomisliti da učestvuju u toj pljački diskursa Zorana Đinđića.

 

Prevedeno na politički teren, raspisvanje konkursa Đinđiću je samo još jedna mala pljačka u velikoj istorijskoj pljački Demokratske srbije, odnosno, Demokratske stranke. Aleksandar Vučić, je ušao u politički harač, doprineo svojim pričama u radikalnoj stranci da se Đinđić ukloni, i onda po nekoj šemi počeo da pljačka Demokratsku stranku, da je ubija kao što su ubili i Đinđića. Opljačkao je programske ciljeve DS-a, naselio se u nju, i počeo da glumata Đinđića, da tumači Evropu i da nas vodi ka njoj. Satire je i dalje, oće seme da joj sjebe.

Moralno je pitanje, ima li bilo ko, ko je bio na strani Zorana Đinđića, javno ili privatno, da pokuša učestvovati na ovom konkursu. Nažalost, po meni, i Mrđan Bajić i Biljana Srbljanović su nehotični saučesnici pljače stoleća koju Vučić i dalje svakodnevno radi satanizirajući Demokratsku stranku i sve ostale. Ovo što pišem nije pisanje člana DS-a, već objektiviziranje niza događaja koji su iza i ispred nas. Vučić je, nažalost postao diskurs, pojava i fenomen u kontekstu postmoderne Srbije koja konfiskuje svo nasleđe DS-a i reciklira ga kao diletant bez presedana. U tom procesu reciklaže svoje radikalske prošlosti, došao je na red I konkurs za spomenik Zoranu Đinđiću.

Aleksandar Vučić pravi sebi spomenik, a ovaj konkurs je zapravo konkurs za Vučićevu glavu, telo je njegovo. Vučić je odavno ufuran da je on taj koji će nastaviti tamo gde je Đinđić stao i sad sebi podiže spomenik. Đinđić je njegov mozak. U zemlji Srbiji Aleksandar Vučić negovanjem nakaradnog narativa o sebi gradi spomenik samom sebi. Narativ o Vučićevim epohalnim dostignućima na putu ka Evropi je gradnja spomenika. I tu sve prestaje.

Zato sam protiv toga da se učestvuje na konkursu. Protiv toga sam da se nastavi presađivanje Đinđićeve glave na telo Vučića. Protiv toga sam da se sa Vučićem bilo šta radi. Ignorisanje ovog konkursa je lustracija jedne politike. I zato Mrđan Bajić I Biljana Srbljanović moraju vratiti ovu nagradu, odustati od idejnog rešenja. Jebeš tamo neku priču o tome kako Država a ne Vučić podižu spomenik, to je toliko naivno da su ove slikarke iz Kovačice zbog ove izjave, postale konceptualne umetnice. Pa gde Biljana vidi državu od Vučićeve senke, gde ona vidi process tranzicije jednog ruralnog društva u moderno, gde je ona to sve videla, osim ako ne gleda Pink.

Opasnost srbijanskog društva da se stvori neki lažni modernizam pod vođstvom Aleksandra Vučića je ogromna, zato što on i njegovi suštinski ne znaju gde su i šta rade. On i oni su diletanti koje treba lustrirati. Vraćanjem nagrade bi bio šamar Vučiću da bi zvečalo sve do Brisela.


Edited by Atreid, 10 November 2017 - 12:26.

  • 0

#33517 darth bane

darth bane
  • Members
  • 7,311 posts

Posted 10 November 2017 - 12:39

Ja zaista ne znam , sta bi onda Vucic trebao da radi?! Pa ako je prihvatio politiku i ideje Z. Djindjica-  svaka cast na tome! Sta se ocekuje: da napravi od Srbije "S. Koreju Evrope" , da lansira balisticke projektile?! Samo radi toga da bi "demokraturci" mogli da kazu : e, to je onaj pravi Aleksandar Vucic?!!?!?


  • 0

#33518 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 10 November 2017 - 13:50

Ja zaista ne znam , sta bi onda Vucic trebao da radi?! Pa ako je prihvatio politiku i ideje Z. Djindjica-  svaka cast na tome! Sta se ocekuje: da napravi od Srbije "S. Koreju Evrope" , da lansira balisticke projektile?! Samo radi toga da bi "demokraturci" mogli da kazu : e, to je onaj pravi Aleksandar Vucic?!!?!?

"Ako" je kljucna rec, Bane.

 

A nije. Ni politiku, a ideje svakako nimalo. 

 

Jedino sto je njemu hiljadu puta lakse da vlada nego Djindjicu, koji je protiv sebe imao i kuso i repato, a ovaj ima samo gomilu razmazenih budala i hipstera koje tvituju i opijaju se po beogradskim mafijaskim splavovima, sve gledajuci kako ce jedan drugom da podmetnu nogu, a za Vucica i vlast ih otprilike boli uvo. 


  • 3

#33519 chilli

chilli
  • Members
  • 946 posts

Posted 10 November 2017 - 20:11

"Ako" je kljucna rec, Bane.

 

A nije. Ni politiku, a ideje svakako nimalo. 

 

Jedino sto je njemu hiljadu puta lakse da vlada nego Djindjicu, koji je protiv sebe imao i kuso i repato, a ovaj ima samo gomilu razmazenih budala i hipstera koje tvituju i opijaju se po beogradskim mafijaskim splavovima, sve gledajuci kako ce jedan drugom da podmetnu nogu, a za Vucica i vlast ih otprilike boli uvo. 

 

Ako...

 

Da li je lakše Vučiću ili Đinđiću ne znam. Lako ne bi bilo ni meni, sutra da me izaberu...

Šta bih mogao da uradim? Prvo da se informišem ko bi mogao da mi radi o glavi...čit'o bi' Vebera, gled'o bi jutjub Đinđića...Pustio bih prvo špijune svih fela da se pokažu...izveo zaključke...recimo, neuobičajena aktivnost ruske ambasade (svetlo do kasno, i tako to...) bi mi zapala za oko...ali Rusi su naši prijatelji...zatim sve ambasade i ambasadice, kompletnu špijuneriju pretresao sa odanim ljudima...ali koji su to...(uzdah...)...tu bih verovatno dosta saznao o opoziciji, otprilike bih znao gde odlažu prljave gaće...zatim bih, kada uvidim koliko mnogo jebenih špijuna, koliko mnogo doušnika (razmislio bih o otvaranju dosijea, eto tu se razlikujem od Gospodara Vučića) i koliko mnogo gladnih, nezajažljivih i korumpiranih guzica hvata prva mesta do mene, postavljam Zoranu...pardon, osobu bez uporišta u partiji, ali jezičavu, brate i sposobnu, da mi nadgleda vladu, a ja da sklonim onu budalu s mesta predsednika, što se zaklinje u Rusiju... 'ajd što se zaklinje ruskim špijunima, nego i medijima!...što je mnogo mnogo je...bez obzira na kritike opozicije, kandidovao bih se za predsednika, a starog bih rado poslao obojenim vozom za Moskvu...ako sam brate apsolutista, neka sam!

 

Ali, pošto Zorana ima baš dugačak jezik, moram Brnabićku...još sposobnija, ali gejfrendli, ne meša se u politiku...dobro za zemlju (ima li ko da je uradio bolje?)...i na kraju ta opozicija kad počne da se koprca, zapretim im izborima ( :lol+: ), taman da držim alave na uzici, jer eto, nikad ne znaš kad će izbori...(te oduvati s direktorskog mesta)...mnogo dobro, veruj mi, za ovaj narod ne može bolje, da može bilo bi već...istorija...

 

...a to što nije bolje, ne pitajte mene...a to što ste izabrali mene, ne pitajte mene...porazmislite o svojim željama, mogućnostima, itd...pitanje je da li bih tražio od vas da se suočite sa zločinima, naročito kad vidim šta je snašlo Đinđića...eee, drugu pesmu pevam sad, a koju pevaš ti? (opozicijo)

 

Samo napred Vučiću, uzmi to malo naoružanja od Rusa, čisto da u Evropu ne idemo poderanih (ušivenih ok, preplaćenih...ooook....) gaća, znaš šta ti je činiti...gledajte to ovako...ameri traže da se opredelimo, mi to odavno znamo, naročito kad se zatvore sobe za razgovore (a sobe za razgovore se zatvaraju s važnim ljudima, čitaj: onima koji imaju pare), ali se sve plašimo rulje, naroda...pa bih pretio izborima, izlazio na njih svake godine i ne verovao da pobeđujem, zar stvarno želite da vas vodim?

 

O ostalom će čitati istraživači/istoričari, za jedno stotinjak godina...zar nije cool što će za sto godina ljudi moći na internetu da nađu sliku s fejsa svog...askurđela ili kurajbera...a ne da se jebavaju po prašnjavim arhivima! ko će još govoriti arhaični srpski...

 


  • 0

#33520 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 10 November 2017 - 21:28

...

 

... 

 

 

Raznorazne provincijske 'kere' su samo otpaci 'socijalistickih samoupravnih interesnih zajednica za kulturu', gde su se bili navadili na drzavne jasle i lazni status.
 
Kada je sve to placeno / drzavno ljosnulo, i kada u RL treba zaista pokazati svoju umetnost - nastala ja kuknjava za proslim vremenima, balkansko-seljobersko opanjkavanje drugih, uspesnijih. 
 
Doduse, mogu 'kere' da olajavaju koliko hoce - njihovo prckanje je spalo na tzv. performanse gde 'dekonstruisu' sami sebe.
 
Moz' misliti velikog vukojebinskog provincijskog 'umetnika' - digao glas sprocut 'vlasti'!
Kakva vlast - takav umetnik!
:rotflmao:
 
...

  • 1

#33521 Mali Medved

Mali Medved
  • Members
  • 913 posts

Posted 12 November 2017 - 12:54

DJB objavio spisak često postavljenih pitanja i odgovore na njih:

 

http://dostajebilo.r...na-pitanja-faq/

 

Da li bi DJB pod nekim uslovima podržao nezavisnost Kosova, recimo zarad ulaska u EU?

Ne. Glavna interes Srbije na Kosovu i Metohiji su pitanja imovine svih pravnih i fizičkih lica, pitanje ljudskih prava, pitanje pune autonomije nealbanaca, pitanje kulturne baštine, pitanje ekonomskih veza. Na Kosovu je potrebno istorijsko pomirenje srpskog i albanskog naroda. Ali ono se ne postiže tako što se Srbija odrekne svih svojih legitimnih prava i interesa.

 

Da li DJB smatra da je u Srebrenici počinje genocid?

Međunarnodni sud koji je nadležan za odgovor na to pitanje, sud koga Srbija priznaje i čiji je osnivač, je dao odgovor na to pitanje. Činjenica jeste da je taj sud u velikoj meri politički obojen. Činjenica je takođe da naša vlast nije dobro branila interese Srbije. Negiranje odluka tog suda čini Srbiji i našim interesima još veću štetu. Naš fokus bi morao biti na pitanju: zašto država Srbija do danas nije popisala sve svoje žrtve od drugog svetskog rata do danas? DJB će to uraditi. Negiranje žrtvi drugih nije put. Poštovanje prema svim žrtvama jeste.

 

Yebiga. Oni kao hoće nove ljude, da pokrenu apstinente, ali fale mooda da se otvoreno progovori o Kosovu i Srebrenici.

 

Još jedno manje zlo has entered the game, ali od te priče neće preći cenzus.


  • 2

#33522 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 12 November 2017 - 14:34

...
 
Ovo je komeNdija, i to na bulevaru 'kralja Aleksandra'!
:lol+:
 
Zasto neko tim siromasnim likovima koji rade za 36 tisuca, niko nije objasnio da uvek mogu da daju otkaz u 'posti' (gde su ionako navrli preko veze) i odu na berzu rada gde mogu slobodno & demokraCki, preko konkursa da potraze posao u drzavnoj firmi za 20 tisuca?
;)
 
Zaista treba podrzati zahteve tih siromaha iz 'poste' i dobro je da su im se pridruzili siromasi iz 'Jata, Poštanske štedionice, Železnica Srbije i Telekoma'. Mogu da zmislim tek koliko je njima lose!
A dobro je sto doprinose upoznavanju provincije sa 'turistickim znamenitorstima velegrada'. Taman neko da svrati do deteta u kafic, odnese mu torbu hrane, zlu ne trebalo, pa i svrati do nekog prijaterlja / kuma / strine / tetka u 'posti', malo se porazgovaraju.
 
Dobre im one zutarske zastave, a tek one sjajne parole - 'kapitalizam moze proci samo u obliku plate!'
:rotflmao:  
Zaista, treba im vratiti ono sto nikada nisu imali.
 
Nego, pitam se - jel u 'postama' postoji 'psiholog' ili ona 'safety sluzba', za tretman zaposlenih prema kojima se 'nadlezni lose odnose'?  
 
 
>> ... "Vratite nam oteto": Protestovali radnici Pošte 
Beograd -- Zaposleni u Pošti Srbije blokirali su deo Takovske ulice u Beogradu, između zgrade Glavne pošte i Doma Narodne skupštine.
Izvor: B92, Beta, N1, nedelja 12.11.2017.
 
 
Okupljeni nose sindikalne zastave, duvaju u pištaljke, a uz njihovu radarsku službu skup na raskrsnici K. Miloša i Bulevar kralja Aleksandra obezbeđuje saobraćajna policija.
Na protest koji se u Beogradu održava pod parolom "Vratite nam oteto" došli su i radnici Pošte iz više gradova Srbije, što se može videti iz sindikalnih zastava koje nose. 
Saobraćaj na Trgu Nikole Pašića se odvija nesmetano. 
Zaposleni u Pošti Srbije protestuju jer su nezadovoljni zaradama i odnosom nadležnih prema zaposlenima u tom javnom preduzeću, rekli su ranije predstavnici Sindikata PTT Srbije i sindikata JP PTT saobraćaja Srbija "Nezavisnost".
Protest je usledio posle višednevnih protesta ispred Distributivnog centra Pošte u Zemunu, čime je jedno vreme otežavan prijem i distribucija pošiljaka, ali i posle susreta predstavnika reprezentativnih sindikata sa premijerkom, na kojem je, prema ranijem saopštenju, dogovorena isplata zarade iz dobiti preduzeća. 
Danas su se učesnici žalili i na loše uslove rada, a Branko Kalajković iz organizacionog odbora protesta je rekao i da "brane egzistenciju od političkih mešetara i krupnog kapitala, koji čekaju propast firme, kako bi preuzeli poslove". 
Kako N1 navodi, pored povećanja plata, traže i isplatu dela zarada iz dobiti Pošte i poboljšanje socijalno-ekonomskog položaja. 
Protestu su se pridruili sindikati Jata, Poštanske štedionice, Železnica Srbije i Telekoma. 
Od zgrade Glavne pošte, radnici su se uputili u protestnu šetnju do zgrada Vlade Srbije i Ministarstva finansija u Ulici kneza Miloša. ... <<
 
...

  • 0

#33523 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 12 November 2017 - 22:28

sta ce postarima 'leba kad imaju kolače

Edited by perkos, 12 November 2017 - 22:28.

  • 0

#33524 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 12 November 2017 - 23:43

...

 

Bas tako. 

Ima divnih recepata na Netu za kolace.

 

Attached File  brze projice.jpg   51.76KB   6 downloads

 

...


  • 0

#33525 DJ_Vasa

DJ_Vasa
  • Members
  • 7,769 posts

Posted 13 November 2017 - 00:01

 

...
 

...

 

 

Ne znam kolike su im plate, ali u poslednje vreme, odnosno pre bilo kakvog pomena o štrajku, više puta se desilo da ne dobijem pošiljku, već da poštar samo ostavi obaveštenje da nisam bio kod kuće, iako jesam. Ovo je bilo češće tokom leta, dok su bili odmori, tj. kada znam da sam sigurno bio kod kuće. Supruzi se krajem avgusta desilo da čak i zatekne majmuna kako ostavlja obaveštenje u sandučetu i zatražila da uzme pošiljku, na šta je ovaj odgovorio da je naprosto nije ni poneo. Nju je mrzelo da piše žalbu, ali kada se meni desilo gotovo isto, mada je kreten upravo otišao u drugi ulaz, smesta sam napisao prijavu, otišao u poštu i zatražio svoj paket. Prvo su folirali da je paket kod poštara, ali su na moje insistiranje ipak pretražili magacin i doneli mi paket. Onda sam zahtevao da vidim upravnika, što mi je i omogućeno, a budala je počela da pravda poštara rečima da to oni nekada rade jer im je, jelte, težak paket. Na to sam izvadio paket iz džepa, inače nešto manji od paklice cigareta i upitao: „Zar je ovo teško?" Naravno, odgovor nisam dobio. Zatim sam rekao da želim da podnesem prijavu, na šta su odgovorili da nemaju papira (???). Kao što sam ranije naveo, prijavu sam napisao kod kuće i nonšalantno odgovorio da nije problem, pošto imam već gotov primerak, te zatražio da ga lepo zavedu u protokol i da mi obavezno daju kopiju sa pečatom da je prijava primljena. Posle nekoliko dana sam dobio obaveštenje da je navodno pokrenut postupak protiv poštara, a iz ovoga što sam napisao se jasno vidi da je to neradnička bagra koja štiti leđa jedan drugom.


Edited by DJ_Vasa, 13 November 2017 - 00:02.

  • 2