Jump to content


Photo
- - - - -

Sudbina vojvodjanske autonomije


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
4161 replies to this topic

Poll: Treba li ovakav Statut? (397 member(s) have cast votes)

Šta mislite!

  1. Da, naravno da nam treba (76 votes [22.96%])

    Percentage of vote: 22.96%

  2. Ne, nije nam potreban (114 votes [34.44%])

    Percentage of vote: 34.44%

  3. Da, ustav Vojvodine (110 votes [33.23%])

    Percentage of vote: 33.23%

  4. Naravno da ne znam (31 votes [9.37%])

    Percentage of vote: 9.37%

Vote Guests cannot vote

#121 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 18 January 2009 - 15:57

Slavene, shvaćaš li da samo ti govoriš o nacionalizmu?



naravno da NE shvacam ... ujedno i pojasnih zbog cega .. al' evo i jos jednom cu .. ako bas treba

"ogromnu vecinu" unutar Vojvodine cine Srbi, tako da secesionizam, na koji se ti ocito pozivas
moze bit jedino madjarski il' hrvatski il' hrvatsko/madjarski .. sto jest' - nacionalizam
a to pak nema nikakve veze s - decentralizacijom i preraspodjelom vlasti unutar centralizirane drzave.

*Hill raspored stolica u Skupstini Vojvodine je poznat ... i kako takav zadat'
zazivanje revolucije je vrlo nepotrebno, tj. nemas se potrebe ovdje predstavljati revolucionarom izjavama

- Pa, zato što ostali nisu prezali, a Vojvodina preza.
- Svi koji su se odvojili od Srbije, odvojili su se oružjem ... ili jasno demonstriranom odlučnošću da ne prezaju i od toga (Crna Gora)



*sorry pomalo mi smijesno al' zbilja ti covjek nakon svega izrecenog mora postavit pitanje:
A zasto ti zivis u Srbiji? Sto se jednostavno ne iselis?

hebi ga .. pa to je prvo pitanje koje ti postave u Hrvatskoj il' BiH il' na Kosovu ... u Sloveniji svakako, nakon ovakva cega ispisanog.

ps

A ako Vojvodina eksploatiše Srbiju, ta neka izađu zaboga! Nemam ja ništa protiv ni da se Srbija odcepi.


hehe .. Srbi Srbe na Srbe .. aj' bre Hill nemoj' d' se foliras :ph34r:


poz



edit : onakva=ovakva - cega ispisanog.

Edited by Slaven, 18 January 2009 - 16:34.


#122 misko1

misko1
  • Banned
  • 2,099 posts

Posted 18 January 2009 - 16:00

ma svi se mnogo vise volimo od kad smo se rastavili, tako da treba taj recept koji je ocigledno uspeo siriti i na Vojvodjane, jesu oni glupi i kukavice sto rekao Incognito ali to ne znaci da treba cika Misko i braca Rusi vise da ih pljackaju i kupuju njihovu imovinu u bescenje. to zadovoljstvo treba prepustiti hardcore superinteligentnim SrBijancima, oni to trpe jer slepo veruju u ideju SrBstva, neke posebne nacije koja vise voli da gubi nego da pobedjuje i da zivi gore nego bolje. nekome objasnjenja tipa "sve je to u interesu ocuvanja Kosova, teritorijalnog suvereniteta itd, bla, bla, truc", jednostavno nisu dovoljna. jer kao prvo i osnovno Kosovo i suverenitet nisu ocuvani sto znaci da treba menjati projekat u korenu a ne zatvarati se i kriviti ostatak sveta sto ga ne razume.

pa budalu niko i ne razume i ne treba da ga razume, jer je budala.

Edited by misko1, 18 January 2009 - 16:20.


#123 Paralela

Paralela
  • Members
  • 1,061 posts

Posted 18 January 2009 - 16:44

Ne bih da se raspravljam oko toga šta neki termin znači.Njemačka je podijeljena na 16 republika ili država kao što je SFRJ bila na 6 republika-država,ili SAD na 50.Vojvodina nikad nije imala taj status!Ne smeta meni ništa u konceptu autonomije.Smeta mi kad se traže stvari koje nmaju ama baš nikakve veze sa autonomijom kao što je ustav ili donošenje zakona.Protiv ovog koncepta koji si ti naveo nemam ništa protiv.Lobiraj da se promjeni ustav u tom smjeru i ja ću vrlo rado podržati takvu promjenu.A što se tiče poslanika pa Vojvodina već bira poslanike u parlament Srbije.Otkud tamo Čanak,ili Kasa,Pal Šandor...


Joj! Ima nešto o babama i žabama...
Dakle, šta bi falilo da i Vojvodina ima autonomiju/državnost ili šta već hoćeš (kad već nećeš da otvoriš rečnik!) poput onih pokrajina u Nemačkoj (uzgred, zovu ih POKRAJINE!). Zašto misliš da je zabranjeno menjati status? Zašto misliš da Vojvodina ne sme da ima nešto što nije imala pre? Kako je država u kojoj ti živiš stigla do toga da ima nešto što nije imala nikad pre? Ni Srbija nije baš često u svojoj istoriji bila država, pa je sada to postala. Ima još primera, nadam se da ne treba da ih navodim!

Vojvodina treba kao pokrajina da ima svoje predstavnike u republičkom parlamentu, a ne preko pojedinih stranaka i političara, koji ne zastupaju Vojvodinu, već lične interese.

Ne vidim što pokrajina koja ima vlast nad svojim prihodima (a protiv toga, kažeš, nemaš ništa), ne bi imala i mogućnost da donosi jedan deo propisa kojima se reguliše upotreba tih prihoda? I nemoj samo da pričaš da Vojvodina to nikad nije imala, jer to nije tačno. Imala je Vojvodina to pre nego što joj je Milošević to oduzeo, u toku čuvene jogurt-revolucije. Od tada beogradska birokratija sprovodi teror nad Vojvodinom, sa jednim i jedinim ciljem: pljačka državne imovine (nekada društvene) od strane ratnih profitera (morao je Milošević da ih nagradi za pomoć u ostvarivanju divnih dela počinjenih na teritoriji na kojoj ti danas živiš!!) i partijskih finansijera.
Ne zavaravaj se, ni ti ni ostali: nisu oni protiv mogućnosti donošenja zakona (njima je do zakona baš kao do lanjskog snega!), njih zanima samo onaj deo koji ti ne smatraš spornim, a to su PARE! Priča o "elementima državnosti" i slične budalaštine služe samo da se zamažu oči takvim naivcima kao što si ti , koji uporno odbijaju da otvore rečnik, ili neku drugu knjigu!

I još jedna stvar: ja nisam "naveo", nego sam "navela". Mislila sam da je jasno da sam žena, čak sam ženski rod stavila i u nadimak!

#124 incognito

incognito
  • Members
  • 7,771 posts

Posted 18 January 2009 - 17:14

ma svi se mnogo vise volimo od kad smo se rastavili, tako da treba taj recept koji je ocigledno uspeo siriti i na Vojvodjane, jesu oni glupi i kukavice sto rekao Incognito ali to ne znaci da treba cika Misko i braca Rusi vise da ih pljackaju i kupuju njihovu imovinu u bescenje. to zadovoljstvo treba prepustiti hardcore superinteligentnim SrBijancima, oni to trpe jer slepo veruju u ideju SrBstva, neke posebne nacije koja vise voli da gubi nego da pobedjuje i da zivi gore nego bolje. nekome objasnjenja tipa "sve je to u interesu ocuvanja Kosova, teritorijalnog suvereniteta itd, bla, bla, truc", jednostavno nisu dovoljna. jer kao prvo i osnovno Kosovo i suverenitet nisu ocuvani sto znaci da treba menjati projekat u korenu a ne zatvarati se i kriviti ostatak sveta sto ga ne razume.

pa budalu niko i ne razume i ne treba da ga razume, jer je budala.


Volimo se na nivou `da komsiji bude krava ziva i zdrava, i velika k'o civava`, nismo se nista manje voleli ni ranije niti danas, niti koncept ljubavi covek moze da primeni na nacije i drzave a da pritom tvrdi da je racionalan. As a matter of fact, mislim da su retke komsije koje sa toliko zavisti gledaju preko tudjeg plota u nadi da uoce nesto sto ne valja pa da onda sopstven kokosinjac ne sredjuju pod izgovorom `vidi kako je kod komsije`. Tako je bilo, i tako ce biti, nista se po tom pitanju nije promenilo raspadom SFRJ (sem sto su se neki fino okoristili). Balkan je chudo!

Nego, ako cemo oko cika Miska i brace Rusa, koga oni pljackaju i kupuju njihovu imovinu u bescenje? Vojvodjane? I sta ce Vojvodjani po tom pitanju da urade? Da se popnu na FB92 i da napisu `SAMO NAS OSTAVITE NA MIRU VIŠE!`? E neka su im (nam) rekli! Pred takvim groundbreaking & sky trembling argumentom sad ima cika Misko da svoje parice o'ma da Kostresu (koji ce naravno sve to na ravne casti da podeli) a braca Rusi u znak pokajanja ima da salju dzaba gas, ako treba i vajrlesom, u narednih deset milenijuma. Naravno, podrazumeva se da ce Madjarska i Rumunija, a sto i ne cela EU, od sad pa za vjek i vjekovma da odvajaju po 10% svog budzeta da Vojvodini bude bolje, ipak je Vojvodina mentalno u EU za razliku od juznjackih opancara. Pa da vish kako Vojvodina napreduje k'o Irska kad se oslobodi svojih zulumcara! Sta ces, kad Vojvodina tako zapreti ima bre svaki politicar da uzvikne `ja se bum vusral` i da svoje prvorodjeno dete posalje u Vojvodjanska polja da kopa kukuruz, samo da se nekako otplati steta koju Srbija, Rusija i Evropa (ma ceo svet, bre!) nanesose jadnoj, nevinoj i naivnoj Vojvodini.

A onda kad se probudimo iz vlaznih snova o Vojvodini kao centru sveta, suncevog sistema i mlecnog puta, sta dobijemo? Pa nista. Vojvodinu idalje, navodno, pljackaju, a Vojvodina i svi silni veselnici sto ovde pripovedaju o tome - trpe, izigravaju nevinasca ili u najmanju ruku hard-core mazohiste. Pa jebote Srbija ispade gora od Turaka (sto je, in fact, istina - turci uzimali desetinu, ovi uzimaju osam desetina... zazelece se putevi Turaka). A zna se kako se oslobadja od takvih zulumcara, right? Daklem, prangija pa pravac Fruska Gora i zauzmi busiju. Heck, neka pucaju i na mene ako misle da sam im ja glavna smetnja sto ujutru umesto da se bace na posao, sednu da bistre kaficu i raspravljaju o svetskoj politici. Sta, nema mudanca za to? E pa onda cuti i trpi nepravdu, ili bar ono sto ti dozivljavas nepravdom. Nikome sloboda nije pala s neba, za istu su tekle reke krvi i okeani suza, i dobili su je samo oni koji istu zasluzuju - sto bi ovde bio slucaj ista drugaciji? Ne znam za vas, al' ja da mislim da me neko debelo pljacka, tlaci i da samo zbog toga nekoga ja ne mogu da razvijem svoj potencijal i da normalno zivim, prvo bih ga zamolio da to ne cini, zatim prijavio nadleznim institucijama, a ako i to ne pomogne imao bih izbor - ili da pobegnem daleko od istog, ili da mu slomim njonju no matter what, posto je to situacija - on ili ja - a u takvoj situaciji je `ja` logican izbor. Sve ostalo je wishful thinking.

Ja vec navedoh, podrzacu svakog ko je spreman da preuzme odgovornost za svoj well being u svoje ruke. Al' dok se podjednako pitamo o nekim stvarima, podrzacu svoje misljenje, a moje je misljenje da je autonomija za kakvu se zalazu vodeci vojvodjanski politicari - presipanje iz supljeg u prazno, tj. puko seljenje centra da politicarcicima bude kasa blize ruci - i da ne vodi boljitku nikoga, ni mene, ni Vojvodjana. Zasto bih onda podrzao takvu ideju? Ako doista gro Vovjodjana zeli da skine ostatak Srbije sa svoje grbace, u paketu sa monstruoznim Rusima i vampirom Miskovicem, jedina solucija je ili zalaganje za tesku decentralizaciju (sto nije autonomija kakvom je politicarcici iz Novog Sada zamisljaju a njihovi vernici proklamuju) ili za ocepljenje, uz istrajanje i spremnost na zrtve usled te ideje - oba bih podrzao bez da trepnem, samo neka se prvo dogovore da l' je zapravo vecina u Vojvodini za to. Ja nazalost mislim da nije, da imate vecinu za takve ideje druga bi se pesma pevala. Licno mislim da osoba koje misle da im je Srbija, te svoje potpadanje pod birokratsku masineriju iste, glavni krivac za to sto krava nece da im se oteli i sto kisa nece da padne kad treba - max 20%. Samo su najglasniji. Da ih je preko polovine danas ne bi ni bili deo Srbije. Plain and simple.

Ja mislim da nas sve coporativno ova drzava krade - ne zato sto se zove Srbija, i ne zato sto zauzima odredjeni geografski polozaj a svoju suverenost bazira na nekakvim imaginarnim linijama u pesku - vec zato sto je umobolno neefikasna, skupa i neorganizovana. A takva je zato sto smo takvi svi mi. I dok ne razlucimo u svojim glavama da treba da se radi a ne da se bistri o svetskoj nepravdi, takve ce nam drzave i biti, ma koliko se iste sitnile. In the end: najveci neprijatelji smo mi samima sebi. E sad, dok doticnu pljacku mogu da tolerisem - tolerisacu, kad mi dozlogrdi, kao sto rekoh, imam dve opcije - ili da pobegnem odavde il' da uhvatim AK-47 u ruke. Kao pacifista u dusi, ortodoksni mrzitelj oruzja i fanaticni ljubitelj samoga sebe, puca mi kurac da rizikujem svoj zivot za sumnjivi prospekt boljitka u ovoj stradiji, tako da cu otici tamo gde su ljudi vec imali i herca i muda da kazu dosta, da se manu svojih zabluda i da naprave Drzavu sa velikim D. I uvek cu se sklanjati od pomahnitalih budala, nepatvorenih neradnika i vecitih kukadzija - sve dok ima jos par meteri zemlje na ovoj planeti gde mogu da se sklonim od istih - tek kad budem sateran uza zid, tek onda bih rizikovao svoj zivot. A cak i onda bih razmislio da l' to sto ja mislim uopste ima smisla i da nisam mozda i sam odgovoran za to sto me je snaslo...

#125 faust79

faust79
  • Members
  • 247 posts

Posted 18 January 2009 - 17:37

Vojvodina treba kao pokrajina da ima svoje predstavnike u republičkom parlamentu, a ne preko pojedinih stranaka i političara, koji ne zastupaju Vojvodinu, već lične interese.


Pa i te poslanike će da biraju isti ovi koji sad biraju stranke i političare.Znači nebitno je da li ćeš imati izborni sistem kao što ga sad imaš,ili ćeš u skupštini morati da imaš određeni broj poslanika iz pojedinog regiona ( što bi i bilo dobro za siromašnije oblasti i manje gradove ).Opet će tamo kao predstavnici Vojvodine sjediti Čanak,Pal Šandor,Jožef Kasa,Igor Mirović i sl.

Edited by faust79, 18 January 2009 - 17:45.


#126 faust79

faust79
  • Members
  • 247 posts

Posted 18 January 2009 - 17:40

Joj! Ima nešto o babama i žabama...
Dakle, šta bi falilo da i Vojvodina ima autonomiju/državnost ili šta već hoćeš (kad već nećeš da otvoriš rečnik!) poput onih pokrajina u Nemačkoj (uzgred, zovu ih POKRAJINE!). Zašto misliš da je zabranjeno menjati status? Zašto misliš da Vojvodina ne sme da ima nešto što nije imala pre? Kako je država u kojoj ti živiš stigla do toga da ima nešto što nije imala nikad pre? Ni Srbija nije baš često u svojoj istoriji bila država, pa je sada to postala. Ima još primera, nadam se da ne treba da ih navodim!


Ne nije zabranjeno mijenjati ustav i uređenje.Kao što rekoh izlobiraj za promijenu ustava koji će donijeti boljitak lokalnim zajednicama i regionima i vrlo ću rado podržati te promijene!

#127 misko1

misko1
  • Banned
  • 2,099 posts

Posted 18 January 2009 - 18:09

Ja mislim da nas sve coporativno ova drzava krade - ne zato sto se zove Srbija, i ne zato sto zauzima odredjeni geografski polozaj a svoju suverenost bazira na nekakvim imaginarnim linijama u pesku - vec zato sto je umobolno neefikasna, skupa i neorganizovana. A takva je zato sto smo takvi svi mi. I dok ne razlucimo u svojim glavama da treba da se radi a ne da se bistri o svetskoj nepravdi, takve ce nam drzave i biti, ma koliko se iste sitnile. In the end: najveci neprijatelji smo mi samima sebi. E sad, dok doticnu pljacku mogu da tolerisem - tolerisacu, kad mi dozlogrdi, kao sto rekoh, imam dve opcije - ili da pobegnem odavde il' da uhvatim AK-47 u ruke. Kao pacifista u dusi, ortodoksni mrzitelj oruzja i fanaticni ljubitelj samoga sebe, puca mi kurac da rizikujem svoj zivot za sumnjivi prospekt boljitka u ovoj stradiji, tako da cu otici tamo gde su ljudi vec imali i herca i muda da kazu dosta, da se manu svojih zabluda i da naprave Drzavu sa velikim D. I uvek cu se sklanjati od pomahnitalih budala, nepatvorenih neradnika i vecitih kukadzija - sve dok ima jos par meteri zemlje na ovoj planeti gde mogu da se sklonim od istih - tek kad budem sateran uza zid, tek onda bih rizikovao svoj zivot. A cak i onda bih razmislio da l' to sto ja mislim uopste ima smisla i da nisam mozda i sam odgovoran za to sto me je snaslo...


ne mogu da se svadjam ja sam rekao sto sam imao, a i ne znam jesi li se iznervirao ni to mi nije bio cilj. samo ja ti tvrdim da ce se prostor na kome je sad Srbija civilizovati i prici EU sa svim zakonima koje to donosi na laksi ili na tezi nacin, kao jedna ili 17 drzava, svejedno. i to ne zbog anti - srBstva nego iz cistog interesa. ne znam sto bi sad ljudi prekidali projekat kad je vise od pola gotovo.

a mozemo ti i ja ceo ovaj forum da se odselimo u da ne kazem gde - neke se stvari moraju zavrsiti. tako da je bolje ostati ovde i pomoci koliko mozes, bar dok ne dobijemo te vize, nego zapaliti i pustiti kulovima da vladaju. bolje je i prakticnije ako hoces tako da se mi izmedju sebe dogovorimo o stepenu autonomije Vojvodine, na primer organizujuci referendum u Vojvodini, nego da dolazi neki Lajcak i da nam soli pamet, a mi opet ispadnemo grbavi.

#128 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 18 January 2009 - 18:17

dolazi neki Lajcak i da nam soli pamet


ma kakav Lajcak .. pa taj da ista moze pametnoga rec' ..
taj bi zamolio Slovence da ne zajebavaju moju Hrvatsku zbog 10km - duznih.

e alo, ne kvadratnih no duznih.
a kamo li da 1.300.000 vojvodjanskih Srba ubjedi u dobrobiti secesije od Srbije.



*pusti snovi .. naime vladavina vecine nad manjinom je uspostavljena

#129 PRESHEVARI

PRESHEVARI
  • Members
  • 6,122 posts

Posted 18 January 2009 - 18:38

Neuporedivo.Zna se šta je bio cilj pomenutih i zašto nisu pristali na ništa što im je nuđeno!A u Vojvodini većinu još uvijek čine Srbi tako da...


A shta im je nudjeno..molicu lepo?

#130 KANDAhar

KANDAhar
  • Members
  • 5,117 posts

Posted 18 January 2009 - 18:48

E sad, dok doticnu pljacku mogu da tolerisem - tolerisacu, kad mi dozlogrdi, kao sto rekoh, imam dve opcije - ili da pobegnem odavde il' da uhvatim AK-47 u ruke. Kao pacifista u dusi, ortodoksni mrzitelj oruzja i fanaticni ljubitelj samoga sebe, puca mi kurac da rizikujem svoj zivot za sumnjivi prospekt boljitka u ovoj stradiji, tako da cu otici tamo gde su ljudi vec imali i herca i muda da kazu dosta, da se manu svojih zabluda i da naprave Drzavu sa velikim D.



Inco, morao bih ovde ipak nešto da primetim. Pomalo će izgledati da je usmereno sproću tebe, ali nije. Isključivo ...

To se odnosi na jednu vrstu zamerke onima koji se predstavljaju/osećaju/ispadaju Vojvođanima, upućenu od strane tebe i dr, kako su eto Vojvođani upravo te najveće sise u kosmosu i obezmuđeni lajavi krelci koji su i zaslužili položaj u kojem jesu, baš zbog toga što su takvi kakvi jesu, mutavi i bez muda. Namećeš zaključak kako je količina licemerja u ljudi obrnuto proporcionalna količini prava koja uživaju, zbog nesposobnosti da se odupru zlu koje ih tišti (iliti "zauzmu busije na Fruškoj Gori" ili "uzmu AK-47 u ruke" itd.) Ako ovu tvoju prvu alternativu (izazivanje novih sukoba) odbacimo kao argument nadobudnog tinejdžera, ostaje nam samo tvoja druga alternativa, a to je da se svi lepo kolektivno iselimo u države "koje se pišu sa velikim D". No, ako i ovu tvoju drugu alternativu odbacimo kao veoma neopromisljenu tvrdnju, neprimenjivu kao generalni princip, ja te pitam a šta to mi, Vojvođani, zamlate i dokoni hejteri možemo da uradimo kako bi poboljšali život koji živimo? Šta je to što Vojvođani imaju kao veću privilegiju (ili veću obavezu, ako hoćeš) u instrumentariju političkih sredstva borbe, što drugi ojađeni stanovnici Srbije nemaju? Ako znamo da su svi građani Srbije opljačkani (neki bi rekli da su Vojvođani malo i pride), te ako znamo da zbog toga još niko nije uzeo kalaš u ruke i igrao se Counter strike-a po Narodnoj skupštini, po kom pravu to očekuješ od "žitelja severne srpske pokrajine?" (omiljena sintagma nacionalističke truleži ovdašnje)? Da li očekuješ da se svaki pojedinačni nezadovoljni građanin Vojvodine učlani u neku političku stranku i tako pokuša da ostvari svoju viziju (da ne ulazimo u pogrešnost ovakve alternative, složićeš se da je neprihvatljiva iz mnogo razloga koji bi ovaj moj post nepotrebno produžili) ili možda i ti Vojvođani imaju istu sudbinu kao i ostali žitelji UŽAS-a, pa samo treba da dočekaju nekog normalnog političara i da ga "podrži svakog ko je spreman da preuzme odgovornost za svoj well being u svoje ruke"? Nismo ni "mi" ništa pametniji od "vas".

U svakom slučaju problem je dovoljno kompleksan i bez pokušaja svaljivanja krivice na one koji se bune protiv nepravde. Ne bih voleo da se stekne utisak kako su bundžije veći krivci od lopova, kako majmunima tako i treba kad su dozvolili da ih pokradu. Ono sa "drš'te lopova" je možda primenjivo na vašarskim bistrenjima politike, ali svaka ozbiljnija rasprava potrebuje i ozbiljnije stavove.

Hoću reći, ovo:

I dok ne razlucimo u svojim glavama da treba da se radi a ne da se bistri o svetskoj nepravdi, takve ce nam drzave i biti, ma koliko se iste sitnile


meni izgleda kao izvor celokupne tvoje konfuzije, jer zaboravljaš da se bune upravo oni koji nešto rade, a od rada leba ne viđaše.


PS: Nemo' sad da me kloniraš :ph34r:

#131 NikolaSD

NikolaSD
  • Members
  • 15 posts

Posted 18 January 2009 - 19:29

Po meni pa autonomija Vojvodine donosi sledece vojvodjanima:
da moraju da placaju jos jednu dodatnu vladu tj:
Jos
-jednu skupstinu poslanici
-20 ministarstva
- pa zamenici ministra
- pa savetnici
-pa sekretarice
-pa rodbina ministra itd
- od investicija nece biti nista sve ce otici u plate.
Ako neko misli pa po dobijanju republike nece placati porez i sve ostale dazbine grdno se prevario.
Ta prica o kradji nekakvih para iz Vojvodini, da podsetim da se drzavni budzet puni 50% od poreza Beograda.
Problem je u tome da ljudi hoce bolji zivot, mislim da im to republika nece doneti.
Vec strane velike investicije
Pozz

#132 northstar

northstar
  • Banned
  • 457 posts

Posted 18 January 2009 - 21:32

Po meni pa autonomija Vojvodine donosi sledece vojvodjanima:
da moraju da placaju jos jednu dodatnu vladu tj:
Jos
-jednu skupstinu poslanici
-20 ministarstva
- pa zamenici ministra
- pa savetnici
....


To sve kosta mnogo manje od sigurne propasti.

#133 Rad-oh-yeah?

Rad-oh-yeah?
  • Members
  • 21,862 posts

Posted 18 January 2009 - 21:34

[sarkazam on]
Ma najbolje ukinuti sve vlade, ministarstva i skupstine, i ustoliciti jednog Cara da sam vlada kako mu se cefne...
[sarkazam off]

#134 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 18 January 2009 - 22:04

Po meni pa autonomija Vojvodine donosi sledece vojvodjanima:
da moraju da placaju jos jednu dodatnu vladu tj:
Jos
-jednu skupstinu poslanici
-20 ministarstva
- pa zamenici ministra
- pa savetnici
-pa sekretarice
-pa rodbina ministra itd
- od investicija nece biti nista sve ce otici u plate.
Ako neko misli pa po dobijanju republike nece placati porez i sve ostale dazbine grdno se prevario.
Ta prica o kradji nekakvih para iz Vojvodini, da podsetim da se drzavni budzet puni 50% od poreza Beograda.
Problem je u tome da ljudi hoce bolji zivot, mislim da im to republika nece doneti.
Vec strane velike investicije
Pozz

Zasto cesto ljudi misle da moraju da se oglase iako ne razumeju problem?

#135 liberalac55

liberalac55
  • Members
  • 881 posts

Posted 18 January 2009 - 22:11

Po meni pa autonomija Vojvodine donosi sledece vojvodjanima:
da moraju da placaju jos jednu dodatnu vladu tj:
Jos
-jednu skupstinu poslanici
-20 ministarstva
- pa zamenici ministra
- pa savetnici
-pa sekretarice
-pa rodbina ministra itd
- od investicija nece biti nista sve ce otici u plate.
Ako neko misli pa po dobijanju republike nece placati porez i sve ostale dazbine grdno se prevario.
Ta prica o kradji nekakvih para iz Vojvodini, da podsetim da se drzavni budzet puni 50% od poreza Beograda.
Problem je u tome da ljudi hoce bolji zivot, mislim da im to republika nece doneti.
Vec strane velike investicije
Pozz


I naravna Cara Borisa I srpskog postaviti u dinastički delirijum a na sve presto u prestonom nam Beogradu!
I da, veće mudraca,staraca,ali Srba iz užeg i šireg okruženja,naročito srpske.
Ne treba nam ni vojska,ni ekonomoja ni policija ni ništa,sve će to oni.Mudri na čelu sa Carom Borisom I srpskim
Pristajem i na svesrpskim.
Onda,jbg,ne trema ni SANU,ni SPC ni Politika i ni CZV ni Par.
Sve je u rukama Cara i mudraca.
A lopovi!
Pa neće biti lopova!
Oni će svi malo ostareli sedeti i mudrovati sa svesrpskim Carom Borisom I.
Eto tako ja vidim uređenje!
A Vojvodina?
Koja Vojvodina!
Šta Vojvodina!
Gde je Vojvodina!
Jel su oni Srbi!
Pa imamo dva Srba iz odande u veću mudraca,a tražimo još dva,samo da se nalovare i obogate,a bogami i omatore!
Dobro došli braćo iz srpke i svi drugi tamo amo ,samo nemojte nam one bezmude i glupave prečane,
Ajde da se skupa poigramo!
Sarkastično?
Glupavo?
Debolno?
Bezmudo?
Pa to treba Srbiji/nemoj neko još da je pomeno a od autonomije/jer mudraci i Car kreću.
Čuvajte se mudrih i bogatih lopova i nekrunisanih Careva.
Takvih je istorija Srbije puna!

Edited by liberalac55, 18 January 2009 - 22:13.