Jump to content


Photo
- - - - -

Zatvor i omladina


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
71 replies to this topic

#16 Kastor

Kastor
  • Banned
  • 6,241 posts

Posted 24 November 2007 - 10:30

nevolja sa ličnim ispovestima na forumu je što svaki slučajni prolaznik uzme pravo da malo čačne po priči koja je za pokretača bolna


Očigledno.

#17 istvan001

istvan001
  • Members
  • 602 posts

Posted 24 November 2007 - 16:30

U svakom slučaju,preporučujem dizanje što veće larme.
Treba pisati ministru pravde pritužbu,predsedniku Vrhovnog suda itd.Treba podneti krivične prijave protiv postupajućeg sudije i drugih lica umešanih u nezakonite rabote.

Pošto imate insajdere u sudu,raspitajte se koje sudije će odlučivati u drugom stepenu(ime i prezime),onda i protiv njih podnesite krivične prijave.

Ovo deluje malo bizarno,ali možete "izmisliti" neki spor i podneti parničnu tužbu(zbog duga na primer) protiv svih ovih sudija,i onda će morati biti izuzeti iz odlučivanja po krivičnom predmetu vašeg sina.
To je malo besmisleno,i platićete troškove ove fiktivne parnice,ali je efikasno sredstvo za eliminisanje sudije iz nekog drugog predmeta,na primer krivičnog,ako ste sigurni da oni nešto petljaju nezakonito.Kada se završi drugostepeni postupak po žalbi u kr.predmetu vi možete povući ovu izmišljenu tužbu.
Reč je o zloupotrebi procesnih prava,ali fiktivno parničenje nije kažnjivo ni krivično ni prekršajno.
Naravno,ovo nije neki pravni savet,(pravni savet može dati jedino onaj ko ima pun uvid u predmet)već samo povod za razmišljanje koji treba da stranka razmotri zajedno sa svojim advokatom,odmeravajući sve argumente za i protiv,jer ovo ne garantuje nikakav uspeh ali pouzdano izaziva nove troškove,a može i dodatno otežati situaciju vašeg sina.
Mada,ipak ne bi trebalo tako kvarno raditi i zloupotrebljavati svoja prava(a i koštaće prilično),ali ako je situacija tako alarmantna,i ako su sudije upletene u neki kriminalni klan,onda je ovakva zloupotreba prava opravdana.

Edited by istvan001, 24 November 2007 - 16:44.


#18 Kastor

Kastor
  • Banned
  • 6,241 posts

Posted 24 November 2007 - 19:53

Ovo deluje malo bizarno,ali možete "izmisliti" neki spor i podneti parničnu tužbu(zbog duga na primer) protiv svih ovih sudija,i onda će morati biti izuzeti iz odlučivanja po krivičnom predmetu vašeg sina.
To je malo besmisleno,i platićete troškove ove fiktivne parnice,ali je efikasno sredstvo za eliminisanje sudije iz nekog drugog predmeta,na primer krivičnog,ako ste sigurni da oni nešto petljaju nezakonito.Kada se završi drugostepeni postupak po žalbi u kr.predmetu vi možete povući ovu izmišljenu tužbu.


Tu je najzgodnija i najjeftinija privatna tužba za uvredu, klevetu ili omalovažavanje ili krivična prijava za zloupotrebu službenog položaja i prekoračenje ovlašćenja.

#19 Night Warioc

Night Warioc
  • Members
  • 223 posts

Posted 25 November 2007 - 21:29

Da li sam se obratio ministru pravde? Jel to mislite na onoga ministra koji je dao nalog sudovima da pritvor osobama ispod 21 godine traje sto duze? I da se prema njima u zatvorima primenjuje "specijalan tretman"? Pisao sam mu. Nije se udostojio da odgovori. Da li sam se obartio predsednicima sudova i drustvu sudija? Jel to mislite na one sudije koje jedino umeju da se dernjaju kako se na njih stalno vrsi neki pritisak i da zbog toga sudstvo ne moze biti nezavisno? A ti isti jedini pritisak osecaju u dzepovima punim evrica svakog dana kad se vracaju sa posla? I njima sam pisao. Odgovora nema. E, ali ima jedan svetao primer: pozalio sam se i "drugu" predsedniku licno, putem njegove prezentacije na netu. E, tu sam dobio odgovor, al ne od "druga", nego od njegove stranke!? Malo cu karikirati al odgovorili su mi otprilike ovako: Drug Predsednik nije nadlezan ako neki drzavno organ ugrozava zivot ili preti ma kom stanovniku Srbije. Zalite se upravi vodovoda i kanalizacije ( sa akcentom na ovo drugo ).Priliku da mu odgovorimo i "dostojno" mu zahvalimo imacemo vec koliko na sledecim izborima.

#20 Night Warioc

Night Warioc
  • Members
  • 223 posts

Posted 28 November 2007 - 20:18

Jos malo losih vesti: u okruznom sudu opet je "nestala" nasa zalba na produzenje pritvora. Koliko sam saznao i presuda ce nam biti otkucana koji dan pre isteka kazne (februar), da ne bi slucajno dobio prava na vikend, godisnji odmor i produzenu setnju svakog dana.

#21 Night Warioc

Night Warioc
  • Members
  • 223 posts

Posted 04 December 2007 - 20:55

Opet ja sa porazavajucim vestima. Zalba nam je odbijena u znak odmazde (kako se samo idiot usudio da izadje u javnost?). Posto je predmet prebacen u okruzni sud koji je iznad opstinskog i cena je porasla, sad je 5000 evra. Medjutim nije to ono sto me je uplasilo. Pominjao sam u prethodnim javljanima tkzv. uputstvo izdato od strane ministarstva pravde da mladjim licima od 21 god, se pritvor produzava sto duze... Nije to nikakvo uputstvo nego izgleda naredba, jer su u sudovima poceli da donose takve presude koje da nisu tuzne bile bi idealne za Nusica. E sad imao bih ja par pitanja nasem vajnom ministru pravde: Da li su nenormalne presude koje se izricu mladima (narocito onima koji nikad nisu osudjivani!) u bilo kakvoj vezi sa stvaranjem paravojnih formacija u srpskim zatvorima a zbog rata na Kosovu? Da li je tacno da ce im komandovati Ratko Mladic, koji samo zbog toga nije izrucen Hagu?
Da li sam se ja jutros probudio u 04.12. 1998?

#22 katarinadimedici

katarinadimedici
  • Members
  • 59 posts

Posted 05 December 2007 - 03:34

Dvoumim se između vaše naivnosti i slepog verovanja sinu ( samoobmane) i slepog verovanja advokatu i njegovim saradnicima ( insajderima) koji vam se slatko smeju zbog lakovernosti?! Da li zaista mislite da međunarodne institucije proveravaju sudsku presudu vašem sinu? Po vašem advokatu troškovi ovog spora premašiše nekoliko desetina hiljada eura, pokrenuše međunarodni sud pravde?! Zaista su vas duboko uvukli u "teoriju zavere", kako bi vam izvukli novac. Dozvoljavam da se "krivica" vašeg sina najvećim delom ogleda u tome što se istovremeno i na istom mestu dogodio zagonetni slučaj ubistva mladića koji je upao u kavez sa medvedima, te je zbog toga osuđen i bez čisto izvedenih dokaza, a naročito jer nije priznao svoje učešće u tuči!
Dragi moj gospodine, shvatam poverenje koje gajite prema svom detetu, ali pokušajte razumno i objektivno razmisliti! "Fin, miran momak, srednjoškolac",a obrijane glave i sa minđušama kao Skins nasuprot bandi u rangu zemunskog klana, drogiranoj i besnoj protiv koje izlazi kao pobednik, sasvim SAM ?! Da bi se osvetili oni angažuju policiju, istražne organe, sudije, neuropsihijatre i zatvorsko osoblje i sve to da bi ga zadržali 6 meseci u pritvoru?!
1.Preporuka ili naredba (?) da se lica mlađa od 21 zadržavaju u pritvoru?! Naprotiv, sada je mnogo manje osnova za određivanje pritvora nego ranije!
2. Očekujete da vam se odgovori na žalbu za zadržavanje u pritvoru do pravosnažnosti presude?! To da li će kazna biti pravosnažna ili ne do njegovog izlaska, nema apsolutno veze, jer nikakvu pogodnost ne može očekivati u preostala dva meseca do isteka kazne, jer se ni ne dobija u prvih 60 dana po ZIKS-u koji važi u našim KP ustanovama!
3. Sve na šta se žalite je u domenu radio Mileve,a ne nekih ozbiljnih propusta u zakonu. Poseta tri člana porodice vam je dozvoljena ljubaznošću sudije jer je zatvorski propis da DVA člana mogu ući istovremeno. Takođe nalaz veštaka neuropsihijatra ( niste naveli iz kog razloga je određeno veštačenje) o stanju povišene emotivne napetosti je apsolutno realna za mladića koji je prvi put u zatvoru, a to što vam je sudija odobrio komisiju (?) tj. super veštačenje, je potpuno neuobičajena za opštinski sud i tako malu zaprećenu kaznu. Odluku o vezivanju lisicama (podrum ne postoji u CZ-u) kao sredstvo izriče isključivo zatvorska služba zbog kršenja nekog od pravila ponašanja!
4. Vi niste patolog, kao ni ja, ali slučajno znam da ubodna rana sa smrtnim ishodom može biti i te kako "apstraktna" na način na koji je vi opisujete i bez i jedne kapi krvi.
U svemu napisanom ja vidim jednu činjenicu a to je da vaš sin ne priznaje bilo kakvo učešće u ovom delu a koje je očigledno, te mu sud iz tog razloga nije poverovao, dok suprotna strana iskreno priznaje nameru. Momak koji je sudiji prijavio pretnju, pravilno je postupio jer je vaš sin u nadležnosti suda a ne policije!
Nemojte dozvoliti da vam advokat i insajderi uzimaju novac, sačuvajte se za kasnije, posvetite malo vremena sinu i otkrite odakle on na "putu" takvim likovima!

#23 katarinadimedici

katarinadimedici
  • Members
  • 59 posts

Posted 05 December 2007 - 03:50

Setila sam se jednog slučaja iz 1987 god. kada je na Kalemegdanu pronađen raskomadan leš 16-dišnjakinje za šta je osumnjičen Aleksandar P. koji je poslednji viđen sa njom kako odlaze na partiju "poljubaca" u žbunje , u čijem društvu je provela poslednjih sat vremena. Aleksandar je bio pitomac Vojne gimnazije, imao je takođe 16 godina, odličan učenik i svestrano talentovan. Došao je iz Podgorice u Internat, majka profesor,a otac vojno lice. Momak je bio prelep, zgodan, muzičar, fantastično je crtao, sve u superlativu. Govorio je da se ne seća ničega te noći, da je popio prvi put u životu,a porodica mu je verovala i angažovali su mu najboljeg advokata. Tek na sudu, pritešnjen dokazima i nalazima patologa, priznao je svoj zločin i osuđen je na 12 godina zatvora!

#24 Night Warioc

Night Warioc
  • Members
  • 223 posts

Posted 05 December 2007 - 21:13

Dvoumim se između vaše naivnosti i slepog verovanja sinu ( samoobmane) i slepog verovanja advokatu i njegovim saradnicima ( insajderima) koji vam se slatko smeju zbog lakovernosti?! Da li zaista mislite da međunarodne institucije proveravaju sudsku presudu vašem sinu? Po vašem advokatu troškovi ovog spora premašiše nekoliko desetina hiljada eura, pokrenuše međunarodni sud pravde?! Zaista su vas duboko uvukli u "teoriju zavere", kako bi vam izvukli novac. Dozvoljavam da se "krivica" vašeg sina najvećim delom ogleda u tome što se istovremeno i na istom mestu dogodio zagonetni slučaj ubistva mladića koji je upao u kavez sa medvedima, te je zbog toga osuđen i bez čisto izvedenih dokaza, a naročito jer nije priznao svoje učešće u tuči!
Dragi moj gospodine, shvatam poverenje koje gajite prema svom detetu, ali pokušajte razumno i objektivno razmisliti! "Fin, miran momak, srednjoškolac",a obrijane glave i sa minđušama kao Skins nasuprot bandi u rangu zemunskog klana, drogiranoj i besnoj protiv koje izlazi kao pobednik, sasvim SAM ?! Da bi se osvetili oni angažuju policiju, istražne organe, sudije, neuropsihijatre i zatvorsko osoblje i sve to da bi ga zadržali 6 meseci u pritvoru?!
1.Preporuka ili naredba (?) da se lica mlađa od 21 zadržavaju u pritvoru?! Naprotiv, sada je mnogo manje osnova za određivanje pritvora nego ranije!
2. Očekujete da vam se odgovori na žalbu za zadržavanje u pritvoru do pravosnažnosti presude?! To da li će kazna biti pravosnažna ili ne do njegovog izlaska, nema apsolutno veze, jer nikakvu pogodnost ne može očekivati u preostala dva meseca do isteka kazne, jer se ni ne dobija u prvih 60 dana po ZIKS-u koji važi u našim KP ustanovama!
3. Sve na šta se žalite je u domenu radio Mileve,a ne nekih ozbiljnih propusta u zakonu. Poseta tri člana porodice vam je dozvoljena ljubaznošću sudije jer je zatvorski propis da DVA člana mogu ući istovremeno. Takođe nalaz veštaka neuropsihijatra ( niste naveli iz kog razloga je određeno veštačenje) o stanju povišene emotivne napetosti je apsolutno realna za mladića koji je prvi put u zatvoru, a to što vam je sudija odobrio komisiju (?) tj. super veštačenje, je potpuno neuobičajena za opštinski sud i tako malu zaprećenu kaznu. Odluku o vezivanju lisicama (podrum ne postoji u CZ-u) kao sredstvo izriče isključivo zatvorska služba zbog kršenja nekog od pravila ponašanja!
4. Vi niste patolog, kao ni ja, ali slučajno znam da ubodna rana sa smrtnim ishodom može biti i te kako "apstraktna" na način na koji je vi opisujete i bez i jedne kapi krvi.
U svemu napisanom ja vidim jednu činjenicu a to je da vaš sin ne priznaje bilo kakvo učešće u ovom delu a koje je očigledno, te mu sud iz tog razloga nije poverovao, dok suprotna strana iskreno priznaje nameru. Momak koji je sudiji prijavio pretnju, pravilno je postupio jer je vaš sin u nadležnosti suda a ne policije!
Nemojte dozvoliti da vam advokat i insajderi uzimaju novac, sačuvajte se za kasnije, posvetite malo vremena sinu i otkrite odakle on na "putu" takvim likovima!

Kao prvo gde sam ja to napisao da moj sin nije priznao ucesce u tuci? Da ste pazljivije citali videli bi da je u tuci UCESTVOVAO celih 30 sekundi pre nego je pobegao. Za tih 30 sekundi osteceni ga je drzao za vrat a ostali su ga besomucno mlatili. Takodje sam napisao da na njemu i njeovoj odeci nije nadjen ni jedna kap krvi niti njegove niti bilo cije.Prilikom izricanja presude to je i sudija sama potvrdila, da protiv njega ne postoji ni jedan materijalni dokaz. Krvi je bilo. Dalje mislim da sam precizno napisao da su u pitanju narkodileri koji rade za policiju!? Otud ekspresno hapsenje, sudjenje itd... Ponavljam: dok je u zatvoru o tome NE zelim da pricam!!!Mislim na uslove. Po pravilniku koji visi u prijemnoj sobi zatvora pise da osudjenika moze posetiti najvise 4 osobe odjednom. Slican pravilnik se moze skinuti i sa neta sa sajta ministarstva pravde.Slucaj onoga narkomana koga su bacili medvedima desio se sutradan. Ko i zasto je nalozio psihijatrijsko vestacenje mog sina ja ne znam. Znam da advokata placam mnogo manje od onoga sto su nam u sudu trazili za kupovinu uslovne osude. Takodje znam da nam je odbijena zalba u okruznom sudu iz cistog inata i toga sto sam se usudio da s celom pricom izadjem u javnost. Ja se u zakone ne razumem mnogo te vas molim da mi objasnite sledece: u zatvoru lezi covek koji odgovara za ubistvo. "Ubijeni" uredno dolazi na svako rociste.Kakav je to predmet?Koji se tu zakon primenjuje? Zasto sam se obratio medjunarodnim organizacijama? Pa zato sto nikoga u Srbiji ne zanima istina ma kakva ona bila i ma kako ja delovao pristrasno.O propustima u sudjenju i jos nekim namernim izvrtanjima zakona takodje necu sad da pricam iz istog onog razloga.Verujte da bih imao mnogo toga da dodam i kazem ali ponavljam: ne zelim da mu se desi da padne niz stepenice jedno 18 puta.

#25 Night Warioc

Night Warioc
  • Members
  • 223 posts

Posted 05 December 2007 - 21:19

I jos nesto: koji sudija i u kojoj drzavi sme da na kraju izricanja presude sme da pred prepunom sudnicom saopsti sledece: Ako ovom divnom mladicu(pokazuje prstom na narkomana) i bilo kom njegovom drugu zafali jedna dlaka s glave licno cu se postarati da okrivljeni NIKAD ne izadje iz zatvora, a da mu se vi pridruzite( i upire prst u moju zenu, drugog sina i mene). To je sta?Srpsko pravosudje? Da li je normalno da se sudija smeje u lice optuzenom kad mu saopstava da ga ostavlja u zatvoru? Da li se Americki sudija smejao u lice Timotiju Mekvejnu kada mu je izricao smrtnu presudu?

#26 Night Warioc

Night Warioc
  • Members
  • 223 posts

Posted 15 December 2007 - 18:00

Klimaks je neobična pojava. Kažu da može prerasti u ludilo. Dobili smo presudu. Na 40 strana. Kad nemaš šta da kažeš, reci to što duže. Veću muku mi predstavlja da je prevedem na engleski, obzirom na tu gomilu stupidarija.

#27 Deda Pera

Deda Pera
  • Members
  • 14 posts

Posted 15 December 2007 - 22:55

Lepo ste to rekli u tekstu o SS oficiru-moze im se.U ovakvim situacijama niko od najblizih ne moze racionalno da razmislja,jedina prava stvar za vas bi trebala da bude medijska hajka na svedoke da daju krv na testiranje na narkotike i naravno ako je ikako moguce trazenje imovinske liste sudije koja je donela takvu presude.Mada,ako ste imucni,platite nekom bitnom iz pravisudja ako poznajete i vas sin ce uz oslobadjajucu presudu dobiti i odstetu,ako vas to ne vredja.

#28 Night Warioc

Night Warioc
  • Members
  • 223 posts

Posted 18 December 2007 - 14:54

Juče je prikazana emisija na televiziji u kojoj je bilo reči o našem slučaju. Ono što je mene posebno dojmilo su izjave portparola suda. Prva izjava joj beše da mi lažemo. Sledeća: da njihov advokat nije uložio niti jednu žalbu ili primedbu. Dok je to izgovarala na ekranu su se smenjivale sve naše žalbe, uredno predate i overene. Molim komentar. Dalje: žena hladno reče da je predmet zbilja iznošen iz suda. To je inače krivično delo? Nosili ga veštaci neuropsihijatri kući!? To je bilo onda kada su iz predmeta nestale naše žalbe kao i forenzičko veštačenje iz policije. U tom veštačenju inače piše da ne postoji ni jedan materijalni dokaz protiv mog sina. Pitam: Da li su i zašto veštaci (po njenim rečima)"pozajmili" te papire i ko ima korist od toga?

#29 Sleepers

Sleepers
  • Members
  • 8,129 posts

Posted 18 December 2007 - 17:28

Sve ovo sto cete procitati u nastavku je potpuna istina, ma kako cudno zvucalo. Za sve tvrdnje koje cu ovde izneti posedujem I pisane dokaze.


Vrlo ruzna prica i nemojte odustati, iako, imam par pitanja i unaprijed se ispricavam ako ste vec odgovorili:

Pozvali su ga telefonom istog momenta da mu kazu da bezi, ali zbog buke razumeo ih je da treba da se nadju na unapred dogovorenom mestu. Pozurio je I upao pravo u zasedu…


Ovo je vrlo zanimljiva recenica. Vas sin, ako sam dobro shvatila, ima 19 godina, uzoran je djak/ (u koju skolu ide, srednju, ili je student? - I ne stvara probleme. Ali ga nazove grupa narkomana s kojima se on (valjda) ne druzi iako oni (nekim cudom) imaju njegov broj pa ga zovu, sto mozda i nije cudno jer su ga mozda od nekog dobili s tim sto se on vjerojatno ne bi bas snasao da ga nazove netko posve nepoznat a kamoli da u buci krivo shvati pa umjesto upozorenja otrci na mjesto sastanka - pomalo naivno nije li?


I izbodu jer je navodno zlostavljao neku curicu koja im se pozalila.


Pa ok, a postoji li mogucnost da je vas sin zaista nesto lose uradio toj curici i da nisu sve puste price zlocestih&vasem sinu potpuno nepoznatih narkomana?
A usput, koji bi uopce bio njihov motiv da iz cistog mira napadnu vaseg sina?

Edited by Ziza, 18 December 2007 - 17:30.


#30 Div

Div
  • Members
  • 7,752 posts

Posted 18 December 2007 - 19:52

O ovakvim temama je vrlo teško iskazati mišljenje. Radi se o konkretnom čoveku u vrlo nezavidnoj poziciji. S jedne strane imamo zvaničnu sumnju da je izvršio teško krivično delo, s druge strane roditelja koji svakako želi da pomogne svom detetu.

Priznajem da sam bio bliži proceni da je ipak u pitanju roditeljska ljubav i poznat stav većine roditelja: Moje dete to nikad ne bi učinilo.

Međutim, gledao sam televizijski prilog o ovom slučaju, nisam mogao da iz njega zaključim šta je ko učinio, nije to ni bio cilj emisije, ali mi je postalo prilično očigledno da na sudu nisu čiste stvari. Dok sa jedne strane otav i brat osumnjičenog govore vrlo razložno, s druge strane imamo komentare sve u stilu: pa eto dešava se, moguće je da se desi, ne treba sumnjati (zašto ne?). Nekako mnogo slučajnosti i stvari koje nisu protivzkonite, ali nisu uobičajene. Mnogo takvih stvari u jednom slučaju.

Ja sam laik i ne mogu nikakvim konkretnim savetom da pomognem, izlaskom u javnost svesni ste i sami da vam sad odustajanja i kompromisa nema. Morate ići do kraja, ja vam želim sreću.