Jump to content


Photo
- - - - -

Zatvor i omladina


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
71 replies to this topic

#31 Scubius

Scubius
  • Banned
  • 1,555 posts

Posted 19 December 2007 - 10:34

Nighrt Warioc, koliko vas sin ima godina, cime se bavi itd?
Da li je imao problema u zatvoru od ostalih zatvorenika?

#32 Night Warioc

Night Warioc
  • Members
  • 223 posts

Posted 19 December 2007 - 16:29

Idemo ponovo: Moj sin ima 19 godina. Bio je redovan učenik srednje škole (to mu je uzeto kao otežavajuća okolnost). Devojčica koju su narkomani pomenuli kao uzrok sukoba nema pojma o čemu se radi i nikad nije imala ništa s mojim sinom a to je čak i ovaj sud odbacio. Narkomani NISU imali broj telefona mog sina. Molim vas da čitate šta sam napisao! Zvali su ga ona dva druga sa kojima se trebao naći. Portparolka suda je lagala barem za dve činjenice, ali smatram da to i jeste svrha suda da lažu, uklanjaju ili montiraju dokaze, prete osumnjičenima i njihovim porodicama itd. Naravno da sam pristrasan i da verujem sinu. Pa i na sudjenju je rečeno da ne postoji NI JEDAN dokaz a ni očevidac da je on to uradio. Sudija Jovanović je svedoke navodila da promene iskaz dat pred istražnim sudijom, što znači da su oni barem u jednom slučaju lagali, što je krivično delo ali njih štiti Teta Violeta.

#33 Scubius

Scubius
  • Banned
  • 1,555 posts

Posted 19 December 2007 - 16:32

Da li ti narkomaniimaju bogate roditelje ili ih sud stiti po politickoj liniji?
Da li se o njima nesto zna?

#34 Night Warioc

Night Warioc
  • Members
  • 223 posts

Posted 19 December 2007 - 16:44

Odgovor na zadnje pitanje je: DA. Izvinjavam se svima što se neću češće javljati jer ne pišem preko kompa nego mobilnim a nešto nemam para. I još ovo: u zatvoru je sve ok. Bogu hvala

#35 venera

venera
  • Members
  • 6 posts

Posted 20 December 2007 - 15:39

Odgovor na zadnje pitanje je: DA. Izvinjavam se svima što se neću češće javljati jer ne pišem preko kompa nego mobilnim a nešto nemam para. I još ovo: u zatvoru je sve ok. Bogu hvala


Već duže vreme pratim polemiku vezanu za ovu priču.Sticajem okolnosti sam "upoznata" sa ovim slučajem.Ma koliko svima obraćanje ovog oca delovalo pristrasno,neracionalno,emotivno,ono je ISTINITO. Navedene emocije čine njegovo izlaganje možda blago konfuzno,ali potreba da se obrati javnosti je ne samo primarna potreba da se zaštiti dete,nego istovemeno i potreba da se "nedostižna istina"ipak pokuša dostići.
Jasno mi je da ova priča uzrokuje nevericu.Skeptičnost u odnosu na ovog oca tipična je za društvo (ma koliko se neki protiv toga borili)predrasuda,na koje nije imun ni sud ni tužilaštvo! A radi se o tome da ako je žena silovana u svesti je stara narodna "da kuja nije mrdnula repom..."ako je devojka u 22 časa napadnuta i opljačkana onda imamo "ma šta će poštena žena na ulici u to doba.." do konkretno ovog slučaja "ma zašto baš njega da napadnu a ne nekog drugog?""
Pa dragi forumaši događa se,i žene su silovane,devojke opljačkane,mladi ljudi napadnuti! Zato postoji sud.DOKAZI.
Nesreća počinje kada kada se sve ignoriše i prepušta "slobodnom sudijskom uverenju"ISKRENO ŽELIM DA VERUJEM DA JE SAMO TO U PITANJU.
ISTINA JE (tokom izvođenja dokaza i na osnovu izjava oštećenih)da ovaj devetnaestododišnjak nije prouzrokovao incident,čak pokušao da ga izbegne!
ISTINA JE da ga je posle prvog primljenog udarca napalo još 5 momaka (svi svedoci protiv optuženog,intersantno je to da na punom Kalemegdanu,nije bilo nikoga drugog ko je video incident)
ISTINA JE da ne postoji materijalni dokaz (tragovi krvi na optuženom i njegovom odelu ili na licu mesta)
ISTINA JE da je oštećeni u suočavanju sa okrivljenim rekao da ga je okrivljeni za 30-ak sekundi 30 puta uboo nožem,a on (oštećeni) nije video isti (nož) niti je bilo šta osetio dok optuženi nije pobegao.
ISTINA JE da je veštak (doktor) povrede oštećenog sasvim drugačije opisao.
ISTINA JE DA SE OKRIVLJENI BRANIO!
ISTINA JE DA ON TO NIJE SMEO!(DA SE BRANI).
ISTINA JE DA JE IZREČENA KAZNA KAO OPOMENA.....
ISTINA JE DA JE OKRIVLJENOM PRODUŽEN PRITVOR DO PRAVOSNAŽNOSTI PRESUDE,JER SE PO IZJAVI JEDNOG OD SVEDOKA PRE GODINU DANA PRAVIO VAŽAN NA STUDENTSKOM TRGU...
ISTINA JE DA JE OKRIVLJENOM PRITVOR PRVI PUT (u celom nizu produžavanja pritvora)NA OSNOVU VEŠTAČENJA NEUROPSIHIJATRA KOGA NEMA U PISANOJ FORMI,ALI SE UZIMA KAO OSNOVA ZA PRODUŽETAK PRITVORA.GOVORIM O JEDNOM VEŠTAKU,A NE O KOMISIJI,KOJA JE NAKNADNO VEŠTAČILA OKRIVLJENOG I ČIJI IZVEŠTAJ POSTOJI.(OVAJ PUT ZAISTA CINIČNO MORAM DA PRIMETIM DA SAZNANJA NEUROPSIHIJATRA VEZANO ZA OVOG MLADOG ČOVEKA SE BITNO RAZLIKUJU KADA IZVEŠTAJ PIŠE SAMOSTALNO ILI KAO ČLAN KOMISIJE)
ISTINA JE DA PREDMETA NIJE BILO 17 DANA.TO IMA ZA POSLEDICU DA NIKO UKLJUČUJUĆI I ADVOKATA NE MOŽE DA VIDI OPTUŽENOG. DA LI JE TO NORMALNO?ZAKONOM DEFINISANO?
OVO SU ČINJENICE,A VI PROSUDITE SAMI.......

#36 Night Warioc

Night Warioc
  • Members
  • 223 posts

Posted 20 December 2007 - 18:14

Slušajući danas opet portparola suda palo mi je u oči sledeća stvar: izjava da je zakonom obavezno KOMISIJSKO!!! veštačenje mladjeg punoletnika. Pa ko je onda prvi put poslao Svetlanu Nikšić SAMU??? Da veštači mog sina? (to je ono kad ga je ocrnila kao najgoreg zlikovca). To je veštačenje iskoristila sudija okružnog suda da mu produži pritvor. Komisijsko veštačenje obavljeno je posle mesec dana i u njemu su navedene dijametralno suprotne karakteristike iste osobe. Šta tu nije u redu? Sem u rešenju o produženju pritvora to prvo veštačenje se više nigde ne pominje. Nestalo je bez traga.

#37 Night Warioc

Night Warioc
  • Members
  • 223 posts

Posted 22 December 2007 - 21:06

Molim sve da obrate paznju na datume koje cu ovde navoditi i da mi kazu da li je Srbija neku crnu rupu ili vremenski paradoks, ili ja zivim u zoni sumraka:
Dana 07.09.2007 godine sudija Violeta Jovanovic je dobila predmet moga sina i produzila mu pritvor na osnovu vestacenja sudsko policijskog neuropsihgijatrijskog vestaka Svetlane Niksic od 04.09.2007! U kome je navedeno ono sto sam nekoliko puta ponovio. Nas advokat ulaze zalbu 12.09.2007 a istu nam odbija sudija okruznog suda (neka Snezana sa dva prezimena)dana 17.09.2007. a po osnovu istog vestacenja. Kao sto sam pomenuo predmet je iz suda "nestao" 07. ili 08.09 2007, a po uzimanju istog od strane sudije Jovanovic. Koliko znam uobicajeno je da predmete sudijama dodeljuje predsednik suda po nekom unapred odredjenom redu. Zanimljivost naseg predmeta je u tome sto je sudija Jovanovic sama dosla i trazila da taj predmet pripadne njoj. Sudija okruznog suda koja je takodje produzila pritvor mom sinu je gle koincidencije najbolja prijateljica sudije Jovanovic. U cemu je sad problem? Pa u sledecem: Vestak Svetlana Niksic je prvi put u zivotu videla mog sina negde tek 08. ili 09.09.2007!!!!!!!!!!!!!! Ko je njoj dao nalog da vestaci mog sina i kada? Ako je iz spisa nestalo to vestacenje i neko je jako mnogo truda ulozio da zataska da je taj izvestaj uopste postojao, kako su Jovanoviceva i njena prijateljica iz okruznog (hvala Bogu, premestili su je u specijalni sud) i na osnovu cega produzile pritvor mom sinu? Opet napominjem da je portparolka suda izjavila da je predmet dat vestaku Niksicevoj tek negde 08.09.2007. Kaze portparolka da je zakon da mladjeg punoletnika vestaci komisija, pa ko je odobrio vestakinji da to uradi sama?A ponarocito PRE nego sto je predmet uopste nastao i bio dodeljen sudiji Jovanovic? Dana 03. i 04.09.2007 istrazni sudija je zavrsavao ispitivanje svedoka. Kako je vestak Svetlana napisala taj izvestaj? Gde je on sada (pominje se u oba resenja o produzenju pritvora) i gde on to volsebno nestaje a pojavljuje se drugi totalno suprotan prvom. Taj drugi podnet je sudu 03.10.2007. a u njemu stoji: da jako dobro ostvaruje adekvatne komunikacije,da je finkcionalan i dobro organizovan,da je uredne spoljasnjosti,neupadljivog drzanja i ponasanja,verbalan kontakt se lako uspostavlja, odrzava i produbljije, u komunikacije je spontan i saradljiv, emocionalno adekvatan, ideofaktivno uskladjen (ma sta joj to znacilo),paznju dobro usmerava itd... da vas sad ne gnjavim tolikom pohvalama. Jos jedna zanimljivost: u optuznici je TAKODJE navedeno misljenje vestaka doneto 04.09.2007.
Pokusali smo da pitamo predsednike prvog opstinskog i okruznog suda o cemu se ovde u stvari radi ali smo vrlo strucno izignorisani (odbili da nas prime).Ajde nek mi neko objasni ovo ako moze....,

#38 Night Warioc

Night Warioc
  • Members
  • 223 posts

Posted 24 December 2007 - 21:24

Predrasude kojih se licno gadim, navele su me da napisem i pokazem ovu sliku i napravim opet to neumesno poredjenje, ali izgleda da ne moze drugacije. U Srbiji je dovoljno da neko bude osisan na celavo i nosi mindjusu da bio bio okarakterisan kao "siguran zlocinac", jer pristojna se deca tako ne oblace. U Srbiji zaslepljenoj predrasudama dobio sam batine tolike da mi je polomljena vilicna kost pa sad imam metalnu sinu koja mi drzi protezu. A sve zarad jednog bedza one "zloglasne, izdajnicke i strano placenicke" organizacije zvane "Otpor". Pre nego sam dobio te batine, evo sad javno priznajem: sutnuo sam policjaca koji je besomucno mlatio trudnicu, divljacki medju noge. Znaci zasluzio sam batine. Prema svom detetu JESAM izuzetno pristrasan i verujem mu beskrajno. Jedino zasto bih se odrekao svog deteta je ako bi on ucinio bilo sta nazao bilo kojoj zenskoj osobi. U svim ostalim situacijama bezrezervno sam uz njega pa i sve da je najgori na svetu!
A sada jos malo o predrasudama: Posto nam se blizi slava pitao sam u zatvoru mogu li detetu odneti ono najskromnije sto ide za svaku slavu: zito i svecu. Odgovor je: NE! Do skora je moglo, ali sad vise ne moze.Dosla zabrana iz ministarstva pravde. Cak se odnosi i na Povlascenu Pritvorsku Jedinicu. Slika koju sam ovde postavio snimljena je 1943 godine. U Nemackoj. Logor u kom je napravljena zvao se "Stalag 11a". Drugi covek s leva u puloveru je moj rodjeni deda. U pitanju je proslava njegove krsne slave. Po razlicitim uniformama mozete zakljuciti da su u pitanju multinacionalni zarobljenici. Cak je i svestenik dosao iz jednog malog seoceta( koje je postalo nadaleko poznato nakon rata, ali to nije tema) da odrzi sluzbu. Cak i u tim zlim vremenima postovane su odredjene razlicitosti.A danas?

Attached Files



#39 Night Warioc

Night Warioc
  • Members
  • 223 posts

Posted 28 December 2007 - 21:30

Danas u zatvoru cujem pricu da ce sudiju Jovanovic nagraditi za uspeh u radu. Dozvolite mi da budem malo jedak s ovim pitanjem: ako je Adolf prema mome dedi bio demokrata ,sta su Voja i Boris prema mom sinu?

#40 Night Warioc

Night Warioc
  • Members
  • 223 posts

Posted 01 January 2008 - 20:54

Juce sam bio u zatvoru, nosio mu novogodisnji rucak. Nije bilo vise od desetak ljudi u cekaonici. Koliko znam u zatvoru boravi vise stotina ljudi (osudjenika). Zaboravljeni, napusteni... Neka me tuga uhvatila, u celiji do njegove godinu dana boravi covek koga niko nikad nije obisao, niti mu doneo jednu cigaretu, promenio ves...Tuzna slika naseg drustva.

#41 rory

rory
  • Members
  • 2,989 posts

Posted 01 January 2008 - 21:10

Moj prijatelju tebi ovo pada teze nego njemu.

#42 Night Warioc

Night Warioc
  • Members
  • 223 posts

Posted 01 January 2008 - 21:18

Moj prijatelju tebi ovo pada teze nego njemu.

Pa iskreno krivo mi je sto je tamo, jedva cekam da izadje pa da objavim i ono o cemu sad moram da cutim.

#43 Night Warioc

Night Warioc
  • Members
  • 223 posts

Posted 05 January 2008 - 01:11

Danas sam video kako ce se primenjivati novi krivicni zakon. Vec su poceli izgleda: za tucu u skolskom dvoristu bez ikakvih posledica presudjeno je po 16 meseci zatvora.Ispada prema tome da je moj sin jeftino prosao.Sudjeno mu je po starom zakonu.Vodi li uopste neko u ovom drustvu racuna o ovakvim ispadima sudija?Moze li sudija proizvoljno doneti presudu samo da bi ugodio nekome iz ministarstva ili da bi sticao politicke poene?Ko o tome vodi racuna u Srbiji?

#44 Scubius

Scubius
  • Banned
  • 1,555 posts

Posted 10 January 2008 - 11:48

evo zanimljive tabele sa wikipedije koja govori o broju zatvorenika na 100 000 stanovnika. Zanimljivo je da najvise zatvorenika ima u anglosaksoonskim zemljama i u Rusiji jer su u njima i zakoni najrepresivniji i najsuroviji.

United States
of America 756
Russian
Federation 611
New
Zealand 186
Australia 126
United
Kingdom 148
Turkey 91
Canada 107
Germany 95
Italy 104
France 85
Vietnam 105
Sweden 105
Denmark 77
Japan 82
Iceland 40

#45 Night Warioc

Night Warioc
  • Members
  • 223 posts

Posted 10 January 2008 - 20:42

[quote name='Scubius' date='10.01.2008, 13:48' post='1949158']
evo zanimljive tabele sa wikipedije koja govori o broju zatvorenika na 100 000 stanovnika. Zanimljivo je da najvise zatvorenika ima u anglosaksoonskim zemljama i u Rusiji jer su u njima i zakoni najrepresivniji i najsuroviji.

Najsuroviji kazes. Neznam koliko kod nas ima zatvorenika a o represiji cemo kad mali izadje, ali cuo sam kompletnu pricu o presudama zbog tuce u kojoj napominjem nije bilo povreda niti laksih telesnih, a kamoli tezih: Prva dvojica koja su se pobila dobili su po dve ipo (2,5) godina zatvora. Ostalih pet ili sest ucesnika koji su se ukljucili u tucu posle ove dvojice svi su dobili po 16 meseci zatvora. Godina su od 18-20. Sudija je ove kretenske kazne izrekao da bi se umilio kome, ili da bi poceo politicku karijeru, sta mislite?