Jump to content


Photo
- - - - -

Vratice se rode


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
322 replies to this topic

#76 T. U. Weenie

T. U. Weenie
  • Validating
  • 4,805 posts

Posted 20 November 2007 - 09:22

http://dobanevinosti...o-zasluili.html


Genijalno. :rolleyes:

"Nisu imali sreće što producent ima vikendicu u Barandi. Da je producent imao vikendicu u svemiru, pisali bi Zvezdane Staze.

"Ja ne znam ni šta je to steadycam ni šta je to Goga Volarević, ali pošto se pojavljuje na B92 verovatno je nešto slično Gogi Sekulić koja je bila zvezda te televizije."

#77 Radisa

Radisa
  • Members
  • 652 posts

Posted 20 November 2007 - 09:49

Jel vam se desilo nekad da vam neko ko npr zivi u bg,ns,nisu...kaze da je najbolji film koji je ikada gledao "kad porastem bicu kengur" a neko drugi ko jednostavno nije odrastao u takvom okruzenju ne moze taj film organski da podnese...Jednostavno ne razume price i ceo fazon koji taj film odslikava...Isto i za seriju...


A jel' se tebi nekad desilo da shvatiš da si nešto prerastao... Pa nešto što je bilo OK sa 10 godina sa 20 nije više tako interesantno, što je bilo OK sa 20 godina sa 30 nije više zanimljivo...
Jednostavno sve te fore su već viđene po drugim filmovima i serijama... U drugoj epizodi, bukvalno sam mogao da predvidim tok svake scene, toliko je to predvidljivo...
Sve u svemu tek (prosečna) kompilacija loših štoseva...

Edited by Radisa, 20 November 2007 - 09:50.


#78 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 20 November 2007 - 12:51

Posebno bih se osvrnuo na muziku ciji me je izbor odusevio. Svaka cast.

Ju, muzika. Priča za sebe.

Prvo, uvodna tema je potpuni promašaj. Kakve veze imaju zurle sa Beogradom, Vojvodinom, sa bilo čime u seriji? Najavljivali su je kao (uostalom i sve ostalo) nešto po čemu će serija biti prepoznatljiva generacijama i pamćena vijekovima. Instrumentali unutar epizoda su uglavnom neprimjetni i mogu da prođu, ali prva numera ništa ne valja.

Problematičan je tajming u kojem odabrani songovi valjda treba da ilustruju sliku. U drugoj epizodi pušten je LTG i tema Fusilli (Aero Edit) kao podloga sceni iz kafane, u kojoj Ekser obavještava drugara da će onaj kriminalac da ga lomi i dok se otvara šampanj za budući bračni par!? Jeste da je Koja selektirao jednu divnu elektro-haus muzičku temu, klasik Belgrade Coffee Shop serijala, ali nesklad između muzičkog i dramskog sadržaja neprijatno bode oči.

O muzičkim sklonostima glavnih junaka i, uopšte, njihovim kulturološkim profilima, ne znamo mnogo. Đuričkov lik u sobi ima posterčinu Boba Marlija, ali njegovog duha u Švabinim stavovima nema ni u tragovima. Što se tiče druga mu Eksera, on izgleda upravo kao neko ko bi slušao ono što inače sluša D. Bjelogrlić. Znači.. ono.

Pretpostavljam da ćemo i u narednim epizodama preslušavati katalog B92 music shopa i da će ovakvih incidenata biti još.

Serija je gledljiva, ali ne bi se reklo da je nešto epohalno dobra. Mislim da famozni "rejting od preko 10" ne opravdava ovako histeričnu marketinšku kampanju.

Edited by autsajder, 20 November 2007 - 14:53.


#79 Bela

Bela
  • Members
  • 8 posts

Posted 20 November 2007 - 17:21

Vidi, Neutral man, nisam rodjena ni u Pekamu pa i te kako volim i kapiram Mucke. Da ne pominjem Crnu guju i Pajtonovce...Ili Sajnfelda. Ima primera dobrih serija koliko hoces.

Po tome se Rode razlikuju, kao i vecina srpskih serija.

Kad hoce da prave OZBILJNU seriju, ovde ih prave tako da one moraju da prenesu poruku, da edukuju (oni gejevi uopste ne znam kako se uklapaju u fabulu), da verno prenesu okrutnu urbanu (plus ruralnu) realnost Srbije...I zato promasuju i prave negledljivu seriju. Umesto da bude delo za sebe i da te "vozi", ona te smara ko srpska zeleznica, pa putujeees do Barande 6 sati.

#80 Posthuman17

Posthuman17
  • Members
  • 375 posts

Posted 21 November 2007 - 12:42

hum..sudeći po glumcima koje su okupili,čini mi se da neće baš biti loša..ali ne vidim kako se može porediti sa "našom malom klinikom"???A i čemu to generalizovanje ("kako je krenuo B92..")?

#81 Stewie

Stewie
  • Members
  • 217 posts

Posted 22 November 2007 - 20:43

Dobro je da je nisu proglasili kao kultnu i pre emitovanja prve epizode. Reklame i ceo marketinski program za tu seriju je jedino kultnu u celoj stvari. Muzika je odlicna, i naslovna tema je stvarno dobra. Serija je dobra, ali koliko su je izreklamirali smucila mi se.

#82 CTPAX

CTPAX
  • Members
  • 10,503 posts

Posted 22 November 2007 - 21:49

Mislim da je reklama dozirana za one koji nisu non-stop na B92. :rolleyes:

#83 gagman

gagman
  • Members
  • 41 posts

Posted 23 November 2007 - 02:29

Kao i sve serije na domaćim tv stanicama, i ova je loša. Izreklamirali je, a kako i ne bi kad je producent Dragan the White Throat. Srpski film i srpska televizija je blato već decenijama!

#84 el barone

el barone
  • Members
  • 10 posts

Posted 23 November 2007 - 20:28

Evo bas sad gledam trecu epizodu...svidja mi se...sve vise i vise :huh:
Sto je losa serija...ne lupajte??? :rolleyes:

#85 Nikola21

Nikola21
  • Members
  • 7,472 posts

Posted 23 November 2007 - 21:06

razvodnjenost je na nivou "shpanskih" serija

Bas sad kad se zavrsila 3. epizoda to htedoh reci. Razvuuuuuuuuuuuuuuceno do beskraja. Ovaj put kao popunjavanje vremena od reklama do reklama. A prva epizoda je toliko obecavala :rolleyes: Svaka naredna epizoda je za 50% gora.

#86 larkin

larkin
  • Members
  • 57 posts

Posted 23 November 2007 - 21:17

hm...serija je toliko "dobra" da sam ja, iako sam gledala prve dve epizode, iako sam kod kuce, iako mi je upaljen televizor...zaboravila da se veceras prikazuje treca epizoda te sam ostala zakucana ne nekom desetom kanalu.

eto - toliko je dobra ... a sad ovde vec citam da verovatno nisam nista propustila.

#87 Andjeo

Andjeo
  • Members
  • 49 posts

Posted 23 November 2007 - 21:22

iskreno
ispočetka sam bio skeptičan
zapravo naspram ostalih serijala poput srećni ljudi ovo deluje super. filmska kamera, dobra muzika, postava koja zaista dobro glumi, a ne bezvoljno i vodnjikavo - doduše muzika je ponegde zaista imala loš tajming i kompoziciju (npr. kada sima ujutru izlazi iz kuće, zaista PREVIŠE dramatičan pogled, teatralan, gotovo neklasičan za vojvođanskog seljaka)...

od 1 do 10, dao bih bez problema 8.5 za sada

a za ove što kažu da je otegnuto, nekako da ih podsetim da ovo nije triler kao dekster ili neka akciona serija kao šta ja znam...

#88 Vincenzo

Vincenzo
  • Members
  • 2,720 posts

Posted 23 November 2007 - 22:02

Serija je tezak smor. Koliko god sam je nahvalio posle prve epizode toliko bi sad mogao da je ispljujem.

Sta tu ima da se raspravlja da li je razvucena ili nije, kad je cinjenica da bi cela epizoda mogla da se preprica u dve recenice.
Pri tom mi se cini kao da je epizoda i kraca nego ove prethodne. Znam da se prva zavrsila oko pola deset, a ova je skoncala nesto pre osam. Dakle, nekih pola sata je trajala, bez reklama. Pri tom se niti jednom nisu pojavili Boris Komnenic i Mira Karanovic, koji su mi bili najjaci utisak.

Ma spanska serija.

#89 Nikola21

Nikola21
  • Members
  • 7,472 posts

Posted 23 November 2007 - 22:03

od 1 do 10, dao bih bez problema 8.5 za sada

a za ove što kažu da je otegnuto, nekako da ih podsetim da ovo nije triler kao dekster ili neka akciona serija kao šta ja znam...

8.5 pa to je fenomenalna ocena! Koji film/serija na IMDB-u ima 8.5?!?

Zar su drame nepotrebno otegnute? Scene u dramama bez ikave potrebe su otegnute do beskonacnosti? Ovo je stravicno otegnuto, a pri tome prazno (iz supljeg u prazno). Kad pogledas sta si gledao u 45min, ispadne, otprilike, nista.

Edited by Nikola21, 23 November 2007 - 23:02.


#90 T. U. Weenie

T. U. Weenie
  • Validating
  • 4,805 posts

Posted 23 November 2007 - 23:38

Da li je neko primetio fenomenalne pokušaje "vojvođanskog naglaska" od strane svih redom? Moj favorit je bio onaj debeli što napuši Vesnu Trivalić. Priceless.

Serija je tezak smor. Koliko god sam je nahvalio posle prve epizode toliko bi sad mogao da je ispljujem.

Ma spanska serija.


E, tako se gubi status moderatora... :rolleyes: