Jump to content


Photo

Kakav sud takav i svjedok


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
146 replies to this topic

#76 Gaucho Vladimir

Gaucho Vladimir
  • Members
  • 150 posts

Posted 27 February 2002 - 00:26

1. Kada citas ono sto je napisao Preshevari, da li ti je jasno ko, i na koji nacin proteruje taj narod?

Ko: Srbi.
Na koji nacin: Brutalno...
Cilj: etnicko ciscenje
Rezultat: poraz

2. A sad mi konacno odgovori: Ko je, i na koji nacin proterao Srbe iz Kninske krajine?

Ne znas Engleski ili ne zelis da citas?

Ko: Hrvati i Amerikanci.
Na koji nacin: Brutalno.
Cilj: etnicko ciscenje:
Rezultat: pobeda

Znaci za cika condora razlika je u tome sto Milosevic nije uspeo pa mu se sudi a Clinton jeste pa mu se ne sudi. Svaka cast, zaista nadprosecan i avangardni nacin razmisljanja. Bravo!

Sada mi svi, budale, treba da prihvatimo onaj stari "might is right" iliti "pobednici pisu istoriju pa nije ni vazno sto i oni prave iste pizdarije i lazu". Svaka cast!

Za mene je ovaj sud jedna neverovatno dobra prilika da se nesto ZAISTA ucini oko ratnih zlocina i to na globalnom nivou, da se slicna zverstva vise ne ponavljaju, bez obzira da li su zrtve Srbi, Hrvati, Albanci, Amerikanci, Englezi ili Senegalci, bez obzira na to da li si pobedio ili nisi. Za to je potrebno suditi SVIM aktivnim ucesnicima u Jugoslovenskim ratovima i to na najvisem drzavnom nivou. Pod ovim podrazumevam i Srbe i Hrvate i Albance i NATO zemlje.

Medjutim, uz pomoc condora i slicnih i ova ce prilika da propadne i svi mi (ceo svet) cemo i sledecih 200 vekova da zavisimo od dezurne VOJNE sile koja ce svima da diktira sta, kako i gde treba da rade, i naravno imacemo globalnu selektivnu pravdu.

[ Izmena poruke: Gaucho Vladimir na dan 2002-02-27 00:46 ]

#77 condor

condor
  • Banned
  • 4,809 posts

Posted 27 February 2002 - 00:36

Gaucho, nisam ti ja kriv sto ne znas istoriju svog naroda. Mlad si, naucices. Evo, za pocetak procitaj prepisku izmedju Evrosrbina i cika-Condora.

A posle prelistaj i ovo...

#78 Gaucho Vladimir

Gaucho Vladimir
  • Members
  • 150 posts

Posted 27 February 2002 - 01:53

E moj condore, jadan li si ti, evo citati iz tvog linka:

"Vrhovni savjet odbrane Republike Srpske Krajine, donio je, na današnjoj sjednici, odluku da se zbog preventivnih i bezbjednosnih razloga organizuje evakuacija civilnog stanovništva Sjeverne Dalmacije i južnokg dijela Like."..."Na ovaj potez Vrhovni savjet odbrane se odlučio kako bi se zaštitilo civilno stanovništvo od eventualnih daljnjih napada hrvatske artiljerije i kako bi srpski borci, koji drže linije odbrane, bili rasterećeni brige za svoje porodice"...

Zna se sta bi bilo da nije bilo evakuacije.

Jos jedan citat:

"Za oficijelnu vlast bilo je neshvatljivo da zahtev Miloševića nije ispoštovan. To je bilo prvi put da se ono što je on tražio ne uvaži u RSK. To se Srbima iz Krajine ne može oprostiti! I dok tragedija traje, Slobodan Milošević ne vuče nijedan potez koji bi makar simbolično pokazao brigu Srbije i SRJ za propast i stradanje jednog naroda.
Slobodan Milošević pokreće mehanizam koji treba da pokaže da su Srbi iz RSK sami krivi jer su samovoljno napustili svoja ognjišta."

Ti ocigledno mislis kao Sloba... Sram te bilo.

#79 condor

condor
  • Banned
  • 4,809 posts

Posted 27 February 2002 - 02:02

Aaaa, prikupljamo informacije, prikupljamo... Odlicno!

Sad ukljuci procesor informacija, na maksimalno.

Dakle, ko je iselio Srbe iz Kninske krajine? Hrvati? Amerikanci? Ili...?

#80 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 27 February 2002 - 09:14

"Zna se sta bi bilo da nije bilo evakuacije."
…………………………………………………………..
" Ti ocigledno mislis kao Sloba... Sram te bilo.
………………………………………………………….
" Medjutim, uz pomoc condora i slicnih i ova ce prilika da propadne i svi mi (ceo svet) cemo i sledecih 200 vekova da zavisimo od dezurne VOJNE sile koja ce svima da diktira sta, kako i gde treba da rade, i naravno imacemo globalnu selektivnu pravdu."
…………………………………………………………..
"Za to je potrebno suditi SVIM aktivnim ucesnicima u Jugoslovenskim ratovima i to na najvisem drzavnom nivou. Pod ovim podrazumevam i Srbe i Hrvate i Albance i NATO zemlje."
………………………………………………………….
" Svi koji se ovde busaju u svoje "humanitarne" grudi kritikujuci Srpske ratne zlocine skacu u odbranu slicnih (ili jos gorih) zlocina kada su pocinioci Zapadne sile (sa SAD na celu), bilo to na Balkanu ili na bilo kojoj strani ove nase ratom izmrcvarene planete."
………………………………………………………….
" Moje licno misljenje je da se ne radi ovde o kritikovanju sopstvenog naroda (to pljuvanje po Srbiji je ponekad toliko zestoko da je jednostavno nemoguce ne razmisljati o pravom i tajnom drzavljanstvu tih osoba) nego o odbrani stranih interesa na tlu Balkana i sire."
…………………………………………………………..
" Naime, koliko odgovara velikim silama jedan zaista ozbiljan internacionalni precedent za ratne zlocine imajuci u vidu "Rat protiv Terorizma" i prvi deo tog rata (Afganistan) koji je bio i ostao prepun ratnih zlocina?"
…………………………………………………………..

Gaucho Vladimir


Interesantno je to kako nema tog argumenta i tog metoda koji nece biti upotrebljen u odbranu jedne zlocinacke politike i jednog zlocinca. Naravno, takva odbrana mora uvek da sadrzi i mantru "ja sam protiv njega" (k'o da te neko pita da li si za ili protiv njega i kao da to uopste ima nekakvog znacaja). Popularni argumenti iracionalnog straha (sta bi bilo, da je bilo), zatvaranje ociju pred cinjenicama koje su se dogodile (nacin napustanja Kninske krajine), brojni elementi "Balkanskog spijuna" (nemoguce [je] ne razmisljati o pravom i tajnom drzavljanstvu tih osoba), a sve zacinjeno snazno naglasenim antiglobalizacijskim stavom, koji se ogleda kao borba protiv politike Zapada, a pre svega SAD, karakterisu ovu vrstu reakcija.
Taj oblik politickog "tubarnog vida" cesto karakterise gubitnike, a narocito onda kada je manje-vise opsteprihvaceno da je njihov poraz, u stvari, pobeda civilizacije.
To su samo neke zajednicke karakteristike koje na ovom forumu povezuju, npr. Gaucho Vladimira sa Svevladom Trivanom i jos nekima, a u realnom zivotu sve one koje su Slobodan Milosevic i Mira Markovic zeleli da objedine u borbi protiv novog svetskog poretka, a gde su, za sada, uglavnom dobili Sadama Huseina, Lukasenka, Mulu Omara i slicne.
Naravno, njihovo misljenje, kao uostalom i bilo koje drugo pojedinacno misljenje, potpuno je navezno; ono jedino sto je vazno je da Srbija nikad vise "ne proguta udicu" i prihvati taj pogled na svet, koji je kao rezultat imao najveci moralni i civilizacijski poraz Srba i Srbije u njihovoj modernoj istoriji.
Upravo zato Milosevicu treba suditi i mora mu se suditi upravo tomo gde mu se i sudi; najbolje je i najmudrije u tako trivijalne zemaljske stvari, kao sto je sudjenje ratnim zlocincima, po mogucnosti ne umesati Svetog Savu niti "nebesku Srbiju" – jednom smo vec videli kako se to zavrsilo, a pozivanje u antiglobalizacijski rat, relativizacija zlocina i slicno su upravo to – uvodjenje Boga i Svetog Save u igru, jer osim njih, svi drugi koji bi, mozda, zeleli da pomognu TAKVOJ Srbiji i TAKVIM Srbima, nisu dovoljno mocni – nedavna proslost je to, uostalom, jasno pokazala.

#81 evrosrbin

evrosrbin
  • Members
  • 788 posts

Posted 27 February 2002 - 09:33

condor:
"u svojim glavama nisu imali izbor, jer su se plasili..."

Ti ne mozes da znas sta je bilo u njihovim glavama, niti bi ijedan sudija dozvolio argument ovakve vrste.

However, pouzdano se zna da je tim ljudima naredjeno da napuste domove i krenu put Srbije, a zna se i ko im je to naredio!


Naravno da ne bi nijedan sudija dozvolio takav argument, to nije nimalo sporno. Ako bi uzeli u negaciju tvoju recenicu, tj. da im nije naredjeno, sta mislis da li bi oni ostali?

Pazi, oni su se prihvatili oruzja '91-e iz straha koji im je usadjen iz BGD, a uz prilicnu pomoc Zagreba, i sto bi taj neki strah bio manji posle krvavog rata? Ne mogu naravno znati sta im je bilo u glavama, ali mogu pretpostaviti na osnovu onoga sto je bilo u glavama dosta Srba iz Zapadne Slavonije koji se izbegli u Srbiju '95, ali i od ranije jos. Mogu se slaziti da je 1991.-e taj strah bio iracionalan, ali '95? Hmmmmm...ipak mislim da je bolje da su otisli...

#82 Stoprocentni

Stoprocentni
  • Members
  • 5,096 posts

Posted 27 February 2002 - 13:23

Kakav sud takav i svjedok

I danas, kao i ranije, svjedok tvrdi da nije bilo bombardovanja u mjestima za koje optuzeni tvrdi da postoje dokazi. Doduse, svjedok kaze da ON nije NISTA vidio cime se ogradjuje, ali mene zanima koliko se takvo svjedocenje uzima u globalu kao relevantno? Mislim, ako neko nije u stanju da bude svjestan postojece situacije ( boimbardovanje od strane NATO koje je jos i u medijima najavljeno ) i da jos pri tome tvrdi da ga nije bilo na podruciju za koje postoje dokazi koji tvrde suprotno koliko vredi njegovo svjedocenje u ovom slucaju? Sta mislite o tome?

[ Izmena poruke: CRNOGORAC 100% na dan 2002-02-27 14:03 ]

#83 Gaucho Vladimir

Gaucho Vladimir
  • Members
  • 150 posts

Posted 27 February 2002 - 15:26

Condor:

Ovo je poslednji post sa kojim se tebi obracam. Tek da odgovorim na neka pitanja koja imaju veze sa Sudom.

Gaucho: "Tu se pricalo o najmanje 10.000 mrtvih, koncetracionim kampovima, sistematskim mucenjima, sistematskim silovanjima, nabijanjem dece na nozeve, secenju glava sekirama, testerama, "apartheidu"... Sve to pre bombardovanja."

condor: "Hoces li da kazes da se sve ovo nalazi u optuznici protiv Milosevica? Koliko je meni poznato, to nije tacno..."

U tome i jeste stvar. Zasto se ne nalazi u optuznici? Sve gore navedeno je bilo uprebljeno kao povod za bombardovanje Jugoslavije. Ispostavilo se da su to bile LAZI.

Oko Krajine:

Zar ne vidis koliko je sumanuto razgovarati na ovaj nacin? Pogotovo u kontekstu sudjenja, optuznice, dokaza, i sl.

Dokazi za politiku etnickog ciscenja Krajine se nalaze u 800 mrtvih, u tome sto su im kuce srusene i u tome sto se nisu vratili kuci posle primirja. I sve to moze itekako da se upotrebi na sudu. Zasto se nijednom Hrvatskom i Americkom drzavniku ne sudi za ove ratne zlocine?

Ono sto mene najvise boli je upotreba evakuacije kao poente za pravdanje zlocina pocinjenih nad Srbima. Umesto da se dicimo sto su Srbi iz Krajine preduhitrili Hrvate i Amerikance i spasili ko zna koliko ljudi, to se upotrebljava za minimiziranje zlocina.

Dodatak: ono o "poslednji post kojim se tebi obracam" nemoj bas ozbiljno da shvatis. :grin:

[ Izmena poruke: Gaucho Vladimir na dan 2002-02-27 15:58 ]

#84 Gaucho Vladimir

Gaucho Vladimir
  • Members
  • 150 posts

Posted 27 February 2002 - 15:28

Vladane:

Posto nemas nijedan protivargumenat za sve sto sam napisao sem daljnjeg uopstavanja (condor je bar dobar protivnik iako se nikako ne slazemo), niti odgovor na moja pitanja, da pokusam da te probudim iz "pobednickog" sna sa konkretnim primerima koji dokazuju tvoj potpun otcep od realnosti i dvolicnost tvojeg misljenja.

Taj oblik politickog "tubarnog vida" cesto karakterise gubitnike, a narocito onda kada je manje-vise opsteprihvaceno da je njihov poraz, u stvari, pobeda civilizacije.

"Radnici nekih humanitarnih organizacija seksualno su zlostavljali decu izbeglice iz Zapadne Afrike, saopstila je bitanska organizacija "Save the children". Ispitivanja te organizacije, sprovedena u Liberiji, Gvineji i Sijera Leoneu, pokazala su izuzetno veliki broj seksualnih zlostavljanja dece od strane 67 radnika iz 40 razlicitih humanitarnih organizacija." 27 Februar 2002.

Uzivaj u pobedi tvoje "civilizacije".

...uvodjenje Boga i Svetog Save u igru...

"Islam je religija po kojoj Bog trazi od tebe da saljes svoga sina u smrt za Njega. Hriscanstvo je vera u kojoj je Bog poslao svoga sina da umre za tebe."... "Civilizovani ljudi, muslimani, hriscani i jevreji, znaju da je izvor slobode Stvaratelj (Bog). Civilizovani narodi svih religija su pozvani da brane Njegovu kreaciju. Mi smo narod koji je pozvan da brani slobodu, slobodu koju ne daje nijedna Vlada niti jedan dokumenat, nego koja je bazirana na veri u Boga." - John Ashcroft, ministar Pravde SAD i njegovo vidjenje "Rata protiv Terorizma" 21 Februara 2002

Od sada cu pokusati da se drzim teme foruma: Kakav svedok, takav sud.

#85 PWJT8D-17

PWJT8D-17
  • Members
  • 967 posts

Posted 27 February 2002 - 15:33

Gucho, mislim da si iskrivio iz konteksta Ashcroft-ov govor. Slusao sam ga, i mnogo je vise on toga rekao nego samo ovo sto si naveo; govor jeste bio religijski, ali ne na nacin kojim bi ti hteo da ga upotrebis u odbrani ideje svetosavlja u zvanicnoj ideologiji.

#86 Gaucho Vladimir

Gaucho Vladimir
  • Members
  • 150 posts

Posted 27 February 2002 - 15:50

Izvini sto cu da te zovem sa 8D-17, bice mi lakse da se setim :smile:

Citirao sam iz Argentinskih novina Clarin. Ima tu jos nekoliko citata i svi se vrte oko istog. Ako su oni izopacili celu stvar, javno se izvinjavam. Medjutim, moja poenta nije "odbrana svetosavlja" vec pokazati da se religija upotrebljava kao politicka sprava i u "civilizovanim" zemljama.

Zasto se sve sto napisem uzima kao "odbrana" raznoraznih Milosevicevih politika? Pa zar zaista nemate neki dobar kontra argumenat sem nonsalantnog poistovetljavanja mojih reci sa SM?

#87 kaliki

kaliki
  • Members
  • 943 posts

Posted 27 February 2002 - 16:32

Originalni članak je bio u Washinton Post-u:
http://www.washingto...-2002Feb19.html

Evo šta je tip koji ga je intervjuisao objavio na (svom) hrišćanskom sajtu:
http://news.crosswal...1108858,00.html

Ovih dana po Vašintonu šetaju opasni ludaci.

#88 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 27 February 2002 - 18:05

""Radnici nekih humanitarnih organizacija seksualno su zlostavljali decu izbeglice iz Zapadne Afrike, saopstila je bitanska organizacija "Save the children". Ispitivanja te organizacije, sprovedena u Liberiji, Gvineji i Sijera Leoneu, pokazala su izuzetno veliki broj seksualnih zlostavljanja dece od strane 67 radnika iz 40 razlicitih humanitarnih organizacija." 27 Februar 2002.

Uzivaj u pobedi tvoje "civilizacije".

Gaucho Vladimir

Dobro, i sta sad time zelis da kazes? Da je to slika zapadne civilizacije? Ili nesto drugo?
Da li ti je slucajno poznato koliko slucajeva seksualnog zlostavljanja dece ima u mirnodopskoj Srbiji?
Da li ti je poznato seksualno i sadisticko maltretiranje zarobljenika u logorima Omarska i Keraterm?
Svedocenja postoje objavljena cak i na netu.
I na kraju krajeva, bez ikakve zle namere, jedno pitanje: Ako zaista intimno verujes u ovo sto pises, zasto onda zivis u zemlji koju je, po tvom misljenju, upropastio MMF, a koja je deo zapadnog sveta koji tako duboko osudjujes?
Da ti pomognem: Ja licno zivim u Velikoj Britaniji jer mislim (verujem, osecam) da je to zemlja sa sveukupnim kvalitetom zivota znatno iznad zemlje iz koje sam dosao, da je to demokratska zemlja u kojoj ljudska prava i slobode zauzimaju vrlo visoku poziciju na lestvici drustvenih prioriteta, da je to zemlja koja se vrlo energicno i efikasno bori protiv razlicitih oblika fasizma, rasne i svake druge diskriminacije itd.
Idealnih drustava, naravno, nema, ali mislim da je drustvo u kome ja zivim mnogo blize svim nabrojanim i nekim drugim idealima, nego drustvo iz koga sam dosao.
Evo, ja sam zbog toga tu gde jesam.
A zasto si ti tamo gde jesi?

#89 condor

condor
  • Banned
  • 4,809 posts

Posted 27 February 2002 - 19:09

evrosrbin: "Ako bi uzeli u negaciju tvoju recenicu, tj. da im nije naredjeno, sta mislis da li bi oni ostali?"

Evo ga on opet: sta bi bilo kad bi bilo da nije bilo? Otkud znam! Ako me vec teras da nagadjam, onda da, ostalo bi ih mnogo vise nego sto ih je ovako ostalo, mozda jedno pola-pola? Ili, tacnije, verovatno u istoj onoj razmeri u kojoj su Srbi ostali na Kosovu/ t.j. povukli se ispred NATO-a i KLA.

"Pazi, oni su se prihvatili oruzja '91-e iz straha koji im je usadjen iz BGD, a uz prilicnu pomoc Zagreba, i sto bi taj neki strah bio manji posle krvavog rata?"

Ovo vec opasno preti da se pretvori u temu o Kninu - ali treba ipak reci da taj rat nije bio narocito krvav. Narocito kada se uporedi sa Bosnom.


"Hmmmmm...ipak mislim da je bolje da su otisli..."

Slusaj, ovde se ozbiljno ne slazemo: meni se cini da bi najvecem broju njih (ukljucujuci i sve odreda koje sam licno upoznao) bilo neuporedivo bolje da su ostali.

Ali smo vec daleko zabasali od teme... Da te podsetim, Gaucho je tvrdio da su Srbi iz Hrvatske proterani, a ja sam ga (za sada bezuspesno) terao da mi kaze ko ih je proterao... Jer se ovde, zaboga, igramo nekakvog suda, pa cinjenice imaju jednu, a spekulacije sasvim drugu tezinu.

#90 Zeka LaFonten

Zeka LaFonten
  • Members
  • 241 posts

Posted 27 February 2002 - 19:16

Ovaj danasnji po redu deveti svedok optuzbe Halit Barani je izneo veoma teske optuzbe. Nije bio konfuzan kao njegovi prethodnici sto navodi, kako koga, na dva moguca zakljucka. Crna ili bela.
1) Da svedok govori istinu.
2) Da se svedok uspesno koristi poluistinama.
Bice veoma tesko dokazivati da to sve ili vecina toga nije istina.
Ja da sam advokat ja bih isao na jedinu za sada vidljivu rupu u njegovom svedocenju a to je tvrdnja da je on kao da je unapred znao uvek bio na licinom mestu i vecinu toga licno video sve krijuci se od zbuna do zbuna od glupavih srpskih policajaca i vojaka. A oni preorase zemlju da istrebe do poslednjeg ########a ali bas samo njega niko nije primetio. Oni spiskovi takodje nisu pouzdani dokazi a narocito ona naredba sa zamrljanim pecatom sa koga se nista ne moze procitati. Ne verujem da je neko ako je davao naloge za likvidacije to cinio u pisanoj formi. Pouzdani dokazi da je zlocin pocinjen mogu biti samo izvestaji strucnjaka o uzrocima smrti. Narocito ako ih radi medjunarodna komisija. Osim toga obostrana mrznja je posle svega toliko velika tako da je za ocekivati da se zavadjene strane medjusobno optuzuju fals "dokazima". U svakom slucaju videcemo sutra prilikom unakrsnog ispitivanja svedoka jos kojesta.
Ali ja hvala Bogu nisam SMradov advokat.
Pa sada Slobodanu Milosevicu i onima koji su brzopleto i samovoljno odlucili da ga izruce Hagu bez da mu se prethodno sudi u Beogradu Zeka zeli "prijatno popodne" i "miran" san do kraja zivota.