Jump to content


Photo
- - - - -

Pravljenje sira


  • Please log in to reply
434 replies to this topic

#376 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 11 November 2016 - 14:30

To majstoreeee, vreme je .....
  • 0

#377 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 11 November 2016 - 14:42

To majstoreeee, vreme je .....

 

Nisam siguran da je vrijeme ali ne mogu vise da cekam. Ovaj originalni sir je jako mekan, vjerovatno bi se mogao mazati na leba, dok je moj i dalje cvrst (insert prostacki pun ovdje).

 

Mudro bi bilo pustiti ih jos barem dvije sedmice ali kako to da izvedem kad sam na rubu nervnog rastrojstva. Kud je i Trump dobio izbore u Americi. :D


  • 0

#378 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 11 November 2016 - 15:14

Ja, pa ne znam, ne razumem se, logichno bi bilo da postaje sve tvrdji tokom procesa, a ne sve mekshi :) ..... Ali ko zna kakav je unutra? Mozda je mek ko dusha :)
  • 0

#379 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 11 November 2016 - 15:25

Ja, pa ne znam, ne razumem se, logichno bi bilo da postaje sve tvrdji tokom procesa, a ne sve mekshi :) ..... Ali ko zna kakav je unutra? Mozda je mek ko dusha :)

 

Ta logika bi radila da sam pravio parmezan. Ovo je drugi recept i sir bi trebao biti meksi, mada ne mora znacit da u sredini nije k'o dusa. Ne znam da li da ga prepolovim ili samo izvadim cep? Imam jos nekoliko sati da se sam sa sobom dogovorim.


Edited by Honey Badger, 11 November 2016 - 15:30.

  • 0

#380 zoran59

zoran59
  • Members
  • 10,124 posts

Posted 11 November 2016 - 15:36

Nekako mi izgleda da bi cep bio bolji. Ako zakljucis da je potrebno sazrijevanje gotovo, lako ces ga prepoloviti. Inace, ostavis jos nekoliko dana...


Edited by zoran59, 11 November 2016 - 15:37.

  • 0

#381 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 11 November 2016 - 16:04

Nekako mi izgleda da bi cep bio bolji. Ako zakljucis da je potrebno sazrijevanje gotovo, lako ces ga prepoloviti. Inace, ostavis jos nekoliko dana...

 

Mogu ga prepolovljenog  vakumirati i ostaviti da tako upakovan zrije jos neko vrijeme. Svasta nesto mogu, vidjecemo sta cu. :)


  • 0

#382 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 11 November 2016 - 20:17

Teaser:

 

 

Attached Files


  • 0

#383 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 11 November 2016 - 21:15

Ajde bRe!!!
  • 0

#384 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 11 November 2016 - 21:18

Ajde bRe!!!

 

Neka malo sexa. Treba nam nakon svih Brexita i Trumpova. 

 

Polako...


  • 0

#385 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 11 November 2016 - 21:18

Jel valja chemu?
  • 0

#386 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 11 November 2016 - 21:37

Jel valja chemu?

 

 

Govori li ovo ista?

Attached Files


Edited by Honey Badger, 11 November 2016 - 21:38.

  • 0

#387 zoran59

zoran59
  • Members
  • 10,124 posts

Posted 11 November 2016 - 22:01

Sline cure, a ti nikako da opises. Lupezu jedan!!!

 

Strahovito me zanima usporedba sa komercijalnom/ducanskom varijantom.


  • 0

#388 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 11 November 2016 - 22:03

Sline cure, a ti nikako da opises. Lupezu jedan!!!

 

Strahovito me zanima usporedba sa komercijalnom/ducanskom varijantom.

 

Polako...

 

Bice updates. Imam fotografije....


  • 0

#389 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 11 November 2016 - 22:43

Govori li ovo ista?

 

Pa yebiga, dobro izgleda ...... ali ne pravi se zbog gledanja  :s_w:


  • 0

#390 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 12 November 2016 - 00:37

Testiranje...

Attached Files


  • 0