Pravljenje sira
#376
Posted 11 November 2016 - 14:30
#377
Posted 11 November 2016 - 14:42
To majstoreeee, vreme je .....
Nisam siguran da je vrijeme ali ne mogu vise da cekam. Ovaj originalni sir je jako mekan, vjerovatno bi se mogao mazati na leba, dok je moj i dalje cvrst (insert prostacki pun ovdje).
Mudro bi bilo pustiti ih jos barem dvije sedmice ali kako to da izvedem kad sam na rubu nervnog rastrojstva. Kud je i Trump dobio izbore u Americi.
#378
Posted 11 November 2016 - 15:14
#379
Posted 11 November 2016 - 15:25
Ja, pa ne znam, ne razumem se, logichno bi bilo da postaje sve tvrdji tokom procesa, a ne sve mekshi ..... Ali ko zna kakav je unutra? Mozda je mek ko dusha
Ta logika bi radila da sam pravio parmezan. Ovo je drugi recept i sir bi trebao biti meksi, mada ne mora znacit da u sredini nije k'o dusa. Ne znam da li da ga prepolovim ili samo izvadim cep? Imam jos nekoliko sati da se sam sa sobom dogovorim.
Edited by Honey Badger, 11 November 2016 - 15:30.
#380
Posted 11 November 2016 - 15:36
Nekako mi izgleda da bi cep bio bolji. Ako zakljucis da je potrebno sazrijevanje gotovo, lako ces ga prepoloviti. Inace, ostavis jos nekoliko dana...
Edited by zoran59, 11 November 2016 - 15:37.
#381
Posted 11 November 2016 - 16:04
Nekako mi izgleda da bi cep bio bolji. Ako zakljucis da je potrebno sazrijevanje gotovo, lako ces ga prepoloviti. Inace, ostavis jos nekoliko dana...
Mogu ga prepolovljenog vakumirati i ostaviti da tako upakovan zrije jos neko vrijeme. Svasta nesto mogu, vidjecemo sta cu.
#382
Posted 11 November 2016 - 20:17
Teaser:
Attached Files
#383
Posted 11 November 2016 - 21:15
#384
Posted 11 November 2016 - 21:18
Ajde bRe!!!
Neka malo sexa. Treba nam nakon svih Brexita i Trumpova.
Polako...
#385
Posted 11 November 2016 - 21:18
#386
Posted 11 November 2016 - 21:37
Jel valja chemu?
Govori li ovo ista?
Attached Files
Edited by Honey Badger, 11 November 2016 - 21:38.
#387
Posted 11 November 2016 - 22:01
Sline cure, a ti nikako da opises. Lupezu jedan!!!
Strahovito me zanima usporedba sa komercijalnom/ducanskom varijantom.
#388
Posted 11 November 2016 - 22:03
Sline cure, a ti nikako da opises. Lupezu jedan!!!
Strahovito me zanima usporedba sa komercijalnom/ducanskom varijantom.
Polako...
Bice updates. Imam fotografije....
#389
Posted 11 November 2016 - 22:43
Govori li ovo ista?
Pa yebiga, dobro izgleda ...... ali ne pravi se zbog gledanja
#390
Posted 12 November 2016 - 00:37
Testiranje...