Sad sam tek vidio ovu temu, sjajno 
Ali da pokusam:
Wireless na telefonima mi je smetao jos u gimnaziji, zato ga nikada nisam ni koristio. Problem je nastao u zadnjih godinu-dve kada je usao u masovnu upotrebu.
Wi-fi radi na 2.4 GHz (noviji modeli i na 5 GHz), to su talasne duzine reda centimetara i manje. Dakle da iskljucimo odmah sve ostale. Talasne duzine tog reda, su satelitska televizija, mikrotalasna pecnica, radari,... itd. I sve to zraci znacajno vecom snagom nego obican Wi-fi koji su 100 mW snage. Posto ti ne smeta satelitska televizija, radar sa Surcina ili Batajnice ili satelitska televizija koja leta iznad nas, mislim da bi strucnu pomoc mogao da potrazis u nekoj ustanovi zaduzenoj za psihicke poremecaje. Alternativno, jedina labaratorija u ovoj zemlji koja eksperimentalno moze da utvrdi da ti ovo smeta ili ne nalazi se na Vojnotehnickom Institutu u Beogradu.
(Kada neko kucka po telefonu iza mene momentalno se okrenem, iako prethodno nisam ni video da ga je izvadio iz torbe. Sa lap topovima je jos gore jer imaju znatno veci domet.)
Lap-topovi nemaju znatno veci domet, jer to u Srbiji nije dozvoljeno a ni u EU, USA pa ni drugim zemljama. Imaju snagu od tacno 100 mW, tacno koliko ima i ruter u sobi, tacno kao i gomila rutera kraj kojih svaki dan prolazis.
Snaga mikrotalasne pecnice zna biti 800 W, snaga radara idu i do 100 kW, snaga satelitske televizije 30 W,... itd.
Inace telefon iz koga je izvadjena SIM kartica bez problema i sam koristim (jer ne emituje nikakve signale), kao i ADSL internet.
SIM kartica nema veze sa Wi-fi uredjajem, dakle onda ti ne smeta Wi-fi ako telefon bez SIM kartice koristis za Internet. Kako koristis telefon bez SIMa?