1 od pet miliona?
Stojim juce u redu u posti i covek iza mene drzi nesto nalik na tablet, cim ga pipne ili se malo priblizim cujem jasno i glasno krcanje u stomaku nalik na varenje hrane, samo slabijeg intenziteta. Pokusavam sve vreme da se odmaknem par koraka i postavim torbu izmedje tela i tableta ali pomaze samo delimicno.
(kad se odmaknem jedan korak uticaj znatno oslabi, na dva koraka vec skoro da ga nema.)
Primetio sam jos da mi obicni telefonski pozivi ne smetaju previse, na kraju i sam sam do nedavno koristio mobilni, problem je iskljucivo sa wireless-om (i mozda jos necim, nemam pojma koje sve mogucnosti imaju ti novi modeli).
Zakazao sam kod jednog urologa pregled ultrazvukom da vidimo o cemu se radi...
Imam 26 godina i nikada nisam imao nikakve zdravstvene probleme. Ne mogu da verujem da bar 10% pripadnika moje generacije ne primecuje ovaj efekat? Mozda ga zanemaruju ili se drugacije manifestuje... Kod mene je problem sto direktno izaziva uroloske probleme, inace mozda ni ja ne bih obracao paznju na simptom koji sam po sebi deluje relativno bezazleno.
Citao sam da se elektrosenzitivnost manifestuje na razlicite nacine, imam jednog prijatelja koji kaze da ga zaboli glava (oseti osamucenost) kad razgovara telefonom duze od par minuta.
OK, povodom ovoga i "odece iz Vince": naravno da je tacno da EM talasi interaguju sa materijom. Samo je priroda te reakcije veoma, veoma, veoma razlicita u zavisnosti od dva parametra: frekvencije talasa i intenziteta emisije. To sto ti mislis da nesto sto zadrzava gama-zrake (uzgred, ne koriste to u Vinci, tamo su mnogo opasniji alfa- i beta-plus emiteri, no to je menje bitno) mora da zadržava i EM talase manjih frekvencija je pogresno: nije presek za interakciju neka linearna funkcija, niti su talas sa dva puta manjom frekvencijom (tj dva puta vecom energijom fotona) dva puta vise prodorni. U nekim delovima EM spektra i za neke vrste materijala, reakcija je cak suprotna: lakse ce zadrzavati visokoenergetske nego niskoenergetske talase! Hebiga, kome se to ne dopada, nek se obrati Diraku i Fajnmenu, oni su stvorili teoriju (kvantnu elektrodinamiku, QED) koja to odlicno i vrlo pouzdano objasnjava.
Hm... Telo zaustavlja zracenje daljinskog, ko ne veruje nek proba da stane izmedju televizora i daljinskog i proveri moze li da menja kanale.
Organizam dakle apsorbuje izracenu energiju, koja je u ovom slucaju vrlo mala.
Takodje znamo iz iskustva da zidovi oslabe ili zaustave wireless signal kod antene na lap topu.
Problem je dakle utvrditi kada ova apsorbovana energija ima stetne efekte i na sta utice, da li na nervni sistem, krvne sudove ili nesto trece?
(mislim da da bi doslo do apsorpcije energija izracenih fotona mora da se poklopi sa razlikom energijskih nivoa kod jona ili atoma koji ih apsorbuju?)
Nedavno sam cuo za ove bokserice koje sitite plodnost, pa me zanima kako i gde mogu da ih narucim iz Engleske?
http://net.hr/tehnok...im-boksericama/"nedavna su istraživanja potvrdila konkretniju povezanost između zračenja koja dolaze iz tih uređaja i smanjene plodnosti."
Kao sto rekoh kod mene uticu direktno na potenciju, za plodnost nemam pojma posto sa ovakvim stanjem stvari verovatno necu imati uskoro priliku da je testiram.
Edited by Tajkonaut, 15 September 2015 - 14:24.