Jump to content

Photo
- - - - -

Smeta mi zracenje pametnih telefona

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
100 replies to this topic

#16 Nimrod

Nimrod
  • Members
  • 2,514 posts

Posted 14 September 2015 - 12:55

Zanima me gde mogu da nadjem bilo kakvu zastitu od zracenja jer pretpostavljam da odeca koju koriste u Vinci moze da zaustavi i obicne EM talase ako vec zaustavlja gama zracenje.

Gde u Beogradu mogu da nadjem takvu odecu?

Ne znam, ali ni sami proizvodjaci ne stavljaju na trziste kao zastitu od zracenja nego kao zastitu od neprijatnih mirisa prouzrokovanih bakterijama. Mislim ,nekoliko jona srebra rasutih po 200 grama pamuka ne mogu da zaustave nista, a kamoli radiotalase. 

Evo ti link: https://www.mackweld...ections/silver

Edited by Nimrod, 14 September 2015 - 12:56.

#17 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 14 September 2015 - 14:07

Laserski zraci mogu da preseku bilo kakav materijal a oni su nista drugo nego koncentrisano EM zracenje, zasto je onda neverovatno da i obicni EM talasi interreaguju sa materijom??

OK, povodom ovoga i "odece iz Vince": naravno da je tacno da EM talasi interaguju sa materijom. Samo je priroda te reakcije veoma, veoma, veoma razlicita u zavisnosti od dva parametra: frekvencije talasa i intenziteta emisije. To sto ti mislis da nesto sto zadrzava gama-zrake (uzgred, ne koriste to u Vinci, tamo su mnogo opasniji alfa- i beta-plus emiteri, no to je menje bitno) mora da zadržava i EM talase manjih frekvencija je pogresno: nije presek za interakciju neka linearna funkcija, niti su talas sa dva puta manjom frekvencijom (tj dva puta vecom energijom fotona) dva puta vise prodorni. U nekim delovima EM spektra i za neke vrste materijala, reakcija je cak suprotna: lakse ce zadrzavati visokoenergetske nego niskoenergetske talase! Hebiga, kome se to ne dopada, nek se obrati Diraku i Fajnmenu, oni su stvorili teoriju (kvantnu elektrodinamiku, QED) koja to odlicno i vrlo pouzdano objasnjava. 

That said, izvestaji o tome da postoje ljudi koji su fizioloski osetljivi na karakteristicne wi-fi frekvencije se zaista pojavljuju s vremena na vreme u svetu. Jedan britanski fiziolog je svojevremeno tu nesto istrazivao i zakljucio da je postojanje tog disordera moguce, ali ekstremno retko, tipa jedan u 5 miliona. Ako je to kod tebe slucaj, onda treba da budes bar u jednom pogledu srecan - verovatno si jedini koji od toga pati u Srbiji, a poznato je sta sve ljudi rade da bi pokazali svoju jedinstvenost...

(Ali metar i po od drugog mobilnog telefona mi se cini sasvim nemogucim - to je jednostavno isuvise veliki radijus za tako slab emiter. Hajde wi-fi jos i da razumem, ako je u malom prostoru nekoliko emitera, oni imaju snaznije antene. Ali da ti smeta privatni mobilni na metar i po, to bi bio jos jedan visi stepen u ovom kontroverznom fenomenu...)

#18 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 14 September 2015 - 15:56

.....

Gde u Beogradu mogu da nadjem takvu odecu?

U Vojnom muzeju 

111760_tmb_66183849_Picture%20111.jpg

#19 Upekkha

Upekkha
  • Members
  • 3,058 posts

Posted 14 September 2015 - 22:25

That said, izvestaji o tome da postoje ljudi koji su fizioloski osetljivi na karakteristicne wi-fi frekvencije se zaista pojavljuju s vremena na vreme u svetu. Jedan britanski fiziolog je svojevremeno tu nesto istrazivao i zakljucio da je postojanje tog disordera moguce, ali ekstremno retko, tipa jedan u 5 miliona. Ako je to kod tebe slucaj, onda treba da budes bar u jednom pogledu srecan - verovatno si jedini koji od toga pati u Srbiji, a poznato je sta sve ljudi rade da bi pokazali svoju jedinstvenost...

(Ali metar i po od drugog mobilnog telefona mi se cini sasvim nemogucim - to je jednostavno isuvise veliki radijus za tako slab emiter. Hajde wi-fi jos i da razumem, ako je u malom prostoru nekoliko emitera, oni imaju snaznije antene. Ali da ti smeta privatni mobilni na metar i po, to bi bio jos jedan visi stepen u ovom kontroverznom fenomenu...)

Slazem se. Ti izvestaji o toboznjoj individualnoj preosetljivosti na elektromagnetna polja niskog intenziteta su gotovo sigurno bogus s obzirom na tipicno 'gubljenje signala' cim se poboljsa dizajn istrazivanja. U medicini se 'za sada' prihvata da se, prosto receno, neki ljudi zale na elektromagnetna polja niskog intenziteta - ne i da tu neceg zaista ima. I wouldn't hold my breath. 

#20 Tajkonaut

Tajkonaut
  • Banned
  • 55 posts

Posted 15 September 2015 - 14:18

1 od pet miliona?

Stojim juce u redu u posti i covek iza mene drzi nesto nalik na tablet, cim ga pipne ili se malo priblizim cujem jasno i glasno krcanje u stomaku nalik na varenje hrane, samo slabijeg intenziteta. Pokusavam sve vreme da se odmaknem par koraka i postavim torbu izmedje tela i tableta ali pomaze samo delimicno. (kad se odmaknem jedan korak uticaj znatno oslabi, na dva koraka vec skoro da ga nema.)

Primetio sam jos da mi obicni telefonski pozivi ne smetaju previse, na kraju i sam sam do nedavno koristio mobilni, problem je iskljucivo sa wireless-om (i mozda jos necim, nemam pojma koje sve mogucnosti imaju ti novi modeli).

Zakazao sam kod jednog urologa pregled ultrazvukom da vidimo o cemu se radi...

Imam 26 godina i nikada nisam imao nikakve zdravstvene probleme. Ne mogu da verujem da bar 10% pripadnika moje generacije ne primecuje ovaj efekat? Mozda ga zanemaruju ili se drugacije manifestuje... Kod mene je problem sto direktno izaziva uroloske probleme, inace mozda ni ja ne bih obracao paznju na simptom koji sam po sebi deluje relativno bezazleno.

Citao sam da se elektrosenzitivnost manifestuje na razlicite nacine, imam jednog prijatelja koji kaze da ga zaboli glava (oseti osamucenost) kad razgovara telefonom duze od par minuta.

OK, povodom ovoga i "odece iz Vince": naravno da je tacno da EM talasi interaguju sa materijom. Samo je priroda te reakcije veoma, veoma, veoma razlicita u zavisnosti od dva parametra: frekvencije talasa i intenziteta emisije. To sto ti mislis da nesto sto zadrzava gama-zrake (uzgred, ne koriste to u Vinci, tamo su mnogo opasniji alfa- i beta-plus emiteri, no to je menje bitno) mora da zadržava i EM talase manjih frekvencija je pogresno: nije presek za interakciju neka linearna funkcija, niti su talas sa dva puta manjom frekvencijom (tj dva puta vecom energijom fotona) dva puta vise prodorni. U nekim delovima EM spektra i za neke vrste materijala, reakcija je cak suprotna: lakse ce zadrzavati visokoenergetske nego niskoenergetske talase! Hebiga, kome se to ne dopada, nek se obrati Diraku i Fajnmenu, oni su stvorili teoriju (kvantnu elektrodinamiku, QED) koja to odlicno i vrlo pouzdano objasnjava.

Hm... Telo zaustavlja zracenje daljinskog, ko ne veruje nek proba da stane izmedju televizora i daljinskog i proveri moze li da menja kanale.

Organizam dakle apsorbuje izracenu energiju, koja je u ovom slucaju vrlo mala.

Takodje znamo iz iskustva da zidovi oslabe ili zaustave wireless signal kod antene na lap topu.

Problem je dakle utvrditi kada ova apsorbovana energija ima stetne efekte i na sta utice, da li na nervni sistem, krvne sudove ili nesto trece?

(mislim da da bi doslo do apsorpcije energija izracenih fotona mora da se poklopi sa razlikom energijskih nivoa kod jona ili atoma koji ih apsorbuju?)

Nedavno sam cuo za ove bokserice koje sitite plodnost, pa me zanima kako i gde mogu da ih narucim iz Engleske?

http://net.hr/tehnok...im-boksericama/

"nedavna su istraživanja potvrdila konkretniju povezanost između zračenja koja dolaze iz tih uređaja i smanjene plodnosti."

Kao sto rekoh kod mene uticu direktno na potenciju, za plodnost nemam pojma posto sa ovakvim stanjem stvari verovatno necu imati uskoro priliku da je testiram.

Edited by Tajkonaut, 15 September 2015 - 14:24.

#21 steins

steins
  • Members
  • 7,357 posts

Posted 15 September 2015 - 15:52

Stojim juce u redu u posti i covek iza mene drzi nesto nalik na tablet, cim ga pipne ili se malo priblizim cujem jasno i glasno krcanje u stomaku nalik na varenje hrane, samo slabijeg intenziteta. Pokusavam sve vreme da se odmaknem par koraka i postavim torbu izmedje tela i tableta ali pomaze samo delimicno. (kad se odmaknem jedan korak uticaj znatno oslabi, na dva koraka vec skoro da ga nema.)

Kao sto rekoh kod mene uticu direktno na potenciju, za plodnost nemam pojma posto sa ovakvim stanjem stvari verovatno necu imati uskoro priliku da je testiram.

čekaj jel ti imaš problem sa stomakom (krckanje) ili sa potencijom? 

#22 Nimrod

Nimrod
  • Members
  • 2,514 posts

Posted 15 September 2015 - 16:10

Hm... Telo zaustavlja zracenje daljinskog, ko ne veruje nek proba da stane izmedju televizora i daljinskog i proveri moze li da menja kanale.

O blagi boze. Mozda zato sto daljinski radi na  principu infracrvene LED diode (one male na vrhu), a ne na osnovu radio talasa? 

#23 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 15 September 2015 - 16:20

Sa rezonancijom na 2.4 GHz :lol+:

#24 steins

steins
  • Members
  • 7,357 posts

Posted 15 September 2015 - 16:24

Ma meni cela ova priča najviše liči na ovo 

70efe931.jpg

ali Vasa je u pravu - Forum nije mesto za medicinske savete, najbolje bi bilo da se posavetuješ sa nekim psihologom/psihoterapeutom da razjasni prirodu problema pa odatle dalje. 

#25 Tajkonaut

Tajkonaut
  • Banned
  • 55 posts

Posted 15 September 2015 - 17:14

"Krckanje" u donjem delu stomaka koje pominjem direktno izaziva problem sa potencijom, jer erekcija slabi neposredno za vreme i nakon izlaganja zracenju.

Da nema tog efekta mozda ne bih ni obracao paznju...

Edited by Tajkonaut, 15 September 2015 - 17:15.

#26 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 15 September 2015 - 17:22

A na internet se kacis preko dial-up modema?

#27 zoran59

zoran59
  • Members
  • 10,124 posts

Posted 15 September 2015 - 17:32

....
Takodje znamo iz iskustva da zidovi oslabe ili zaustave wireless signal kod antene na lap topu.
....

Ajme, covece, sta sve neces izvaliti.

Zidovi, da, ali kakvi? Je li isti prazan drveni zid i betonski pun elektricnih instalacija? Pomenuo sam u ranijem postu da kod mene na poslu, u MRI u bolnici, ne mozes da primis nikakv signal, zaustavljaju ga zidovi - zato sto su zidovi, tavanica i patos oblozeni plocama od bakra, pa i uzemljeni! U ostalim delovima bolnice mobilni telefoni savrseno funkcionisu... Ne bi verovao, kroz zidove.

Sad si me podsetio na jednu anegdotu od pre par decenija, pricala mi jedna zena koja radi u skoli. Na casu veronauke, predavacica kaze, otprilike: "Mada ga mi ne vidimo, Isus je uvek sa nama." A jedno dete izvali: "Znam! On nam otvara vrata kada dodjemo u supermarket!" :lol+:

#28 Tajkonaut

Tajkonaut
  • Banned
  • 55 posts

Posted 15 September 2015 - 17:44

Zidovi, da, ali kakvi? Je li isti prazan drveni zid i betonski pun elektricnih instalacija? Pomenuo sam u ranijem postu da kod mene na poslu, u MRI u bolnici, ne mozes da primis nikakv signal, zaustavljaju ga zidovi - zato sto su zidovi, tavanica i patos oblozeni plocama od bakra, pa i uzemljeni! U ostalim delovima bolnice mobilni telefoni savrseno funkcionisu... Ne bi verovao, kroz zidove.

Dakle, bakar zaustavlja signal mobilnih? To bi mozda moglo da se iskoristi...

Ranije sam imao onu kinesku antenu za wireless na lap topu koja se izbaci na terasu i sa te pozicije hvata slobodne mreze bez problema, dok kad se postavi sa unutrasnje strane zida (dakle obicnog, kucnog) ne funkcionise.

#29 Div

Div
  • Members
  • 7,752 posts

Posted 15 September 2015 - 17:49

"Krckanje" u donjem delu stomaka koje pominjem direktno izaziva problem sa potencijom, jer erekcija slabi neposredno za vreme i nakon izlaganja zracenju.

Da nema tog efekta mozda ne bih ni obracao paznju.

..

To je, znači, zbog zračenja?! :o

#30 Tajkonaut

Tajkonaut
  • Banned
  • 55 posts

Posted 15 September 2015 - 17:51

To je, znači, zbog zračenja?! :o

pa ako se taj scenario ponovi 10.000 puta i nijednom ne omane verovatno postoji neka uzrocno-posledicna veza.