Jump to content


Photo

Kako ste proveli dan?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
553 replies to this topic

#481 cmix909

cmix909
  • Members
  • 776 posts

Posted 01 January 2014 - 23:09

Ima dve-tri nedelje kako sam u mojoj ulici poceo da vidjam krupnu zutu lutalicu sa (tada vec samo) dva steneta, koji su boju nasledili od oca. Onda sam primetio da ovi kucici kao skloniste koriste nekakvu 'pecinu' u zemlji, u blizini jednih stepenica. Ispred je delimicno ogradjeni travnjak, i tu bi se ujutro igrali. Kada sam im prvi put odneo hranu (isitnjeno kuvano belo meso uz malo pirinca) nisu bili preterano zainteresovani, ali su ipak pojeli. Potom sam ispred te rupe ukopao u zemlju plasticnu posudu i tu im ostavljao vodu. Ubrzo jednog steneta vise nije bilo, a majka je, cini mi se, i drugo napustila, ali je i dalje tu u kraju. Ovo preostalo stene se i dalje ne odmice mnogo od svog sklonista, a kada pokusam da mu pridjem, sakrije se. Hrana stize i iz drugih izvora, i sada je ima previse, a pre dva dana neko je u posudu sipao mleko. Vec se desavalo (ovde zavrsavam s uvodom) da mu ponesem svez obrok i predomislim se, jer ni prethodni nije pojelo.

 

Tako je bilo i jutros. Produzio sam svojim putem i gledao okolo kome je potreban dorucak. Na dva minuta od tog mesta, naisao sam na samo mrsavo stene iste velicine i slicne boje; uspeo sam da mu pridjem i ponudim hranu, ali nije htelo da jede. Kada sam stekao njegovo poverenje, uhvatio sam ga i krenuo nazad da bih ga ostavio kod onog prvog. Najpre se malo opiralo, ali se onda primirilo dok sam ga nosio. Kada sam ga uplasenog spustio na travu, nije htelo ni vodu, a nijedno od to dvoje nije pokazivalo zelju za druzenjem. Pridoslica je otisao u pravcu mesta gde sam ga sreo (i nesto kasnije video sam ga, jos dalje, kako tumara okolo).

 

Vratio sam se kuci, oprao ruke, spakovao novi obrok i ponovo krenuo svojim putem. Sada sam vrlo blizu kuce naisao na poveceg, mrsavog psa lutalicu. Izgledao je veoma zainteresovano dok sam razmotavao foliju, sacekao je da se malo odmaknem, uzeo par zalogaja i onda, bez vidljivog razloga, naglo odjurio ostavivsi glavninu hrane. Treci neuspeh.   

 

Popodne, krenuo sam u jednu posetu, i opet - bar kada je praznik - sa nevelikim, ali kvalitetnim obrokom u dzepu. Blizu cilja, pored jedne zatvorene pekare njuskao je plocnik jedan mali mrsavi pas. Prisao sam mu i ponudio hranu. Nije odbio. Sve je pojeo i otisao dalje.

 

Veceras, dok sam na Crvenom krstu (Bgd) cekao prevoz, jedan veliki mrsavi pas, sigurno gladan, jurio je za automobilima. Nisam imao sta da mu dam. Tu je bila i jedna devojcica kojoj je pas dvaput prisao, i ona ga je pomazila. Dok sam isao ka vozilu, devojcica me je pitala da li imam 20 din. Odgovorio sam da nemam, a ona je uctivo rekla 'hvala'. Medjutim, moj odgovor je bio poluistina, zapravo gori od lazi. Imao sam vise od 20 din, jedino sto nisam imao tako malu novcanicu...


Edited by cmix909, 01 January 2014 - 23:24.


#482 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 01 January 2014 - 23:22

Ti psi nisu siti. Zasto nece da jedu? Da li je moguce da nas se toliko plase?



#483 highlanderka

highlanderka
  • Members
  • 3,150 posts

Posted 06 January 2014 - 17:07

Ovih dana funkcionishem kao mirotvorac, nesporazumi na sve strane, ne ispushtam telefon iz ruke. Moji  najblizi su o.k. ali bliski prijatelji i njihov podmladak nemaju mira. Iscrpljujuca delatnost u koju sam uvucena mic po mic, neosetno, a kraj se ne nazire. 



#484 cmix909

cmix909
  • Members
  • 776 posts

Posted 11 January 2014 - 23:14

Usao u Narodni muzej, mesto gde se umetnicke slike cuvaju kao nigde na Zemlji.

Izlozeno je 38 radova Jovana Bijelica, jedan u prilicnom mraku, ostali kako-tako osvetljeni.

Generalno, bolja su mi dela bliza ulazu, dok medju onim daljim, i ekspresivnijim, ima i nekih koja mi se uopste ne dopadaju.

Za pojedina sam tek sa vece daljine uvideo koliko su dobra.

Zenski akt je izvanredan; pozadina je zaista divna (ona povrsina oko devojke, ne njena).

Ima i jedna na prvi pogled veoma privlacna slika dvorista sa zenom koja kaci ves, ali nisam siguran da li bih mogao da je dugo gledam: bojim se da ima neki sladak prizvuk.  

Medjutim, ne sumnjam u kvalitet jednog manjeg formata – Predeo sa kucom i drvecem – tonski veoma jednostavnog i nenametljivog.


Edited by cmix909, 12 January 2014 - 06:38.


#485 Upekkha

Upekkha
  • Members
  • 3,058 posts

Posted 12 January 2014 - 10:05

(ona povrsina oko devojke, ne njena)

 

:lol+:



#486 Lignja Od Papira

Lignja Od Papira
  • Members
  • 6 posts

Posted 20 January 2014 - 13:11

Kako opisati jučašnji dan jer je to bila nedelja, a plus se učilo, počeli ispitni rokovi. Dan prošao presporo, učilo se, tvitalo, malo tv i tako. Sve kad se sabere i oduzme, juče je bio dan kao i svaki drugi, dosadan.

 

 

bhgd.png



#487 ControlFreak

ControlFreak
  • Members
  • 3,070 posts

Posted 03 February 2014 - 18:44

Saosecam sa svima koji su bili zavejani, bez grejanja i svim ostalim nelagodnostima koje idu uz to, nije da ne znam kako vam je. Ovde je pak ova zima bila vrlo blaga da vec od sada patim od alergija jer drvece i biljke cvetaju. To me nije zaustavilo da ne odem u brda, a sa nama i prvi put (spreman) najnoviji clan Charlie:

 

1780632_10201533194516267_416001774_n.jp

 

Spoiler



#488 jesenja

jesenja
  • Members
  • 1,428 posts

Posted 03 February 2014 - 18:50

grafiti iz '59 i '87

 

59 - 60 su bili žvrljotine. Sad su istorija. Ja bih se pitala da li su, ili nisu ostali zajedno, i da li se sete izleta i pisanja po steni...

Spoiler



#489 ControlFreak

ControlFreak
  • Members
  • 3,070 posts

Posted 03 February 2014 - 19:04

59 - 60 su bili žvrljotine. Sad su istorija. Ja bih se pitala da li su, ili nisu ostali zajedno, i da li se sete izleta i pisanja po steni...

Spoiler

 

haha...ti i moj dragi ruku pod ruku. njemu je uvek to prva stvar koja izadje iz usta (iskustvo), a ja ga onda opominjem da ne gleda stvari sa te strane.....

naravno, oboje imate pravo. osmeh na licu za svaki par koji upoznam i koji na sav glas proklamuje brak od 49 godina (nedavno na jednom koncertu, dekica do mene). 



#490 oljica za čaj

oljica za čaj
  • Members
  • 121 posts

Posted 21 February 2014 - 16:10

Naspavala sam se, popila tursku kafu kao alternativu nestalom nesu (ipak je moja instant 3 u 1 ljubav nezamenljiva).

Mišje doručkovala uz Štrumfove na TV-u, spremila se i izašla sa dečkom u kišni dan.

Naručila čaj od kamilice u obližnjem kafeu, podelili smo parče odličnog čizkejka.

Uspešno odolela da ne uđem na rasprodaju u Passage-u - Samo da nešto vidim.

Zamolila ženu na trafici da mi sačuva jedini primerak Elle-a koji sutra ujutru dobija (to je moja biblija).

Uspešno odolela da u Interexu kupim nešto više od jogurta (obično izađemo sa jednom kesom konkretnih stvari i dve apsolutnih nepotrepština).

Sada se spremam da nastavim da pišem roman koji sam započela jer vreme do isteka konkursnog roka prosto leti.

Problem je što bi se razmaženi meteoropata u meni najradije ušuškao uz knjigu i Sade u pozadini, ali verujem da ću da se nateram na rad.


Edited by InterstelarnaVeverica, 21 February 2014 - 16:13.


#491 highlanderka

highlanderka
  • Members
  • 3,150 posts

Posted 22 February 2014 - 08:26

Posetila sam bivsheg shefa i kolegu, oboje smo u penziji: pre 4,5 nedelje - druga operacija na otvorenom srcu za 10 godina. U vreme prve operacije, radili smo zajedno, za ovu drugu nisam znala dok me njegova supruga nije pozvala telefonom i rekla da bi zeleo da me vidi. Otishla sam i umalo ubila coveka jer sam pocela da placem kada sam ga ugledala, pola ga nema, ostario 100 godina. Nisam bila spremna, uvek je bio bucan, agilan, ubijala sam se od posla kao njegov saradnik ali je on radio za mrvu vishe od mene. Dugujem mu mnogo i na profesionalnom planu jer sam mnogo naucila od njega a i na licnom, ne bih znala sta sve znam i umem da nisam imala tako zahtevnog menadzera, 12 najboljih i najtezih godina u karijeri dugujem njemu. Od srca mu zelim josh najmanje 10 godina.



#492 oljica za čaj

oljica za čaj
  • Members
  • 121 posts

Posted 24 February 2014 - 13:55

Nedelja:

 

Bio je to miran, običan, ali dan po mojoj meri.

Poranila sam bez budilnika da me probudi.

Podelila štanglu čokolade sa malinom uz prvu veliku jutarnju kafu sa verenikom.

Otišli u supermarket pred zatvaranje istog u nabavku, napunili korpu i na kasi shvatili da nismo poneli ni novac, ni karticu.

Mlađi brat me je učinio ponosnom medaljom osvojenom na beogradskom maratonu.

Ugostili dve drage rođake na ručku.

Onda sam uživala u pranju četkica za šminku i dezinfikovanju laptopova, mobilnih, digitalnog, etc. (to je za mene terapija nivoa antistress).

Pred kraj dana sam editovala fotografije i očistila od virusa društveni profil (tj. uklonila iz kontak liste dvadesetak ljudi).

Obradovala se jer je moja omiljena fotografkinja zapratila moj Pinterest profil.

Zaspala šćućurena pod mišicom dečka, preslišavajući se u mislima šta još sve do venčanja treba da uradim.


Edited by InterstelarnaVeverica, 24 February 2014 - 13:55.


#493 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 25 February 2014 - 10:03

Suncan prolecni dan + cvrkut ptica.
Ali, postoje i drugi razlozi da se ovaj dan zagrli.

Danas opet pocinje carolija!

http://forum.b92.net...33#entry3878033

#494 grandisimo

grandisimo
  • Members
  • 22 posts

Posted 06 March 2014 - 20:20

neverovatna je igra svetlosti

izmedju vrha i dna, u veoma kratkim razmacima, moguce je sve



#495 highlanderka

highlanderka
  • Members
  • 3,150 posts

Posted 11 March 2014 - 06:17

Imamo 2 bebe rodjene krajem proshle godine i doshlo je vreme za odlazak u posetu pa smo obishle nekoliko prodavnica opreme za bebe - ima toliko slatkih, dobro uradjenih stvarcica, sve je malecko, mekano, savrsheno dizajnirano, nisam videla druge materijale osim pamuka i to je dobra vest. Da nije bilo cerke da moj izbor svede na razumnu meru, ostavila bih u prodavnici 2 penzije. Na kraju me je izbacila iz radnje uz komentar "tesko nama sa tobom kad stigne nasha beba...."


Edited by highlanderka, 11 March 2014 - 09:39.