Jump to content


Photo

E-novine


  • Please log in to reply
2173 replies to this topic

#1336 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 22 March 2015 - 07:01

mnogo si zastranio. hajmo opet, za ponavljače: Vanja Ćalović se zameri crnogorskoj eliti. kao odgovor, sledi optužba da se ona jebe sa psima.

veruj mi da ne postoji univerzum u kome se to može braniti. uostalom, znaš to i sam, a ovo tvoje žongliranje na ovoj temi mi je nerazumljivo sa aspekta motiva.

U tom slucaju, da ponovimo, ne postoji univerzum u kome je moralno prihvatljivo da kustonica, vukadin, Nikola Aleksic i ostali mongoloidi tuzakaju e-novine sa politickom podrskom Zorana Stojiljkovica, Snezane Malovic, Olivera Antica i ostatka politicko-pravnih velicina Srbije. 

 

Ali to sto se ipak desava u tom paralelnom univerzumu u nasoj drzavi ne privlaci ni izdaleka toliko paznje dezurnih cuvara morala koliko privlace desavanja u susednoj drzavi koja su navodno "nemoralnija". 


  • 0

#1337 Triceratops

Triceratops
  • Banned
  • 992 posts

Posted 22 March 2015 - 14:12

Ti, naravno, znaš da je ovo zamena teza i da ovako možeš da uvučeš bilo šta u priču? Nemoguće je da misliš da se ovako može voditi smislen razgovor. Pokazao sam tvoje postove jednoj osobi koja je potpuno izvan ovih srpskih politikantskih priča, čisto da vidim neutralan komentar na sam način "diskusije". Glasio je: "Nervna labilnost ili težak bezobrazluk".

 

 

in other news, e-novine su pre par dana osudile monstruoznu seču drveća, ali onu iz 2010. godine  :lol+:


Edited by Triceratops, 22 March 2015 - 14:15.

  • 0

#1338 letri

letri
  • Banned
  • 1,212 posts

Posted 22 March 2015 - 18:22

Ovo je za nagradu ' Milorad Komrakov '.

 

http://www.e-novine....grad-odmah.html


  • 1

#1339 Triceratops

Triceratops
  • Banned
  • 992 posts

Posted 22 March 2015 - 18:54

baš to. zamišljam ga kako ovo čita na Drugom dnevniku.
  • 0

#1340 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 23 March 2015 - 08:10

baš to. zamišljam ga kako ovo čita na Drugom dnevniku.

A sto samo zamisljas, sto ga ne gledas stvarno? Aha, nema ga? Ne vidis ga? Nisi dobro protrljao oci? A od ovih velikih bundzija i "opozicionara" koji su sad ustali da "brane Beograd", ja sam vise od polovine vidjao po drugim dnevnicima, u raznim rezimima. A kako to sad Pere tamo nema, kad on - kako rece jedan od pljuvaca nedavno - sad, izmedju ostalih, "vlada Srbijom"? Nije li to paradoks? 

 

Ali vazno je da balvani ostaju u sopstvenim ocima, a da se obavezno gledaju truni u tudjim. 


  • 2

#1341 Triceratops

Triceratops
  • Banned
  • 992 posts

Posted 23 March 2015 - 09:59

 A kako to sad Pere tamo nema, kad on - kako rece jedan od pljuvaca nedavno - sad, izmedju ostalih, "vlada Srbijom"? Nije li to paradoks? 

 

Nema nikakvog paradoksa. Za agresivnu promociju rezima sada su zaduzene komercijalne televizije. Meni bi bilo zanimljivo da ocenis, na primer, ovaj nastup Petra Lukovica u emisiji koju vodi licni Vucicev podrepas. Ako imas stomak, odgledaj, videces kako je dirljiva emisija, DJV, najprimitivnija spodoba na nasem medijskom nebu i covek bez ikakve licne i profesionalne etike, i Lukovic, taj veciti opozocionar, zavrsavaju recenice jedan drugom, bez traga neslaganja. 

 


Edited by Triceratops, 23 March 2015 - 10:07.

  • 0

#1342 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 23 March 2015 - 12:19

Nema nikakvog paradoksa. Za agresivnu promociju rezima sada su zaduzene komercijalne televizije. Meni bi bilo zanimljivo da ocenis, na primer, ovaj nastup Petra Lukovica u emisiji koju vodi licni Vucicev podrepas. Ako imas stomak, odgledaj, videces kako je dirljiva emisija, DJV, najprimitivnija spodoba na nasem medijskom nebu i covek bez ikakve licne i profesionalne etike, i Lukovic, taj veciti opozocionar cankoliz, zavrsavaju recenice jedan drugom, bez traga neslaganja. 

 


  • 0

#1343 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 23 March 2015 - 16:03

Nema nikakvog paradoksa. Za agresivnu promociju rezima sada su zaduzene komercijalne televizije. Meni bi bilo zanimljivo da ocenis, na primer, ovaj nastup Petra Lukovica u emisiji koju vodi licni Vucicev podrepas. Ako imas stomak, odgledaj, videces kako je dirljiva emisija, DJV, najprimitivnija spodoba na nasem medijskom nebu i covek bez ikakve licne i profesionalne etike, i Lukovic, taj veciti opozocionar, zavrsavaju recenice jedan drugom, bez traga neslaganja. 

 

Cekaj, polako, za tebe je stvarno DJV najgori? Nesto ne vidim da se mnogo bunis zbog polozaja, funkcije, pa i samog postojanja jednog Ratka Dmitrovica. Izvinjavam se, ali ja se odlicno secam i 8. sednice i "diferencijacija" i ratnog huskanja i ratnih zlocina na svakodnevnoj bazi i nemam nikakve dileme da je RD mnogo, mnogo veca sramota srpske medijske scene nego DJV, bez obzira koliko potonji bio odvratan. A ko protezira RD? Za vreme cije vladavine - i cijih "medijskih" i "PR" sluzbi - je RD postao (ponovo) urednik necega? Sta, necemo sad o tome? Nije vreme? Hilandar gori?

 

RD je mnogo paradigmaticniji slucaj i simbol srpskog novinarstva nego DJV koji je sam po sebi mutacija i incident koga je tesko shvatiti suvise ozbiljno...


  • 2

#1344 Triceratops

Triceratops
  • Banned
  • 992 posts

Posted 23 March 2015 - 16:18

Ma da, šaljivdžija jedan nebitni, to što mu je premijer redovan gost emisije i što "Informer" sa punim pravom zovu "Službeni glasnik", to nikom ništa. Hajde da pričamo o Osmoj sednici  :lol+:

 

inače tema se zove e-novine. pričamo o uredniku e-novina koji nalazi za shodno da kod tog "incidenta", primitivnog podlaca posvećenom širenju najcrnje mržnje, sedi i klima glavom sa njim i slaže se sa njim u svemu. pusti sada Ratka Dmitrovića. rado ću se složiti sa tobom na temi o Novostima ili na opštoj temi o medijima, ali ne pristajem na tvoj način razgovora u kome izvršiš zamenu teza, doneseš zaključak o tome šta sagovornik o toj temi misli (onako unapred, na osnovu nekog tvog unutrašnjeg koordinatnog sistema u kome onaj ko kritikuje Lukovića zasigurno voli Dmitrovića i Koštunicu), i onda polemišeš sa tim zaključkom. to nije razgovor, to je ništa. probaj da se koncentrišeš na temu, pisanje će ti biti daleko bolje.


Edited by Triceratops, 23 March 2015 - 16:44.

  • 1

#1345 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 24 March 2015 - 03:01

Ma da, šaljivdžija jedan nebitni, to što mu je premijer redovan gost emisije i što "Informer" sa punim pravom zovu "Službeni glasnik", to nikom ništa. Hajde da pričamo o Osmoj sednici  :lol+:

Naravno, takvih povlascenih kvazinovinara i kvazimedija nije bilo pod prethodnim rezimima. Ma da, sta kazes ono, ti bese pretendujes da budes ozbiljan sagovornik? 

 

Najbolje je sto sam neprekidno dajes ekstremne izjave, a onda se posle licemernoi iscudjavas kad takvi tvoji ekstremisticki ispadi izazovu slicnu reakciju. Najpre si tvrdio da su e-novine denuncijanski medij i nista drugo. Zatim evo pises kako je DJV najprimitivniji, najgori, whatever na srpskoj medijskoj sceni. Ovi tvoji ekstremni stavovi su jednostavno pogresni. Nisu tacni. Kad ti se na to ukaze, onda ti menjas temu, zameras sagovorniku da se ne drzi teme,itd. Da te parafraziram, ti zaista mislis da se na taj nacin moze diskutovati?

 

inače tema se zove e-novine

Tacno. Kako ono bese, politicko-finansijsko-kriminalna situacija u susednoj drzavi Montenegro se sad tako cudno pise? 

 

 

pričamo o uredniku e-novina koji nalazi za shodno da kod tog "incidenta", primitivnog podlaca posvećenom širenju najcrnje mržnje, sedi i klima glavom sa njim i slaže se sa njim u svemu. pusti sada Ratka Dmitrovića. rado ću se složiti sa tobom na temi o Novostima ili na opštoj temi o medijima, ali ne pristajem na tvoj način razgovora u kome izvršiš zamenu teza, doneseš zaključak o tome šta sagovornik o toj temi misli (onako unapred, na osnovu nekog tvog unutrašnjeg koordinatnog sistema u kome onaj ko kritikuje Lukovića zasigurno voli Dmitrovića i Koštunicu), i onda polemišeš sa tim zaključkom. to nije razgovor, to je ništa. probaj da se koncentrišeš na temu, pisanje će ti biti daleko bolje.

A ti se ipak malo pogledaj u ogledalo, posto ja smatram da upravo ti skreces sa teme onda kada ti odgovara i kako ti odgovara, od Bebe Popovica, preko aktivistkinja i zivotinja, sve do spektakularnog uvodjenja DJV-a kao nekakvog "krunskog dokaza". Pa sto nije u tu emisiju dosao gospodin iz NUNS-a? I sta je tacno Pera toliko skandalozno rekao -- a da mnogo gore stvari nisu govorili ljudi koji su prihvaceni kao navodno normalni, uobicajeni, cak i dobri medju srpskim novinarima? Da vidimo:

 

- jel' huskao na rat prema susedima i etnicko ciscenje? (kao npr. Ratko Dmitrovic) Nije.

- jel' tolerisao goste/objavljivao autore koji su huskali na nasilje prema gejevima i politickim neistomisljenicima? (kao npr. Olja Beckovic, djordje vukadinovic ili Manojlo Vukotic) Nije.

- jel' sirio mrznju prema EU, SAD i ostatku civilizovanog sveta? (kao prakticno svi urednici u Srbiji, ali recimo da kao eklatantne primere navedem Zejka Cvijanovica i Ugricu) Nije.

- jel' demonstrirao nepismenost o najelementarnijim stvarima o kojima ipak pise/govori? (kao onaj mentol Apostolovski) Nije.

- jel' pokusavao da nas uvuce u ruske kandze? (kao vecina novinara i urednika, uklj. samog degena DJV) Nije. 

- jel' promovisao otvoreni fashizam? (kao vukadin, civilko, Milo Lompar ili Teodor Andjelic - poslednji btw nije u penziji, nego je od strane Tadiceve vlade (!) imenovan za predsednika upravnog odbora Prosvetnog pregleda) Nije.

- itd.

 

Ja mogu da se sa Perinim politickim stavovima u ovoj emisiji ili u njegovim autorskim tekstovima ne slazem. Ali to i dalje ne znaci da cu ikada smatrati da je gori od ovih gorenavedenih. 

 

Edit: i da dodam jos jednu bitnu stvar. Ako neko smatra da je Vukasin Obradovic ima "moralne" razloge da ne dodje u ovakvu emisiju - daj da onda o istom trosku rasvetlimo sta to govori o, recimo, Natasi Kandic koja je u tu emisiju dosla bez da se pravi Finkinja...


Edited by Schrodinger, 24 March 2015 - 03:21.

  • 1

#1346 Triceratops

Triceratops
  • Banned
  • 992 posts

Posted 24 March 2015 - 14:27

Dakle, sada pereš i Vučićevića, jer je na istoj strani sa tobom   :lol+: i uveo si još 11 (jedanaest) ljudi u priču!

 

This is loads of fun.


Edited by Triceratops, 24 March 2015 - 14:31.

  • 0

#1347 nssa

nssa
  • Members
  • 850 posts

Posted 24 March 2015 - 15:03


 

- jel' huskao na rat prema susedima i etnicko ciscenje? (kao npr. Ratko Dmitrovic) Nije.

- jel' tolerisao goste/objavljivao autore koji su huskali na nasilje prema gejevima i politickim neistomisljenicima? (kao npr. Olja Beckovic, djordje vukadinovic ili Manojlo Vukotic) Nije.

- jel' sirio mrznju prema EU, SAD i ostatku civilizovanog sveta? (kao prakticno svi urednici u Srbiji, ali recimo da kao eklatantne primere navedem Zejka Cvijanovica i Ugricu) Nije.

- jel' demonstrirao nepismenost o najelementarnijim stvarima o kojima ipak pise/govori? (kao onaj mentol Apostolovski) Nije.

- jel' pokusavao da nas uvuce u ruske kandze? (kao vecina novinara i urednika, uklj. samog degena DJV) Nije. 

- jel' promovisao otvoreni fashizam? (kao vukadin, civilko, Milo Lompar ili Teodor Andjelic - poslednji btw nije u penziji, nego je od strane Tadiceve vlade (!) imenovan za predsednika upravnog odbora Prosvetnog pregleda) Nije.

- itd.

 

Sve je ovo tacno i mogli bi se sloziti sa tobom...tu dolazi ono zlokobno ALI....Pera danas brani gde god i kako god stigne coveka koji je radio sve gore pomenuto u najgorem mogucem obliku. I to do "juce". Uz sve to Pera je raskinuo sa "prakticno svim" dojucerasnjim "saborcima" i prijateljima zbog takve promene stavova.

A ti sad ovde zapocni Perinu pricu o "macki i misevima" i o tome kako niko nije moralan na srpskoj medijskoj sceni

 

ps: O "politicko-finansijsko-kriminalna situacija u susednoj drzavi Montenegro" su pisale e-novine i mi ovde diskutujemo nacin na koji su to radile. Necemo valjda o tome da diskutujemo na temi o RTS-u?


  • 0

#1348 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 24 March 2015 - 15:11

Dakle, sada pereš i Vučićevića, jer je na istoj strani sa tobom   :lol+: i uveo si još 11 (jedanaest) ljudi u priču!

 

This is loads of fun.

Kako da ti kazem, a da se ne sukobljava sa pravilima foruma - posto je ocigledno da nemas nikakvih argumenata, a izgleda ni kognitivnih mogucnosti da ozbiljno odgovoris na ozbiljan post, lepo odhebi u troskoku (Vlado... Milisavljevicu).


  • 1

#1349 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 24 March 2015 - 15:25

...

 

Uvek me je cudilo ponasanje nekih 4umdzija: ne vole nekoga / lika / pojavu - i stalno piskaraju o njemu.

 

Recimo, ja sam odavno batalio bilo sta u vezi sa NSFM, pa shodno tome nikada ne idem na njihov sajt niti imam potrebu da bilo sta od tog djubreta procitam.

 

Ovde postoji jedan drugaciji problem.

 

A to je sto veselog PL zabole organ za misljenje likova / pojava o kojima se vrlo decidirano izjasnjava.

On, verovatno smatra, sto apsolutno podrzavam, da je za neke sasvim dovoljna socna psovka, ili 'ozabavljenje hovnima', dok bi oni ocekivali isprazno zuborenje uz maniristicko, gradjanisticko ispijanje 'teja', sve sa elegantno odmaknutim malim prstom.

Pri cemu bi se diskusija, mostly, vodila oko ugla pod kojim je odmaknut taj prst.

Vecito, malogradjansko 'femkanje'.

:lol+:

 

...


  • 1

#1350 Triceratops

Triceratops
  • Banned
  • 992 posts

Posted 24 March 2015 - 16:07

Kako da ti kazem, a da se ne sukobljava sa pravilima foruma - posto je ocigledno da nemas nikakvih argumenata, a izgleda ni kognitivnih mogucnosti da ozbiljno odgovoris na ozbiljan post, lepo odhebi u troskoku (Vlado... Milisavljevicu).

 

O čemu? Gotovo nijedan tvoj post na ovoj temi nije ozbiljan, zato što neprestano uvodiš u priču, i to potpuno arbitrarno, nove ljude i nove teze, uz lepljenje etiketa levo i desno.. Imao si, doduše, jedan ozbiljan post, i u njemu si se pridružio primitivnom progonu Vanje Ćalović, posle čega mi je postalo jasno o kakvom ljudskom materijalu se ovde radi.

 

Jednostavno mi je zabavno da vidim kako, po refleksu, braniš neodbranjivo uz pomoć neverovatnih vratolomija i zamena teza. Ja ću ovde nastaviti da se bavim temom, to jest e-novinama i njihovim urednikom, a ti možeš, a i ne moraš da učestvuješ u tome :)

 

Lep pozdrav, 

 

Triceratops


  • 0