Jump to content


Photo

Tajna Žute Kuće


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
502 replies to this topic

#91 fahox

fahox
  • Members
  • 3,634 posts

Posted 10 March 2009 - 21:25

Хе, хе, `ајде мало да замењујемо тезе или да се правимо блесави.
Заборавио си само пар (врло битних) детаља. Србија није никога напала, ни чланицу ни не чланицу УН. Напали су Србију.
Да ли, поводом твог подсећања да Србија није била чланица УН, не чланице УН су ловина за одстрел? Како којој чланици УН падне на памет може да напада не чланицу?
Не заборави да косово није чланица УН.


Ovo nije topik da se razgovara o ovim stvarima ali OK. Pricali o tome da bi Srbija napala drzavu Albaniju i o tome da Albanija kao clanica UN imala pravo da odgovara na napad. O napadu NATO-a na Srbiju je druga situacija, zna se da nema jasne odluke SB o napadu ali postoji jasan razlog zasto je Srbija napadnuta bas zbog toga sto grubo krsila medjunarodno pravo ubijanjem stanovnike Kosova, spaljivanjem njihovih kuca i proteranjem sa njihovih kuca kada su Albanci ziveli po sumama kao zivotinje a neki od njih napustili Kosovo jos 1998 godine.

То исто важи и за све чланице УН у односу на оне друге.


Pa da i Rusija nije imala nikakvu odluku SB o napadu na Gruziju ali eto napala Gruziju zbog tog istog razloga kao i NATO Srbiju.

I znas sta, ova prica o medjunarodnom pravu od strane Srbije i Rusije je prilicno smesna i toliko neozbiljna da stvarno ne vredi pricati. Pa to je ista stvar kada prostitutke pricaju o moralu. Zamilsi samo kako je Lavrov je smesan i jadan kada pricao pre para dana u susretu s Hilari Klinton o medjunarodnom pravu i rezoluciji 1244 koja navodno je krsena zato sto u toj rezoluciji pise u preambuli (neobavezno za drzave clanice UN) da se podrzava teritorijalni integritet SRJ (koja nije bila clanica UN) a nije krsenje rezolucije 1808 Saveta Bezbednosti koja podrzava teritorijalni integritet i suverenitet Gruzije (clanice UN) u njenim medjunarodno priznatim granicama. Pa gde to ima? Pa taj Lavrov stvarno vredja nasu inteligenciju.

#92 donbatan

donbatan
  • Members
  • 1,985 posts

Posted 10 March 2009 - 21:45

Ovo nije topik da se razgovara o ovim stvarima ali OK.


Није, али када си већ почео ту причу, ред је да ти одговорим.

Pricali o tome da bi Srbija napala drzavu Albaniju i o tome da Albanija kao clanica UN imala pravo da odgovara na napad.


Уопште о томе нисмо причали. Ти си поменуо Албанију као илустрацију своје тезе, која је у старту била супротна теми о којој смо причали. Прочитај поново дискусију и видећеш да је Албанија улетела "без куцања".

O napadu NATO-a na Srbiju je druga situacija, zna se da nema jasne odluke SB o napadu ali postoji jasan razlog zasto je Srbija napadnuta bas zbog toga sto grubo krsila medjunarodno pravo ubijanjem stanovnike Kosova, spaljivanjem njihovih kuca i proteranjem sa njihovih kuca kada su Albanci ziveli po sumama kao zivotinje a neki od njih napustili Kosovo jos 1998 godine.


Не да нема јасне, нема никакве одлуке СБ о нападу на СР југославију ( не само на Србију). А када већ инсистираш све време на УН, не постоји ни одлука о кршењу међународног права СР Југославије нити било шта од овога што си навео. Ако постоји било каква резолуција дај доказ или немој више да скрећеш тему.

Pa da i Rusija nije imala nikakvu odluku SB o napadu na Gruziju ali eto napala Gruziju zbog tog istog razloga kao i NATO Srbiju.
I znas sta, ova prica o medjunarodnom pravu od strane Srbije i Rusije je prilicno smesna i toliko neozbiljna da stvarno ne vredi pricati.


Која прича? Ко је уопште причао о Русији? Скрећеш са теме, тако да ово уопште нећу коментарисати, без обзира што пишеш тоталне неистине.

#93 dekss

dekss
  • Members
  • 2,131 posts

Posted 10 March 2009 - 22:48

Ne, zato sto je B92 pisao i pise i o drugim mogucim zlocinima, pa tako ima pun kredibilitet da pise i ovim za razliku od vecine drugih medija u Srbiji o kojima sam govorio.

Pripadnici OVK nisu ubijali samo Srbe vec i Albance, sto se cesto zaboravlja. Ne vidim razlog zasto bi izdvajao neku etnicku grupu kao sto to ti radis.

...


:D
nemoj da me zasmejavaš.

kakav kredibiletet? kakvi bakrači?
o nečemu bi trebalo da se piše u medijima ne zbog kredibiliteta nego zbog istine. ako B92 piše o nečemu da bi imala kerdibilitet ponda je pobrkala lončiće.
Samo znamo i ti i ja da B92 nije pobrkala lončiće.
Niti se o nečemu piše jer je to istina - to vreme je odavno prošlo. svi mediji, pa i B92 s njima, pišu marketinga radi iz iz raznoraznih interesa.
ako ova priča nije istinita, ili nije proverana, onda je deo nekakve medijske eksploatacije i b92 zbog svog kredibiliteta ne bi trebala da učestvuej u njemu. ali ipak to radi.

ja nisam medijska kuća i nema potreba da održavam svoj kredibilitet ravnopravnim zastupanjem svih etničkih grupa u svojim postovima :D
doduše, ja u svojim postovima i ne pominjem baš preterano ni jednu etničku grupu, tako da ne znam šta si time hteo reći.

i - ne zaboravlja se da su OVK ubijali i albance. to potvrdjuju i presude sudova za nekakave ratne zločine - presude na koje sam ja naleteo (a moram da priznam: ne pratim dešavanja na tom području) su bile zbog ubistava albanaca i ne srba - još ću da pomislim da albanci srbe zapravo nisu ni ubijali :ph34r:


Не да нема јасне, нема никакве одлуке СБ о нападу на СР југославију ( не само на Србију). А када већ инсистираш све време на УН, не постоји ни одлука о кршењу међународног права СР Југославије нити било шта од овога што си навео. Ако постоји било каква резолуција дај доказ или немој више да скрећеш тему.


ajde da uletim i ovde samo kratkim komentarom:
ali je poprilično jasno kako je bombardovanje "opravdano" - iskonstruisanim "zločinom" u Račku.
Recept je naravno pre toga istestiran na Markalama, a kasnije (kad već tako lepo funkcioniše) iskorišćen i za otpočinjanje rata protiv iraka - znate već o čemu pričam - konstrukcija o oružju za masovno uništenje.

Mediji su čudo :)

Edited by dekss, 10 March 2009 - 22:54.


#94 CowBoy

CowBoy
  • Members
  • 4,206 posts

Posted 10 March 2009 - 23:23

CowBoy, nisam siguran ko je ovde u nekoj misiji.



Valjda je onaj koji, radi svojih interesa, zastupa besmislicu da je crno trziste organima (i jos u uslovima ratnog haosa) nemoguce organizovati.


pa obzirom da saradjujes sa transplantacionim timovima, mozda si pozvan da kazes koliki je to vremenski prozor za uspesnu transplataciju bubrega ( od ekstrakcije do implantacije ) Koliki je CIT?
Time bi se resile mnoge nedoumice.



Ne ocekuj tacan odgovor - ne odgovara njegovim tvrdnjama.


One of the greatest obstacles to the implementation of regional or national kidney paired donation programs (KPD) is the need for the donor to travel to their matched recipient's hospital. While transport of the kidney is an attractive alternative, there is concern that prolonged cold ischemia time (CIT) would diminish the benefits of live donor transplantation (LDTx). To examine the impact of increased CIT in LDTx, 1-year serum creatinine (SCr), delayed graft function (DGF), acute rejection (AR) and allograft survival (AS) were analyzed in 38 467 patients by 2 h CIT groups (0-2, 2-4, 4-6 and 6-8 h) using data from the United Network for Organ Sharing/Organ Procurement and Transplantation Network (UNOS/OPTN). Adjusted probabilities of DGF and AR were estimated in multivariate logistic regression models and AS was examined in multivariate Cox proportional hazards models. Although some increase in DGF was observed between the 0-2 h (4.7%) and 4-6 h (8.3%) groups, prolonged CIT did not result in inferior SCr, increased AR or compromised AS in any group with >2 h CIT compared with the 0-2 h group. Comparable long-term outcomes for these grafts suggests that transport of live donor organs may be a feasible alternative to donor travel in KPD regions where CIT can be limited to 8 h.



link

Edited by CowBoy, 11 March 2009 - 00:22.


#95 Unbeliever

Unbeliever
  • Members
  • 8,920 posts

Posted 11 March 2009 - 03:47


Click me, I'm Irish

#96 joakimvitriol

joakimvitriol
  • Members
  • 3,313 posts

Posted 11 March 2009 - 07:47

Evo clanak iz NY Times o transplantaciji bubrega u Indiji.

http://www.nytimes.c...a/30kidney.html

Tamo je cena od 1000 pa do 2500 dolara sto je znatno jeftinija od predstavljene cene na ovom PDF-u. U taj clanak koji nosi datum Januar 2008 se kaze kako ta ilegalna radnja (koja je skoro legalna u Indiji) se radi jos od 90-tih u Indiji.
To pokazuje da kriminalcima mnogo vise se isplati trgovina narkoticima koji je mnogo profitabilniji i manje rizicni nacin profita po njih i svakako mnogo manje komplikovaniji.

Ako je cena bubrega tako niska u Indiji (ja ne znam)...

Hehe, zaista duhovito.
The New York Times:

He said a team of criminals he called kidney scouts usually roamed labor markets in Delhi and cities in Uttar Pradesh, one of India’s poorest states, searching for potential donors. Some prospects were asked outright if they wanted to sell a kidney and were offered $1,000 to $2,500.

Obratimo pažnju na činjenicu da kidney skauti potencijalne prodavce traže u najsiromašnijim delovima globusa.
Newsweek:

Posted ImageThis Brazilian man says his kidney sold for $10,000--enough to buy a car


E sad pošto smo ustanovili da brokeri preko svojih skauta kupuju(Newsweek je detaljno obradio i slučaj otmice) bubrege za smešne sume($10 000, možda i $1 000 do $2 500) što se ne bismo pravili slepi(iz razloga odbrane svojih teza na forumu) i tvrdili da su upravo to sume koje plaćaju i primaoci velikim filnatropima brokerima koji ceo posao organizuju iz altruističkih namera ne želeći ni malo da se ugrade:
Newsweek:

For about $150,000 per transplant, these organ brokers would reach across continents to connect buyers and sellers...



#97 Unbeliever

Unbeliever
  • Members
  • 8,920 posts

Posted 11 March 2009 - 07:58

sada tema vise nisu nepostojeci "dokazi", nego cena bubrega u brazilu...

#98 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 11 March 2009 - 08:33

Bubreg koji ne bi kostao ni centa negde na Prokletijama, dok stigne upotrebljiv do Brazila, kostao bi kao da je od zlata.

#99 CowBoy

CowBoy
  • Members
  • 4,206 posts

Posted 11 March 2009 - 09:02

Click me, I'm Irish



U jbt. Pa dakle ovo sto sam kvotovao i linkovao je takodje deo zavere protiv nevine OVK?

Sad ni Google ne valja?

Ovo je zaista bolesno.

Edited by CowBoy, 11 March 2009 - 09:06.


#100 fahox

fahox
  • Members
  • 3,634 posts

Posted 11 March 2009 - 09:09

link


Trebao si jos da dodas nacin kako je zamisljen transport tih bubrega od zute kuce prema navodima Karle. Dakle vadjen je bubreg pa valjda je trebao to spremiti u specijalnu opremu koja se opisuje u taj link pa natovariti u kolima i pravac aerodrom majka Tereza u Tirani (najmanje 2 do 3 sata voznje po losem putu). Tamo ih je cekao avion za zapadne zemlje (pa velika muka da stignu na vreme) i zna se procedura do tovara u avion koja traje najmanje 1 ili 2 sata pa onda korumpiranje kontrolera zbog sumnjivog tovara pa onda let koji traje najmanje 2 sata recimo za Nemacku i ne mogu da zamislim muke u neki Nemacki aerodrom kako su tamo korumpirali kontrolu Nemacke carine i sve te procedure koje kostaju ponovo najmanje 1 sat vremena i bog zna koliko novca. Onda verovatno neki taksi ili kola koja su dosla po bubreg. Eh sada ne znamo da li pacijent se nalazio u taj grad gde sletio avion u Nemackoj posto imamo najvise 3 gradova u Nemackoj gde Albainija drzi linije. Pa sumnjivi tovar u neku Nemacku bolnicu gde cekaju hirurzi. I napokon bubreg stize do odredista gde Nemacki lekari vrse transplantaciju. Ah ti glupi Nemacki hirurzi rade taj posao a ne proveravaju poreklo tog bubrega vec tako ciste savesti vrse operaciju. I tu sigurno najmanje 2-3 sata. Pa kako su mogli da to rade u roku od tih 8 sata ja ne znam jer ocigledno nisu makar bili supermeni. I to ne samo jednom vec kako se pretpostavlja nekih 300 puta. Koliko novca je potrebno da se korumpiraju ti nemacki hirurzi da bi zatvorili oci za tako nesto ponovo je pitanje miliun dolara.

I tako vidimo da ti zlocinci koji su sve to organizovali su toliko organizovani i sposobni da rade to a da niko ih ne primecuje. A spijunske agencije poput BND-a i ostalih toliko glupi da nista ne primecuju!!!

I sve to kada se taj bubreg moze kupiti u Indiji za 10,000 dolara recimo od preprodavca ili brokera koji ga kupuju od indijanaca od 1000 do 2500 dolara. Kada jos dodamo cinjenicu da za taj bubreg u Indiji kriminalci placaju novac i ne moraju ubiti nikoga onda to jos vise komplikuje celu stvar. A taj posao valjda u Indiji je skoro legalan.

No da se razjasnimo. Rekao sam par puta da nikada nisam sumnjao niti sumnjam u spremnost i volju zlocinaca da rade ovaj posao. Na kraju krajeva za zlocince ne postoji ni vera ni nacija nego postoji samo novac. On su spremni da rade i gore navedene stvari ili jos vise da bi dosli do novca. Stvar je u tome da je tesko zamisliti da ta cela komplikovana operacija vadjenja organa od ljudskih bica, ubijanje istih, pa skrivanje tela, pa transport do odredista pa korumpiranje celog sveta, jednostavno se ne isplati. Jer ako ti zlocinci su tako sposobni onda oni bi radili mnogo profitabilniji posao i mnogo manje rizicniji a to jeste sverc narkotika recimo jer kada su mogli da natovare bubreg u avion i dostave u odrediste sta ih sprecava da natavaraju drogu i to na kile i tako profitiraju mnogo vise a istovremeno rizikuju mnogo manje. To kazem jer ako se otkrije neko da je vrsio takve monstuozne stvari vadjenja organa ljudskim bicima po onda njihova likvidacija onda je jasno valjda da svaka sudija u svetu automatski bi kaznio te zlocince smrtnom kaznom pa ako to ne moze u doticnu zemlju onda dozivotna robija. Ja nikada nisam cuo medjutim da se neko kaznio dozivotnom robijiom zbog krijumcarenja droge. Obicno dobijaju par godina.

#101 kapetanm

kapetanm
  • Members
  • 3,153 posts

Posted 11 March 2009 - 09:14

Postoje i organi koji se mogu uzeti od tek preminulih, u okviru odredjenog vremena, a za pojedina tkiva, taj rok moze biti i duzi.

#102 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 11 March 2009 - 10:13

Kategoricno tvrdim da ni u jednoj evropskoj zemlji, clanici Eurotransplanta, nije moguce presaditi bubreg nejasnog porekla.

#103 fahox

fahox
  • Members
  • 3,634 posts

Posted 11 March 2009 - 10:58

Kategoricno tvrdim da ni u jednoj evropskoj zemlji, clanici Eurotransplanta, nije moguce presaditi bubreg nejasnog porekla.


Pa izgleda da tako ne misli nasa draga Karla pa Vekaric&Co i td. Pa ja ne znam koliko bi mogao kostati mito za zapadnog hirurga, anesteziologa, pomicnike za takav poduhvat presadjivanja bubrega nejasnog porekla. Ti zivis valjda na zapadu i znas plate vrhunskih hirurga (sposobni za takavu kompleksnu operaciju presadjivanja organa) i mozda je jasno onda kolko treba dati mito za takvog hirurga koji tako rizikuje ne samo zatvor vec i dozivotnu zabranu licence da se bavi lekarstvom.

#104 steins

steins
  • Members
  • 7,357 posts

Posted 11 March 2009 - 12:06

ma ko pominje nemacku, najpre bih tipovao na tursku.
E sad glede mlacenja gluposti oko transporta......pod jedan kanister u kome se transportuje je najobicniji pokretni frizider u osnovi. Pod dva ne mora se autom transportovati, moze i recimo helikopterom. Pod tri, privatni ili iznajmljeni mlaznjaci nisu nikakva novost ( ima ih cak i zeljko mitrovic ) pod cetiri, kakve crne carine, pa jel stvarno mislis da ce ovako organizovani kriminal da ceka na carinu, fahox? nadalje, ovakve operacije se ne vrse u seoskim ambulantama do kojih ti treba dva sata voznje nego u relativno velikim i dobro opremljenim bolnicama, koji uglavnom imaju dobru komunikaciju.
zaboravio si da je ovde u pitanju prva ruka pri preprodaji. :ph34r:

#105 joakimvitriol

joakimvitriol
  • Members
  • 3,313 posts

Posted 11 March 2009 - 12:22

I sve to kada se taj bubreg moze kupiti u Indiji za 10,000 dolara recimo od preprodavca ili brokera koji ga kupuju od indijanaca od 1000 do 2500 dolara. Kada jos dodamo cinjenicu da za taj bubreg u Indiji kriminalci placaju novac i ne moraju ubiti nikoga onda to jos vise komplikuje celu stvar.

Ti baš uporan u insinuacijama oko cena.
U Newsweek-u ne piše da su bubrezi prodati po ceni od 1000 do 2500 dolara već da su te sume nuđene, cifru od 10 000 koju plaća primalac si sam iskonstruisao jer takvog podatka nema nigde. Postoji podatak da je Brazilac svom kidney "brokeru" prodao bubreg za 10 000 a jedini podatak o ceni za samog primaoca koji se pominje u oba članka je onaj od 150 000 po transplantaciji. Dakle činjenica je da je cena celokupne operacije veoma visoka (otud motivacija organizovanog kriminala da počne da se "bavi" medicinom) pa čak i kad se donoru na silu oduzme organ (dakle besplatno za "brokera") kao u slučaju Indijca o kome piše Newsweek.

Edited by joakimvitriol, 11 March 2009 - 12:25.