Ćevapi
#31
Posted 24 September 2008 - 09:49
#32
Posted 24 September 2008 - 12:10
Burence na bulevaru malo dalje od Cvetkove pijace sa desne strane kada ides prema Kluzu.Tamo je barem bio 80tih.Tog u Prizrenskoj se i ne secamA, bre Milenko, pa jel može tebi da se desi da kažeš i nešto tačno? "Zlatno burence" je oduvek u Prizrenskoj, a ti ga našao u Bulevaru. Biće da si ti ipak živeo u nekom drugom gradu u kome postoji Bulevar sa "Zlatnim burencetom".
#33
Posted 24 September 2008 - 22:20
Burence na bulevaru malo dalje od Cvetkove pijace sa desne strane kada ides prema Kluzu.Tamo je barem bio 80tih.Tog u Prizrenskoj se i ne secam
To ti govoriš o ondašnjem smederevskom prigradskom selu pod imenom Mali Mokri Lug, koje je je mnogo kasnije pripojeno beogradskom ataru, pa ti sad uzeo da se računaš Beograđaninom kao nekadašnji Malomokrolužanin.
#34
Posted 24 September 2008 - 22:52
Mozda se zvao i zlatno brdo pa sam pomesao ali sve u svemu odmah ispod Olimpa.To ti govoriš o ondašnjem smederevskom prigradskom selu pod imenom Mali Mokri Lug, koje je je mnogo kasnije pripojeno beogradskom ataru, pa ti sad uzeo da se računaš Beograđaninom kao nekadašnji Malomokrolužanin.
Ja nista ne mogu sto si ti bio fetus u petogodisnjem planu kada sam ja isao po kafanama.Tu ja stvarno ne mogu da ti pomognem
Edited by MAGRIPA65, 24 September 2008 - 23:02.
#35
Posted 25 September 2008 - 15:40
Da,ovo je istina i uvek mi je smetalo kad mi tamo gde odem iznesu neki cvrcoljak. Verovatno navika.Cevap=kebab, tj. shish kebab, odnosno meat on a stick, raznjic logicno. Eh, sad evolucijom (pa je tako nastao i cevap od mlevenog mesa i raznjic) i pomeranjem ka zapadu doziveo je promene, pa je tako sarajevski najmanji, leskovacki srednje velicine, a niski je otprilike kao guliver virsla. Turci su ga i oversajzovali radi bolje komercijalnosti.
#36
Posted 10 December 2008 - 16:01
Pre neki dan beše neka diskusija.....pa da priupitam da li neko ima iskustvo somuna mekog kanda puter pa da sečeš nožem...
#37
Posted 10 December 2008 - 16:31
Ako su cevapcici (srpski naziv za ono sto se u Bosni naziva cevap) posluzeni u tanjiru, jedu se viljuskom; opet ne i nozem, jer se mleveno meso ne sece nozem nego stranom viljuske, ako ga je potrebno usitniti do velicine zalogaja. Pritom, svaki se zalogaj odvaja neposredno pre unosenja u usta, a ne "isparcelise" se cela porcija odjednom.
Medjutim, posto je to orjentalno jelo, onda ga i treba jesti onako kako ga jedu na Orjentu.
Edited by vladan, 10 December 2008 - 16:32.
#38
Posted 10 December 2008 - 22:10
Medjutim, posto je to orjentalno jelo, onda ga i treba jesti onako kako ga jedu na Orjentu.
Prstima....takodje, prilikom pechenja takodje bi ih trebalo okretati iskljucivo prstima, ili, u najgorem sluchaju - bez upotrebe ikakvih shpicastih predmeta - kao kod teflon tiganja
Edited by r2d3, 10 December 2008 - 22:11.
#39
Posted 10 December 2008 - 22:34
Ajoooj jaranice da ti to pitas. Ne vadis nista iz somuna i grizes da je zalogaj na granici davljenja oliti gusenja. I onda tako punih usta uzivas u ukusu. Nista pribor, oma pokvaris sve.Kako se ručavaju ćevapi? Rukom, nožem, viljuškom? (ovi uslikani - Flopnik, Rotterdamac)
Pre neki dan beše neka diskusija.....pa da priupitam da li neko ima iskustvo somuna mekog kanda puter pa da sečeš nožem...
#40
Posted 11 December 2008 - 00:04
Jednostavno ne lezi....ali u poredjenju sa jagnjecim rostilj kobajama (fuj) klizi niz grlo sa 0% pivom.
#41
Posted 11 December 2008 - 00:38
#42
Posted 11 December 2008 - 00:46
Bez uvrede kapetane ova ti je ka Njegoseva.Ne, nema ovde dobrog rostilja, za mene je bosanski pravi
#43
Posted 11 December 2008 - 01:43
Nekada su Jelenko i Raca u Bolecu imali dobar rostilj (barem mislim da su se tako zvali)
#44
Posted 11 December 2008 - 08:16
Kako se ručavaju ćevapi? Rukom, nožem, viljuškom? (ovi uslikani - Flopnik, Rotterdamac)
Pre neki dan beše neka diskusija.....pa da priupitam da li neko ima iskustvo somuna mekog kanda puter pa da sečeš nožem...
rukama. eventualno moze cackalicom
jednom mi je jedan pizza majstor objasnjavao da bi se i pizza trebala jest rukama, zato se unaprijed izreze na kriske. Ovo uvijek prakticiram kad ju narucim doma (a i prakticno je jer nema pranja sudja), al u restoranu mi je ipak bed.
Nekada je u Beogradu vazilo pravilo.Sto skuplji i poznatiji restoran to gora hrana.
Nekada su Jelenko i Raca u Bolecu imali dobar rostilj (barem mislim da su se tako zvali)
ovo je ziva istina - sto veca rupa, to bolji cevapi!
ja sam najbolje jeo po kojekakvim sklepanim kioscima. Znaci - nista restorani. Takodjer vazi (ovo proizlazi iz prvog pravila) - da sto je wc u gorem stanju, to su cevapi bolji.
#45
Posted 11 December 2008 - 09:32
....da sto je wc u gorem stanju, to su cevapi bolji.
Jel' ovo znaci da ako ih i jedes (cevape!!!) u...