Jump to content


Photo

Ako Kostunica pobedi, ja se zauvek selim...


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
226 replies to this topic

#196 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 11 September 2002 - 09:54

nikcevm:
Labusovi fanovi su ostaci mufte filozofije zaostale iz titovog doba. To je to, nista drugo.


Kako beše ono o bahatosti?

Budući ministar? Užas!

#197 ikar

ikar
  • Members
  • 7,779 posts

Posted 11 September 2002 - 15:13

Vesna:

nikcevm:
Labusovi fanovi su ostaci mufte filozofije zaostale iz titovog doba. To je to, nista drugo.


Kako beše ono o bahatosti?

Budući ministar? Užas!


kakav buduci ministar???

#198 Laki42

Laki42
  • Members
  • 16 posts

Posted 11 September 2002 - 15:13

Prvo zelim da pozdravim sve posto sam novi ucesnik foruma.
Kao bivsi clan sada jedne od partije na vlasti i ucesnik u svim mogucim demonstracijama (ukljucujuci i one od 50 ucesnika) mislim da znam dovoljno sta se sve desavalo u Srbiji.
Moram reci da nisam veliki ljubitelj premijera Z.Dj. ali cu morati da podsetim sve ljubitelje lika i dela V.K. (posto nas narod slabo pamti) sta je radio i gde su bili i Kostunica i DSS u predhodnih dvanaest godina:
9.mart 1991 - Kostunica i DSS u kabinetu
Vidovdanski Sabor 1992 - Kostunica i DSS u kabinetu
Gradjanski i studentski protest 1996/97 - kunica i DSS u kabinetu
Protest protiv oduzimanja Studia B - Kostunica i DSS u kabinetu
Protest 1999 (Savez za promene) - Pogadjate, Kostunica i DSS u kabinetu (previse je mozda hladno)
i kruna svega dogadjaji izmedju 26.septembra i 5. oktobra 2000, ako se secate Kostunica je prvo krenuo sa pricom da bi ucestvovao u drugom krugu i da ostatak Srbije nije rekao NE, on bi otisao u drugi krug i svi znamo scenario.
Sa ovakvom politickom karijerom odgovorno tvrdim da bi i moja baka imala neukaljanu biografiju i samim tim pobedila na izborima.
E sada uz veliko postovanje zelim da postavim pitanje dijaspori. Iako se slazem sa mnogim stavovima (npr.Natasinim, ..) zamislite sledecu situaciju: Glasovi dijaspore budu odlucujuci za pobedu nekog kandidata (nije bitno sada kog) i taj kandidat sprovede politiku ratova sa celim svetom, bede u zemlji, svi koji su iz dijaspore glasali za njega to ne osecaju na svojoj kozi jer ne zive na prostorima gde je kandidat pobedio, a mi ovde koji nismo vecino glasali za njega ispastamo. Da li je to u redu?
Jos jednom pozdrav svima u nadi da cemo konstruktivno razmenjivati misljenja.

#199 Franz

Franz
  • Members
  • 270 posts

Posted 11 September 2002 - 15:18

Laki, svaka ti vredi!

#200 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 11 September 2002 - 17:37

kakav buduci ministar???


Sećaš se Obrena Joksimovića? Eto, baš takav!

#201 C

C
  • Members
  • 340 posts

Posted 11 September 2002 - 18:01

to Laki:

Prvo, dobrodosao. :smile:
Sto se tice osvrta na lik VK, nemam sta da dodam. :smile:
Sto se tice dijaspore i worst-case scenarija, moje je pitanje sta ako se mudrom politikom (tj. necinjenjem posto trenutno dijaspora ne moze da glasa) izbegne slucaj koji si naveo ALI se banda na privremenom radu u inostranstvu organizuje i masovno dodje da glasa u zemlji i opet bude isto? :wink:
A kad bi dijaspora imala pravo glasa i ona izglasa kandidata, bilo kog, i onda u Srbiji sve procveta, standard skoci u nebesa, svi imaju plate 100K US$ a sirotani po emigraciji na istome, jel to posteno? :smile:
Uostalom, jel bilo posteno sto smo mi s Vracara :smile: vazda shishali socijaliste na nularicu na izborima, a resto Srbije nas unesrecivao, i jos pride nam se uselile sve one SPS-glavonje u Kursulinu i komsiluk? :smile:

PS: Ma ne moramo da glasamo :smile: Al moramo sve opcije dobro da prodiskutujemo :wink:

#202 Diskutant

Diskutant
  • Members
  • 8,262 posts

Posted 11 September 2002 - 22:35

Laki, dobronamdosao :smile:

Elem, ovo tvoje bi trebalo stampati i deliti ljudima, pakovati leba i zejtina u papir sa ovom faktografijom, a narocito zamatati cokolade za decu, jer se pokazalo da je kod osnovnoskolske populacije Kostunica ultrapopularan.

Eto, propaDOSmo, san svakog deteta je da nista ne radi i uziva, san mu je da postane Kostunica :grin: Zamisli, predsednik.

#203 Laki42

Laki42
  • Members
  • 16 posts

Posted 11 September 2002 - 22:36

Hvala na dobrodoslici,
Tacno, moguc je scenario i koji je C napisao, ali opet nagadjamo, i opet svi koji su u inostranstvu imaju mogucnost da izaberu, ako im se kandidat koji je pobedio svidja da se vrate, a ako ne da ostanu. Ovde se boris, kao sto se i Vracar borio ali vecina u Srbiji je odlucila suprotno, pa smo morali da nastavimo sa borbom. U medjuvremenu je jedan broj nasih saboraca otisao (neki i mnogo ranije pa su izbegli zatvore i ...) jer vise nisu mogli da izdrze i smatram da samim tim (bez obzira kada je neko otisao iz zemlje), istog casa gubi pravo glasa jer on vise ne moze da ima tacnu sliku o tome sta se ovde desava. Tako ja nisam mogao da objasnim mojim prijateljima mnoge stvari, iako su otisli u Ameriku pre samo pet godina.
Znaci, ako si odlucio da se povuces zar nije posteno da ostavis izbor onima koji su ostali?
Nemam nista protiv dijaspore jer i ja imam tamo i rodjaka i prijatelja ali mislim da onda oni trebaju sebi tamo da uredjuju zivot sa ostalim gradjanima, a mi ovde sa ostalim gradjanima Srbije.

#204 DraganaS

DraganaS
  • Members
  • 307 posts

Posted 11 September 2002 - 22:55

cao Laki,
sta ste se bre usprpili :grin:

o sad ozbiljno ,evo imas malo ovde a i ovde o tme sta misli neki "tamo daleko" a ineki "tamo tako blizu"
nadam se da ces nam dopustiti barem da diskutujemo jer ima nas koji razmisljamo o povratku,npr.meni izbor sekija,definitivno kvari planove,posto sam njegovu pravdu i vladu osetila u Zemunu,izbor Kostunice jos mogu i da "progutam" ako se ostvari ona prognoza YC da se o nekoj ozbiljnijoj ekonomskoj reformi moze razmisljat tek 2005. dok za izbor Labusa ne znam sta da kazem,covek je OK ali sta ce on tamo na mestu koje bi trebalo da bude paradnog znacaja,meni on vise "lezi" za premijera Srbije

p.s.a da, dobro je ti nam ne das da glasamo, al barem ne trazis pare:grin:

_________________
Covek je nase najvece bogatstvo,dok se ne unovci.

[ Izmena poruke: DraganaS na dan 2002-09-11 23:57 ]

#205 Laki42

Laki42
  • Members
  • 16 posts

Posted 12 September 2002 - 10:14

Ok, slazem se sa Draganom, necemo ovde o dijaspori. Vazno je da se slazemo u glavnim stvarima a to je da Seki i Kostunjavi ne bi trebalo da pobede, ne zato sto ih mrzim jer nikoga ne mrzim, vec zato sto sa vodjenjem politike nemaju veze. Ima tu neke istine i u vezi sa Labusom ali mislim da je on manje zlo od ove dvojce. U stvari Djiki nema nijednog drugog kandidata da postavi a da iole ima sanse na izborima. Ocigledno ce se jos dugo ovde opredeljivati izmedju manjeg i veceg zla.
Uzas!

#206 5ko

5ko
  • Members
  • 1,479 posts

Posted 12 September 2002 - 11:09

DJINDJIĆ: KOŠTUNICA JE SKINUO MASKU

UNUTR. POLITIKA - Četvrtak, Septembar 12, 2002 11:39 RTS

Srpski premijer Zoran Đindjić optužio je u intevrjuu današnjem novosadskom 'Gradjanskom listu' predsednika SR Jugoslavije Vojislava Koštunicu da u kampanji za predsednika Srbije koristi 'čist govor mržnje' i da je 'sada i on skinuo masku'.

Povod za ovakvu ocenu bile su izjave lidera DSS 'o ministrima stiglim iz raznih Bolivija', koje je Đindjić nazvao kesnofobijom, naglasivši da za DOS Koštuničin govor mržnje nije iznenadjenje.

'Mi u DOS-u ga znamo kao takvog, samo ga narod ne zna. To znači da je on u stanju da mrzi i da iz ličnih razloga negira činjenice. Dakle, on nije jedan fini gospodin koji stoji sa strane i koji je samo nesposoban. To jeste, ali je i mnogo više od toga', dodao je on.

Govoreći o predstojećim izborima za predsednika Srbije, Đindjić je podvukao 'da je njegov interes da oni uspeju i da nije tačno da jedva čeka suprotno', dodavši 'da misli da će izbori uspeti, ali da se mora ostaviti i mala rezerva u smislu šta da radimo ako ne uspeju u prvoj rundi'.

On je ponovio i stav da se, po republičkom Ustavu, 'mora prihvatiti biračko pravo svih gradjana, što znači i Albanaca na Kosovu, jer bi, u suprotnom, prejudicirali državni status'.

On je demantovao informacije da je u sukobu sa kandidatom za predsednika Srbije Miroljubom Labusom, odnosno da ga je nagovarao da odustane od predsedničke kandidature, ocenivši to kao dezinformacije koje se proizvode u protivničkim predizbornim štabovima.

Što se vanrednih parlamentarnih izbora tiče, za njih, prema premijerovom mišljenju, neće biti nikakvog razloga ukoliko aktuelni saziv Skupštine Srbije izglasa budžet i osnovne zakone. U suprotnom, ti izbori su, dodao je on, izvesni. Đindjić je izrazio nadu da će Ustavna povelja buduće zajedničke države Srbije i Crne Gore biti završena u narednih nekoliko dana, odnosno 'da ćemo tokom septembra povelju usvojiti u parlamentima, a posle toga se dogovoriti o načinu izbora'.

#207 caesar

caesar
  • Members
  • 9 posts

Posted 12 September 2002 - 15:02

Ja ne razumem o cemu se ovde prica.O Kostunici kao velikom zlu za Srbiju?A o Labusu kao manjem zlu? Labus je Djindjicev covek i kao takav bice paradni covek, kao sto je danas (i juce) Milan Milutinovic, a takav nam predsednik vise ne treba.Djindjiceva politika je politika razgradnje nacionalno-istorijskih interesa kojih se mnogi groze zbog zloupotrebe poslednjih 10 godina, ali mi moramo priznati da je to osnova i zdrav temelj gradnje novog drustva.Djindjic( Labus) zeli da ponovo gradi drzavu na nezdravim temeljima ne iz zlobe vec verovatno iz neznanja.Samo ljudi sa svescu o nacionalnim i istorijskim vrednostima mogu pokrenuti Srbiju, a pralelno s time ide i ekonomija i socijalni program. Bez toga se ne moze.
Ne zelim da ispadne da branim Vojislava Kostunicu, jer se grozim njegove politike 'usporeni i nemi film',ali kritikujem Labusa jer je to covek koji nije dobar za Srbiju.On postaje sve bahatiji, previse gestikulira,sve mislim izbice mi oko dok ga gledam na TV-u.Baca letke za vreme finalne utakmice na ljude koji su tu dosli najmanje politikom da se bave. Nekoliko puta pokusava da zloupotrebi kosarkase. To nije dobar covek za Srbiju.Ta vremena su prosla.U eventualnom i ocekivanom finalu sigurno da bih pre moj glas dobio Kostunica iz prostog razloga jer bi raspisao ubrzo parlamentarne izbore.Jer bi iz parlamenta ispali Korac,Covic,SDP,Canak,Kasa,Ljajic,Batic i druge gluposti.Ti neuki ljudi neka rade nesto drugo.Jer oni ne predstavljuju mene kako se cesto busaju u prsa.Ne predstavljaju ni vecinsku Srbiju.Oni su proizvod ogromne nacionalne histerije 5.oktobra.A takva ostrascenost nam vise ne treba. Seselje i Le Pene imamo svuda i uvek ce ih biti,oni jesu realna opasnost, a sve ostalo je stvar izbora. I zbog toga izjave tiam bezimo iz zemlje ako pobedi Kostunica nisu realne. Pre bi trebalo da bude bezimo ako pobedi Labus, jer bi tada sve ostalo kao sto je.I svakim danom postajalo jos gore.Potemkinova sela zavaravaju ljude iz BG-a, koji se setaju Knez Mihailovom i Terazijama.
Srbija je veca.I siromasnija

#208 Henry Chinaski

Henry Chinaski
  • Members
  • 19,241 posts

Posted 12 September 2002 - 15:41

Drug Raja (iz filma "Tito i ja" ): Pazite, neprijatelj vreba sa svih strana. Mi moramo biti stalno na oprezu. On moze cas posla da se uvuce medju nas. I sta onda? Nista.

P.S.

caesar:

Potemkinova sela zavaravaju ljude iz BG-a, koji se setaju Knez Mihailovom i Terazijama. 
Srbija je veca.I siromasnija


Ova ti je dobra i 100% istinita. Sto se stalno zaboravlja u svim medijima pa i ovde. Nije samo BG Srbija, mada bi neki voleli da bude, ili bi bar voleli da ih se ne podseca na ovu cinjenicu.

[ Izmena poruke: Henry Chinaski na dan 2002-09-12 16:47 ]

#209 George

George
  • Members
  • 351 posts

Posted 12 September 2002 - 15:44

caesar:
Ne zelim da ispadne da branim Vojislava Kostunicu, jer se grozim njegove politike 'usporeni i nemi film'(...)


Dosta vise sa podmetanjem tog kukavicjeg jajeta. Kao, Kostunica je spor i mlakonja, ali je legalista.
Vec smo to apsolvirali u navedenom prilogu diskusiji:
"Dakle, on nije jedan fini gospodin koji stoji sa strane i koji je samo nesposoban. To jeste, ali je i mnogo više od toga'"

I Kostunica nije nikakav umereni nacionalista. (On je mozda umereni fasista, ali to tek treba da dokaze.)
On je ekstremni nacionalista, ciji je nacionalizam od posebno maligne sorte: ksenofoban, antievropski, zatucan i verski iskljuciv.

U vreme protesta 96/97, Kostunica daje intervju u kojem izrazava bojazan da protest odudara od srpske tradicije.
Znaci, duhovitost i kreativnost koju demonstranti tada pokazuju, ono cime smo se svi dicili (i to preterano i cesto bez pokrica), Kostunica je video kao problem.

Podsetite se svi kako ste se osecali tih meseci i razmislite kako je nekome tada moglo uopste da padne napamet da se bavi lamentiranjem o iznevevernoj tradicionalnoj kulturi.
Samo sumanutom coveku.

#210 Guest_nikcevm_*

Guest_nikcevm_*
  • Guests

Posted 12 September 2002 - 15:49

George, da li si kupio kartu za povratak u Srbiju? Hajde budi iskren, pa nam reci.