Jump to content


Photo
- - - - -

Dve Srbije


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
114 replies to this topic

#46 Henry Chinaski

Henry Chinaski
  • Members
  • 19,241 posts

Posted 01 December 2007 - 11:27

Osim sto takvi mogu da budu normalni samo u svojim septickim jamama (sa sve njihovim kgbovcem putinom) , docim su kod svih ostalih nepozeljni. Zbog cega su uspesno uterani u obor da ne prave stetu po komsijskim dvoristima. Dok ne pocrkaju za 25 - 40 godina.

#47 CTPAX

CTPAX
  • Members
  • 10,503 posts

Posted 01 December 2007 - 13:14

Kroz partije gledano, DS+DSS+G1 - to je stvarna Srbija. I milioni onih koji ne glasaju, pa tako sigurno ne pripadaju koministickim partijama, jer SRS, LDP imaju glasacko telo (tj. telce) koje redovno glasa.


Za LDP jednostavno nisi u pravu. Ima nemali krug ljudi koji mora da se premišlja između preterane ljigavosti DS-a i preterane autističnosti LDP-a.

Nisi u pravu ni za smradikale i apstinente, pošto se na prošlim izborima pokazalo da i njima ide u korist veća izlaznost.

A pričati o komunizmu leta gospodnjeg 2007. (još malo pa 8.) u Srbiji podivljaloj od nacionalizma već skoro 20 godina je tek... :rolleyes:

Znaci, vladajuca koalicija, plus apstinenti... to je ona normalna Srbija. Od Tadica do Kostunice, od Dinkica do Djelica, od... i milioni nezadovoljnika kojima se sve gadi, je normalna Srbija. Nenormalna su radikalni i liberalni koministi koji bi ukinuli sve - osim sebe.


"Radikalni i libelarni komunisti"... Dobro, shvatili smo da si radikalni antikomnista, ali ajde, ne frljaj se terminima.

Normalna Srbija je ona koja se ne stidi same sebe, a gadi se licemera svih fela.


Normalna Srbija se stidi sama sebe, zato što je iza Srbije ostalo brdo leševa i gareži, zato što je zločin u njoj još uvek na pijedestalu slave, zato što se masovne ubice i krvnici smeškaju sa plakata, bedževa i poprsija majci. Normalna Srbija se stidi sama sebe, zato što je prokažena u svetu, zato što je i dalje na ivici otpadničkog ponora, zato što je najmanje željena u normalnom svetu.

Normalna Srbija se gadi licemera koji čuvaju i štite zločince i time nanose štetu Srbiji. Normalna Srbija se gadi licemera koji mogu da prave koaliciju sa zločincima.

To ja ona Srbija koja nece u NATO, uglavnom hoce u EU ali ne po svaku cenu, i koja vise voli Putina nego Busa.


Ne. To je šizofrena ili debelo neobaveštena Srbija.

Normalna Srbija je ona koja je juce (na Dan republike :huh: ) klala svinje - iako je post...


Ajd da se bar u nečemu složimo.

Ne marim da ti voles Kandicku, Lukovica, Cedu & Co... stvarno ne marim. Ali me ne sili da ih i ja volem, NE-VO-LEM ih, bre!
Ne teram te je da glasas za DS plus (za normalne!) kad znam da voles cednog Cedu, jer vise volis revoluciju nego evoluciju - i ja sam nekad idealizovao Pavku Korcagina. Ali sam odrastao...


Da si dovoljno odrastao, ne bi ih mrzeo.

Ne moraš da ih voliš. Za Čedu ne moraš ni da glasaš. Korisno bi bilo, međutim, da ih povremeno slušaš šta pričaju i da dozvoliš da ti nešto od toga, i pored toga što ih ne voliš, dopre do mozga.

Jedna Nataša u jednoj Srbiji ima krajnje nezahvalnu ulogu čistača đubreta, lešinara. Ni njih niko ne voli, takvima kao ti deluju odvratno, samo to ime ima odvratnu konotaciju, a u stvari - da nema njih svi bi se zarazili i pocrkali. U životinjskom svetu od bolesti, u Srbiji od nacionalizma i zločina.

Neće ti ti tvoji političari koje gore nazivaš "normalnim" na taj način očistiti Srbiju. Neće, zato što za njih moraju da glasaju i ti zaraženi Srbi. Za Natašu ne glasa niko. Zato je slušaj i manje je mrzi.

Mogao bi i da je poštuješ bar zato što je sumanuto hrabra da se kao žena u jednoj Srbiji toliko dugo i toliko dosledno bori protiv rastućeg brda đubreta, koje mi "normalni" jedva da vidimo.

Nataša i slični ni ne traže da ih volimo. Da traže, bili bi ljigavi i licemerni, nikad protiv gomile, uvek u gomili.

Zato ih poštuj je i slušaj, jer biće bolje po tebe samog.

Edited by CTPAX, 01 December 2007 - 13:33.


#48 Trofej

Trofej
  • Members
  • 4,307 posts

Posted 01 December 2007 - 17:28

Da si dovoljno odrastao, ne bi ih mrzeo.


Čitaj! Nisam rekao da ih mrzim nego da ih NE-VO-LEM! Ti mrzis, jer ne znas razliku kad si prema nekome apsolutno indiferentan i kad ti je neko licno naneo zlo. Posto mi nisu nikakvo (licno!) zlo ucinili zasto da ih mrzim?! Mrznja je mazohisticka kategorija, jer samo mrzitelju nanosi bol a "mrzeni" pojma nema da ga neko mrzi.
Ne volim ih, ne podnosim... ali to ne znaci da ih mrzim i da im zelim zlo. Ne brale, ja ne mrzim - ja sazaljevam.

Strahu, "u strahu su velike oči"! Ti si ocigledno "okat" cim se toliko bojis Srbije, tj. Srba. Veruj mi, nece ti oni nista, oni i ne znaju da postojis, ni ti ni tvoja mrznja. I nema ih toliko koliko ti se pricanjava, u pitanju je samo strah - strah kao posledica neznanja i neobavestenosti pre nego kukaviclika.
Srbija, bre, brine drugu brigu - koliki ce biti evro, tj. rata i kamata. Obicna Srbija je, nazalost, uzela zelenaske kredite uprkos upozorenja vlade...

#49 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 01 December 2007 - 18:02

Ovde se stalno pravi, ne samo terminoloska, nego i idejna zbrka (namerno ili nenamerno?); biti levicar ne znaci biti komunista.

#50 John Finn's Wife

John Finn's Wife
  • Members
  • 3,242 posts

Posted 01 December 2007 - 18:42

Znaci, vladajuca koalicija, plus apstinenti... to je ona normalna Srbija.

To jedino ako ti "normalan" znači "klasičan", "prosečan", a nikako "poželjan".
Ono što ti zoveš normalnim, pretpostavljam, smatraš nečim "srednjim", "umerenim". Međutim, ti tzv umerenjaci su odavno izvan onoga na šta se najviše pozivaju -"nepripadanje ičemu", "razmišljanje svojom glavom". Već je poprilično strukturirano mnjenje, sa čitavim sistemom uverenja koja jedno drugo podržavaju, i koja se pozivaju na neko svoje tumačenje individualne odgovornosti ("zašto ja da razmišljam zločinu koji je neko drugi uradio? šta ja imam s tim"), definisanje sebe/sopstvene grupe preko drugih ("mi Srbi tako, a kako Hrvati?"), i , naravno, postojan animozitet spram onih koji nisu skloni egzibicijama moralnosti i koji ne priznaju njihove argumente zasnovane na raznim logičkim greškama. Na primer, šta znači ovo:

To ja ona Srbija koja nece u NATO, uglavnom hoce u EU ali ne po svaku cenu,


i koja ne gleda duele u kojima se pojavljuju te dve individue, jer ne podnosi agresivnost i krajnosti. Normalna Srbija ne gleda takve emisije.

Tačno. Verovatno su kandićevci i srodni bitke bojevali ne tako davno.
Ali bilo - prošlo, sad valja odmoriti uz narodnu muziku i javne udadbe i ženidbe.

#51 CTPAX

CTPAX
  • Members
  • 10,503 posts

Posted 01 December 2007 - 19:57

Čitaj! Nisam rekao da ih mrzim nego da ih NE-VO-LEM! Ti mrzis, jer ne znas razliku kad si prema nekome apsolutno indiferentan i kad ti je neko licno naneo zlo. Posto mi nisu nikakvo (licno!) zlo ucinili zasto da ih mrzim?!


Uhvatio si se za jedan jedni termin, koji sam, doduše, pogrešno citirao.

No, uopšte u njemu nije bila poenta. Zameni "mrziš" sa "ne voliš" pa pročitaj ponovo, suština je ista, pošto uopšte nisam razglabao na temu "mržnje".

Dalje - ti u centar svog odnosa prema ljudima i pojavama, očigledno, stavljaš to da li je tebi lično i diretkno naneto zlo. To dosta slikovito govori tebi.

Usput, gde sam ja rekao da nekog mrzim?

Mrznja je mazohisticka kategorija, jer samo mrzitelju nanosi bol a "mrzeni" pojma nema da ga neko mrzi.


Da, mudro.

Jel to važi i prema objektima "mazohističke" mržnje kojima je granata "mazohista" zbog te mržnje uletela u spavaću sobu?

Biće da u mržnji ima i malo sadizma, samo je pitanje koliko su ti oštri zubi.

Ne volim ih, ne podnosim... ali to ne znaci da ih mrzim i da im zelim zlo. Ne brale, ja ne mrzim - ja sazaljevam.


Sažaljevaš ih? A zašto? Zato što su zlo prepoznali krajem osamdesetih kad su svi ti tvoji "normalni" udarali u nacionalističke i ratne bubnjeve? Zato što ne podnose smrad zločina i zločinaca oko sebe (koji ti, očigledno, dobro podnosiš pošto tebi ti zločinci o kojima oni pričaju direktno nisu naneli nikakvo zlo, a za komšije te boli briga).

Ili ih sažaljevaš zato što danas samo budale ne vide koliko su oni još onda bili vizionari i u pravu i koliko se danas, ipak, dobar deo onoga što nazivaš "norlanom Srbijom" pomerilo u smeru tih koje "sažaljevaš". Nije se dogodilo suprotno.

Strahu, "u strahu su velike oči"! Ti si ocigledno "okat" cim se toliko bojis Srbije, tj. Srba. Veruj mi, nece ti oni nista, oni i ne znaju da postojis, ni ti ni tvoja mrznja.


Sada već počinješ ozbiljno da lupaš, i to na lično. Od celog mog podužeg posta nisi našao ništa o čemu bi dalje raspravljao, nego si se skoncentrisao na ćirilično tumačenje mog nicka i izvlačenje pametnih zaključaka iz toga.

Kakva mržnja?! Kakav strah?!

Inače, da - Srbi su (na žalost, zbog zločinačkih imbecila) poznati po svetu kao oni što "ni mrava ne bi zgazili". A sutra je sreda.

Ajde se uozbilji.

I nema ih toliko koliko ti se pricanjava, u pitanju je samo strah - strah kao posledica neznanja i neobavestenosti pre nego kukaviclika.


Odakle ti pametna ideja da se ja bojim Srbije?

Ne, ne bojim se Srbije.

Međutim, da - bojim se srpske gluposti, primitivizma, sebičluka (pogledaj svoj citat gore), sadomazohizma i alavosti.

A da li je strah od Srbije generalno opravdan? Pa, ne znam. Prošetaj se do Srebrenice, Vukovara, Sarajeva, Kosova... Pa pitaj njih.

Doduše, malo su nam povadili zube u poslednjoj fazi, pa je i taj strah verovatno splasnuo.

Srbija, bre, brine drugu brigu - koliki ce biti evro, tj. rata i kamata. Obicna Srbija je, nazalost, uzela zelenaske kredite uprkos upozorenja vlade...


Ti o kamatama u trenutku kad nam otimaju Kosovo? Ccc...

Da je Srbija bila pametna tako kao što pričaš, uhvatila bi se reformi i "kredita" umesto puške, još pre 17 godina.

#52 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 01 December 2007 - 20:10

Odlika (nas) normalnih je sto razumemo i - nenormalne, pa ih ne vredjamo jer se ne jedimo.
Da, bas to je normalna Srbija - Srbija koja listom navija za Noleta ("hulju" kako su ga na ovom forumu mnogi nazvali?!), i koja ne gleda duele u kojima se pojavljuju te dve individue, jer ne podnosi agresivnost i krajnosti. Normalna Srbija ne gleda takve emisije.
I ne slusa Peščanik, ne surfije do besvesti po forumima, nema pojma ko je taj Luković... jer ne podnosi agresivnu vulgarnost spregnutu sa globalisticko-mundijalistickim siledzijama. Normalna Srbija miriše na slaninu i luk. :rolleyes:

To sto ti nazivas "normalnom Srbijom", ja bih mnogo radije nazvao ljigavom i priglupom, besmisleno nacerenom Srbijom, koja zaista mirise na slaninu i luk - i to beli, u 6 ujutru. To je ona priglupa Srbija neobrazovanih i prostih, tranzicijskih gubitnika, ona Srbija koja ne moze da prezali SFRJ jer je tamo imala dobru zastitu, Milosevica, jer joj je delio po besplatni sendvic kad krene na kontramiting, ali zato danas svoj ideal vidi u Seselju.
Sto se tice toga sta gleda, tesko da ta Srbija gleda ista drugo osim one svadbe od dva dana i kojekakvih pink parada. Ne slusa takva Srbija "Pescanik" jer su to uzlazi uma toj Srbiji beskrajno daleki i nerazumljivi; ta Srbija mnogo radije nosom ore po prasini i balezi. Ta Srbija ne samo da ne zna ko je Lukovic; ta Srbija ne zna bas nista, ali zato ponosno uzgaja praziluk, koji joj iz dupeta viri.

Edited by vladan, 01 December 2007 - 20:12.


#53 John Finn's Wife

John Finn's Wife
  • Members
  • 3,242 posts

Posted 01 December 2007 - 21:02

ta Srbija ne zna bas nista, ali zato ponosno uzgaja praziluk, koji joj iz dupeta viri.

Ma nije ni loš ni zao taj praziluk, štaviše vrlo je zdrav :rolleyes:
Luk i slanina ubačeni u priču o razgovoru N.K. i A.V. su u funkciji imputiranja "snobizma" i bekstva od svog kulturološkog, iako je sasvim sporedna stvar i ne menja činjenicu da se može jesti luk i istovremeno težiti objektivnom sagledavanju situacije. U stvari, to je podmetač prostodušnosti:" 'običan' čovek u Srbiji ne mari, živi svoj život i ne ugrožava drugog, niti teži da mu 'nametne svoje mišljenje'. Sa druge strane, tu su svi oni 'globalisti' koji svojim političkim angažmanom teže da unište kulturološko lokalno". Izbrkano i podmetnuto.

#54 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 01 December 2007 - 21:20

Zbog te "praziluk Srbije" Srbija i jeste tamo gde je - u supku sveta, anus mundi.

#55 BlackDog

BlackDog
  • Members
  • 2,951 posts

Posted 01 December 2007 - 21:36

Kad sam video duel Vucic vs Kandic shvatio sam da nikada ni u najludjem scenariju nece biti moguc suzivot dve Srbije. Drugim recima, jedna mora ne samo da unisti drugu vec i da joj zatre svaki pomen da je ikada i postojala. Cini mi se da je trenutno zahvaljujuci DS-u koji su nit tamo nit ovamo : "da se ne zamerimo", "nije demokratski", "partneri u lopovluku" u prednosti ona prva "narodnjacka srbija". Tako bar deluje s obzirom kakva nam je drzavna politika. Medjutim ohrabruje to sto nema vise "zagarantovanih glasova". U sustini to je poruka druge Srbije "nevoljnim kolaboracionistima" - 'bite se.

Edited by BlackDog, 01 December 2007 - 21:40.


#56 pobednik

pobednik
  • Banned
  • 1,403 posts

Posted 01 December 2007 - 21:44

kako je u supku, verovatno najbolje znaju partije i opcije koje jedva prelaze cenzus, i koje sluze kao dvorske lude. Kako li je tek biti u supku te Srbije koje opisujes?

Vi koji se stidite Srbije, zasto uopste i ostajete ovde? Zasto vi koji ste pobegli odavde uopste pljujete po toj Srbiji?

Mora da je tesko ziveti sa tim osecajem da ste i vi i vasi rodjaci i vasi prijatelji i vasi preci ljigavi i odvratni, jer pripadate tom istom narodu.

Ovo sto se pise ovde na poslednje stranice jasno pokazuje da se ni radikali a ni Cedini obozavaoci ne razlikuju gotovo uopste. Jasno je da je netrpeljivost i iskljucivost tolika da nema ni govora o pomirenju te dve Srbije.
Za Srbiju bi bilo dobro da i jedni i drugi nestanu, da ne postoje. Stetocine su i jedni i drugi, odnosno u pravu su i jedni i drugi kada pricaju o onim drugima...

#57 banderash

banderash
  • Members
  • 1,571 posts

Posted 01 December 2007 - 21:44

Ne teram te je da glasas za DS plus (za normalne!) kad znam da voles cednog Cedu, jer vise volis revoluciju nego evoluciju


jel to neka nova partija na politickom nebu SrBije? Za koju glasaju NORMALNI!? Jer mi nenormalni ne glasamo za DS plus
Nije mi jasno kako ti znas da ja volem Cedu pa bio on i cedan. Da li si primetio da ti JA nikad nisam naturio Borisa bio on maneken ili ne, nikad ti se nisam obratio sa "znam da voles Borisa....." zasto bi ti uopste voleo njega, mozda volis partiju koju predstavlja, mozda volis nacin kako se bavi politikom, mozda.....ali zasto bi ti uopste voleo Borisa, kao ja cednog Cedu. Zasto je svim protivnicima LDPa Ceda trn u oku, pokusajem diskreditacije njega licno misle da ce umanjiti znacenje LDPa, politika, filozofija, nacin misljenja.....LDPa prevazilazi Cedu, a to je sve ono sto je DS dolaskom pomirljivog, umerenog, stalozenog....Borisa izgubila. Ubistvom Djindjica DS je postala partija koju VODE, a ne koja VODI

Vi koji se stidite Srbije, zasto uopste i ostajete ovde?

najlakse je odustati, najteze je izboriti se

Edited by banderash, 01 December 2007 - 21:54.


#58 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 01 December 2007 - 21:49

kako je u supku, verovatno najbolje znaju partije i opcije koje jedva prelaze cenzus, i koje sluze kao dvorske lude. Kako li je tek biti u supku te Srbije koje opisujes?

Vi koji se stidite Srbije, zasto uopste i ostajete ovde? Zasto vi koji ste pobegli odavde uopste pljujete po toj Srbiji?

Mora da je tesko ziveti sa tim osecajem da ste i vi i vasi rodjaci i vasi prijatelji i vasi preci ljigavi i odvratni, jer pripadate tom istom narodu.

Ovo sto se pise ovde na poslednje stranice jasno pokazuje da se ni radikali a ni Cedini obozavaoci ne razlikuju gotovo uopste. Jasno je da je netrpeljivost i iskljucivost tolika da nema ni govora o pomirenju te dve Srbije.
Za Srbiju bi bilo dobro da i jedni i drugi nestanu, da ne postoje. Stetocine su i jedni i drugi, odnosno u pravu su i jedni i drugi kada pricaju o onim drugima...

Gubis samo jednu stvar iz vida; Srbija je nasa, i Srbija ce, uz nasu pomoc jednog dana ponovo biti normalna i uljudjena zemlja, a ne ovako razobrucena, kao danas. Uslov da se to dogodi je da vi nestanete.
Licno, uradicu sve sto mogu da bude tako, jer Srbija zasluzuje da bude Srbija boljih, a ne uprosecenog olosa sa zadahom na neoprani znoj i beli luk.
Praziluk-ljudi ima u celom svetu, ali jedino u Srbiji oni dominiraju; zato je potrebno oterati ih ponovo tamo gde pripadaju - ispod horizonta i onog sto je vidljivo.

Edited by vladan, 01 December 2007 - 21:51.


#59 Vitljus

Vitljus
  • Members
  • 155 posts

Posted 01 December 2007 - 22:04

Gubis samo jednu stvar iz vida; Srbija je nasa, i Srbija ce, uz nasu pomoc jednog dana ponovo biti normalna i uljudjena zemlja, a ne ovako razobrucena, kao danas. Uslov da se to dogodi je da vi nestanete.
Licno, uradicu sve sto mogu da bude tako, jer Srbija zasluzuje da bude Srbija boljih, a ne uprosecenog olosa sa zadahom na neoprani znoj i beli luk.
Praziluk-ljudi ima u celom svetu, ali jedino u Srbiji oni dominiraju; zato je potrebno oterati ih ponovo tamo gde pripadaju - ispod horizonta i onog sto je vidljivo.


Ako na problem covek sagleda realno, jedini nacin da ti drugi,"ruzni, prljavi zli" nestanu, je da ih fizicki eliminises ili da tvoja politicka opcija osvoji vlast pa da ih potpuno marginalizujete i smestite "ispod horizonta". Obe varijante su podjednako neostvarljive tj puka fantazija i nesto poput onog stripa u kome Iznogud celo vreme sanja da postane kalif umesto kalifa. Niko ne brani pristalicama LDP-a da sanjare.Go on.

Edited by Vitljus, 01 December 2007 - 22:05.


#60 pobednik

pobednik
  • Banned
  • 1,403 posts

Posted 01 December 2007 - 22:12

Cega se pametan stidi time se budala dici.


Celo drustvo je podeljeno na dva dela tj. grupisano u dve Srbije. One su prirodni antagonisti - kao dobro i zlo. Ne postoji nikakva sredina - nije moguce ukrstiti svinju i labuda. Il si labud il si svinja. Sudeci po tvom postu: gic gic.....

Za vas koji sve vidite crno-belo ovo je karakteristican pogled. Ako nisi sa nama bolje da te nema, sigurno si njihov...
Pre ce biti da su oni svinje a vi muda labudova...
Drago mi je i ponosan sam sto nisam ni vas ni njihov.
I ja zivim za taj dan kada cete se i vi i oni zajedno naci tamo gde vam je i mesto. U septickoj jami istorije.
Toliko zla ste naneli i jedni i drugi ovom nbrodu, da je to jedino mesto gde mogu da se smeste protagonisti takvih ideja.

Srbija ne sme da se stidi korena i tradicije, ne sme da se stidi sebe, ne sme da mrzi druge vec da zajedno sa njima sto pre postane ono sto je oduvek i bila, deo normalnog i naprednog sveta.
A i jedni i drugi ste prepreka za ovo i zato ce Srbija progledati kada se medjusobno unistite.
Postoji i treca(jedina) Srbija, ali od vas bukadzija ne moze da se istakne.
Uostalom kada se voda zamuti govna isplivaju na povrsinu, a normalni ljudi beze od govana...