Jump to content


Photo
- - - - -

Dve Srbije


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
114 replies to this topic

#16 rory

rory
 • Members
 • 2,989 posts

Posted 30 November 2007 - 02:05

u tom duelu Vucic je izneo informaciju a Natasa Kandic je nije demantovala da je ista saradjivala sa OVK tokom bombardovanja na prikupljanju informacija o srpskim zlocinima. Tj cuveni plan Potkovica i slicno.

Da i jos sve to pravda nekakvom istinoljubivoscu. Raspitivanje o tudjim zlocinima je najruznija osobina i treba je ostro sankcionisati.
Moze nekom da se svidja ili ne to sto Natasa Kandic radi ali Vucic deluje kao da je spao s' marsa. Ako njega podrzava trecina srbije mi smo stvarno u problemu. Neko ko ima takve stavove trebao bi da ih krije u javnosti.

#17 rory

rory
 • Members
 • 2,989 posts

Posted 30 November 2007 - 02:16

Ako jedni "podrzavaju" srpske zlocine, onda i ovi drugi nisu OK jer opravdavaju zlocine nad Srbima. Ja tu ne vidim neku veliku razliku. Mozda tek malu malecku - logicku i prirodnu u korist prve opcije.

Ajde reci ko je kad i kako opravdavao zlocine nad srbima.
Upravo radikali cine da se zbog zlocina nad srbima niko mnogo ne potresa, pretpostavljam da misle - dobili su sta su trazili.

#18 Kit Louch

Kit Louch
 • Members
 • 3,226 posts

Posted 30 November 2007 - 02:28

Ajde reci ko je kad i kako opravdavao zlocine nad srbima.
Upravo radikali cine da se zbog zlocina nad srbima niko mnogo ne potresa, pretpostavljam da misle - dobili su sta su trazili.


A mozda i oni sto "podrzavaju" srpske zlocine se u stvari samo manje potresaju zbog istih.

#19 Kastor

Kastor
 • Banned
 • 6,241 posts

Posted 30 November 2007 - 02:36

u tom duelu Vucic je izneo informaciju a Natasa Kandic je nije demantovala da je ista saradjivala sa OVK tokom bombardovanja na prikupljanju informacija o srpskim zlocinima. Tj cuveni plan Potkovica i slicno.


A on se to kao žali što srpska pravna država nije radila svoj posao, nego ga je prepustila Kandićki? :rolleyes:

#20 milovan

milovan
 • Members
 • 4,995 posts

Posted 30 November 2007 - 05:53

Evo i medju ELITOM, dvije Srbije,
na drugim forumima je samo Vuchiceva Srbija.

Dosta ce vode proteci MUTNOM MORAVOM, dok se SRBI SLOZE sa Natashom o KATARZI.

A bez pokajanja, nema VASKRSA.

#21 Div

Div
 • Members
 • 7,752 posts

Posted 30 November 2007 - 08:01

Nisam gledao emisiju sa Vučićem i Kandićkom, ali se pitam šta je cilj urednika ili autora emisije kad njih dvoje pozove u goste. Mogu samo da zamislim, oboje sve vreme govore, Vučić je nešto glasniji, ali ni Nataša nije naivna. Sve u svemu cirkus.

Nevezano za emisiju, Nataša radi korisnu stvar i najpametnije je da radi i ćuti, odnosno da izađe u javnost kad ima čvrste dokaze o nekom zločinu. Polemike po televiziji, posebno sa radikalima, mi je isto kao kad bi policijski inspektor na televiziji polemisao sa dilerom droge. Tu nem polemike, zna se šta ko radi.

edit: Da, i nema dve Srbije. Kolikegod razlike postojale, to je jedna Srbija. Vidi se po stilu.

Edited by Div, 30 November 2007 - 08:02.


#22 Martin Idn

Martin Idn
 • Members
 • 303 posts

Posted 30 November 2007 - 09:22

Odvratne li emisije. Vučić je bio razbijen i nervozan kao dete kada izgubi na klikerima. Urlao je kao sumanut. Kandićka je bila bolje pripremljena, ali odvratno cinična i na kraju baš neubedljiva. Oboje su uopšte bili odvratni i kamo lepe sreće da se što pre sklone odavde. Relativizuju zločine, uvek je ona druga strana kriva, lažu kako stignu... Vučić je brbljao da je Kandićka ubijala Srbe, pa onda da nije lično, pa opet jeste. I tako do iznemoglosti. A ova se ušeprtljala oko famoznog slučaja Antin i bilo je smešno slušati njenu konfuziju.

#23 milovan

milovan
 • Members
 • 4,995 posts

Posted 30 November 2007 - 09:27

Velja bi to rijeshio volejom u dupe,
dijalog digonog.

#24 Mashinovodja

Mashinovodja
 • Members
 • 2,454 posts

Posted 30 November 2007 - 10:38

Najbolje obozavam kada se Vucicu kao politicki pandan stavi Natasa Kandic, sa konotacijom da su to 2 ekstrema Srbije.

U svakoj normalnoj zemlji Natasa Kandic bi bila desni centar, a Vucic u apsu.

Ja ne znam gde i šta bi u normalnoj zemlji bila Nataša Kandić, a još manje Vučić.
Znam samo da u normalnoj zemlji jednog Vučića garantovano ne bi pozivali na TV debate kao predstavnika najveće stranke u državi. U normalnoj zemlji, jedan Vučić ne bi dogurao mnogo dalje od mesta na kojem je počeo u Srbiji - vođa navijača. Kad bi se i oprobao u politici, najveći domet bila bi mu neka marginalana naci strančica batinaša i bolesnih mrzitelja svega živog i za njega bi izvan najbližeg komšiluka znali samo u policijskim kartotekama pod odrednicom "siledžije i nacimanijaci".

#25 Koko Bil

Koko Bil
 • Members
 • 1,097 posts

Posted 30 November 2007 - 10:43

edit: Da, i nema dve Srbije. Kolikegod razlike postojale, to je jedna Srbija. Vidi se po stilu.

Potpis!

#26 BeatrisDal

BeatrisDal
 • Banned
 • 5,317 posts

Posted 30 November 2007 - 10:46

Odvratne li emisije. Vučić je bio razbijen i nervozan kao dete kada izgubi na klikerima. Urlao je kao sumanut. Kandićka je bila bolje pripremljena, ali odvratno cinična i na kraju baš neubedljiva. Oboje su uopšte bili odvratni i kamo lepe sreće da se što pre sklone odavde. Relativizuju zločine, uvek je ona druga strana kriva, lažu kako stignu... Vučić je brbljao da je Kandićka ubijala Srbe, pa onda da nije lično, pa opet jeste. I tako do iznemoglosti. A ova se ušeprtljala oko famoznog slučaja Antin i bilo je smešno slušati njenu konfuziju.Iako se uopšte ne slažem sa tvojom ocenom Nataše Kandić, nije mi jasno koja je to ideja da se njih dvoje zajedno pozovu u emisiju? Šta oni imaju jedno drugom da kažu?
Ko fol suočavanje dva ekstrema, dva najveća neprijatelja, a u stvari ovdašnja nakaradna vizija demokratske tv emisije.

#27 pobednik

pobednik
 • Banned
 • 1,403 posts

Posted 30 November 2007 - 10:56

Ideja pozivanja u istu emisiju je jasna - pare za marketing (odnosno borba za gledanost).
Nema pomirenja te "dve" Srbije. I jedna i druga su iskljucive. Ova prva (Kandickina) bi poslala radikale u zatvor i svela ih na max 5% glasova, a ova druga Vuciceva bi Kandicku i njene u aps zbog veleizdaje i ugasila sve koje ih postuju i cene.

Dakle iskljucivi su i jedni i drugi. Cini mi se ipak da je trenutno neuporedivo brojnija ta "drugaSrbija" (Vuciceva) i da trenutno mnogo veca opasnost vreba "prvu".

U svakom slucaju, nema tu nekog speciijalnog resenja. Jedni ce pobediti sigurno, jer su toliko polarizovani, da je nemoguce da se iakda pomire. Sredina tu nema sta da trazi, jer tu sredinu sutiraju i jedni i drugi, a "sut sa rogatim ne moze".

Dakle, pobednici ce pisati istoriju na na nama(vama) je da se opredelite i navijate...

#28 Victrola

Victrola
 • Members
 • 5 posts

Posted 30 November 2007 - 11:08

Dakle, ono sto me interesuje i zbog cega pokrecem ovaj topic je, kako i da li je uopste moguce pomiriti Srbiju po Natasi Kandic, i Srbiju po Aleksandru Vucicu?


Nije moguće i ne treba da je moguće. Uvijek će postojati dvije Srbije baš kao što postoje dvije Amerike ili dvije Bugarske.
Pitanje je samo koja je to 'većinska' Srbija. Odgovor je, nažalost, - Vučićeva. I dok god je tako ni Srbija ni region neće biti mirni.
Zato treba neumorno i stalno govoriti istinu i istinu i nadati se da će vas što već broj ljudi čuti i razumjeti. Da jednog dana, ako se posreći, 'većinska' Srbija postane ona Kandićkina.

#29 BeatrisDal

BeatrisDal
 • Banned
 • 5,317 posts

Posted 30 November 2007 - 11:10

Da, samo što je jedna Srbija normalno i opravdano isključiva, jer traži da se ne toleriše kršenje zakona i osnovnih civilizacijskih normi, i zato traži slanje ove druge u zatvor. I kod takvih pitanja kao što su gorenavedena, nijedna sredina nije na mestu.

Oni jesu dva potpuno suprotstavljena pola, koja se na nesreću kod nas neravnopravno bore u pozicijama potpuno suprotno nego što je to u ostalim zemljama, odnosno kod nas i jesu ugroženi predstavnici one grupe koju si naveo.

#30 skomi ricma

skomi ricma
 • Members
 • 2,843 posts

Posted 30 November 2007 - 11:29

Prva Srbija je relikt prošlosti, da ne ulazimo kako je nastala i zašto opstaje, jer je to duga priča.

Niko ko ima malo soli u glavi od Prve Srbije ne očekuje ništa.

Druga Srbija bi trebalo da preuzme odgovornost da Srbiju odvede tamo gde će postojanje Prve Srbije postati nebitno, a i besmisleno, što bi bila najveća usluga Srbiji samoj. U tom smislu bi druga Srbija morala da pokaže malo više odgovornosti, a i strpljenja, kao neko ko ima cilj i misiju.

Nažalost, ovo što se ovde predstavlja kao Druga Srbija je eventualno neka Treća Srbija. Samozvana elita, puna sebe, sa potpunim nerazumevanjem za sve što nije u potpunoj harmoniji sa njima samima. Srbija kritizerstva, a ne akcije. Srbija kojoj na jedan morbidan način ovakvo stanje odgovara: samo uz postojanje Prve Srbije, krezavih, prljavih, nedotupavnih Slobinih mitingaša, oni opstaju kao elita, nadSrbi. Kad se Srbija normalizuje, nigde te elite, nigde tog disidenstva.