Jump to content


Photo
- - - - -

Izvan i iza turnira


  • Please log in to reply
15015 replies to this topic

#91 djordja

djordja
  • Members
  • 8,095 posts

Posted 29 November 2007 - 08:53

:rolleyes:
Te njegove baletske pokrete je Novak skinuo perfektno kad ga je imitirao u svlacionici.


Ma nevidjeno je to skinuo. Svaki put kad to gledam (a gledala sem bar 5-6 puta) kidam se od smeha. :huh:

Edited by djordja, 29 November 2007 - 08:54.

  • 0

#92 M.S.25.

M.S.25.
  • Members
  • 16,255 posts

Posted 29 November 2007 - 10:04

Koga interesuje razvoj priče o Rafinim povredama:
http://news.bbc.co.u...nis/7117076.stm

Meni je to interesantno iz više razloga.Pre svega, Rafa na terenu ne izgleda dobro i to je meni postalo vidljivo u Sinsiju.Od tada se, manje ili više, muči i sa (manjim ili većim) naporima dobija mečeve i zaista se postavlja pitanje kako će on odigrati sledeću sezonu.Ako je istina da povrede "vuče" od 2005. i da na treninzima ne može da trči, situacija za njega nije sjajna.Iako je na prvi pogled on Novakov najveći rival, kako za drugo, tako teoretski i za prvo mesto, eventualno ostvarenje "proročanstva" da će Rafina karijera trajati kratko najviše bi mogla da pogoduje baš Rodžeru.Ako Rafa zataji, Fedex će imati rivala manje (i to do sada najopasnijeg), brigu manje, te veliku šansu da konačno osvoji RG, pa čak i da produži svoju vladavinu.Naravno, sve je ovo hipotetički, jer se ne zna kad će neko čudo od deteta da se pojavi i svima pomrsi račune.

A malo o Endi Mareju:

http://news.bbc.co.u...nis/7094177.stm

Ne znam ko će biti njegov novi trener, ali otpuštanje antipatičnog Amerikanca će sigurno uticati na Endijevu popularnost u pozitivnom smislu.

Edit:A evo i mogućeg novog trenera.Šteta što je Gilbert ostao britanski plaćenik :rolleyes: , pa je još u zavetu ćutanja, u suprotnom bi sigurno bilo "prljavog veša"...

http://www.timesonli...icle2963242.ece

Edited by M.S.25., 29 November 2007 - 10:14.

  • 0

#93 enamat

enamat
  • Members
  • 7,507 posts

Posted 29 November 2007 - 11:33

Bas sam juce citala intervju sa Rafom u Tennis-u i na pitanje sta mu je bio najtezi trenutak u karijeri, odgovorio je da je to bilo 2005 kad je povredio stopalo i lekari su mu rekli da mozda nikad vise nece moci da igra tenis; onda je on svakog dana plakao, i tako..... E sad, ako je toliko ozbiljna povreda da su prognoze bile tako crne, onda je pravo cudo sto je igrao u poslednje dve godine punom snagom, kako on vec to radi, ali izgleda da stvar uopste nije sanirana do kraja.....bilo bi bas steta da mu to poremeti karijeru, jer iako bi njegovo pauziranje olaksalo Noletu posao, sa takmicarske strane bi tenis mnogo izgubio.
  • 0

#94 ivana23

ivana23
  • Members
  • 4,897 posts

Posted 29 November 2007 - 21:03

JJ se oporavlja od operacije sinusa

Dolazim u Arenu
  • 0

#95 tennisg

tennisg
  • Members
  • 211 posts

Posted 01 December 2007 - 11:42

Posted Image

Posted Image


  • 0

#96 M.S.25.

M.S.25.
  • Members
  • 16,255 posts

Posted 05 December 2007 - 10:16

Link:

JOS JEDNA ANALIZA
Možda ne tako dobra kao prethodna, ali zanimljivi zaključci mogu da se izvuku.
Za Federera:

"Federer was an awesome 68-9 this year and led the tour with eight of his 53 career titles..."
Za Nadala:

"The 21-year-old Nadal is still 8-6 lifetime against the Fed, thanks to an eye-popping 6-1 start to their all-time series, but the closing Swiss has won five of their last seven meetings."
"Nadal pocketed more than $5.6 million this year by going 70-15, which included six titles..."
Za Noleta:

"The third-ranked Djokovic was a solid 68-19 with five of his seven career titles coming in '07 and he looks like a real contender for Federer's throne and/or Nadal's bridesmaid spot in the rankings..."

Nole ima skor u kome je broj pobeda identičan broju Federerovih pobeda, ali ima više poraza (11).Federerov procenat uspešnosti je i dalje fascinantan-88,31%.Nadal je završio godinu sa najviše pobeda na turu i u finišu preuzeo to vodeće mesto od Noleta (njihovi skorovi su mnogo sličniji-82,35% Nadal, 78,16 % Nole).
Federer je odigrao najmanje mečeva od vodećeg trojca-77, Nadal-85, a Đoković najviše-87, čak 10 više od "Moćnog Federera".
Nole je popravio svoje međusobne skorove sa dvojcem (gde je bio na nuli do ove godine), ali je i dalje ubedljivo vođstvo dvojca-3:1 sa Federerom i 5:2 sa Nadalom.
Sve u svemu, rang lista ni u čemu ne laže.Opšti trend je da Federer istrajava na svom putu bez obzira na jačinu konkurencije (za sada), da mu Nadal nije više toliko opasan rival (što zbog trenda u njihovom međusobnom sastajanju, što zbog obrasca koji se kod Nadala ponavlja na kraju sezona i prerasta u zakonitost), kao i da Đokovićev dijagram beleži stalni rast (sledeće godine, naravno, treba da popravi sve parametre da bi se trend nastavio i to je težak zadatak).
  • 0

#97 enamat

enamat
  • Members
  • 7,507 posts

Posted 05 December 2007 - 17:37

Bice gusto!

The Australian Open will enjoy the strongest field in its 103 year history in January with all of the top 100 men and 99 of the top 100 women scheduled to compete.

Three-time champion Roger Federer heads the men's draw, while world number one and the 2004 winner Justine Henin leads the women.
The only omission from the top 100 women is Russia's world number 44 Vera Dushevina, who has been forced to withdraw with a right-foot injury.
"It's fantastic news to know that all of the world's best tennis players are coming to Melbourne in January for the Australian Open," Australian Open tournament director Craig Tiley said.
"The field is sprinkled with genuine superstars, rising stars and Australians, which will no doubt lead to some brilliant tennis. At this stage, it's the strongest field in the event's history and we're sure this will equate to one of the most exciting tournaments yet."
The men's field will be completed by 16 qualifiers and eight wildcards, while the women's field has 12 qualifiers and eight wildcards.
The women's draw includes five former champions in Henin, Venus and Serena Williams, Amelie Mauresmo and Lindsay Davenport.
Among the men, Federer, Thomas Johansson and Marat Safin are all former winners. The tournament takes place in Melbourne from January 14-27.

  • 0

#98 ivana23

ivana23
  • Members
  • 4,897 posts

Posted 05 December 2007 - 18:09

Novak Djoković: "Osvajam Gren Slem 2008."
Kragujevac (Beta) - Najbolji srpski teniser Novak Djoković izjavio je u utorak da postoji velika mogućnost da njegova porodica u saradnji sa lokalnom samoupravom investira u izgradnju teniskog centra u Kragujevcu.

Djoković je na konferenciji za novinare u SO Kragujevac rekao da bi realizacija ovakvog projekta pomogla razvoju sporta koji je ove godine bio najpopularniji u Srbiji. On se zahvalio gradonačelniku Kragujevca Veroljubu Stevanoviću i njegovim saradnicima na podršci.

"Beograd jeste metropola i glavni grad Srbije, ali nije jedini grad", rekao je Djoković i dodao se Kragujevac nalazi u centralnom delu Srbije i da je idealna lokacija za podizanje teniskog centra.

Novak je napomenuo i da ima informacije da su svi teniski termini u Kragujevcu popunjeni i da postoji veliko interesovanje za ovaj sport.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović zahvalio se najpoznatijem teniseru Srbije i naglasio da je "Grad Kragujevac spreman sve da uradi" na izgradnji škole za mlade tenisere i terena na kojima bi mladi mogli da se bave ovim veoma popularnim sportom.

Na istoj konferenciji, treći teniser sveta izjavio je da se dobro odmorio posle naporne sezone i da je veoma motivisan da u 2008. godini postane jedan od dvojice najboljih igrača na svetu.
"Nisam očekivao ovakav uspeh u prethodnoj godini, ali očigledno je da se veliki trud i zalaganje isplatilo."
Prema njegovim rečima, svestan je elemenata u svojoj igri koje bi morao da popravi, kako bi bio jedan od dvojice najboljih igrača na svetu.
"Imam visoke ciljeve u narednoj sezoni. Želim da osvojim jedan od Gren slemova i mislim da to nije nerealno."
On je podsetio da je ove godine odigrao dva polufinala i jedno finale Gren slem turnira na različitim podlogama, tako da može da očekuje visok plasman na istim turnirima sledeće godine.
Pričajući o planovima, Djoković je naglasio da će već posle učešća u humanitarnoj akciji u "Areni" u petak, 7. decembra krenuti sa ozbiljnijim pripremama. Predvidjene su prvo visinske pripreme u Švajcarskoj, a zatim sedam dana treninga u Monte Karlu.
  • 0

#99 ivana23

ivana23
  • Members
  • 4,897 posts

Posted 05 December 2007 - 18:13

Jelena Janković u akciji „Unicef za Srbiju
Jelena Janković, treća teniserka sveta i zaštitno lice „Mone“, ambasadorka je Unicefa u Srbiji, a njen angažman je usmeren ka promovisanju prava dece i mladih i poboljšanju životnih uslova u našoj zemlji.
Prilikom dolaska u Beograd povodom učešća na humanitarnom teniskom spektaklu „NAJJ Srbije 07“, Jelena će 7. decembra (petak) u 12 sati u prodavnici „Mona“ na Terazijama 43 ekskluzivno davati autograme i ponuditi mogućnost kupovine limitirane serije specijalnih majica i privezaka (1.500 i 500 din.) sa njenim potpisom.
Prihod od ove kupovine biće preko Unicefa usmeren za pomoć mladima i deci Srbije.

Posted Image
--------------------------------------------------------------------------------

Blic
  • 0

#100 tennisg

tennisg
  • Members
  • 211 posts

Posted 06 December 2007 - 14:54

Posted Image
  • 0

#101 ivana23

ivana23
  • Members
  • 4,897 posts

Posted 06 December 2007 - 19:27

I Jelena ambasador UNICEF-a
Srpska teniserka Jelena Janković u četvrtak je na svečanosti u beogradskom Medija centru inaugurisana u nacionalnog ambasadora UNICEF-a za Srbiju, poručivši da će se potruditi da opravda poverenje i mladima ukaže na zdrave stilove života. Jankovićeva je poručila da je čvrsto opredeljena da kroz sport promoviše prava mladih u Srbiji i podsetila da su sportske aktivnosti od vitalnog značaja za sveobuhvatni razvoj adolecsenata i da sport ojačava njihovo psihičko i fizičko zdravlje, pomažući im da izgrade društvene veze.
"Sport obezbedjuje zdrave alternative za nezdravo ponašanje, poput zloupotrebe droge, alkohola, duvana. Kada su mi ponudili da postanam ambasador UNICEF-a rado sam prihvatila ponudu, jer je pravo na zdravlje jedno od osnovnih dečijih prava i svi moramo da pomognemo do takav način živora bude izbor dece i mladih ljudi", rekla je Janković.
Ona je ocenila da je od posebne važnosti pravovremeno informisanje mladih o brojnim pitanjima važnih za njihov pravilan razvoj.
"Već više od pet godina UNICEF u Srbiji radi na programima za mlade i mnogo toga korisnog je uradjeno. Nadam se da će moja podrška biti bodatni podsticaj da zdrav način života postane široko prihvaćen i popularan medju mladima u našoj zemlji", zaključila je srpska i svetska teniska zvezda.
Jankovićeva se u četvrtak pridružila ranije inaugurisanim nacionalnim ambasadorima UNICEF-a u Srbiji Emiru Kusturici, Aleksandru Đorđeviću i Ani Ivanović.


Posted Image
  • 0

#102 ivana23

ivana23
  • Members
  • 4,897 posts

Posted 06 December 2007 - 21:55

DSL Sport: Đoković sportista godine
Najbolji srpski teniser Novak Đoković proglašen je za sportistu godine Srbije u 51. izboru dnevnog sportskog lista 'Sport'. Tradicionalno priznanje, Zlatnu značku 'Sporta', na svečanosti u hotelu 'Kontinental' Đokoviću je uručio odgovorni urednik lista Momčilo Popović.
Đoković je titulu najboljeg zaslužio briljantnim igrama tokom cele sezone. Treći igrač sveta pobedio je na turnirima u Adelaidi, Majamiju, Montrealu i Beču.
Igrao je u finalu Otvorenog prvenstva SAD, a predvodio je i reprezentaciju Srbije do istorijskog prolaza u Svetsku grupu Dejvis kupa.

[img]http://www.b92.net/news/pics/2007/12/71369184747584b92a57a1609774677_big.jpg

Edited by ivana23, 06 December 2007 - 21:56.

  • 0

#103 ivana23

ivana23
  • Members
  • 4,897 posts

Posted 06 December 2007 - 22:55

Đoković: Hoću Vimbldon

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković izjavio je danas da u narednoj sezoni ima tri želje, pre svega da osvoji jedan gren slem, da se plasira na Masters kup u Šangaju i popravi plasman na ATP listi.

Želim da osvojim jedan gren slem i verujem da to mogu na svim podlogama. Želim da se plasiram i 2008. godine na Masters kup u Šangaju, kao i da konkurišem za prvo ili drugo mesto na ATP listi", rekao je trenutno treći teniser sveta na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, imao je priliku da stigne drugoplasiranog španca Rafaela Nadala i ove godine, ali da je loše igrao na kraju sezone, kao i da je još rano da dostigne prvoplasiranog švajcarca Rodžera Federera. "Ne treba da zaboravim ni Olimpijske igre, jer je to jedno posebno takmičenje. Siguran sam da će mi biti zadovoljstvo da igram u Pekingu. Nažalost, kalendar će sledeće sezone biti pretrpan, ali tako će biti svima, ne samo meni", rekao je Đoković.

On je dodao da mu je 2007. godina bila dobra i da će sledeća sezona biti teža, jer mnoge poene na turnirima treba da brani. "Mnogi igrači padnu, jer ne mogu da izdrže pritisak. Moj cilj je da osvojim jedan gren slem i želeo bih da to bude Vimbldon, ali ne bih se ljutio da to bude i neki drugi turnir. Gledajući moje rezultate ove godine, veće su mi šanse da pobedim na tvrdoj podlozi - na Otvorenom prvenstvu SAD ili OP Australije", rekao je Đoković.

Na pitanje koji su mu uspesi u ovoj godini bili najdraži, on je odgovorio da su to pobeda na turniru u Montrealu, učešće u finalu Otvorenog prvenstva SAD, kao i pobeda u Dejvis kupu protiv Australije u Beogradu. "Osvajanje turnira u Montrealu je moj najveći uspeh, jer sam do titule pobedio najbolja tri igrača sveta. Učešće u finalu jednog gren slem turnira je samo po sebi velika stvar, dok je pobeda u Dejvis kupu nešto posebno, pošto je tenis individualni sport, a u tom takmičenju pobeđuje tim", rekao je đoković.

Najbolji srpski teniser naglasio je da će se krajem godine takmičiti sa Jelenom Janković na "Hopman kupu" u Pertu i da će se prvi put u istoriji tog turnira dogoditi da učestvuju treća igračica sveta i treći igrač sveta koji dolaze iz iste države. Na pitanje šta očekuje od predstojećeg Dejvis kup meča sa Rusijom, on je odgovorio da bi protivniku prepustio ulogu favorita, ali da misli da reprezentacija Srbije može da pobedi. "Imamo dobre šanse, jer smo mi reprezentacija koja nema šta da izgubi. Mislim da možemo već sledeće godine da konkurišemo za titulu. Zaista sam optimista, iako bih ulogu favorita prepustio Rusiji", rekao je Đoković.

Trenutno treći igrač sveta odlučio je da Beogradu pokloni dva teniska terena, na kojima će "moći svi da igraju u bilo koje doba dana ili noći". "Od jedne slovenačke firme dobio sam dva terena. Odlučio sam da ih poklonim Beogradu, ali ne znam još na kojoj će biti lokaciji. Želim da svi mogu da ih koriste u bilo koje doba", rekao je Đoković.

Najbolji srpski teniser vratio se sa odmora koji je proveo na Maldivima, a posle nekoliko dana u Beogradu počeće pripreme za narednu sezonu, prvo na visinskim pripremama u švajcarskoj, a zatim u Monte Karlu. Đoković će sutra sa Jelenom Janković, Anom Ivanović i Jankom Tipsarevićem učestvovati u humanitarnoj akciji "NAJJ Srbije", u "Beogradskoj areni".

izvor: TV Avala

Edited by ivana23, 06 December 2007 - 22:56.

  • 0

#104 novosadjance

novosadjance
  • Members
  • 1,645 posts

Posted 07 December 2007 - 10:30

DSL Sport: Đoković sportista godine
Najbolji srpski teniser Novak Đoković proglašen je za sportistu godine Srbije u 51. izboru dnevnog sportskog lista 'Sport'. Tradicionalno priznanje, Zlatnu značku 'Sporta', na svečanosti u hotelu 'Kontinental' Đokoviću je uručio odgovorni urednik lista Momčilo Popović.
Đoković je titulu najboljeg zaslužio briljantnim igrama tokom cele sezone. Treći igrač sveta pobedio je na turnirima u Adelaidi, Majamiju, Montrealu i Beču.
Igrao je u finalu Otvorenog prvenstva SAD, a predvodio je i reprezentaciju Srbije do istorijskog prolaza u Svetsku grupu Dejvis kupa.

[img]http://www.b92.net/news/pics/2007/12/71369184747584b92a57a1609774677_big.jpg


Cestitke Noletu na zasluzenoj nagradi. Zanima me koliko je od prethodnih 50 osvajaca ovu nagradu pokupilo zajedno sa roditeljima na pozornici, jedan ili nijedan, verovatnije nijedan. Tata i mama su vec odavno presli granicu dobrog ukusa kad je u pitanju eksponiranje u javnosti, ali izgleda da ni ne pomisljaju da se zaustave.
  • 0

#105 ivana23

ivana23
  • Members
  • 4,897 posts

Posted 07 December 2007 - 13:43

Nemam razlog da branim ni Novaka, ni porodicu Djokovic. Nole nije pokupio nagradu zajedno sa roditeljima na pozornici i to sam videla na TVu. Slika je nastala nakon urucenja. A to sto mi imamo drugacije shvatanje od ostalog sveta, to je posebna prica. Sta je tu lose - slikati se sa roditeljima koji su mu najveca podrska!? Pa kada je dodela Oskara (npr.) laureati se slikaju sa zenom, decom, roditeljima... a jos na bini se zahvaljuju sto su ih rodili, skolovali i pruzali im podrsku. Zar ne? To je samo kod nas blam, kao ja sam veliki i sta tu ima da traze tata i mama.

Posted Image

Edited by ivana23, 07 December 2007 - 17:23.

  • 0