O, kako se slazemo po ovom pitanju. Ketchup u smece!Ja jedinom mogu da ponovim:
Kecap je uvreda za svaki posteni paradajz.
Nezamislive kombinacije
#76
Posted 30 March 2008 - 14:43
#77
Posted 30 March 2008 - 14:55
Calabrian blues.Kalabrezi (doduse, samo u jednom mestu, ne secam se vise kom, to je lokalni specijalitet) prave cak i sladoled od ljute paprike.
500 godina stara istorija opevana u mom blues-u. Hot and sweet goes well together. Kao i cokolada & chilli.
#78
Posted 30 March 2008 - 15:13
Sa druge strane onaj peanut butter je najodvratnija stvar koju sam ikada probao
ja volim rice cake (unsalted) with almond butter... malo ga promazem sa dzemom od malina (bez secera) & veliku solju hladnog mleka/rice milk.. hmmm...
#79
Posted 30 March 2008 - 16:53
Za porto ne bih se slozio bolje je ako nema rakije od visnje(tresanje) onda grappa(lozovaca).Svi mi, siguran sam, znamo dobru, bistru govedju supu; zimi u pristojnoj srpskoj porodici rucak u nedelju ne moze da pocne bez nje.
Probajte da u nju uspete supenu kasiku suvog serija (ne ono, visnje u rakiji), videcete cudesno razlicit ukus. U nedostatku pravog serija, port ce uraditi posao (a ni jedno ni drugo se ne nalaze lako u Srbiji).
Za dorucak, a cesto i veceru, mi cesto jedemo sendvice. Pokusajte kombinaciju, na crnom hlebu, nekakvog neutralnog mazivog sira s necim slatkim - pekmezom, na primer.
Jednom davno, u Beogradu, bio sam pozvan na veceru kod ambasadora jedne "nama prijateljske zemlje". Posluzena je sirova riba, sa kolutovima crnog (tj. crvenog) luka preko toga. Bez obzira koliko formalna vecera bila, nisam jeo. Slicno mi se desilo na privatnoj veceri kod ambasadora iste zemlje u Parizu i isto se ponovilo.
Za ribu gresis. Posle trece vodke ide ko alva.
#80
Posted 30 March 2008 - 19:02
Na testo za picu stavite ananas isecen na kockice (obavezno iz konzerve, zbog sirupa) i preko njega izmrvljenu gorgonzolu, pa u furunce.
sjajno!
Pre jedno dve godine, sam se slucajno nasao, na mestu gde ima mnogo kojejakvih vojski. Finski vojnici su obavezno jeli pice sa ananasom i sendvice (leb, sunka, sir), takodje sa ananasom. Navodno, ananas cisti krv itd. Jos jedna, recimo "nezamisliva" kombinacija, istih tih Finaca , pogotovo ako niste isposnik, bila je jedan dan u nedelji samo na vodi (to sigurno sve ocisti )
... a na nas ne misli...(iz nekog vica)
#81
Posted 31 March 2008 - 15:16
Sto se ananasa tice Rusi takodje imaju kombinaciju ananas -kackavalj mada sam u Americi video gomilu ljudi koji jedu picu sa ananasom.
#82
Posted 31 March 2008 - 16:10
Rusi jedu sirovi losos i ukiseljenu haringu.Rekao bih da je ukus ogavan i to je vrlo blag opis.
Sto se ananasa tice Rusi takodje imaju kombinaciju ananas -kackavalj mada sam u Americi video gomilu ljudi koji jedu picu sa ananasom.
Jedu i Poljaci i Nemci tu ukiseljenu haringu - meni se jako svidja, posebno sa slatkom pavlakom i sa zelenim zacinima (postoji i takva varijanta)
#83
Posted 31 March 2008 - 16:40
Jos jedna, recimo "nezamisliva" kombinacija, istih tih Finaca , pogotovo ako niste isposnik, bila je jedan dan u nedelji samo na vodi (to sigurno sve ocisti )
to mora da su bili ti finci u pitanju
Rusi jedu sirovi losos i ukiseljenu haringu.Rekao bih da je ukus ogavan i to je vrlo blag opis.
Sto se ananasa tice Rusi takodje imaju kombinaciju ananas -kackavalj mada sam u Americi video gomilu ljudi koji jedu picu sa ananasom.
pica sa ananasom se jede svuda, rekla bih, sem u italiji. meni je skroz ok inace ( u kombinaciji sa gorgonzolom npr.). ali italijani ne mogu da se nacude kako to moze neko da jede. mislim, mora neki red da se zna, pravila sta s'cim sme da se jede.
a ako se pod sirovim lososom podrazumeva ono sto imas da kupis u samposluzi (dimljeni ili ne), to jedem i ja
#84
Posted 31 March 2008 - 16:45
#85
Posted 31 March 2008 - 17:19
Vakumiran i secen na snite kao salama a pliva u nekoj tecnosti.Ukus je barem po meni odvratan.a ako se pod sirovim lososom podrazumeva ono sto imas da kupis u samposluzi (dimljeni ili ne), to jedem i ja
#86
Posted 31 March 2008 - 20:04
Ako te put nanese preko ciriskog aerodruma ti ima jedna prodavnica gde prodaju dimljenog lososa na nacin kakav je voleo car Nikolaj. Prevadeno na naski, zivi (nepeceni) file vrlo vrlo lagano dimljen. Normalno uz dobu vodku.Vakumiran i secen na snite kao salama a pliva u nekoj tecnosti.Ukus je barem po meni odvratan.
Vodku ne pijem ali uz zivu ribu je nezaobilazna.
#87
Posted 01 April 2008 - 11:31
to mora da su bili ti finci u pitanju
No kapiš!
#88
Posted 01 April 2008 - 15:22
Pre mnogo godina svadjao sam se s jednom Japankom, zasto ne moze pizza i ananas; tj., moze, ali to onda nije vise pizza.Rusi jedu sirovi losos i ukiseljenu haringu.Rekao bih da je ukus ogavan i to je vrlo blag opis.
Sto se ananasa tice Rusi takodje imaju kombinaciju ananas -kackavalj mada sam u Americi video gomilu ljudi koji jedu picu sa ananasom.
U zapadnoj hemisferi nazivaju je havajskom picom, ali sam ja tu vrlo ortodoksan.
Sto se lososa tice, radi se o dimljenom lososu, koji se smatra za delikates. Za najbolji dimljeni losos smatra se skotski, od "divlje" ribe (ne iz ribnjaka) i majstor po pravilu snite sece nozem.
Postoje i druge obrade: Car Nikolaj, carevic itd. Znatno su skuplje varijante.
Probajte ga na tankoj sniti crnog ili razenog hleba, sa vrlo malo maslaca na hlebu i malo sveze mlevenog bibera i soka od limuna odozgo - odlican je.
Ako ste na dijeti, izbegavajte ga, kao i sve salmonide (losos, pastrmka), jer, bez obzira sta se misli, izrazito su masni.
Sto se tice Rusa i ananasa: Vid'la zaba 'di se konj potkiva, pa i ona dize nogu. Ananas su, tako reci, juce prvi put videli.
Kisela haringa sa kiselim crnim lukom (Holandija, Skandinavija): Tesko mi je da se setim neceg odvratnijeg, ali - o ukusima se ne diskutuje.
Edited by vladan, 01 April 2008 - 15:25.
#89
Posted 01 April 2008 - 21:46
Ako u Italiji covek trazi pizzu sa vocem, bice tretiran kao zlocinac Isto vazi i za pizzu sa kokosjim mesom & curry & peanuts ili kebabom.Pre mnogo godina svadjao sam se s jednom Japankom, zasto ne moze pizza i ananas; tj., moze, ali to onda nije vise pizza.
U zapadnoj hemisferi nazivaju je havajskom picom, ali sam ja tu vrlo ortodoksan.
Edited by Gjergji, 01 April 2008 - 21:46.
#90
Posted 01 April 2008 - 22:14
Ne sekiraj se nema te proglase za zlotvora, umeju i oni da naprave buckuris od pizzu.Ako u Italiji covek trazi pizzu sa vocem, bice tretiran kao zlocinac Isto vazi i za pizzu sa kokosjim mesom & curry & peanuts ili kebabom.
Ipak prema nekim statistikama u Italiji od svih pizza koje se pojedu vise od 90% je Pizza Margarita.