Jump to content


Photo
- - - - -

Nezamislive kombinacije


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
163 replies to this topic

#46 Dunja_Ranka

Dunja_Ranka
  • Members
  • 29 posts

Posted 05 March 2008 - 22:25

Pa sa slaninom???

Ma to su dva recepta. Prvi je neka egzoticna latinoamericka kuhinja. Drugi je jevrejska.
Vidim da neko mesa pavlaku i marmeladu. Ova domaca kisela pavlaka sa 12 posto masti i marmelada od npr. visanja daju odlican vocni jogurt. :rolleyes:

#47 slepa_koka

slepa_koka
  • Members
  • 669 posts

Posted 05 March 2008 - 23:26

Iz urmi izvaditi kosticu i na njihovo mesto staviti parce kaskavalja.
Ide super uz belo vino kao aperitiv pre jela. :rolleyes:

#48 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 06 March 2008 - 20:30

Debele kriske ananasa pecene na rostilju - jeo u Rio de Jeneiru.

#49 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 07 March 2008 - 02:49

Piletina sa umakom od meda i ljute patrike-New Orleans
Svinjsko meso przeno sa raznim vocem-Costa Rica
Riba sa limunom i kokosovim mlekom-Costa Rica

Ljudi verovali ili ne ali ovo sve nije lose kada se proba.

#50 Prishtinasi

Prishtinasi
  • Members
  • 2,139 posts

Posted 07 March 2008 - 04:18

Pirinac sa cveklama i mandarinama

Riba sa bananama --Madeira

Dimljeni losos sa vanila majonezom i ne znam prevod ali englezi to zovu liqourice sorbet (Kao bronhi), probao u Dorchester Hotelu, ljudi moji prava senzacija u ustima, veoma ukusno.

A u Briselu sam probao jelenovo meso u kombinaciji sa slatkastom formom kolaca sa tresnjama ili jagodama (zaboravio sam) i sos sa crnim vinom.

#51 PedjaB

PedjaB
  • Members
  • 362 posts

Posted 07 March 2008 - 11:30

Kupljeno u Kineskoj četvrti, zapravo nismo ni znali šta kupujemo, jednostavno je delovalo kao moguće dobra grickalica. Izgledalo je kao slani štapići, od 4-5 cm sa kikirikijem. Ispostavilo se da je u pitanju osušeno i usoljeno jato malih ribica, sa kikirikijem, smeđim šećerom, ljutom paprikom i valjda je ono bilo neko sušeno voće (ananas, papaja ko ga zna...)
Mi smo to uz lozu i pivo... (custom dokombinovanje).

Edited by PedjaB, 07 March 2008 - 11:37.


#52 gilindu

gilindu
  • Members
  • 1,105 posts

Posted 08 March 2008 - 13:23

ne znam prevod ali englezi to zovu liqourice sorbet (Kao bronhi),


Liquirizia (Glycyrrhiza glabra), srpski trivijalni naziv - sladic. Nikad nisam cuo da ga neko u Srbiji upotrebljava, ali je u Italiji, na primer, vrlo popularan, bilo u sirovom stanju (slatki crni koren - boji zube u crno, koji se zvace i sisa i osim sto je vrlo ukusan, smatra se najefikasnijim sredstvom protiv kaslja i grlobolje... zaista je vrlo efikasno, provereno), bilo kao aroma za razne bombone, karamele, alkoholna i bezalkoholna pica...

#53 gilindu

gilindu
  • Members
  • 1,105 posts

Posted 08 March 2008 - 13:34

slatki crni koren


P.S. Nije uvek tako lose jesti korenje :rolleyes:

#54 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 08 March 2008 - 19:32

Gledam ovih dana po Meksiku: Bombone i cokoladice uvaljane u ljutu papriku (chilli); nisam, naravno, probao... :rolleyes:

#55 gilindu

gilindu
  • Members
  • 1,105 posts

Posted 08 March 2008 - 20:41

Gledam ovih dana po Meksiku: Bombone i cokoladice uvaljane u ljutu papriku (chilli); nisam, naravno, probao... :rolleyes:

Ne znam kakve su uvaljane, ali, punjene su odlicne, ima ih u Italiji.

Edited by gilindu, 08 March 2008 - 20:41.


#56 gilindu

gilindu
  • Members
  • 1,105 posts

Posted 08 March 2008 - 21:22

Kalabrezi (doduse, samo u jednom mestu, ne secam se vise kom, to je lokalni specijalitet) prave cak i sladoled od ljute paprike.

#57 gilindu

gilindu
  • Members
  • 1,105 posts

Posted 08 March 2008 - 21:29

Kalabrezi (doduse, samo u jednom mestu, ne secam se vise kom, to je lokalni specijalitet) prave cak i sladoled od ljute paprike.


A inace, u vecim gradovima u Italiji ima mesta gde se mogu naci sladoled od spanaca, bundeve, mrkve, gorgonzole, sutlijasa, krompira... Moja omiljena kombinacija - spanac, gorgonzola i sutlijas.

Edited by gilindu, 08 March 2008 - 21:34.


#58 slepa_koka

slepa_koka
  • Members
  • 669 posts

Posted 10 March 2008 - 21:43

Gledam ovih dana po Meksiku: Bombone i cokoladice uvaljane u ljutu papriku (chilli); nisam, naravno, probao... :rolleyes:

Verovatno si onda bio vrlo lose raspolozen. :huh:

Edited by slepa_koka, 10 March 2008 - 21:44.


#59 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 11 March 2008 - 21:33

Piletina sa umakom od meda i ljute patrike-New Orleans
Svinjsko meso przeno sa raznim vocem-Costa Rica
Riba sa limunom i kokosovim mlekom-Costa Rica

Ljudi verovali ili ne ali ovo sve nije lose kada se proba.

Ne mogu da odolim, a da te ne upitam: Da li je piletina bila u umaku od meda i ljutih paprika, ili ljutih patika? :rolleyes:
Inace, specijaliteti tog tipa, koji pominjes, na sve strane se prodaju po ulicama gradova i gradica Centralne Amerike i Meksika.

Ne znam kakve su uvaljane, ali, punjene su odlicne, ima ih u Italiji.

Znam, ja probò - hvala.

Uopste, kuhinja Meksickog zaliva (kajun) kombinuje meso, slatko i ljuto.

Edited by vladan, 11 March 2008 - 21:34.


#60 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 11 March 2008 - 23:14

Ne mogu da odolim, a da te ne upitam: Da li je piletina bila u umaku od meda i ljutih paprika, ili ljutih patika? :rolleyes:
Inace, specijaliteti tog tipa, koji pominjes, na sve strane se prodaju po ulicama gradova i gradica Centralne Amerike i Meksika.


Znam, ja probò - hvala.

Uopste, kuhinja Meksickog zaliva (kajun) kombinuje meso, slatko i ljuto.

Ma pitanje je na mestu.Uvalili su mi neki laptop koji kao da je prosao kroz mesalicu za beton. Ne mogu jednu recenicu da napisem normalno.
Inace ljute patike jos nisam probao ali se nadam da cu uspeti u aprilu.Probaj slobodno one przene banane ako nadjes jer nisu lose.Odmah da te upozorim deluju jako stimulativno na probavni sistem.

Edited by MAGRIPA65, 11 March 2008 - 23:21.