Nezamislive kombinacije
#16
Posted 21 October 2007 - 23:25
Ta kombinacija slatkog+jogurt mi je jaca nego burek sa sirom i jogurt.
Nekako mi ono slatko skroz ide uz to kiselkasto, a pri tome je dobro malo zaliti necim ono sto pojedes
Skroz kontam zasto se umesto dezerta jede sir, ja obozavam da posle neceg slatkog pojedem samo zalogaj neceg slanog, mladi beli sir po mogucstvu, onda mi je obrok kompletan
#17
Posted 22 October 2007 - 00:39
odlicno je...
#18
Posted 22 October 2007 - 00:57
ne želim da znam kakvog je to ukusa... :bljak:
#19
Posted 22 October 2007 - 01:00
Kackavalj ili "Zdenka" na kifli sa maslacem, pa uz to jos i mleko.
Ima jos toga...
#20
Posted 22 October 2007 - 08:10
takođe sam dosta jela konzumirao sa slatkim od visanja i posle jedna takve kombinacije otisao na fudbal i posle sve ispovracao.
od kako vise ne uzgajamo svinje nema ni domaceg kulena. bas mi nedostaje.
inace sos od visanja obozavam, tako da sa kuvanim mesom prolazi bez problema.
sladim i kupus i zelenu salatu i to poprilicno.
zbog svega navedenog dok sam bio u belgiji (valonija) bila mi je odlicna svineca butkica sa medom.
nisu mi lose kombinacije sta kazete.
#21
Posted 22 October 2007 - 21:56
Npr. dzem sa rumom i kakaom ili sa paprikom ili limun itd...
Pojedini se odlicno slazu uz sireve popu Pecorino, Parmigiano, Grana padano.
Inace uz kremaste sireve poput Camember i Brie odlicno ide sveza jabuka. Takodje se mogu jesti sa grozdjem i orasima. Sve to naravno treba zaliti dobrim vinom.
Za Beogradjane sladokusce restoran Balzac je izbacio potpuno nov meni i mogu Vam reci da je njam, njam.
#22
Posted 22 October 2007 - 22:22
....kremaste sireve poput Camember i Brie ....
Trebovalo bi ordenovati onog ko ih izmisli (verovatno je neka priča poput slučajnog "spaljivanja" gume ).
#23
Posted 22 October 2007 - 23:50
moja rodjaka najsladje jede hleb sa eurokremom/nutelom i šunkom/pečenicom/pršutom odozgo.
inache, volim mlak jogurt sa vegetom
#24
Posted 24 October 2007 - 12:16
Inace, po ulicama nekih brazilskih gradova (ja video u Salvador de Bahia), nekakve knedle od tog kacamaka jos se na ulici prze - kuvaju u tom ulju; lokalci uzivaju, a ja nisam imao cak ni volje da probam.
U prasumi Amazona lokalci (Indiosi) pripremali su mi ribu izdasno prelivenu sirupom od secerne trske. Pritom, riba iz Amazona - manje prase, ucelo ispecena u palminom liscu.
Sto bi Englezi rekli: "Nije moja solja caja" (not my cup of tea).
Edited by vladan, 24 October 2007 - 12:23.
#25
Posted 24 October 2007 - 17:49
ja sam jeo i to skoro pre jedno mesec dva, namazan margarin i pekmez od visanja na hleb, a sa strane malo slanine. meni je bilo super.moja rodjaka najsladje jede hleb sa eurokremom/nutelom i šunkom/pečenicom/pršutom odozgo.
ne želim da znam kakvog je to ukusa... :bljak:
kombinacija sa nutelom i pecenicom mi deluje bas cudno.
#26
Posted 27 October 2007 - 08:34
#27
Posted 27 October 2007 - 13:42
sir - grozdje-orasi, da, krem sir i susene urme (one lepljive) - tesko sebi kazem - dosta.
posle odgledanog filma cokolada probala sam pecenu piletinu prelivenu cokoladom, mmm (mljac).
med ili dzem volim da umocim kasikom u jogurt.
istocnjacka mesavina ukusa se podrazumeva, npr. kari/sate sosovi-piletina-jabuke ili ananas -bademi-orasi - vec odavno svi znamo koliko su ukusni.
s druge strane africku (ne severnu) kuhinju ne ljubim, kad vidim oglase zalepljene po africkim radnjama tekstila npr. ili neke mesovite robe - imamo sveze kozije glave (fuj, fuj..), slosi mi se momentalno. (zamislim koziju glavu po sred tanjira kako pliva u supi)
ili hranu koju prodaju, vec spremljenu onako na pokretnim kioscima - smrdi kao u domacoj izvedbi lonac sa psecom kuvanom hranom, ono kad se sve ubaci koske, meso, pirinac ili palenta, povrce..
Edited by Aleksa, 27 October 2007 - 13:56.
#28
Posted 08 November 2007 - 14:23
#29
Posted 08 November 2007 - 19:36
krem sir sa medom
maline sa mlekom
#30
Posted 01 December 2007 - 05:49