SIR
#241
Posted 17 June 2008 - 20:43
#242
Posted 17 June 2008 - 22:22
#243
Posted 18 June 2008 - 05:07
Selam Mlekoproduktov, ali on je vise kao Parmiggiano za rendanje.
Jeste, u pravu si. Secam se da su prodavacice u C-Marketu uvek zvale muskarce mesare, nisu mogle same da iseku, retko tvrd sir. Moze rendanje, kao parmezan, ali, posto ima izuzetno ostar miris i ukus, ja se nisam ustrucavao da ga konzumiram kakav jeste, volim, sta cu? Secam se takodje bjelovarskog parmezana u zelenim kesicama od 100 grama, ja sam to kupovao i jeo kao one zezancije sto pucketaju u ustima. Bio je mnogo dobar, mada mi je tesko danas da budem objektivan, drugih jednostavno nije bilo, da li je to bilo zbog socijalizma ili sto je stvarno bio dobar sir. Uostalom jedem gorgonzolu ili najjachi danish blue bez icega, tako da selam dodje kao blag. Verovatno je neki poremecaj kod mene, ali ne zabrinjava me da bih ishao kod doktora .
#244
Posted 18 June 2008 - 09:12
#245
Posted 18 June 2008 - 15:17
Mogu i ja Gorgonzolu bez icega, ali sto se tice Selama mislio sa na prilicnu tvrdocu, kao da jedes svecu.
Sad si me bacio u dilemu. Kora je uzasno tvrda, zato se i tesko sece, sir je masan, ali, iako je proslo vise od 10 godina, ja se lepo secam da to nije licilo na svecu, vec je moglo lepo da se jede. Da sam tamo, sad bih se zaleteo do prodavnice.
Edited by down with the sickness, 18 June 2008 - 16:25.
#246
Posted 27 June 2008 - 15:36
Sad si me bacio u dilemu. Kora je uzasno tvrda, zato se i tesko sece, sir je masan, ali, iako je proslo vise od 10 godina, ja se lepo secam da to nije licilo na svecu, vec je moglo lepo da se jede. Da sam tamo, sad bih se zaleteo do prodavnice.
Nije los.
Ima neki makedonski Kajmakcalan, dobar sir za 10e/kg, ovciji, kackavalj, malo slaniji i tvrdji.
Nego da pohvalim i jedan jeftiniji domaci kackavalj, Gruzanski sir, uopste nije los.
I DA!!! Ponovo je poceo da se prodaje KOZA sir, ima ga u Mercatoru, kvalitet standardan, slan k'o djavo , cena 250din/200gr, sto mu dodje skuplje nego grcka Feta. Ali odlican sir, ako bih birao najbolji domaci sir, to bi bio taj.
Edited by Krosh, 27 June 2008 - 21:12.
#247
Posted 27 June 2008 - 18:22
#248
Posted 27 June 2008 - 19:44
I DA!!! Ponovo je poceo da se prodaje KOZA sir, ima ga u Mercatoru, kvalitet standardan, slan k'o djavo , cena 250din/200gr, sto mu dodje skuplje nego grcka Feta. Ali odlican sir, ako bih birao najbolji domaci sir, to bi taj.
Info iz prve ruke, kupio pre neki dan - u Maxiju u Delta Sitiju, KOZA kosta 209 din.!
#249
Posted 27 June 2008 - 21:16
Info iz prve ruke, kupio pre neki dan - u Maxiju u Delta Sitiju, KOZA kosta 209 din.!
Da Dercator nastavlja sa suludim marzama, sto je najcudnije iste stvari mogu biti 20-25% jeftinije u Rodicu (dakle isti lanac) nego u Mercatoru.
Edit: Pojma nemam kako se dimi sir.
Edited by Krosh, 27 June 2008 - 21:19.
#250
Posted 28 June 2008 - 17:13
#251
Posted 29 June 2008 - 11:16
#252
Posted 29 June 2008 - 11:33
DSCF0565.JPG 1.75MB 37 downloads Vilijamsburg, Bruklin
Skupo ,nista od redovnosti...
Edited by PedjaB, 29 June 2008 - 11:39.
#253
Posted 10 November 2008 - 01:25
A tek ash covered cheese!!!
#254
Posted 11 November 2008 - 22:13
Tako što mu se doda aroma dima E472.Edit: Pojma nemam kako se dimi sir.
Šalu na stranu, pre neki dan stojim i gledam domaći Gauda i Edamer, fabrički upakovan. Čitam sastav, pipkam, i dolazim do ingenioznog zaključka da je to potpuno isti sir, samo na jednom piše jedno a na drugom drugo.
Zna li neko da li još neko, negde u Srbiji pravi PRAVE tvrde sireve, a ne ovu gumastu masu raznolikih naziva?
#255
Posted 11 November 2008 - 22:43