Jump to content


Photo
- - - - -

SIR


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
337 replies to this topic

#241 Tracker

Tracker
  • Members
  • 303 posts

Posted 17 June 2008 - 20:43

Mmmm ... od ove price o sirevima mi je krenula voda na usta ...

#242 Krosh

Krosh
  • Members
  • 2,546 posts

Posted 17 June 2008 - 22:22

Ja upravo grickam Ouwe Jongens. :ph34r:

#243 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 18 June 2008 - 05:07

Selam Mlekoproduktov, ali on je vise kao Parmiggiano za rendanje.


Jeste, u pravu si. Secam se da su prodavacice u C-Marketu uvek zvale muskarce mesare, nisu mogle same da iseku, retko tvrd sir. Moze rendanje, kao parmezan, ali, posto ima izuzetno ostar miris i ukus, ja se nisam ustrucavao da ga konzumiram kakav jeste, volim, sta cu? Secam se takodje bjelovarskog parmezana u zelenim kesicama od 100 grama, ja sam to kupovao i jeo kao one zezancije sto pucketaju u ustima. Bio je mnogo dobar, mada mi je tesko danas da budem objektivan, drugih jednostavno nije bilo, da li je to bilo zbog socijalizma ili sto je stvarno bio dobar sir. Uostalom jedem gorgonzolu ili najjachi danish blue bez icega, tako da selam dodje kao blag. Verovatno je neki poremecaj kod mene, ali ne zabrinjava me da bih ishao kod doktora :ph34r: .

#244 Krosh

Krosh
  • Members
  • 2,546 posts

Posted 18 June 2008 - 09:12

Mogu i ja Gorgonzolu bez icega, ali sto se tice Selama mislio sa na prilicnu tvrdocu, kao da jedes svecu.

#245 down with the sickness

down with the sickness
  • Members
  • 8,325 posts

Posted 18 June 2008 - 15:17

Mogu i ja Gorgonzolu bez icega, ali sto se tice Selama mislio sa na prilicnu tvrdocu, kao da jedes svecu.


Sad si me bacio u dilemu. Kora je uzasno tvrda, zato se i tesko sece, sir je masan, ali, iako je proslo vise od 10 godina, ja se lepo secam da to nije licilo na svecu, vec je moglo lepo da se jede. Da sam tamo, sad bih se zaleteo do prodavnice.

Edited by down with the sickness, 18 June 2008 - 16:25.


#246 Krosh

Krosh
  • Members
  • 2,546 posts

Posted 27 June 2008 - 15:36

Sad si me bacio u dilemu. Kora je uzasno tvrda, zato se i tesko sece, sir je masan, ali, iako je proslo vise od 10 godina, ja se lepo secam da to nije licilo na svecu, vec je moglo lepo da se jede. Da sam tamo, sad bih se zaleteo do prodavnice.


Nije los.

Ima neki makedonski Kajmakcalan, dobar sir za 10e/kg, ovciji, kackavalj, malo slaniji i tvrdji.


Nego da pohvalim i jedan jeftiniji domaci kackavalj, Gruzanski sir, uopste nije los. :)


I DA!!! Ponovo je poceo da se prodaje KOZA sir, ima ga u Mercatoru, kvalitet standardan, slan k'o djavo :D , cena 250din/200gr, sto mu dodje skuplje nego grcka Feta. :ph34r: Ali odlican sir, ako bih birao najbolji domaci sir, to bi bio taj.

Edited by Krosh, 27 June 2008 - 21:12.


#247 highlanderka

highlanderka
  • Members
  • 3,150 posts

Posted 27 June 2008 - 18:22

Kupujem KOZA sir u potaji (od sebe same!) jer ga samo ja jedem. "Deca" zaboravila da su pila jogurt od kozijeg mleka kad su bili mali i "limfaticni' ,pa sam ustajala u cik zore da bih kupovala kod jedne bake tek pomuzeno mleko njene koze jedinice. Kako da nadimim taj KOZA sir i evociram jedan rucak u Parizu pre 30 g koji se zavrsio sa fenomenalnim, fantasticnim, nezaboravnim dimljenim komadicem kozijeg sira?! A sto je gadno izgledao onako garav, jedva sam pristala da ga probam. Sad bih i zmurecki.....

#248 Uran

Uran
  • Members
  • 366 posts

Posted 27 June 2008 - 19:44

I DA!!! Ponovo je poceo da se prodaje KOZA sir, ima ga u Mercatoru, kvalitet standardan, slan k'o djavo :) , cena 250din/200gr, sto mu dodje skuplje nego grcka Feta. :ph34r: Ali odlican sir, ako bih birao najbolji domaci sir, to bi taj.


Info iz prve ruke, kupio pre neki dan - u Maxiju u Delta Sitiju, KOZA kosta 209 din.!

#249 Krosh

Krosh
  • Members
  • 2,546 posts

Posted 27 June 2008 - 21:16

Info iz prve ruke, kupio pre neki dan - u Maxiju u Delta Sitiju, KOZA kosta 209 din.!


Da Dercator nastavlja sa suludim marzama, sto je najcudnije iste stvari mogu biti 20-25% jeftinije u Rodicu (dakle isti lanac) nego u Mercatoru. :ph34r:




Edit: Pojma nemam kako se dimi sir.

Edited by Krosh, 27 June 2008 - 21:19.


#250 Uran

Uran
  • Members
  • 366 posts

Posted 28 June 2008 - 17:13

Skoro sam na salasu kod Novog Sada jeo neki sir sa mirodjijom! Nesto izmedju belog i tvrdog sira, nisam siguran od koje zivotinje (verovatno kravlji), ali je bio dobar.

#251 PedjaB

PedjaB
  • Members
  • 362 posts

Posted 29 June 2008 - 11:16

Pretpostavljam salas 137, sve je ok, ali su im sirevi uglavnom mladi i raskajmaceni, pa su gumasti. Dosta neutralnog ukusa (nekad mi deluje i bez), verovatno zato idu uz visnje, med i slicno (imaju to, kolko se secam kao predjela).

#252 PedjaB

PedjaB
  • Members
  • 362 posts

Posted 29 June 2008 - 11:33

Mala radnjica, o kakvim sam uvek mastao da im budem musterija (redovna).
Attached File  DSCF0565.JPG   1.75MB   37 downloads Vilijamsburg, Bruklin
Skupo ,nista od redovnosti...

Edited by PedjaB, 29 June 2008 - 11:39.


#253 ladyhawk

ladyhawk
  • Members
  • 5 posts

Posted 10 November 2008 - 01:25

Camembert!! mmmm, jos kad je na zaru, pa se rastopi unutra, njamnjam!
A tek ash covered cheese!!!

#254 Sizif

Sizif
  • Members
  • 30 posts

Posted 11 November 2008 - 22:13

Edit: Pojma nemam kako se dimi sir.

Tako što mu se doda aroma dima E472.

Šalu na stranu, pre neki dan stojim i gledam domaći Gauda i Edamer, fabrički upakovan. Čitam sastav, pipkam, i dolazim do ingenioznog zaključka da je to potpuno isti sir, samo na jednom piše jedno a na drugom drugo.

Zna li neko da li još neko, negde u Srbiji pravi PRAVE tvrde sireve, a ne ovu gumastu masu raznolikih naziva?

#255 Krosh

Krosh
  • Members
  • 2,546 posts

Posted 11 November 2008 - 22:43

Selam Mlekoprodukt i Kajmakcalan koji je uvezen iz Makedonije.