izmedju kriminala i autoderizije.. ma ne treba crtez

anegdota imam ja, ako te zanimaju ( well topik je tu)
- da a i ta predavanja nije on hteo da pise, on nije pripremao predavanja ( u kl knjiskom or .. smislu, svirao je po sluhu, car!) pa su studento zapisivali i izdali
- sta reci?
- bio perkusionista, obozavao Tuva muziku i proucavao je ( da li iko ima nesto od njega, a ne od njegovog asistenta.. o Tuva music, please..)
- Feinman nije delio zanimanja na posao i hobije >> za njega je ta podela bila glupa i apsurdna
ajmo jos jednu preporuku

Kada su ga pozvali na Caltec sa Cornell-a ( ispravite me ako je obratno, vidim ima fizicara..)
on je odbio, onda mu je povecana ponudjena plata, odbio je, konacno je pozvan kod President of University, cekala ga je koverta, koju je trebalo da otvori - otvorio je i video
"ponudu u $$ koja se ne moze odbiti"
onda je rekao ovako nekako: e sad znam da necu doci kod vas. vidite, ja lepo zivim, imam zenu koju volim, imam lepo posao, dobre studente, a vi bi ste da mi ruinirate zivot. sa ovim novcem ja bih sigurno kupio besna kola, novu kucu, imao metresu, njoj bih kupio stan, da imamo gde da se vidjemo, ona bi bila lepa i mlada, na poslu bih brinuo sta ona radi i skim je,stalno bih bio dekoncentrisan, u kuci bih lagao i time ponizio i sebe i zenu koju volim, moj zivot bi postao pakao. ne dolazi u obzir" i otisao.