Jump to content

Photo

Anegdote o poznatim ljudima

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
60 replies to this topic

#31 moler

moler
  • Members
  • 589 posts

Posted 27 April 2005 - 04:27

"640 Kb memory should be enough for anybody."

Bill Gates, 1981

#32 hansolo

hansolo
  • Members
  • 1,290 posts

Posted 27 April 2005 - 09:19

Silvije Kranjcevic je bio poznat kao veliki laskavac i ljubitelj zena i to u toj meri da su ga vec i zene provocirale da se naljuti ili kaze nesto neprikladno. Na jednom prijemu jedna od takvih dama, inace prilicno ruznjikava, pocela je da ga provocira da joj udeli neki "kompliment"... i dobila odgovor "Znate gospodjo, sve zene ovog sveta su andjeli pali sa neba... Vi ste, doduse, imali tu nesrecu da padnete bas na nos ali to ne znaci da niste andjeo."

#33 Dr Kosh

Dr Kosh
  • Members
  • 460 posts

Posted 27 April 2005 - 18:33

Profesor Lukic je drzao ispit na Pravnom fakultetu iz Teorije prava, medjutim student koga je ispitivao nije znao ama bas nista, ni rec. Utom u ucionicu ulazi gospodja iz kantine pa pita profesora da li zeli nesto da popije, a on kaze:

- Molim Vas, donesite jednu kafu... I jedan naramak sena. (pa se onako podrugljivo nasmeje onom sto nista ne znade)

I dok je gospodja izlazila iz ucionice, pomenuti kolega dobaci:

- Gospodjo, molim Vas da kafa bude sladja.

#34 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 27 April 2005 - 18:53

:lol: :huh: :huh:
shta je kasnije bilo sa studentom, je l se ispisao? hahahahaha, choveche, koja muda! je l to proverena pricha il urbana legenda?

#35 Maltese

Maltese
  • Banned
  • 2,634 posts

Posted 27 April 2005 - 20:07

Hitch, kraljina

Slicno Vajldu Hickok je na carini prijavio da mu je zanimanje da ljudima jezi kozu.

Fransoa Trifo je recimo 5 dana po nekih 6 sati intervijuisao Hickoka, da bi to na kraju pretocio u knjigu. Prvi dan su on i tonski snimatelj pokisli i dosli na interviju mokri. Hic je kasnije apgrejsovao pricu i slozio je da su upali u bazen i da su na interviju dosli u kostimu francuske sobarice i policajca, jer je to bila jedina odeca koju su nasli na setu.

Na jednoj veceri je pored svojih prijatelja pozvao i dvoje novih ljudi, jednu plemkinju i nekog mladog pisca. Na svojim partijima Hickok bi uvek priredio neko iznenadjenje i gosti su samo cekali kada ce se ono desiti. Jedan od prijatelja je nemogavsi da izdrzi ustao, uperio prstom u plemkinju koja je jela i izderao se: Vi ste samo jedan trik, sedajuci je dobacio i momku: nemojte misliti da i vas nisam provalio. Mozete da zamislite scene posle objasnjavanja.

Jedan od trikova koje nikada nije uspeo da izvede je bilo da unajmi zenu koja bi glumela njegovu rodjaku alkoholicarku. On bi je za vreme partija tukao i terao u cosak, a kada bi pokazao da mu je zao dao bi joj malo viskija.
Ideju je na kraju objasnio kao suvise ekstremnu.

Edited by Maltese, 27 April 2005 - 20:29.

#36 Maltese

Maltese
  • Banned
  • 2,634 posts

Posted 27 April 2005 - 20:24

Par komada, cisto da se zna da su se Hitler i Goebels odlicno zezali u pauzama pokolja:

Hitler je otkazao govor na nekom mitingu i zamenjivao ga je Gebels, al' su ulaznice po nekoj cudnoj direktivi bile spustene sa 60 feninga na 25. Kada je Gebels dosao u Berlin i pitao Hitlera o cemu se radilo ovaj mu je odgovorio: Cisto da ne zaboravis da ne vredis ni upola koliko ja vredim.

Jednom su iz zezanja napravili lazni primerak jednih dnevnih novina i jednom visokom cinovniku "dodelili" Geteovu nagradu. Pozvali su ga u kabinet i cestitali mu, zamolivsi ga da izadje na balkon jer ga ceka trg pun odusevljene mase koja bi ga pozdravila. Ovaj se jos pravio da je znao da je dobitnik nagrade, ali kada je izasao na balkon zatekao je samo praznu ulicu.

Jedan Gebelsov saradnik je izjavio da mu najbolje ideje dolaze za vreme kupanja. vj naravno nije promasio zicer i odgovorio: Onda bi definitivno morali cesce da se kupate.\

Na hapsenje vidovnjaka i ostalih vraceva Gebels je izjavio: Cudno da niko nije predvideo da ce biti uhapseni.

I jedna cuena izjava by Goebbels: We shall go down in history as the greatest statesmen, or as the greatest criminals.
Na srecu bilo je ipak ovo drugo.

Edited by Maltese, 27 April 2005 - 20:45.

#37 Dr Kosh

Dr Kosh
  • Members
  • 460 posts

Posted 27 April 2005 - 20:48

:lol: :huh: :huh:
shta je kasnije bilo sa studentom, je l se ispisao? hahahahaha, choveche, koja muda! je l to proverena pricha il urbana legenda?

profesor se odusevio, a student dobio 6icu.

i slatku kafu. :D

#38 toal

toal
  • Members
  • 662 posts

Posted 28 April 2005 - 05:19

Diogen time:
Tesko bolesnom Antistenu dolazi u posetu Diogen,drzeci u ruci mac.
Nakon sto je Antisten izgovorio "Ko bi me mogao osloboditi ovih muka?"
Diogen odgovori "Ovaj ovde" pokazujuci na mac.
Tada odgovori Antisten "od muka-rekao sam,a ne od zivota"

Kad se suncao u Kraneionu,dosao je Aleksandar pred njega i rekao "Sta zelis?"
"Makni mi se sa sunca" odgovori Diogen.

Na pitanje sta je najbolje,odgovorio je "Slobodna rec"

#39 natashas

natashas
  • Members
  • 64 posts

Posted 29 April 2005 - 15:43

:lol:

Nikola Tesla
Prvi put je osjetio strah od smrti
kad je krocio u njujorsku luku
bez dinara u dzepu
Visokorazvijeni americki kapitalizam
pruzao je dobre izglede: mogao je raditi osamnaest
sati
uz izvrsne uvjete
Njegovo otkrice induktivnog polja obecavalo je
revoluciju u prijenosu energije
Edison, Marconi i Pupin nudili su mu kule u
oblacima, a on je eksperimentirao noc i dan
Genijalne pronalaske odmah je objavljivao ne misleci
na copyright
vjerovao je obecanjima
Nakon sto ga je Edison prevario za pedeset tisuca
dolara
rekao je: "Gospodine, ja sam zgadjen"
okrenuo se i izisao
Marconi je potplatio razbojnike da mu zapale
laboratorij
Na obali Niagare, odakle je zamisljao
sisteme elektricnih polja koji ce grijati
Ameriku i Europu, sto ce biti eliksir
srece za sve ljude na zemlji
Lomio je vitke prste
nad unistenim induktorima
Njegov urlik nije se mogao cuti
od zaglusljive buke vodopada
Odbijao je sve casti i doktorate
kao i ruku Westinghousove kcerke Ruth
(s njom je proveo jednu jedinu noc na ranchu
tumaceci joj principe elektromagnetske indukcije
ona je bila aranzirala sve da dodje do TJELESNOG
sjedinjenja
- on je odbio: "Mi smo na razlicitim frekvencijama",
rekao je)
Pa, ipak nije izgubio njenu naklonost
uvjerila je oca da ga pomaze sad kad je ponovo
postao prosjak
Nije vise zelio kontaktirati s ljudima
hranio je golubove
Istjerali su ga iz hotela Waldorf Astoria
zbog neplacenih racuna
iz hotela Saint Regisa
zbog mnostva golubova koje je doleprsalo za njim
Danima su tuzno golubovi gugutali na ogradi
njegova balkona u hotelu New Yorker
pricala je sobarica Alice Monaghan
koja ga je nasla hladnog u postelji
jednog zimskog jutra 1943. dok je u njegovoj zemlji
buktao gradjanski rat
Ponosio se na svoje srpsko porijeklo
i na svoju hrvatsku domovinu
nije zelio sudjelovati u nacionalnoj svadji
"Vasa mrznja, pretvorena u elektricnu energiju,
mogla bi osvjetljavati gradove"
porucio je skupini zemljaka, koji su ga htjeli
iskoristiti za agitiranje opskurnih politickih ciljeva
Jedina neostvarena zelja bila mu je
da mu Mestrovic isklese bistu
iz gospickog mramora
kad se vrati u domovinu
Sprovod je vodio protestantski biskup Manning
Predsjednik Roosewelt poslao je na odar nekoliko
toplih rijeci zahvalnosti za primjer onog uzvisenog
djelovanja
koje americki narod cini jedinstvenom nacijom
To bi, uglavnom, bilo sve
Tako bi se zavrsila prica o lickom mladicu
trsave kose, kostunjava lica, asketskog, svetackog
izgleda
napisana od jednog hrvatskog knjizevnika u izgnanstvu
pola stoljeca kasnije
u jeku novog srpskohrvatskog rata.
O covjeku koga su bogovi poslali da obasja svijet
i on je to ucinio. Njegove zarulje dale su
snaznu akceleraciju industrijskom drustvu
ali nisu mogle osvijetliti nase nesretne duse
koje jos uvijek cvile u pomrcini
Bec, kolovoz 1995.
:huh: :huh: :D

#40 Lucy Van Pelt

Lucy Van Pelt
  • Members
  • 442 posts

Posted 29 April 2005 - 17:20

Sjajan topik.

Kad je osvojio medalju na Oi '60. Kasojus Klej se vratio u Kentaki i pokusao da udje u neki restoran. Konobar ga zaustavi i kaze "Ne sluzimo crnce!!!!!"
Na to ce majstor: "Pa ja ni ne jedem crnce". I posto ga nisu pustili, covek se s pravom izbedacio i hitnuo zlato u reku.
---
Volter na samrti. Dovode mu svestenika da ga ispovedi poslednji put i ovaj ga pita da li se odrice satane. Volter dugo cuti. Svestenik ga sad pita zbog cega ne odgovara. Vilter mrmlja nesto kao:" Mislim da ovo nije vreme za srvaranje novin neprijatelja".
---
Kolega fizicar ulazi kod Nilsa Bora i vidi potkovicu iznad njegovog stola. "Ma jel moguce da vi kao naucnik (i to kakav) verujete da potkovica donosi srecu?!?" Bor:" Pobogu, za sta me smatrate? Naravno da ne verujem u te gluposti! Ali meni su rekli da potkovica donosi srecu bez obzira da li se u to veruje ili ne."

Seticu se valjda jos nekih...

#41 Maltese

Maltese
  • Banned
  • 2,634 posts

Posted 01 May 2005 - 20:59

Sir Ernest Rutherford, predsednik Kraljevske Akademije i dobitnik Nobelove nagrade za fiziku, ispricao je sledecu pricu:
Pre izvesnog vremena pozvao me je kolega. Spremao se da nekom studentu da "nulu" za njegov odgovor na neko pitanje iz fizike, dok je student, naprotiv, zahtevao najvišu ocenu!
Ispitivac i student su se ipak složili da sedovede nezavisni "arbitar" i ja sam bio izabran. Procitao sam ispitno pitanje: pokazati kako je moguce odrediti visinu neke visoke zgrade pomocu barometra.
Studentov odgovor je glasio: "Odnecu barometar na vrh zgrade,vezacu ga za dugacak konopac, spusticu ga do trotoara, a zatim cu ga ponovo podici. Izmericu dužinu konopca. Dužina konopca je visina zgrade. Student je zaista imao dobar razlog za visoku ocenu, s obzirom da je dao kompletan i tacan odgovor! S druge strane, kad bi dobiovisoku ocenu iz fizike, to bi znacilo svojevrsno priznanje u ovoj oblasti, što njegov odgovor nije potvrdivao!

Predložio sam da student još jedanput pokuša rešiti ovaj zadatak.
Dao sam studentu šest minuta da reši zadatak uz upozorenje da njegov odgovor mora
pokazati bar neko znanje iz fizike! Pri kraju pete minute student još ništa nije napisao! Pitao sam ga želi li odustati, ali mi je on odgovorio da ima jako mnogo odgovora za taj problem: upravo je razmišljao o najboljem rešenju. Izvinuo sam se sto ga prekidam i zamolio ga da nastavi.
U sledecoj minuti on je napisao svoj odgovor koji je glasio:
Odnesi barometar na vrh zgrade i nagni se preko ruba krova. Ispusti barometar, a štopericom meri vreme dok ne tresne o trotoar. Tada,koristeci formulu x=at2/2, izracunati visinu zgrade! U tom trenutku sam pitao kolegu da li sad on odustaje od davanja loše ocene!
On se složio i dao studentu skoro najvišu ocenu.

Dok sam napuštao koleginu kancelariju, setio sam se da mi je student rekao da ima još mnogo rešenja za taj problem, pa sam ga pitao da mi nabroji neka.
Pa, rece student, postoji mnogo nacina da se odredi visina zgrade uz pomoc barometra. Na primer, možete izneti barometar napolje, pod pretpostavkom da je suncan dan, izmeriti visinu barometra, zatim dužinu njegove senke, dužinu senke zgrade, i onda obicnom proporcijom, uz pomoc Talesove teoreme, izracunati visinu zgrade! Sjajno - rekao sam. A ostali nacini?
Da, rekao mi je student, postoji jedna osnovna metoda mjerenja koja ce vam se sigurno dopasti. U ovoj metodi, uzmete barometar sa sobom i pocnete se penjati uz stepenice. Prethodno, na zidu povucete crtu da oznacite dužinu barometra. Zatim, kako se penjete, markirate stalno dužinu barometra.Tako cete dobiti visinu zgrade u jedinicama dužine barometra!? Vrlo direktna metoda! - rekao sam.

Naravno, ako želite malo sofisticiraniju metodu, možete vezati barometar za kraj opruge, zaljuljati ga kao klatno i zatim odrediti vrednost gravitacionu konstante g na nivou ulice, a onda na vrhuzgrade. Iz razlike za gravitacionu konstantu g može se, u nacelu, izracunati visina zgrade! Takode, koristeci isto nacelo, možete odneti barometar na vrh zgrade, vezati ga za dugacak konopac, spustiti ga do samog trotoara i tada ga zaljuljati. Tada možete izracunati visinu zgrade prema periodi oscilacije! Na kraju, zakljucio je student, postoje i mnogi drugi nacini rešavanja problema.
Verovatno najbolji nacin je, da ponesete barometar u prizemlje i da pokucate na vrata nadstojnika zgrade. Kada vam nadstojnik otvori vrata,vi samo trebate reci: Gospodine nadstojnice, ovo je divan barometar! Ako mi kažete kolika je visina zgrade, poklonicu vam ga.
U tom trenutku nisam mogao izdržati i pitao sam studenta da li zaista ne zna konvencionalan odgovor na ovaj problem. Priznao mi je da ga zna, ali mi je rekao da mu je pun k... asistenata i predavaca nafakultetu koji mu pokušavaju nametnuti svoj nacin mišljenja.

Student se zvao Niels Bohr.

#42 Maltese

Maltese
  • Banned
  • 2,634 posts

Posted 01 May 2005 - 21:17

Ovo prethodno dobih u nekom chain mailu, al' kada mi pomenu Diogena setih se par njegovih dogodovstine.

Sedne on jedan dan na gradski trg, izvadi svoj penis i stade mastrubirati. Gradjani se okupise u mnogo vecem broju nego pri ostalim Diogenovim egzibicijama, kao kada je recimo crvkutao, jer im ovo bese zanimljivije.
Posle ejakulacije izjavi okupljenima:"Kada bi samo čovek mogao da se ovako potapse po stomaku, pa da se oslobodi gladi."

Jednom je tražio milostinju od kipa, na pitanje zašto to radi odgovorio je: "Vežbam se u veštini da mi se nešto odbije."

Razlog iz kog ljudi lakse pomazu prosjake negoli filozofe je nasao u cinjenici da su ljudi uglavnom svesni cinjenice da jako lako mogu zavrsiti kao prosjaci, a gotovo nikako kao filozofi.

#43 natashas

natashas
  • Members
  • 64 posts

Posted 02 May 2005 - 01:50

Student se zvao Niels Bohr.

prica je prosto fenomenalna :lol:

#44 natashas

natashas
  • Members
  • 64 posts

Posted 02 May 2005 - 05:16

inace sam je dobla , od najbolje drugarice,
ali sa naslovom "inzinjerski pristup"

#45 natashas

natashas
  • Members
  • 64 posts

Posted 02 May 2005 - 05:22

NAPOLEON BONAPARTA

Napoleon je bio nemiran, nikada siguran, nikada zadovoljan Moć je moja
ljubavnica., rekao je jednom. Osjećao je veliku odanost prema vlastitoj obitelji i starim prijateljima. Nikome nije dopuštao da mu se miješa u njegov rad. Na Svetoj Heleni jednom prilikom je rekao: Waterloo će izbrisati sjećanje na sve moje pobjede. Nije bio u pravu, ostao je upamćen kao veliki vojskovođa, a ne kao vladar. Nostradamus ga je proglasio prvim od tri Antikrista.