Jump to content


Photo
- - - - -

Sta ste / sta biste danas kuvali?


  • Please log in to reply
3760 replies to this topic

#3166 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 09 March 2017 - 15:43

A svadba u Kani galilejskoj?

Od vode napravi vino - prvi moderni vinar. :lala:

 

Istina, kako rekoše.

Prvo čudo Đizusovo, Novi zavjet 2:11


  • 0

#3167 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 09 March 2017 - 17:30

Chicken fajitas ili enchiladas veceras.

 

I nekoliko piva. Ne vise od 6. :)


  • 1

#3168 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 09 March 2017 - 18:13

Sinoc sam popio 2 Tap Room American IPA i 1 Duvel i to bi bilo to od mene, cijeli Februar se susim k'o slanina. Vjerovatno i duze.

 

 

Chicken fajitas ili enchiladas veceras.

 

I nekoliko piva. Ne vise od 6. :)

 

 

 

:rotflmao:

 

xaxaxaxa, kakav karakter jebote!

 

Nikad od tebe čovek ni od mene žena. :lol+:


  • 0

#3169 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 09 March 2017 - 19:14

:rotflmao:

 

xaxaxaxa, kakav karakter jebote!

 

Nikad od tebe čovek ni od mene žena. :lol+:

 

I ti idi k vragu!

Cizi darebac.


  • 1

#3170 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 09 March 2017 - 19:22

:rotflmao:

 

xaxaxaxa, kakav karakter jebote!

 

Nikad od tebe čovek ni od mene žena. :lol+:

 

U cemu je problem?

 

Danas je 9. mart, zar to nije cijeli februar i duze?

 

Tststs, ispasce da sam mizogin ali ti bi bio idealna zena, sa viklerima u kosi i oklagijom u ruci. ;)

 

:D


  • 1

#3171 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 10 March 2017 - 11:28

12395346_162789980744951_956127487_n_zps

 

:lol+:


  • 1

#3172 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 10 March 2017 - 17:29

12395346_162789980744951_956127487_n_zps

 

:lol+:

 

 

:rotflmao:

 

:hail:

 

Kralju!!


  • 0

#3173 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 11 March 2017 - 06:36

Vaistinu Dzizus, nedeljicu ti yebem!
  • 0

#3174 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 26 July 2017 - 19:46

Attached File  20424773_10211791687819881_1177068505_o.jpg   137.68KB   2 downloads

 

Attached File  20401110_10211791689499923_1785329282_n.jpg   152.85KB   2 downloads

 

Orada, mladi krompirici, cesnjak, paradajz i bilje iz baste, malo vina, safran... Valjda ispadne OK.


  • 4

#3175 ironside

ironside
  • Members
  • 3,781 posts

Posted 26 July 2017 - 20:17

E, zbilja bi bio papak da ovo uprskaš.

Iako vidim jedan sumnjivi chili tamo.

 

Uživaj.


  • 1

#3176 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 26 July 2017 - 20:45

E, zbilja bi bio papak da ovo uprskaš.

Iako vidim jedan sumnjivi chili tamo.

 

Uživaj.

 

Ma jok, nije se ni osjetilo.

 

Attached File  20446194_10211791969746929_784177152_o.jpg   182.75KB   1 downloads


  • 1

#3177 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 26 July 2017 - 21:36

...

 

 

Orada na azijski nacin

 

SASTOJCI (za 2 osobe):
 
svježi fileti orade (oko 280g)
100 g staklenih/rižinih rezanaca
1 tikvica
1 svježa crvena paprika
1-2 mlada češnjaka (može i mladi luk)
1 žličica paste od đumbira (ili komadić ribanog svježeg đumbira)
3 žlice soja umaka
2 žlice sezamovog ulja
1 svježa čili papričica
šaka indijskih orašćića
1 limeta
 
PRIPREMA
 
Filete orade operite, osušite i stavite u hladnjak dok pripremate povrće u woku.
Tikvicu i papriku operite, posušite pa narežite na manje, tanje štapiće. Mladi češnjak narežite ukoso na listiće zajedno s lišćem.
U woku ili tavi zagrijte (malo!) sezamovog ulja, dodajte češnjak pa malo popržite, potom dodajte štapiće paprike i pržite minutu uz stalno miješanje, potom dodajte žličicu paste od đumbira, sve izmiješajte pa dodajte štapiće tikvice. 
Zalijte soja umakom, promiješajte i pržite na jakoj vatri jedno 4-5 minuta. Ugasite vatru i stavite sa strane.
Staklene rižine rezance skuhajte prema naputku na pakiranju. Neki se rezanci kuhaju, dok se neki samo ostave par minuta poklopljeni u vrućoj vodi. Ocijedite ih i dodajte povrću u wok tavu. Poklopite.
U drugoj tavi zagrijte ulje. Filete orade izvadite iz hladnjaka, prerežite ih na dva manje komada pa ih posolite s obje strane. Pazite da se koža ne smoči.
Filete stavite pržiti prvo na onu stranu s kožom i pržite 4-5 minuta, potom ih okrenite i pržite još 2-3 minute. Ugasite vatru.
U dublji tanjur stavite staklene rezance i povrće (možete ih i izmiješati), na rezance stavite filete orade, pospite listićima mladog češnjaka, indijskim oraščićima i komadićima svježe rezane čili papričice te sve pokapajte sokom od limete i poslužite. 
 
Belo vino po izboru.
 
 
Ja sam je voleo najvise na jedan drugi nacin, no taj je malo zahtevan (finansijski).
'Snicle / naresci' krupnije orade se isprze na rostilju, uz premazivanje maslinovim uljem, metlicama ruzmarina i persuna.
 
Obari se mladi krompir, doda puter.
Odvojeno blitva (moze i spanac, no onda obavezno muskatni orascic i malo narendanog parmezana).
Zacini se masllinovim uljem, belim biberom, limunom, sa vrlo malo b.luka.
 
Hladno belo vino.
 
...

  • 2

#3178 Glitter

Glitter
  • Members
  • 50 posts

Posted 26 July 2017 - 22:52

...
 
attachicon.giforada na azijski nacin.jpg
 
Orada na azijski nacin
 
SASTOJCI (za 2 osobe):
 
svježi fileti orade (oko 280g)
100 g staklenih/rižinih rezanaca
1 tikvica
1 svježa crvena paprika
1-2 mlada češnjaka (može i mladi luk)
1 žličica paste od đumbira (ili komadić ribanog svježeg đumbira)
3 žlice soja umaka
2 žlice sezamovog ulja
1 svježa čili papričica
šaka indijskih orašćića
1 limeta
 
PRIPREMA
 
Filete orade operite, osušite i stavite u hladnjak dok pripremate povrće u woku.
Tikvicu i papriku operite, posušite pa narežite na manje, tanje štapiće. Mladi češnjak narežite ukoso na listiće zajedno s lišćem.
U woku ili tavi zagrijte (malo!) sezamovog ulja, dodajte češnjak pa malo popržite, potom dodajte štapiće paprike i pržite minutu uz stalno miješanje, potom dodajte žličicu paste od đumbira, sve izmiješajte pa dodajte štapiće tikvice. 
Zalijte soja umakom, promiješajte i pržite na jakoj vatri jedno 4-5 minuta. Ugasite vatru i stavite sa strane.
Staklene rižine rezance skuhajte prema naputku na pakiranju. Neki se rezanci kuhaju, dok se neki samo ostave par minuta poklopljeni u vrućoj vodi. Ocijedite ih i dodajte povrću u wok tavu. Poklopite.
U drugoj tavi zagrijte ulje. Filete orade izvadite iz hladnjaka, prerežite ih na dva manje komada pa ih posolite s obje strane. Pazite da se koža ne smoči.
Filete stavite pržiti prvo na onu stranu s kožom i pržite 4-5 minuta, potom ih okrenite i pržite još 2-3 minute. Ugasite vatru.
U dublji tanjur stavite staklene rezance i povrće (možete ih i izmiješati), na rezance stavite filete orade, pospite listićima mladog češnjaka, indijskim oraščićima i komadićima svježe rezane čili papričice te sve pokapajte sokom od limete i poslužite. 
 
Belo vino po izboru.
 
 
Ja sam je voleo najvise na jedan drugi nacin, no taj je malo zahtevan (finansijski).
'Snicle / naresci' krupnije orade se isprze na rostilju, uz premazivanje maslinovim uljem, metlicama ruzmarina i persuna.
 
Obari se mladi krompir, doda puter.
Odvojeno blitva (moze i spanac, no onda obavezno muskatni orascic i malo narendanog parmezana).
Zacini se masllinovim uljem, belim biberom, limunom, sa vrlo malo b.luka.
 
Hladno belo vino.
 
...


Ah, sezamovo ulje cini cuda
  • 0

#3179 Glitter

Glitter
  • Members
  • 50 posts

Posted 26 July 2017 - 22:55

za ovaj muskatni orascic ne znam, licno mi se nigde ne svidja njegov ukus
  • 0

#3180 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 26 July 2017 - 23:35

...

 

 

Dinstani / bareni zelenis bez 'nutmega', struganog muskatnog osrasceta je kao 'supa bez rezanci / poljubac bez brci'!

;)

 

 

...


  • 2