Jump to content


Photo

Split: da li smo zaboravili prirodu


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
53 replies to this topic

#16 reini dej

reini dej
  • Members
  • 1,160 posts

Posted 08 December 2003 - 14:40

Evo, recimo, šta znači prvo me prekoriti, između redova, da se hvališem posedovanjem Landcruisera, pa kad ja objasnim da se radi o rentacaru, onda mi odgovoriš kao kakav uličar sa "who gives da fudge"?


Evo, recimo, šta znači prvo me prekoriti, između redova, da se hvališem svojim rodoslovom, pa kad ja objasnim da se radi o definisanju odnosa prema prirodi, onda mi odgovoriš kao kakav uličar sa "Rodoslov si sam spominjao - jel sam te ja vukao za jezik? Nisam."? I ti komentarišeš moju civilizovanost?

Da li sam ja egocentrik, ili ne, nije tema ove diskusije.


Nije, naravno. To da li odgovaras na pitanja koja nisu upucena tebi (tamo na Forumu) i uobrazavas "ostrvljavanje" tamo gde ga nema takodje nije tema, ali itekako utice na ovu diskusiju.

Ja tvoje lične kvalitete ne znam i ne iznosim kvalifikacije na tvoj račun.

<!-- begin famous quotes by Mac -->
- bestidniče
- "Histerični kvalitet" koji spominješ je samo tvoj sopstveni.
- Who gives da fudge za bilo šta što ti imaš da kažeš.
- Nisi se kvalifikovao.
- Nema potrebe da budeš bezobrazan
- Tek poslednji pasus svoje drske tirade si napisao čovečanski
- Još jedan od onih za koga jabuke i odresci rastu u supermarketu.
<!-- end famous quotes by Mac -->

Oh, all ye righteous... :lol:

#17 reini dej

reini dej
  • Members
  • 1,160 posts

Posted 08 December 2003 - 14:46

Vidi, meanwhile pao banana split! :lol:

Enivej, htedoh da pitam za krave da se ne tresem od straha kada idem u hiking: kada rogata marva oblika krave ima muda, da li je to vo ili bik? Mislio sam da volovima otfikare sve zajedno i posle pojedu... :lol:

#18 maxivida

maxivida
  • Members
  • 3,167 posts

Posted 08 December 2003 - 14:53

Ma neeeee... Samo ih kastriraju, bre. A otfikare i pojedu tek kad jedu i ostatak jadnika. Ne sakate ga postepeno. B)

#19 reini dej

reini dej
  • Members
  • 1,160 posts

Posted 08 December 2003 - 15:05

Ha, znaci tako! Jer su onim svinjama koje su kastrirali kada sam kao klinac bio na selu posle pojeli pecena muda, hteli i meni da daju. A svinjcici i dalje veselo trckali po livadi... Do Bozica valjda :lol:

Sada sam se opsetio. Bila tamo i jedna krava, drzali je na ogradjenom parcetu livade. Ta ograda je bila od bodljikave zice kroz koju je isla neka slaba struja (valjda da krava ne rusi ogradu?!) pa su mi valjda zbog toga krave ostale u secanju kao nemani koje valja drzati iza bodljikave ograde pod visokim naponom :lol:

#20 pal

pal
  • Members
  • 1,348 posts

Posted 08 December 2003 - 15:18

K, Kudza, N

prirooda :lol:

#21 maxivida

maxivida
  • Members
  • 3,167 posts

Posted 08 December 2003 - 15:25

E, sad kad si to spomenuo, moram da ispričam anegdotu. Išli mi s nekim društvom na izlet u obližnji stari rimski grad Xanten. Ima tamo nekih iskopina, čuda, ali sredina je prilično ruralna. Tek, na putu do tog arheološkog parka, s desne strane livada, na livadi ovce. Idemo mi, pored mene trčka naš ker. To je, inače, jedno užasno razdragano i radoznalo stvorenje, ljubi ga majka. Odjednom, ugleda ovce! Ja ga pustim s lanca, pomsilim, sto ne bi onjuškao ovčice, kad ga već interesuje, evo idealne prilike. On se zaleti, i ja tek tad primetim da je ograda od tog pašnjaka nekako čudna. Nije bodljikava žica, nije ni drvena ograda, nego samo tanke žičice na po 40 cm razmaka horizontalno, i baš u trenutku kad sam pomislila kako bi to bilo koja ovca ladno mogla da pokida i izađe na slobodu, začuo se urlik sirotog kera koji se zalepio za ogradu i odskočio dva metra unazad od strujnog udara (još je bila mokra zemlja od kiše, užasno).

Posle tog traumatičnog iskustva smo proredili odlaske u prirodu. Mogu da zamislim kako bi jadnik reagovao da ponovo vidi neku ovcu. :lol: :lol:

#22 reini dej

reini dej
  • Members
  • 1,160 posts

Posted 08 December 2003 - 15:36

Jebote Maxi, pa to je cisti Pavlov na steroidima! :lol: :lol: :lol:

...jadni ker...

#23 maxivida

maxivida
  • Members
  • 3,167 posts

Posted 08 December 2003 - 15:36

Ja sam srećan sa tom civilizacijom, ali gajim svoje povrće i pravim svoje vino i pivo i imam neke mezimce čak međ lokalnim wildlifeom. Ne razumem zašto si utripovao da su te stvari u suprotnosti. Štaviše, veliki Toyota Landcruiser mi baš dobrodođe da se meditativno & bajkovito spajam sa divljinom.

Mac = Grizli Adams! :lol:

#24 reini dej

reini dej
  • Members
  • 1,160 posts

Posted 08 December 2003 - 15:45

Kapu dole za lokalnog Grizli Adamsa, ali zaista ne verujem da prosecan covek moze da napravi taj magican spoj nature & civilization. Gde u gradu gajiti povrce i vinograd? Na lodji 1,5 x 2,5 m? Kada naci vremena za sve to? Povrce mora da se odrzava, zaliva svakodnevno posebno leti. Pre posla na koji valja krenuti u 8:30? Posle posla koji se cesto zavrsava u 7? Gde naci mezimca tekunicu osim kao roadkill na autoputu?

...ne kazem da nije moguce uz veliki napor, gledao sam i ja Special Olympics...

#25 luba

luba
  • Members
  • 1,254 posts

Posted 08 December 2003 - 15:51

gajim ja u saksiji bosiljak i paradajz, teraju komarce :lol:

ovo moze i u blamove, ali meni veca frka od svinje nego od krave. nekako mi bejbovi vise lice na moguce ubice, a mozda me i grize savest od toliko pozdrane porketine u svakom obliku.

#26 reini dej

reini dej
  • Members
  • 1,160 posts

Posted 08 December 2003 - 15:54

Ma, gaji i meni cale svakakve zacine po saksijama, svako malo mi donese saksiju sa nekom novom biljkom. U subotu mi doneo neki ljubicasti bosiljak, grdi me sto mi se timijan osusio...

Bejbovi su zajebana sorta, jedna krmaca od cca 200 kila poganjala svojevremeno kera moje drugarice, jedva je zivu glavu mucenik izvukao...

#27 maxivida

maxivida
  • Members
  • 3,167 posts

Posted 08 December 2003 - 15:57

Gde naci mezimca tekunicu osim kao roadkill na autoputu?

:lol: Tekunica!! :lol: Majstore... :lol:

#28 Krampa

Krampa
  • Members
  • 4,481 posts

Posted 08 December 2003 - 17:03

Zdravo.

Ja sam imo kravu kada smo zivili na Romaniji. Doduse nije bila moja nego pola chachina a pola djedova. Ja sam se pravo irgo snjom a mama joj je cak i nacrtala srce na ramenima. Ja sam volijo sa babom Jelom da idem da gledam kako baba joj cijedi sise. Mlijeko je pravilo pjenu a ja samo to kupijo da bi nam mama mogla praviti shne nonkle. Nasha krava se zvala Ljubimka i imala je momka vola Pixija (jes da se zove ko ovaj nash pixi, ali nije, hahahahah , zdravo pixy, kako si!). Ja sam provodio dugo vremena sa Ljubimkom, mi smo ishli da hodamo po Romaniji. Jednom prilikom su nas napali medjedi iz zasjede, kod Michine kafane. Medjed je sve udaro Ljubimku u plexus ali ona je nas tada odbranila svojim rogovima. I medo je pobijegao. U sumu. Daleko. Mi se nismo vise bojali a ja sam Ljubimku zagrlio i zahvalijo se duboko. Poslje toga ja i Ljubimka se nismo razdvajali. Igrali smo lopte chesto a i ja sam nju jaho. Bilo nam je super.Jednog dana dosho rat. Puco rat na sve strane a je se nisam bojo jer je mene Ljubimka shtitila. Njen vo Pixi (nije ovaj nas pixy, heheh) je otisho u rat. A ona je. Ostala kod nas u kuci i cuvala mene. Jedan dan je izasla da jede trave i otishla malo vishe u shumu. I ja sam cuo, i potrcho u sumu i vidijo Ljubimku kako nema. Ja sam tada skonto da je ona nagazila na nagaznu minu i poginula. I meni je bilo zao ali otac mi je reko da je loshe stanji u drzavi i da mi noramo da pojedemo Ljubimku. A bil aje tako ljepa.
:lol: :lol:

#29 reini dej

reini dej
  • Members
  • 1,160 posts

Posted 08 December 2003 - 17:22

Krampa je u stvari Branko Copic... :lol:

you cut me deep, man, real deep... :lol:

#30 pixy

pixy
  • Members
  • 4,111 posts

Posted 08 December 2003 - 18:39

Nasha krava se zvala Ljubimka i imala je momka vola Pixija (jes da se zove ko ovaj nash pixi, ali nije, hahahahah , zdravo pixy, kako si!).

dobro sam, hvala :lol:

a ima neke istine u priči - pixy je volina u horoskopu.... :lol: