Jump to content


Photo

Natprirodne pojave


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
100 replies to this topic

Poll: Postoje li natprirodne pojave ? (42 member(s) have cast votes)

Postoje li natprirodne pojave ?

  1. Da (8 votes [22.86%])

    Percentage of vote: 22.86%

  2. Ne (15 votes [42.86%])

    Percentage of vote: 42.86%

  3. Mozda (12 votes [34.29%])

    Percentage of vote: 34.29%

Vote Guests cannot vote

#91 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 07 October 2003 - 01:29

to i jeste deja-vu

#92 pixy

pixy
  • Members
  • 4,111 posts

Posted 07 October 2003 - 06:50

pre sest-sedam godina jedna poznanica i ja smo isprobavali mogucnosti telepatije. bilo je zabavno dok smo pokusavali da jedno drugom "citamo misli", puno zahebancije. njena tadasnja cimerka je bila moja dobra prijateljica koju sam duze i bolje poznavao. Elem, uzeli smo karte, promesali spil i pokusavali onu varijantu "uzmes kartu, gledas je, koncentrises se i pokusavas da mi mislima preneses sadrzaj". sa druge strane, onaj ko pokusava da pogodi pokusa da "razbistri mozak od svih drugih misli" i priziva sliku odredjene karte. I znate sta - prvo je pogodila ona, a onda sam i ja pogodio (karta, boja, znak) i pravo da kazem - uplasili smo se, bilo je jezivo. U mom slucaju "pogadjanja" uspeo sam da "vidim" sliku karte, kao da je okrenuta prema meni, a ne prema devojci koja je bila bar dva metra od mene.

creepy :lol:

#93 Larko

Larko
  • Banned
  • 6,536 posts

Posted 07 October 2003 - 08:44

ja nisam nista verovao u to...dok slucajno nisam sreo jednu vidovitu trt mrt...koja me je samo dugo gledala, onda mi ispricala stvari iz zivota koje sam i zaboravio, i, verovali ili ne, prorekla dobar deo zivota do sada (pri cemu to nisu bile horoskopske 50-50 stvarcice)
bilo je stvarno creepy i njen glas nikada necu zaboraviti...

#94 misija

misija
  • Members
  • 105 posts

Posted 08 October 2003 - 15:56

Razmisljam se dal' da vam ispricam ili ne jedan moj SUSRET s Mr..."Bogom"(Bog Otac u Hriscanskoj terminologiji ili, Bice koje je Patanjali(Drevni Yogi) pomenuo po imenu Ishvara).

OK. Ispricacu vam, bez obzira na moguce reakcije.
-Pre nekih sest godina, u vreme kada sam intezivno praktikovao Yogu i po 10h dnevno, jedno vece, posle konacne prekretnice koju sam doziveo u praksi, pod nazivom:"Probudjenje Prane ili Kundalini", doziveo sam ovo:
Bilo je negde oko pola jedanest. Taman da ugasim svetlo nakon sto sam leg'o, osetim neko blago prisustvo u sobi. Ne obracajuci paznju na to ugasim svetlo i legnem. :lol: Nisam kako valja ni leg'o, kad cujem kao da mi neko pomera knjige, zajedno s osecanjem necijeg prisustva. Ustanem se naglo u sedeci polozaj i viknem: "Sta hoces koji kurac?", naravno, misleci da je neka "sitna dusa" dosla da me zajebava-poput komarca. Nema nista. Ponovo legnem, i nisam ni...kad ono opet. Sad se ustanem naglo, upalim svetlo i prosetam po sobi, kao trazeci tog "uljeza", i, bukvalno, vicuci:"sta je, sta hoces od mene? Ajde, pokazi se!". Nema nista! Vratim se krevetu, ugasim svetlo i legnem i, pazi sad. Samo sto sam lega'o, kad se PRISUSTVO, tog nekoga, pojacalo hteo sam da presvisnem od straha. Sad, ja vise ne samo da nisam mogao ustati i upaliti svetlo ili tome slicno(pobeci od toga), nego sam se tres'o k'o prut-blago receno. Disanje je samo pocelo da divlja k'o ludo. To prisustvo je ispunilo svaki jebeni milimetar u prostoru moje sobe i, ne samo to TAJ NEKO me je bio svestan i posmatro me(Samo da vam kazem da to nije bila nikakva vizija ili ned'o bog san). Znate kad u mraku osetite necije prisustvo, cak cujete i neki zvuk ali nikog ne vidite niti ocekujete. E, upravo takav osecaj samo milion puta jaci, koji prozima sve oko mene sam dozivljavao. To se desavalo sve do u zoru. sve sto sam ja radio jeste da sam svedocio sta mi se desava. Reci poput:"Bog te jebo sta mi radis, Bog te jebo sta mi radis?!"; "Ovo mi se ni na groblju ne bi desilo"; "Da mogu da iskocim iz svoje koze iskocio bih", itd, su same izlazile iz mojih usta. Jednog momenta sam izvalio:"Aaaa, provalio sam te, provalio sam te." No, Taj i dalje samo nastavlja da me posmatra bivajuci me svestan. :lol: Sve do u zoru kad je odjenom isparilo(k'o vetar) to prisustvo zajedno s njim-ko me posetio. U zivotu takav smiraj, kao tog trenutka, doziveo nisam. Znam da sam zasp'o, ko zaklano jagnje. Tih dana sam imao brdo drugih iskustava. Kao npr: Oslobadjanje emocija placa(za koji sam imao osecaj da je bio zakopan, duboko dole, 3000god), dozivljavanje sebe da sam manji od makovog zrna i da nemam kud-da nema vise bezanja u svoje slatke snove i iluzije.
Ono sto je u svemu tome najinteresantnije jeste cinjenica da je tu bio STVARNO NEKO KO JE SVESTAN MENE I "POSMATRA" ME(neko cija je priroda sveprozimajuca, svevideca, sveznajuca, svemocna...i ostali bozanski epiteti) i da sam se ja, ISTINSKI, SUOCAVAO SA BAZICNIM STRAHOM OD SMRTI.
Taj neko, ko god da jeste, ucinio je da sam ja konacno integrisao taj strah od smrti. Osnovni strah, strah svih strahova.
Medjutim ljudi, on je dosao i sledecu vece-verovatno da potvrdi dal' sam naucio lekciju-s tom razlikom sto nisam vise, ni priblizno, reagovo kao prvu vece. Moje disanje je tad teklo u jednom ravnomernom i neprekidnom ritmu dok sam ja samo svedocio sta se desava u mom telu, emocijama, umu i okolini ne uplicuci se u sve to.
Samo da vam kazem, taj zvuk koji je koristio(da ne bi neko pomislio da sam imao zvucne halucinacije, posle sam otkrio stvarne dokaze toga) je jeziviji(bar sam ga ja tako doziveo prvu vece:rolleyes: ) od najezivijeg horor zvuka-samo da znate. I dan danas kad se setim toga, kosa mi se digne na glavi. Salim se nije bas tako, ali je bilo tako.
Da vam ne pricam sta mi se izdesavalo tih dana, nakon tog iskustva. I za ovo cete mozda pomisliti da preterujem.

#95 Hippie

Hippie
  • Members
  • 4,385 posts

Posted 12 October 2003 - 15:55

Vera u natprirodne pojave i fenomene naverovatnije stoji u skladu sa hemijom u mozgu.
Naime, naucnici jedne neuroloske klinike u Svajcarskoj uspeli su pokazati, da povisena doza
dopamina u mozgu pospesuje verovanje u jedan svet pun cuda i tajnih znakova.
Nadalje se tvrdi, da ljudi, skloni takvom verovanju, cesce vide mustre i povezanosti
izmedju dogadjaja, nego sto to cine skeptici.

U jednoj pocetnoj analizi sa 40 probanata izvrsili su sledeci eksperiment:
20 je cvrsto verovalo u paranormalne dogadjaje, 20 je sumnjalo u njih.
Svim osobama su na jednom monitoru na kratko pokazana dva zguzvana i dva normalna lica.
Isti pokus izvrsen je sa normalnim recima i nasumice u niz nabacanim slovima. Prva grupa je
u difuznim mustrama cesce uocavala lice, a u nizu nabacanih slova cesce reci nego skeptici.

Nakon toga je svim probantima dodeljena doza medikamenta L-Dopa, koji u mozgu pospesuje
povecanje koncentracije dopamina (inace koristi se pri terapiji Parkinsona). Pod takvim uticajem
i skeptici su poceli uocavati smisljene strukture u bezveznim mustrama i nepovezanim slovima.

Taj dodatni dopamin ocigledno je povecavao spremnost mozga, da u slucaju neodredjenosti, na koncu
ipak uoci poznate mustre ili iz nekog besmislenog dogadjaja izvede znacajnu interpretaciju.


BrainWave Generator

#96 hooyadahoo

hooyadahoo
  • Members
  • 2,866 posts

Posted 12 October 2003 - 17:55

ne znam sta bih jos mogao da dodam ovde, osim...


Posted Image

#97 Dragan

Dragan
  • Members
  • 2,171 posts

Posted 12 October 2003 - 17:56

U kontekstu Hippieinog teksta.

Moram da se ogradim od svake pomisli da sam dogadjaje koje sam opisao doziveo pod uticajem bilo cega jaceg od vocnog caja ili tople cokolade.

:lol:

#98 kamichak

kamichak
  • Members
  • 3,597 posts

Posted 12 October 2003 - 18:16

zar nije sve sto se dogodi prirodno ,
a natprirodnost pojedinih pojava samo pitanje nase percepcije?

#99 Hippie

Hippie
  • Members
  • 4,385 posts

Posted 12 October 2003 - 19:05

pa nisam htela da kazem da su stimulativna sredstva neophodna da bi se presla granica onog sto je coveku shvatljivo i razumljivo ....naucnici izvode manje i vece experimente sa tim stimulantima da bi svoju teoriju cisto i matematicki dokazali ....

State Frequency range State of mind
Delta 0.5Hz - 4Hz Deep sleep
Theta 4Hz - 8Hz Drowsiness (also first stage of sleep)
Alpha 8Hz - 14Hz Relaxed but alert
Beta 14Hz - 30Hz Highly alert and focused


graficki prikazan EEG ...covekove frekvencije u mozgu u odredjenim stanjima u kojima se covek trenutno nalazi ...cista matematika ....nema nikakvih mirodjija ...u programu koji moze da se skine sa sajta mogu da se cuju tacno odredjeni zvuci kako te frekvencije u mozgu coveka zvuce .....

btw ....zao mi je sto moj nick vecina ovde tumaci pogresno ....ili tako hocete :lol: ...ne kapiram zasto svi misle da sam uvek high ....u privatnom zivotu mi to ne smeta jer me znaju, ali ovako virtuelno ljudi kreiraju osobe s kojima diskutuju kako oni hoce ...uvek sam bila protiv hard drugs jer sam dosta vremena provela sa jako cool ljudima koji su nepovratno odlepili ....hallucinogene droge otvaraju vrata, ali oni koji nisu spremni da se suoce sa tim sta se nalazi iza tih vrata obavezno nayebu .....

Psychedelic experience is only a glimpse of genuine mystical insight, but a glimpse which can be matured and deepened by the various ways of meditation in which drugs are no longer necessary or useful. When you get the message, hang up the phone. For psychedelic drugs are simply instruments, like microscopes, telescopes, and telephones. The biologist does not sit with eyes permanently glued to the microscope; he goes away and works on what he has seen

free your mind

Edited by Hippie, 12 October 2003 - 19:07.


#100 Stoprocentni

Stoprocentni
  • Members
  • 5,096 posts

Posted 12 October 2003 - 22:32

ne znam sta bih jos mogao da dodam ovde, osim...


Posted Image

Da leti macka :lol:

#101 misija

misija
  • Members
  • 105 posts

Posted 12 October 2003 - 23:01

He! Hippie, pusti ti naucnike i njihove teorije. Oni su ti, bre, za OBLASTI iznad "normalnog" jos u predskolskom. Sta da ti pricam?! To jedno iskustvo koje sam ispric'o u ovom topiku daleko je iza onoga, sto bi moglo da mu se pripise-narocito ne moze da se analizira naucnim pristupima.

Ja se nikad nisam zadovoljavao pukim verovanjem u nesto. Uvek sam gledao kako mogu, da to nesto u sta bih kao verovao, iskusim na svojoj goloj kozi. Drugo, ne postoji sansa da razumemo nesto ako to, pre svega, nemamo u oblasti svog sopstvenog iskustva. Naprimer, ako mislis da si telo(ako osecas da si to), nema tog boga koji ce da te ubedi ili da, ucini kako bi ti razumela da nisi telo. Koliko njih veruje da nije telo a, duboko dole, su i te kako identifikovani s njim. Jedina salvacija jeste tvoje zivo iskustvo- jedino te zivo i direktno iskustvo oslobadja od iluzije(samsara).

Kad sam vec pomenuo telo, evo ti jedno moje iskustvo. Jednom, dok sam intezivno praktikovao Yogu i Oslobadjanje Disanja, leg'o sam na krevet i poceo, snazno, intezivno i povezano da disem na usta. Posle nekih cetiri sata neprekidnog disanja, od silne energije(Prana) koja je kolala mojim telom, emocijama i umom, odjednom je nestalo mi tela. Da ne bude zabune ovde, moje telo, od krvi i mesa, je bilo tu na krevetu i dalje ali ja ga, jednostavno, nisam osecao da je moje. Nemoj da se ti sekiras, proverio sam ja to bukvalno dodirom ali to je bilo, otprilike, kao kada dodirujes kamen-pa nemas osecaj da si kamen. Mogla si da ga iseckas na delove-bukvalno-ja nebih ni trepnuo. Samo da ti kazem da to nije bio nikakav trans, alisina zemlja cuda, hipnoza...itd. Ja sam prosto disao, disao i samo disao...(k'o voz) i to se desilo. I, nije samo to. Posle nekih pet minuta trajanja tog iskustva, odjednom sam se nasao iza uma(kao kada gledas TV ekran), i posmatrao sam "svoje" misli kao kada citas titl u filmu. Pritom sam dozivljavao, takvu slobodu kakvu nikakve reci ne mogu opisati. Otud, znam kako je kad umire srecnik(pojedinac koji je pripremljen za smrt, koji potpuno prihvata, ne opire se onome sto mu dolazi). To iskustvo je trajalo nekih deset minuta i onda sam ponovo dobio osecaj tela. Moj komentar jeste, da je to bila totalna deidentifikacija od tela i uma. Nista vise, ni manje. Sad, sta neko moze da kaze na konto toga ako sam nije imao takvo neko iskustvo?

Dzaba ti, naprimer, sto ne verujes u Boga ako nisi DIREKTNO iskusila da "Bog ne postoji". Moras da kopas, kopas, i kopas...po svom umu da bi, eventualno, naletela na sadnicu pod imenom(ili mozda naredba, od strane inplantatora) "Bog postoji". Kada to otkrijes, tek tada mozes DIREKTNO da dozivis istinu o toj misli zvanoj "Bog postoji"-prevara nista drugo. Tacno vidim kako nista, od ovoga, ne razumete. A sto je jos gore, pogresno cete da me razumete.

Tih! Sta sam sve napis'o. Idem da spavam, kasno je. :lol: