...
Hm, ne bih se slozio.
Ja vise od 20 godina ne znam da napravim hljeb. Nije samo umjetnost, nego i alhemija.
Posted 20 May 2017 - 21:41
...
Hm, ne bih se slozio.
Ja vise od 20 godina ne znam da napravim hljeb. Nije samo umjetnost, nego i alhemija.
Posted 21 May 2017 - 13:49
...
...
Edited by Kinik, 21 May 2017 - 13:50.
Posted 21 May 2017 - 13:55
...
...
Posted 21 May 2017 - 14:22
Ja vise od 20 godina ne znam da napravim hljeb. Nije samo umjetnost, nego i alhemija.
Imam divnu knjigu o hlebu. Ranije sam imala obicaj da ponekad umesim neki delikatan hleb za sebe ili nekom na poklon.
To je bilo uzivanje. Mesiti testo je meditativna stvar. Ko je osetio interakciju sa testom zna o cemu pricam.
Posted 21 May 2017 - 14:34
Imam divnu knjigu o hlebu. Ranije sam imala obicaj da ponekad umesim neki delikatan hleb za sebe ili nekom na poklon.
To je bilo uzivanje. Mesiti testo je meditativna stvar. Ko je osetio interakciju sa testom zna o cemu pricam.
Ja obozavam da pravim hljeb, a tek miris u kuci dok se pece... Pa to je nesto najljepse na svijetu. Juce ruzan dan, kisa, pa se nije moglo bogznasta, osim zezanja sa tijestom. Uzivancija.
Posted 21 May 2017 - 14:53
...
Onaj 'starter' je bas zahtevan, no traje do mesec dana a da ne mora da se 'hrani'.
Opet, nista se ne moze uporediti sa mirisom sveze ispecenog hleba.
setih se: domacice na selu nikada ne peru / ciste onu drvenu posudu gde mesaju hleb.
Uvek ostane nesto, sto i jeste 'starter'.
Doduse, one to rade u kolicinama i za po nekoliko dana.
Bilo nekad.
...
Posted 21 May 2017 - 15:15
...
Onaj 'starter' je bas zahtevan, no traje do mesec dana a da ne mora da se 'hrani'.
Opet, nista se ne moze uporediti sa mirisom sveze ispecenog hleba.
setih se: domacice na selu nikada ne peru / ciste onu drvenu posudu gde mesaju hleb.
Uvek ostane nesto, sto i jeste 'starter'.
Doduse, one to rade u kolicinama i za po nekoliko dana.
Bilo nekad.
...
Probao sam taj starter, vec sam pominjao cini mi se. Pa na kraju dodje kao tamagochi. Nekad zaredam sa hljebom, pa pravim barem jednom sedmicno, pa me poslije nekog vremena prodje i onda ne pravim mjesecima. Tad taj starter i krepa.
Posted 21 May 2017 - 15:50
...
Hm, pa ostavi u basti biljke mesec dana bez paznje - videces isto.
...
Edited by Kinik, 21 May 2017 - 15:51.
Posted 21 May 2017 - 17:17
...
Onaj 'starter' je bas zahtevan, no traje do mesec dana a da ne mora da se 'hrani'.
Opet, nista se ne moze uporediti sa mirisom sveze ispecenog hleba.
setih se: domacice na selu nikada ne peru / ciste onu drvenu posudu gde mesaju hleb.
Uvek ostane nesto, sto i jeste 'starter'.
Doduse, one to rade u kolicinama i za po nekoliko dana.
Bilo nekad.
...
Nacve?
Posted 21 May 2017 - 19:47
...
...
Posted 29 May 2017 - 00:27
...
...
Posted 29 May 2017 - 10:55
...
...
Danas cu ovo probati.
Posted 29 May 2017 - 12:16
...
...