Jump to content


Photo
- - - - -

Sangaj 2015.


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
358 replies to this topic

#331 alcesta

alcesta
  • Members
  • 22,629 posts

Posted 18 October 2015 - 18:40

Pensez-vous que cela puisse devenir la meilleure saison de votre carrière, plus encore que 2011 ?

 

C'est déjà le cas, c'est la meilleure année de ma vie. Il n'y a pas de question à se poser.

Eto. Valjda on najbolje zna koja mu je sezona najbolja u karijeri :)



#332 Goca_64

Goca_64
  • Members
  • 312 posts

Posted 18 October 2015 - 18:41

Eto. Valjda on najbolje zna koja mu je sezona najbolja u karijeri :)

 

Nisam sigurna da su mu argumenti dovoljno jaki, Mek bi to pobio ocas posla...



#333 GlennGould

GlennGould
  • Members
  • 5,994 posts

Posted 18 October 2015 - 18:43

Ma previse je subjektivan... :lol+:



#334 alcesta

alcesta
  • Members
  • 22,629 posts

Posted 18 October 2015 - 20:04

Can todd martin please come back ? It's a little boring now ...

:D



#335 Petar 91

Petar 91
  • Members
  • 3,145 posts

Posted 18 October 2015 - 22:57

Kakav dan danas, prvo nervoza i gubitak seta JJ onda se prebacim na Djokovica posto sam se ove sezone 1 iznervirao u toku njegovih meceva tako  da je  tu osigurano uzivanje u tenisu :) i na kraju obe pobede , ipak je malo draza ova Jelenina posto je protiv starog duznika i totalno je neocekivana,a i Novakove titule slavimo u proseku svakih par nedelja :D  

I konacno posto sam vas iscitao na svim temama da kazem da je meni ,SUBJEKTIVNO naravno, ovo vec sada najbolja sezona ikada , pa on ako hoce neka se povuce iz Pariza   i izgubi sva 3 meca u grupi na WTF .

 

Majstorski je tempirao formu cele sezone i pokupio gotovo sve najbitnije titule  :+1:



#336 drvoprvo

drvoprvo
  • Members
  • 2,313 posts

Posted 18 October 2015 - 23:41

Eto. Valjda on najbolje zna koja mu je sezona najbolja u karijeri :)

Odgovorio je da mu je ovo najbolja godina.



#337 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 19 October 2015 - 00:16

Nisam sigurna da su mu argumenti dovoljno jaki, Mek bi to pobio ocas posla...

 

Nece Mek da se bavi time, i Fed i Nadal svasta izjavljuju, statisticki mu ova godina i jeste bolja i to uopste nije sporno.

 

Ma previse je subjektivan... :lol+:

 

Naravno. Kad ga malo prodje euforija, i kad bude gledao deset godina unazad po zavrsetku karijere, verovatno ce reci nesto drugacije. A i percepcija se menja sa protekom vremena, ako recimo osvoji RG, a OI ostanu nedosanjan san, verovatno ce mu najgori trenutak u karijeri biti onaj smec na Olimpijadi, a ne pecanje na Rolan Garosu. I vice versa.

 

A inace, kada pitaju maltene bilo kog igraca posle vrhunski odigranog meca protiv jakog protivnika da li mu je to najbolji mec u karijeri, oni po pravilu odgovaraju da jeste. Jer u tom trenutku nit mogu nit hoce da se sete nekog drugog, i dalje su u euforiji, adrenalin cepa za sve pare, a kada pogledaju deset godina unazad, prisecaju se, bace pogled na rezultate i prizovu secanja mozda ce govoriti drugacije.

 

Uostalom, njegovo je pravo da kaze sta hoce. Necemo valjda da mu imputiramo kao Federeru i Nadalu da ne misli stvarno to sto prica, no? -_-


Edited by McLeod, 19 October 2015 - 00:17.


#338 GlennGould

GlennGould
  • Members
  • 5,994 posts

Posted 19 October 2015 - 10:12

Ozbiljno, ovo mu je najbolja godina. I tako će na nju gledati ne samo on, već i cuelokupna teniska javnost. Koliko već u Januaru...

Nije on pričao o jučerašnjem meču. Misli da je u životnoj formi, što je očigledno. Takođe ima plan da u istoj ostane bar još dve godine, tako da to oko euforije pada u vodu...

Takođe, podigao je elemente igre (svoje) na daleko viši nivo nego te precenjene 2011. Mislim da se pitaju Fed, Nadal, Murray, Wawa & co. ubeđen sam da bi ti dali isti ovakav odgovor. Da, čak i Nadal -pa ti vidi...

Surovo je ono što možemo da vidimo na terenu. Rekao bih da si potpuno otišao u neki spin od onog monstruoznog prvog seta na USO-u. Federer, pritisak, publika, proklizavanje i sve je uspeo da složi, rastavi, izbori se i dominira. I meni bi bilo draže da je Roger mogao da ga gurne u peti, no siguran sam da bi Novak danas dobio ne peti nego i sedmi set -tolika je razlika. Pogledaj samo W (Fed) ili RG (Nadal) na šta to ove sezone liči. Mislim da će biti surovo na WTF, sa sve krofnicama. Ja kada gledam preko puta mreže, kada je on na terenu, vidim strah i paniku -i to od Top 10! Ostatak tura je tu da mu pruži ruku. Eto, dotle smo došli...

Za kraj, ne bih da ulazim u spekulacije i poređenja sa 2006. To su po meni babe i žabe. Ništa nije isto i stoga je to uzaludan posao. Ono što možemo da poredimo je upravo ono o čemu sam gore pisao i tu je onaj potonji sustigao legendu -bukvalno nema rivala ili ih ubedljivo dominira. Budimo fer i čestitajmo na fenomenalnom uspehu, fantastičnoj sezoni i neverovatnoj DOMINACIJI (nadrealnom standardu njegove igre).

A sutra.... je novi dan!

#339 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 19 October 2015 - 11:55

2011. se istrosio jer je bila mnogo jaca konkurencija, pa se izduvao posle USO. Moguce i da je sav taj uspeh izazvao i neko opustanje kod njega, sada je mnogo stariji i iskusniji, pa se to nije desilo.

 

Pricao sam i ja da je dodao mnoge stvari u svoju igru, ali glavna sigurnost mu polazi od servisa, koji ove sezone overall verovatno jeste najbolji u karijeri - servis ga je digao i 2011. Neke elemente kao voleje, smeceve i narocito anticipaciju kad i kako treba da izadje na mrezu je znatno popravio.

 

Ali 2011. je intenzitet i nivo igre bio mnogo visi to je bilo ocito. I sada je ocito, samo se sada skoro niko ne slaze, jer je zaslepljen ovolikim uspesima, ako se vratimo pola godine unazad i citamo postove, skoro svi su pricali kako ne igra ni blizu kao 2011. ali pobedjuje i to je vazno, i ja se slazem.. Statisticki mu jeste najbolja godina, bez sumnje, igracki nije bio ni blizu nivoa iz 2011. Samo je uspeo da bude racionalniji i iskusniji je sada, pa je ekonomicnije odradio sezonu, ostalo mu je snage i motiva i za postUSO, sto nije bio slucaj 2011.

 

Isto je i sa Federerom, koji je takodje zbog manje konkurencije doziveo drugu mladost - prestao je da bude tvrdoglav oko nekih stvari, kao recimo vracam bekhend slajs na servis no matter what, necu da se cimam da poboljsavam grindovanje, mogu da dominiram sa osnovne linije i dalje - shvatio je konacno da je to vreme proslo, ubacio nove stvari u igru i imao odlicnu sezonu, najbolju u poslednjih nekoliko godina.

 

Nije uspeo to da naplati bar jednim slemom iskljucivo zbog toga sto je Djokovic fizicki frik, imao je igru i na W i na USO. Mada je USO pukao jer mentalno nije bio na potrebnom nivou, najpre.

 

Dakle, obojica su imali sezone koja je posledica slabije konkurencije - najbolji su i najiskusniji (ako izuzmemo Nadala koji je imao najgoru sezonu u karijeri) i to su naplatili, neko vise, neko manje. Da je Federer uspeo da otkaci jedan slem Djokovicu, statisticki bi ova sezona izgledala dosta drugacije za njega i sigurno bi se jako brzo zaboravila, kao sto se zaboravila i 2014. gde smo takodje gledali tuzan tenis u najvecem delu godine.

 

I kad me neko napada da omalovazavam Djokoviceve uspehe, moze da se vrati unazad i videce da pljujem kvalitet tenisa 4 godine, a Djokovic je u te cetiri godine osvajao jedan slem godisnje, znaci nije bio ni blizu dominantna figura. A 2011. sam recimo podigao do ranga 2005. i 2006. odmah kada se desila, a Djokovic je tu bio potpuno dominantan do USO.

 

I naravno da ovo jeste impresivna sezona za Novaka, nema ni govora da nije.


Edited by McLeod, 19 October 2015 - 12:14.


#340 XOXOXO

XOXOXO
  • Members
  • 3,582 posts

Posted 19 October 2015 - 12:59

Ne znam po kojoj racunici/logici je ova godina uspjesnija od 2011.godine!?

 

Zakljucno sa US Open-om (s obzirom na to da 2011.godine nije igrao ovu azijsku turneju), Djokovic je 2011.godine izgubio samo 24 seta, dok je u istom periodu ove godine izgubio 34 seta.

 

2011.godine prvi poraz je dozivljen tek pocetkom jula (!?), dok je ove godine prvi poraz dozivljen vec na prvom turniru, a ubrzo je uslijedio i drugi (od Federera u Dubaiu).

 

2011.godine je 13 setova dobio rezultatom 6:0! Ove godine je to ostvario u 11 setova!

 

2011.godinu je zavrsio sa samo 6 poraza, pri cemu su u 2 meca bile u pitanju predaje (ukljucujuci mec protiv Del Potra u Davis Cupu), dok su dva poraza dosla bukvalno na samom kraju sezone kada je izgledao k'o izduvan balon (protiv Tipse i Ferrera na zavrsnom Mastersu). Ove godine je 6.poraz dozivio vec u avgustu (dakle, jos prije 2 mjeseca).

 

Na stranu i to da je Nadal, za razliku od 2011.godine, ove sezone bio potpuno bez forme/ritma/sampouzdanja. A i Murray je vec odavno potpuno fokusiran na Davis Cup i to mu je u ovom trenutku glavni prioritet.



#341 beard

beard
  • Members
  • 2,522 posts

Posted 19 October 2015 - 13:30

1. Po rezultatima:

 

2011. 3GS i 1SF

2015. 3GS i 1F (pao i Rafa, kakav god da je, na RG)

 

2011. 5 M1000 i 1F

2015. 5 M1000 i 2F + ostao Pariz za obaranje rekorda u osvojenim mastersima u toku jedne godine

 

2011. nema WTF

2015. realna šansa da osvoji i WTF

 

Razlika u dostignućima je mala ali je ipak primetna i postoji velika mogućnost da se poveća

 

2. Opšti utisak

Ovo je za razliku od rezultata subjektivno i pisano je o tome dosta. U tri reči po meni iskustvo i nejebavajući stav.

 

To što si ti nabrojao vredno je spomena, ali u principu titule se broje. Dodao bih da je 2015. Nole bio dominantan cele godine (možemo to reći iako se još nije završila), dok se 2011. izduvao posle USO, što je dobar deo sezone u kanalu.



#342 GlennGould

GlennGould
  • Members
  • 5,994 posts

Posted 19 October 2015 - 13:35

Čujemo se krajem Novembra kada se budu svodili računi. I sam si priznao da verovatno (a ja mislim sigurno) ne bi dobio Feda na W, a sećemo se i kako se isčupao na USO. 'Nuff said... BTW, to što je konkurencija impotentna više govori o njegovoj dominaciji nego o njima. Ubio ih je u pojam. To je jasno. I da stavim tačku, ovaj Djoković bi onog iz '11. razbio -na svim podlogama ;) @XO Pazi, ne možeš da brojiš setove a da zanemaruješ GS (SF), protivnike (W) i turnire (WTF)/turneje(ASIA)... Po tvojoj "logici" jedan T Muster je bio uspešniji od recimo AA ili PS. How yes, no!

#343 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 19 October 2015 - 13:42

Treba tu dodati da je 2011. jedna od najboljih i Nadalovih godina, igrao je jako dobro, samo je Novak bio vanzemaljac. Da ne pricamo o ostalima - Soderling i dalje tu, Del Potro tu (mada u padu), prvi povratak posle povrede, Rodik tu, plus mnogi smaraci poput Simona i Monfisa u mnogo boljoj formi - dobijas ih, ali se smaras sa njima jako dugo. Generalno, peti, sesti, sedmi igrac manje statiraju u kukuruzu nego danas, plus Nisikori, Ferer i Raonic ove sezone malo malo pa lakse povrede.

 

Statistika stoji i ona nije sporna.

 

I nije sporno ni da je on ubio konkurenciju mentalno, to je i normalno posle ovakve sezone. Ali da vas podsetim da je to ni iz cega uradio i 2011. a tada je bio treci teniser sveta sa jednim slemom na kontu, a dominaciju je i kao takav uspostavio mnogo pre drugog GSa u sezoni. Koliko je ova dominacija posledica njegove spreme i mentalne cvrstine, takodje je i posledica da vecina igraca sa USO zavrsavaju sezonu, eventualno se neko ukljuci na WTFu.


Edited by McLeod, 19 October 2015 - 13:45.


#344 4_Webber

4_Webber
  • Members
  • 17,335 posts

Posted 19 October 2015 - 13:45

Mnogi se nece sloziti ali realno je 2011. treca najbolja Nadalova sezona u karijeri po igri.



#345 GlennGould

GlennGould
  • Members
  • 5,994 posts

Posted 19 October 2015 - 13:54

Slažem se da je napravio veći iskorak te famozne 2011., te da je serija sa sve Nadalom impresivna -to je ono što pleni. No, preskačeš Feda koji mu je uzeo meru na svojoj najslabijoj podlozi... Dakle, baš to pohod na tron -cena ogromna, sezona u padu još od W.

Ovo mnoooogo ozbiljnije izgleda, imho.