Jump to content


Photo
- - - - -

Miami 2014.


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
660 replies to this topic

Poll: Miami 2014. (23 member(s) have cast votes)

Pobednik

  1. Novak (15 votes [65.22%] - View)

    Percentage of vote: 65.22%

  2. Rafa (3 votes [13.04%] - View)

    Percentage of vote: 13.04%

  3. Fed (5 votes [21.74%] - View)

    Percentage of vote: 21.74%

  4. Wawa (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  5. Marej (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  6. Neko drugi (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

Pobednica

  1. Serena (10 votes [43.48%] - View)

    Percentage of vote: 43.48%

  2. Li (4 votes [17.39%] - View)

    Percentage of vote: 17.39%

  3. Aga (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  4. Masa (2 votes [8.70%] - View)

    Percentage of vote: 8.70%

  5. neka od nasih princeza (1 votes [4.35%] - View)

    Percentage of vote: 4.35%

  6. neka druga (6 votes [26.09%] - View)

    Percentage of vote: 26.09%

Vote Guests cannot vote

#616 alcesta

alcesta
  • Members
  • 22,629 posts

Posted 31 March 2014 - 14:56

Sjajna izjava Rafe posle meca. Takvu analizu meca i matcupa sa protivnikom teniseri retko iznose u javnost

:hail:

Rafa uvek kaže kako je bilo posle meča, i kaže ako je protivnik bio bolji uz obrazloženje, ne vidim razloga za neku ironiju oko toga, osim kod onih koji ne mogu da ga smisle. :P  Samo se treba setiti one konferencije posle finala W. Ali nisu baš dobar deo izvukli na B92, ovo je original:

 

“I feel that I didn't move as well as I do normally. He was having too much success with every shot, he was able to find the right spot, the right position that was able to put me in negative positions too early in the point. I felt that he played great, but he didn’t need to hit a great shot to be an advantage on the point.”

Nadal went on to make a frank confession. “Playing against him is the worst thing that can happen for me because, talking about the first two shots, he has a better return than mine, and he has a better serve than mine—especially on this surface. And the things that I can do to be on same level as him, or better than him, is when the rally is going, and when the point is becoming intense.”

Tačno je da je juče bio sporiji nego što može da bude, i da će na šljaci dosta podići igru, ali i Novak ima još rezervi, čak mi se čini da je juče spustio nogu sa gasa posle 2:0 u drugom. Mogao je da bude i štapić, par puta je slao zicere Rafi na forhend, pa i na onu brejk loptu, ali srećom igrao je dovoljno dobro da mu se to ne osveti.

Međutim, ne bih ja sad upadala u neku euforiju. Ovo je super rezultat i izvađen početak sezone (AO valjda ima još dovoljno vremena da se nadoknadi na drugom mestu), sa 10. mesta u trci došao je na prvo (koje će Rafa opet preuzeti kad počne šljaka, naravno) i sad ima temelj za dalje, ali to je samo temelj i ništa više. Ako se opet opusti posle ove pobede kao što je uradio posle MC prošle godine, tako će i da prođe u nastavku sezone. I dalje mislim da ovo za RG ne znači ama baš ništa. Plus, na mreži je imao odlične voleje juče, ali to mu dođe pa prođe, više ga nema nego što ga ima, a neke odluke su mu i dalje katastrofalne. Sa smečom sam se već pomirila da je nepopravljiv :lol:

Ali zašto ne bismo uživali u trenutku? :D Mene apsolutno ne interesuje na šljaci ništa osim RG, za koji sam i dalje skeptična ali mislim da bi trebalo da se dogura u finale opet, pošto ne može valjda da igra gore nego prethodne dve godine kad je isto stizao do Rafe. Razume se, bolje bi bilo da uzme usput i neki od šljakastih mastersa čisto da ne pusti Rafu da nabije samopouzdanje tu, ali videli smo da ni to nije kasnije za RG ništa značilo. Tako da, dajem sve Madride, Monte Karla i Rimove, prošle i buduće, za taj jedan RG :D ove ili bilo koje godine, dosad nikad nije bila ova pa ostajem pesimista u tom pogledu :)



#617 alcesta

alcesta
  • Members
  • 22,629 posts

Posted 31 March 2014 - 15:10

Auh, tek sad primetih da sam se faktički složila sa McL-om :krsta: :lol:

Btw, videla sam Kevina Spejsija ali Adrijanu Limu juče nisam primetila :D i moram jedno :heart: za Lajanijev srpski :D

Doduše malo mi dođe žao publike, prvo nisu imali šta da gledaju u polufinalu a onda su očekivali da im to nadoknadi epski višesatni meč u finalu (mislim da je Viško tako nešto i najavio) i opet ništa :D



#618 GlennGould

GlennGould
  • Members
  • 5,994 posts

Posted 31 March 2014 - 15:30

plz reci sada, necu moci cekati do veceras. ubija me neizvesnost.

 

:lol:

 

puno vise sidespina kod servisa, generalno servis mu ima vise varijacije i bolji plasman. posebno mi se svidja onaj kick u cosku kad servira sa ad strane.   slajs udara sa vise samopouzdanje nego ranije. ako je do bekera onda hvala mu. sledeci njegov domaci zadatak i definitivno najveci predizvik je da ga nauci kako da smecuje  

 

Idi bre Elias, ti mora da si bio vukovac... (extra credit)

 

Slajs je od defanzivnog flotera naucio da ofanzivno zareze i usmeri - sa sve ispracajem na mrezu... to je cist BB.

 

Servis vec konstantno dize, sa sve varijacijama -verovatno ni tu BB nije odmogao, ali pravi novitet je ono podvuceno. Nije imao priliku da pokaze, ali jos pre smeca (koji mu je Ahilova peta bila i ostala), bilo bi pozeljno da je naucio i kako se zavrsava poen na visokom BH voleju -to mu je, koliko jos na AO, bila potpuna nepoznanica...



#619 alcesta

alcesta
  • Members
  • 22,629 posts

Posted 31 March 2014 - 15:34

Ja se ne sećam da je on te probleme sa smečom imao pre polufinala OI. Sve mi se čini da je ovo kasnije samo posledica tog meča u Pekingu.

 

I znam da nikog ne zanima, ali da se zabeleži da su Brajani opet osvojili Majami u dublu i bliže se 100. tituli:

Bryan-Brothers-lift-the-Miami-trophy-img

 

Zanimljivije je što je Martina Hingis sa Sabinom Lisicki osvojila Majami :) dobile su Makarovu i Vesninu.

_73914786_dub.jpg

 

Pre tačno 15 godina Serena je osvojila Majami u singlu a Martina u dublu, a sad se to ponovilo :hail:

 

Asked if she planned to continue her doubles comeback, Hingis said: "Two weeks ago if you asked me, it probably would be a completely different answer from today.
"Last week, I was not sure if I want to put myself out there like this and lose first, second round.
"Now, after this victory, definitely things change. I would be very happy to continue to play some more doubles."

http://www.bbc.com/s...tennis/26814116


Edited by alcesta, 31 March 2014 - 15:52.


#620 losmi17

losmi17
  • Members
  • 13,571 posts

Posted 31 March 2014 - 16:02

Pa stvarno ne vidim sta je tu novo i cudno, oba Marejeva slema i vise od pola Nadalovih van RGa su dosli zbog samoubijanja protivnika.

 

A drugo, upravo sam pricao o tome da ove godine svi mnogo osciliraju i da nemaju seriju od 3+ vrhunska turnira. Sto je realno gledano i normalno, samo sto su nas ova trojica u poslednjih 10 godina naucili da je normalno kad neko igra dobro pokida sezonu sa ukupno 5 poraza dok se ostali bore za mrvice.

 

A ako neko moze nekom magijom da podigne igru, to je Nadal. Pa covek je osvojio bar 3 slema a da je pre toga ne bio los, nego se raspadao. A ovo uopste nije stanje raspada i njemu samo malo nabijanja fizicke spreme treba da opet bude glavni kandidat svuda. Ostalo zavisi od Novakove glave. Mislim, kad smo gledali ono cudo prosle godine kad je obrtao igricu opet, kada je podigao igru za 10 hiljada milijardi posto, sta sad da pricamo da nema sanse, smesno je.

 

A 2011. je davno bila da bismo na osnovu jednog dobrog meca Djokovica predskazivali slican scenario. Pogotovo sto je po igri do sad ovo negde na razini recimo 2009. bolji je samo nego sto je bio 2010.

Tacno je da je Endi osvojio oba slema tako, ali moje misljenje je da je on zasluzio da ima bar jedan. Mada postoje jos neki igraci koji su to zasluzili a nikad nisu osvojili. Recimo Nalbandian. Mislim da od pocetka godine jedino Rodzer ne oscilira previse. On od ovoga moze bolje samo na W. Slazem se s tobom da je Nadal osvojio vise od pola slemova van RG tako sto su mu drugi to omogucili. Kojim cudom Nadal dolazi do forme 3 dana pred turnir ne znam. Ali me to vise i ne cudi. Mnogo mi je bitnije da i ako osvoji da ima adekvatan otpor, posto mi je tesko da ga gledam kad osvaja turnire van RG. Sto se tice Novaka, mislim da ova 2 mastersa i te kako znace. Podici ce ga skroz. Mozda nisu neki reper, ali koliko je samo Nadal ovakvih titula osvojio?! Nole ne treba da gleda ranking, to je manje bitno. Ako bude igrao na ovom nivou on zavrsava godinu na broju 1 bez sumnje.



#621 Dangar

Dangar
  • Members
  • 2,512 posts

Posted 31 March 2014 - 17:33

imate sad emisiju na RTS 1 o Novakovom uspehu u Majamiju, gosti: uvaženi novinar Vladimir Vlada Mijaljević, Armenulić i Bubanj.



#622 GlennGould

GlennGould
  • Members
  • 5,994 posts

Posted 31 March 2014 - 17:40

imate sad emisiju na RTS 1 o Novakovom uspehu u Majamiju, gosti: uvaženi novinar Vladimir Vlada Mijaljević, Armenulić i Bubanj.

 

Idi bre... vec ide "specijalka"! Pa kako da covek ostane imun na hvalospev i propratnu hagiografiju. Ipak je to bila njegova najvaznija odluka (Monte-Carlo)...



#623 Kido from Junkovac

Kido from Junkovac
  • Members
  • 6,635 posts

Posted 31 March 2014 - 18:09

:lol:

 

 

Idi bre Elias, ti mora da si bio vukovac... (extra credit)

 

Slajs je od defanzivnog flotera naucio da ofanzivno zareze i usmeri - sa sve ispracajem na mrezu... to je cist BB.

 

Servis vec konstantno dize, sa sve varijacijama -verovatno ni tu BB nije odmogao, ali pravi novitet je ono podvuceno. Nije imao priliku da pokaze, ali jos pre smeca (koji mu je Ahilova peta bila i ostala), bilo bi pozeljno da je naucio i kako se zavrsava poen na visokom BH voleju -to mu je, koliko jos na AO, bila potpuna nepoznanica...

 

Pa Novak ozbiljnije radi na slajsu vec dve godine. NIje valjda da mislis da je za deset dana treniranja sa Bekerom, pored svih lebdenja u bezvazdusnom prostoru i kajakarenja

popravio slajs do nivoa kad ti to vidis na TV-u? Verovatno nisi bas totalno obracao paznju.

Smec ce moci da popravi minimalno, do nivoa kad se bolje namesti ispod lopte i pre udarca ima ideju gde da je plasira, ali ce to i dalje biti relativno mlak udarac.



#624 zoe Bg

zoe Bg
  • Members
  • 26,091 posts

Posted 31 March 2014 - 18:11

Bez spustanja rasprave na licni nivo.

#625 William H. Bonney

William H. Bonney
  • Members
  • 7,725 posts

Posted 31 March 2014 - 19:40

puno vise sidespina kod servisa, generalno servis mu ima vise varijacije i bolji plasman. posebno mi se svidja onaj kick u cosku kad servira sa ad strane.   slajs udara sa vise samopouzdanje nego ranije. ako je do bekera onda hvala mu. sledeci njegov domaci zadatak i definitivno najveci predizvik je da ga nauci kako da smecuje  

po meni je kik servis najveća promena u Novakovoj igri. Trenutno ni u šta ne mogu da se zakunem (treba mi još malo vremena),

ali Boris je imao odličan kik servis (možda i najnezgodniji u svoje vreme), koga se dobro sećam iz onih okršaja na Wimbledonu.

Ako je bacio svoje čini, svaka mu čast.

 

Što se tiče slajsa, tačno je da je sve bolji, ali to poboljšanje nije od juče. Odavno je njegov slajs u progresu.

 

Voleje takođe igra bolje i sigurnije. Čvrsto i odlučno. Prosto ne verujem šta pišem, ali to sam video.

 

Dobro, smeč nikad neće da nauči.  :)



#626 Impromptu

Impromptu
  • Members
  • 57,443 posts

Posted 31 March 2014 - 19:49

Imao je Novak odličan kick i ranije,stoposto.



#627 Kido from Junkovac

Kido from Junkovac
  • Members
  • 6,635 posts

Posted 31 March 2014 - 19:51

Kad je Novak prvi put 'razbio' Nadala (U Cincy-ju 2008) gadjao je linije i oduvao ga sa terena.

Ovo od juce je totalno drugaciji mec, mnogo brutalniji, bez osecaja urgentnosti, nego onako polako,

meraklijski.

U stvarnosti, Nadal je bio uzasan juce. Totalno se predao jos u prvom setu i nije se 'vracao na teren'

Moguce je da ga je strefio fonjinitis, jer je Fonja bas zracio u njihovom mecu.

 

Ovo nece uticati na Nadalovo mentalno stanje. Mozda Novak dobije neka krilca zbog ovoga,

ali Nadal ce znati sebi da objasni da ovo nije njegov maksimum.



#628 Kido from Junkovac

Kido from Junkovac
  • Members
  • 6,635 posts

Posted 31 March 2014 - 19:52

Imao je Novak odličan kick i ranije,stoposto.

 

Ma da, secam se kad je dobio Nalbandijana u Kvinsu 2008, jedan kick drugi servis as je Davidu preleteo preko glave.



#629 Impromptu

Impromptu
  • Members
  • 57,443 posts

Posted 31 March 2014 - 19:56

nećeš mi verovati da mi je to prvo palo na pamet :D, mada nije samo to. Ume on da kickuje drugi jako dobro.


Edited by Basil Fawlty, 31 March 2014 - 20:00.


#630 Kido from Junkovac

Kido from Junkovac
  • Members
  • 6,635 posts

Posted 31 March 2014 - 20:02

E ne mogu da nadjem taj momenat na Youtube-u, a trazio sam vise puta.