Jump to content


Photo
- - - - -

SNS - Vojnici


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
49 replies to this topic

#46 muras

muras
  • Members
  • 11,247 posts

Posted 04 January 2014 - 08:25

vec dugo mi se cini da mnogi na forumu pisu samo zato sto nemaju sta da kazu...



#47 Quad

Quad
  • Members
  • 4,434 posts

Posted 04 January 2014 - 09:58

Mislim da je prestrogo, decko je samo tipicna zrtva ispiranja mozga koje se ovde sprovodi sistematicno. Nije on tvrdio da su Srbi nebeski narod, samo veruje - posto su ga mediji, izmedju ostalih upravo NOVI b92 (od miloste poznat i kao tv db92) naucili da sve treba da bude "ravnopravno", "simetricno", da je - kao sto se ovde na forumu cesto tvrdi od uglednih forumasa - najvisa vrlina "jednakost", pa u tom smislu jedino ne moze da svari cinjenicu da vise ratnih zlocinaca sedi na beogradskim splavovima nego na analognim centrima lose zabave u Zagrebu, Sarajevu, Ljubljani, itd. Treba valjda svi da budemo jednaki, zar ne?

 

Tako da ga ja ne bih bas zbog ovoga trajno, on je samo simptom naseg vremena i svega onoga na sta je upozoravao Srdja Popovic, a u delo sprovodio njegov igrom slucaja sa-pokojnik, ono udbasko djubre A. Tijanic.

Iako se slazem sa tobom i nadenutim epitetom tijanicu ali ja popih robiju za tako nesto.



#48 ObserverBL

ObserverBL
  • Members
  • 48 posts

Posted 04 January 2014 - 12:34

Sve veće partije u Srbiji imaju već nekoliko godina tzv. "internet timove" čija je osnovna svrha da vode kampanju na portalima, forumima i društvenim mrežama. Što je partija veća, to joj je i jači "internet tim". Što se konkretno SNS botova tiče, oni su bili vredni i pre dolaska te stranke na vlast jer je SNS zapravo SRS od 2003. do 2008. Organizaciju te partije na vojničkim principima uspostavio je Vučić koji je oduvek bio vešt organizator kad je vođenje stranke u tehničkom smislu u pitanju.

 

Naravno da ti "internet timovi" nisu ni najmanje kreativni: oni dobiju gotove komentare, njihovo je samo da rade sitne modifikacije na zadatu temu, da to ostavljaju po svim iole čitanim stranicama i da lupaju pluseve i minuse. Uostalom, svako pametan svestan je o kakvom profilu ljudi je reč kad pričamo o tim "internet ratnicima". 

 

Ono što je meni puno zanimljivije i važnije jeste način kako se ti "internet timovi" i kampanjci finansiraju. Neki primaju nešto novca od stranaka, ali deo njih, pogotovo onih viših u tim partijskim strukturama, dobijaju i zaposlenje u državnoj službi ili neka odbornička mesta kao nagradu za svoje partijsko zalaganje. Tu je srž problema jer vi možete biti glupavi i partijski dosadni koliko god želite na internetu ali pod uslovom da to ne plaćaju poreski obveznici. 

 

Da u Srbiji postoji ozbiljno novinarstvo ono bi već analiziralo ljude koje vode te "internet timove" i njihova radna mesta. Tako bi se brzo uočila shema cele te priče i neko bi morao da podnese neku odgovornost. 



#49 Bata68

Bata68
  • Members
  • 31 posts

Posted 05 January 2014 - 16:33

Režim služenja kazni za ratne zločine u Srbiji predstavlja ruganje patnjama žrtava

Logo-FHP.pngU utorak, 31. decembra 2013. godine u saobraćajnoj nesreći kod Sremske Mitrovice poginuo je Slobodan Medić, bivši komandant formacije “Škorpioni”, osuđen za ratni zločin u kojem je ubijeno šest muslimanskih dečaka i muškaraca poreklom iz Srebrenice. U trenutku nesreće, Medić je služio kaznu zatvora od 20 godina u Kazneno-popravnom domu Sremska Mitrovica. Kako su preneli mediji, Medić se našao na privremenoj slobodi tako što je dobio pravo na izlaz iz zatvora za praznike zbog dobrog vladanja. Fond za humanitarno pravo (FHP) ističe da se davanjem privilegija osuđenima za ratne zločine u Srbiji trivijalizuju suđenja za ratne zločine, a patnje žrtava nipodaštavaju.

 

http://www.hlc-rdc.org/?p=26036

 

Cemu onda sudjenja i cemu onda zatvori. neka ih sve puste, dobice jos koji procenat na izborima. Ministrar unutrasnjih poslova ODLICAN 5



#50 Quad

Quad
  • Members
  • 4,434 posts

Posted 05 January 2014 - 21:50

Cemu onda sudjenja i cemu onda zatvori. neka ih sve puste, dobice jos koji procenat na izborima. Ministrar unutrasnjih poslova ODLICAN 5

Sto se tice sudjenja dobio je malo (po meni) sto se tice zakona treba ga menjati bar do 2/3 pa tek onda u poluotvoreni deo (sto je neko predlozio).
Zakon po ovom pitanju ne pravi razliku izmedju onih koji su ucinili laksa i onih koji su ucinili teza krivicna dela.

 

                                                                                2. Posebna prava osuđenog

                                                                                               Član 115

Osuđenom koji se posebno dobro vlada i zalaže u ostvarivanju programa postupanja upravnik zavoda može dodeliti sledeća posebna prava:

1) prošireno pravo na prijem paketa;

1a) prošireno pravo na broj poseta;

2) prošireno pravo na krug lica koja mogu posetiti osuđenog (dalji srodnici, prijatelji i drugi);

3) pravo na prijem poseta bez nadzora u prostorijama za posete;

4) pravo na prijem poseta u posebnim prostorijama, bez prisustva ostalih osuđenih;

5) pravo na prijem poseta izvan zavoda;

6) pravo na pogodniji smeštaj;

7) pravo na slobodan izlazak u grad;

8) pravo na posetu porodici i srodnicima o vikendu i praznicima;

9) pravo na nagradno odsustvo iz zavoda do sedam dana u toku godine;

10) pravo na vanredno odsustvo iz zavoda do sedam dana;

11) pravo na korišćenje godišnjeg odmora izvan zavoda.

Odluku iz stava 1. ovog člana upravnik zavoda donosi na obrazložen predlog stručnog tima, u skladu sa pravilnikom o tretmanu, programu postupanja, razvrstavanju i naknadnom razvrstavanju osuđenih.

U slučaju da osuđeni prestane da ispunjava uslove iz stava 1. ovog člana, stručni tim zavoda može upravniku predložiti oduzimanje nekih od dodeljenih posebnih prava.

Odluku o oduzimanju posebnih prava donosi upravnik zavoda.

Protiv odluke iz stava 4. ovog člana može se izjaviti žalba direktoru Uprave u roku od tri dana od dana prijema odluke. Žalba ne odlaže izvršenje odluke.