Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

Tenis klađenje, predlozi, rasprave...


  • Please log in to reply
4679 replies to this topic

#1996 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 16 October 2015 - 14:35

Nadal R. - Wawrinka S. 1 1.82
   6:2,6:1

Djokovic N. - Tomic B. hg1(5.5) 1.67
   7:6,6:1

Murray A. - Berdych T. hg1(2.5) 1.75
    6:1,6:3


Kad ide,onda ide  :lala:


  • 2

#1997 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 16 October 2015 - 18:35

Nadal R. - Tsonga J.F. hg1(2.5)  1.75
Shanghai Masters,tvrda podloga,polufinale

Francuz kao da prolazi "ispod radara",pomalo neopazeno do sada na turniru,pobedivsi neke igrace za koje se ne moze reci da spadaju u top drustvo,dok je Spanac dobio Karlovica,Raonica i Vavrinku,pri cemu se negde ocekivalo da mu svaki od njih moze stvoriti ozbiljne poteskoce. Ipak,to se nije ostvarilo i Nadal je imao put od dobrog ka boljem, od samog starta turnira. Karlovic je imao svoje prilike,ali Raonic i Vavrinka uopste nisu,sto potvrdjuje pretpostavke kako je Rafa konacno uhvatio neki momentum. Tesko da ce mu to biti dovoljno da dobije Novaka uskoro,ali mislim da ce biti sposoban da sutra zavrsi posao valjano protiv Conge.
Pomalo je iznenadjujuci (ili nije?) njihov medjusobni skor koji glasi 9-3 za Nadala,ako se uzme u obzir da bi Conga trebalo da bude jedan od onih igraca koji redovno izazivaju one najbolje,a njegova poslednja pobeda nad Nadalom potice jos iz 2011,sto dosta govori.
Uslovi u Sangaju su relativno brzi,ali Rafa se dobro nosi sa njima i odigracu ga na ponudjenu granicu gemova.
Mozda izmedju njih dvojice trenutno nema velike razlike u kvalitetu,ali Nadal ima formu na svojoj strani i intenzitet sa kojim igra ovde trebao bi biti previse za Congu sutra.

Djokovic N. - Murray A.  hg1(3.5)  1.70
Shanghai Masters,tvrda podloga,polufinale

Prilicno sam siguran da veliki broj teniskih zaljubljenika ocekuje epski mec sutra,ali se pribojavam da ga necemo videti. Marijeve nade su podgrejane laganom pobedom protiv Berdiha,ali vas uveravam da je mnogo srece bilo utkano u taj trijumf. Endi je ispogadjao sijaset linija u jednom periodu meca,Berdih je promasivao za koji cantimetar i to je psihicki slomilo Tomasa posle cega ce Ceh raspao na terenu i brzo pao. Djokovic se nece raspasti,to je bar sigurno,i on trenutno igra toliko dobro da Marej treba da igra ceo mec na svom maksimumu da bi uopste dosao u priliku za pobedu. 
Glupo i smesno bi bilo sumnjati u Endijeve kvalitete,ali posmatrano iz kladionicarskog ugla,ovde se namece samo jedna razumna opklada,a to je pobeda Novaka sa vise od 3 gema razlike. Tomik je danas bio igrac koji je cak najvise namucio Djokovica od svih na azijskoj turneji,pa je opet ubedljivo izgubio u konacnom zbiru gemova. Hoce li se nesto promeniti sutra? Iskreno,sumnjam.

Meridijan,jer granicu gemova drzi na 3.5,dok je u Baltbetu ona 4.5 i sa manjom kvotom.


  • 0

#1998 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 17 October 2015 - 20:18

Pre nego sto napisem nesto o samom finalnom mecu koji nas ocekuje sutra ujutru oko 10.00,kratak osvrt na polufinalne duele.

Novak je lakse nego sto sam ocekivao pobedio Marija i jos jednom doneo pogodak,dok je Rafael Nadal izgubio mec,iako je imao vise osvojenih gemova od Conge u ukupnom zbiru (15:13). Ni 6:0 drugi set nije bio dovoljan za prolaz mog tipa,a paradoks je da bi i Rafin poraz u tb 3.seta doneo pogodak! Malo nesrece na samom kraju,ali tako to biva-negde dodje,negde ode.

Nedeljno finale ce videti Djokovica i Congu,dvojicu igraca koja su odigrala odlicno u svojim polufinalima i koja su zasluzila plasman u zavrsnu borbu. Jos jednom nema potrebe da nagadjamo koga kladionice vide kao apsolutnog favorita i koga cu podrzati,nakon svoh ovih predloga koje sam plasirao protekle sedmice.

Koliko gemova ce Conga osvojiti protiv superiornog Novaka?

Recimo to jednostavno-ne postoji niko ko moze da izazove Novaka ovde i sada. US Open je bio neverovatno veliki test za njega i iskreno-jeste Novak imao problema u nekim njujorskim mecevima. Medjutim, sa tri osvojena GS sada je u situaciji da igra tenis bez ikakvog pritiska i upravo pretvara tu situaciju u neverovatne pobede,cak i protiv najjacih protivnika. Ono sto je danas napravio protiv Mareja bila je poezija,pri cemu Skot nije imao apsolutno nikakvu sansu. Endi nije igrao najbolje,ali najvise zbog cinjenice da mu Novak to nije dopustio,grabeci svoj momenat rano u mecu i do kraja ga ne ispustajuci.
Nema svrhe pricati o njegovoj statistici-Djokovic je bio bukvalno nepogresiv nakon US Opena,ne izgubivsi niti jedan set od finala sa Federerom. Mnogi su dali najbolje od sebe,a sreca ili neki paradoks je hteo da Bernard Tomik bude najblizi tome da mu otkine set, posto je uspeo da odvede Novaka u jedan tb. Osim toga,bila je to jedna mirna plovidba za svetskog broja 1 u moru pobeda,a male su sanse da se ista promeni i nakon sutrasnjeg finala.

Od Conge se nije bas ocekivalo da pobedi Nadala i njegove sanse nisu izgledale dobro nakon 0:6 seta,ali je nekako opstao u mecu ne dozvolivsi Rafi nijedan brejk u odlucujucem setu,sto je na kraju dovelo do njegove pobede i plasmana u finale. Bio je to iznenadjujuci ishod gledano iz vise aspekata,ali mu se mora odati priznanje, posebno sto se nije raspao na terenu nakon katastrofalnog 2.seta.
Nazalost po njega, Djokovic ce biti mnogo tezi rival u nedelju. Ne samo da je bolji igrac od Nadala u bukvalno svakom delu igre,nego i igra sa izuzetnim intenzitetom i fokusiranoscu. Konacno,tu je i najbitniji faktor-Novak ce vracati Congine servise sa lakocom. Servis je ono sto je omogucavalo Congi da prezivi u mnogim gemovima sa Nadalom, ali ovde to nece biti slucaj jednom kada Novak pronadje svoj ritam. Marej nije bio sposoban da osvoji mnogo lakih poena nakon prvog servisa i Conga ce se suociti sa istim problemom.

Sve u svemu,ne vidim kako ce se sa svim ovim Conga izboriti i rado cu (ponovo) podrzati Djokovica sa hendikepom od 5.5 gemova i kvotom koja je i u Meridijanu i u Baltbetu procenjena na 1.85. Mozda se granica cini pomalo velikom na prvi pogled, imajuci u vidu da je ovo finale,ali videli smo kako je Novak je u poslednje vreme unistavao protivnike (i Nadala u finalu Pekinga na istu granicu) i pritisak ga sigurno nece pojesti,tako da ce ova linija gemova pre biti pokrivena, nego sto nece. Nadal je bio sposoban da rasturi Congu u jednom setu,a sigurno nije tako kvalitetan na reternu kao Novak,pa se moze desiti da ovaj predlog cak i vrlo lagano prodje. Uostalom, Joker je u Aziji u misiji osvajanja svakog pojedinog gema.  :wicked: 

Djokovic N. - Tsonga J.F. hg1(5.5)  1.85
Shanghai Masters,tvrda podloga,finale



 


  • 2

#1999 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 18 October 2015 - 11:23

Djokovic N. - Tsonga J.F. hg1(5.5)  1.85
6:2,6:4

I da se zahvalim Novaku Djolovicu na nevidjenoj seriji pobeda i pogodaka na kladionici, Svaka cast,sampione  :+1: 

18.10.   Djokovic N. - Tsonga J. F 6-2, 6-4 1.07 8.33 17.10.   Djokovic N. - Murray A. SF 6-1, 6-3 1.29 3.54 16.10.   Djokovic N. - Tomic B. QF 7-66, 6-1 1.02 15.19 15.10.   Djokovic N. - Lopez F. R16 6-2, 6-3 1.03 12.32 14.10.   Djokovic N. - Klizan M. 2R 6-2, 6-1 1.01 16.42   Beijing Round Result H A 11.10.   Djokovic N. - Nadal R. F 6-2, 6-2 1.12 6.28 10.10.   Djokovic N. - Ferrer D. SF 6-2, 6-3 1.06 8.99 09.10.   Djokovic N. - Isner J. QF 6-2, 6-2 1.07 7.96 08.10.   Djokovic N. - Zhang Z. R16 6-2, 6-1 1.01 24.56 06.10.   Djokovic N. - Bolelli S. 1R 6-1, 6-1
  • 2

#2000 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 19 October 2015 - 19:09

ATP karavan se polako iz Azije seli u Evropu,gde ce fokus biti na tzv.indoors turnirima,a vrhunac svakako poslednji Masters turnir sezone u Bersiju i Finale u londonskoj O2 Areni.

Neki zanimljivi turniri su vec poceli juce/danas u Stokholmu, Moskvi i Becu. Meni je posebno zanimljiv ovaj u Becu,koji je vrlo jak ove godine,bez obzira sto organizatori (na kraju) ipak nisu uspeli da privole ni Nadala ni Federera da se tamo pojave.
Jedna cela "serverska" elita se sjatila u glavni grad Austrije,te se ocekuju pravi revolveraski obracuni,ali ja nisam bas siguran da ce pobednik turnira doci bas iz tog miljea,da ga tako nazovem. David Ferer je,recimo,neko ko bi vrlo lako mogao da im pomrsi konce.

Utorak.
Isner J. - De Schepper K.  hg1(2.5)  1.80
ATP Wienna,indoors/hard,1.kolo

Keni de Skeper nije vrhunski igrac u ovom momentu. Na challenger nivou on je u stanju da pobedi mnoge igrace samo svojim servisom,ali Izner je sposoban da ga kazni za svaki slabiji drugi servis,a sam mu nece dati mnogo prilika u svojim servis gemovima, tako da verujem da cemo videti makar jedan brejk Amerikanca u mecu,iako na papiru to mozda ne izgleda jednostavno. Po onome sto sam danas video (pratio sam malo meceve Stepaneka i Veselog,a posle cu i Karlovica), uslovi u Becu nisu ekstremno brzi. Jesu brzi,ali ne preterano i bice tu mesta da se razvije i neka igra sa osnovne linije,a tu bi Izner trebao takodje biti u prednosti.

Ferrer D. - Ramos A.  hg1(4.5)  1.70
ATP Wienna,indoors/hard,1.kolo

Taj faktor brzine podloge ce biti vrlo vazan i u ovom mecu,posebno ako ste videli Ramosove meceve protiv Federera i Conge u Sangaju. Iako on igra najbolji tenis na sljaci,njegov servis zna biti vrlo korektan i dobro ga je sluzio u Kini,gde je recimo dobio mnogo jeftinih poena protiv Feda samo servirajuci precizno. Dosta je proslo od tog meca medjutim i za pretpostaviti je da ce se Ramos vratiti na svoj uobicajeni nivo,a ako se to dogodi velike su sanse da ce ga Ferer jednostavno rasturiti. Imajuci to u vidu,ova granica gemova ne izgleda nepremostivo.

Struff J-N. - Stakhovsky S.  1  1.60
ATP Wienna,indoors/hard,1.kolo

Mada mi se dopada kako Ukrajinac igra u indoor uslovima,ovde cu da podrzim Strufa koji ima odlican skor protiv Stakhovskog od 5-1 u pobedama (od cega su 4 trijumfa bas u ovakvim,dvoranskim,uslovima). Stavise, Nemac je pobedio Sergija na celendzeru u Orleanu pocetkom ovog meseca (64 62), i to bi trebalo da kaze sve o ovom odnosu. Dobro je i to sto je Struf ovde vec odigrao par meceva u kvalifikacijama gde je upisao dve lake pobede,tako da se vec privikao na uslove.
I veca iznenadjenja su se desavala u tenisu i Ukrajinac ume da bude neugodan rival,ali iz nekog razloga on igra jednu jako losu sezonu,posmatrano iz svakog aspekta. Nista nije napravio od US Opena i utiska sam da vise obraca paznju na twitter nego na teren i da se pomalo izgubio u silnim prozivanjima pojedinih tenisera i posebno teniserki prethodnih meseci. Tako da je ulog na Strufa mudra odluka.



 


  • 0

#2001 XOXOXO

XOXOXO
  • Members
  • 3,582 posts

Posted 20 October 2015 - 13:02

Stefanie Voegele - Urszula Radwanska ..... 2 (1.85)

Tatsuma Ito - Marsel Ilhan ..... 1 (1.80)

Federico Delbonis - Ante Pavic ..... 1 (1.40)

Jeremy Chardy - Thanasi Kokkinakis ..... 2 (2.55)

------------------------------------------------------------------------

Ukupan: 11.89


  • 0

#2002 XOXOXO

XOXOXO
  • Members
  • 3,582 posts

Posted 21 October 2015 - 10:16

Bernard Tomic - Marcos Baghdatis ..... 1 (1.60)

John Isner - Ernests Gulbis (+2.5) ..... 2 (2.05)

-----------------------------------------------------------------

Ukupan: 3.28


  • 0

#2003 XOXOXO

XOXOXO
  • Members
  • 3,582 posts

Posted 23 October 2015 - 12:47

Kevin Anderson - Steve Johnson (+2.5) ..... 2 (1.90)

Teimuraz Gabashvili - Evgeny Donskoy (+2.5) ..... 2 (1.85)

Gilles Muller - Marcos Baghdatis ..... 2 (2.20)

-------------------------------------------------------------------------------

Ukupan: 7.73


  • 0

#2004 XOXOXO

XOXOXO
  • Members
  • 3,582 posts

Posted 26 October 2015 - 12:20

Viktor Troicki - Adrian Mannarino ..... 1 (1.95)

Angelique Kerber - Petra Kvitova ..... 2 (1.95)

---------------------------------------------------------------

Ukupan: 3.80


Edited by XOXOXO, 26 October 2015 - 12:20.

  • 0

#2005 XOXOXO

XOXOXO
  • Members
  • 3,582 posts

Posted 27 October 2015 - 01:13

Gilles Muller - Joao Sousa ..... 1 (1.30)

Simona Halep - Maria Sharapova ..... 2 (1.95)

Taro Daniel - Michal Przysiezny ..... 1 (1.85)

-----------------------------------------------------------------

Ukupan: 4.69


  • 0

#2006 XOXOXO

XOXOXO
  • Members
  • 3,582 posts

Posted 29 October 2015 - 13:14

Kevin Anderson - Donald Young (+4.5) ..... 2 (1.70)

Feliciano Lopez - Steve Johnson ..... 1 (1.75)

Benoit Paire - Joao Sousa ..... 1 (1.75)

----------------------------------------------------------------------

Ukupan: 5.21


  • 0

#2007 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 30 October 2015 - 13:31

Ima li ko od forumasa, koji prate tenis (i klade se,ako je po mogucnosti), neko misljenje o Nadalu danas? Ovih 1.90 mi deluje toliko bezobrazno da me opasno vuce da uplatim.


  • 0

#2008 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 30 October 2015 - 21:37

Hvala Rafi na pobednickom izdanju i hvala BaltBetu sto je naduvao kvotu danas.  :+1:


  • 1

#2009 djolesrb

djolesrb
  • Members
  • 9,837 posts

Posted 30 October 2015 - 23:16

Ja odigrao u mocartu na 1.70 :+1:
  • 1

#2010 The(wizard of)O.

The(wizard of)O.
  • Members
  • 6,852 posts

Posted 01 November 2015 - 10:20

Koliko ce otpora Nadal pruziti u finalu?

Na kraju turnira u Bazelu cemo videti  Fedal duel,konacno. Po onome sto smo videli do sada,ocekuje nas prava poslastica koja ce zadovoljiti sve teniske zaljubljenike. Naravno,nece to biti neki epski spektakl,ali bi kvaliteta igre trebala biti visoka, posebno ukoliko se Nadal pojavi poptuno fit. Koleno mu je stvaralo neku neprijatnost u mecu protiv Gaskea i to bi mogao biti vazan cinilac i danas,ali i bez toga je lako shvatiti zasto je Rodzer postavljen za tako velikog favorita.

Jeste se Fed dosta mucio i protiv Kolsrajbera i protiv Gofana,ali je uspevao da se sabere kad je bilo najpotrebnije i spreman sam da mu dam poverenje samo na osnovu toga.
H2H ubedljivo je na stranci Spanca koji vodi 25-10 u pobedama,ali je tesko reci koliko ovaj skor uopste ima znacaja pred danasnje finale. Ako nista drugo,jasno je da ovo nije Nadal koji je unistavao protivnike na sljaci, iako jeste popravio svoja izdanja u odnosu na srednji deo sezone. Bez obzira na to, videli smo koliko je Rafa bio ranjiv tokom sedmice u Bazelu, pri cemu je trebalo da ispadne jos u prvom kolu posto je Rosol bio na dva poena od pobede i to na sopstveni servis!! Ceh je propustio svoje prilike,a na svoje nacine se to desilo i Dimitrovu,Cilicu,pa i Gaskeu. Mogli bismo,zbog toga,reci da je Nadal sretno prosao kroz turnir.

Dobro,srecno je mozda preteska rec,ali oni koji su gledali njegove meceve iz Bazela, znaju o cemu pisem. Podloga mu takodje ne odgovara uopste,bukvalno je svaki set pocinjao na "pogresnoj nozi" i mnoge odluke koje je donosio na terenu su bile veoma upitne,posebno kod selekcije udaraca (koliko je samo voleja promasio?). Nadal zasluzuje pohvale za svoj stav,za borbenost kao i uvek,ali sada ce se sastati sa mocnim protivnikom koji jednostavno uziva u uslovima Bazela.

Bez obzira na navedeno,podrzati Federera na malu kvotu takodje nije jednostavno, uzimajuci u obzir neke slabosti koje je ispoljavao tokom par meceva. Svejedno,ja ne vidim nijednu drugu opciju sem igre na njega,mada postujem one koji ce "povijati" pobedu Nadala na veliki koeficijent. Cinjenica da se nisu sastali jos od AO '14 bi trebala biti dobra za Svajcarca, jer nece morati previse da obraca paznju na taj uzasni medjusobni skor,dok ce Nadalu trebati nesto vremena da se prilagodi na, pomalo redefinisani, stil Federera koji podrazumeva i neka neocekivana iznenadjenja tokom poena,koja ce izbaciti Nadala iz njegovog ritma.
Uostalom,videli smo kako je to funkcionisalo na "premijeri" u Sinsinatiju- protiv Novaka i Endija, a ovo je slicna situacija. Nadal jeste nesto popravio svoja izdanja,ali i Rodzer podize formu pred Finale u Londonu,igrajuci svoj prepoznatljivi napadacki tenis,ponekad i previse nesmotreno. Medjutim,to funkcionise kod njega i imace publiku na svojoj strani,pa su svi uslovi za njegovu dobru predstavu ispunjeni. Takodje,Fed se nece samo-ubiti na terenu kao Rafini prethodni protivnici i to je jos jedna "stavka" na njegovoj strani. 

Kvota koju predlazem nije bas najbolja,ali je racionalan izbor i dobar izbor,posebno za neki dubl danas. Ostaje samo da pronadjete drugi par.  :D 

Federer R. - Nadal R.  hg1(2.5)   1.60
ATP Bazel,tvrda podloga,finale
 


  • 1