Jump to content


Photo
- - - - -

Katastrofalni zemljotres u Japanu


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
242 replies to this topic

#196 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 21 March 2011 - 21:06

I dobro, kakav je to osecaj bio dok se penjes, a stepenice po nalozima zlog Zapada rade protiv tebe?

:rotflmao:

#197 David Gilmour

David Gilmour
  • Members
  • 5,374 posts

Posted 21 March 2011 - 21:46

I dobro, kakav je to osecaj bio dok se penjes, a stepenice po nalozima zlog Zapada rade protiv tebe?

Ukratko pricas bez veze. Rekao si nesto sto nije tacno, sad mozes da pokusavas da se pravis duhovit koliko hoces, ali to nece da pretvori ono sto si rekao u nesto sto je zaista tako.

Primetio sam da je kod tebe sve apsolutno, crno-belo. Niti je sve na Zapadu zlo, niti je sve dobro. Prema tome nema potrebe da sve sto dolazi sa Zapada, cini mi se pogotovu iz SAD da fanaticno branis i podrzavas. Dakle CNN je posvecivao skoro celodnevni program izvrsenju smrtnih kazni. I ako nije bilo direktnog izvrsenja same kazne, ubrizgavanja smrtonosne injekcije, sledio je detaljni opis iste uz snimke sta se desava ispred itd itd



#198 bounty hunter

bounty hunter
  • Members
  • 8,298 posts

Posted 21 March 2011 - 22:08

Posted Image
People walk along a flooded street in Ishimaki City, Miyagi Prefecture in Northern Japan, after an earthquake and tsunami struck the area.

#199 bounty hunter

bounty hunter
  • Members
  • 8,298 posts

Posted 21 March 2011 - 22:20

Posted Image
Waiting for Gasoline

#200 bounty hunter

bounty hunter
  • Members
  • 8,298 posts

Posted 21 March 2011 - 22:24

Posted Image
A Swath of Destruction

#201 acajou

acajou
  • Members
  • 3,671 posts

Posted 22 March 2011 - 00:51

od kako se pojavila nova zabava u obliku vojne intervencije u libiji na japan se ekspresno zaboravilo. <_<



Japan je pao u zaborav jer su svi mediji postali senzacionalisticki.Pojava medija koji 24/7 samo prenose vesti je dovela do toga.Posto je konkurencija velika onda je uvek bitno ko ce da ima najsveziju pricu.Sutra da proradi neki vulkan pasce i Libija u zaborav



To je opste stanje stvari, nije vezano samo za Srbiju.U ovdasnjoj su stampi rame uz rame, [mala prednost za Libiju], ali se odnos ''snaga'' moze promeniti u zavisnosti od okolnosti.

Potpuno se slazem sa Magripom sto se tice senzacionalizma i medija.U kuci mi nikad vise novina nego sada, nema onog sto nisam probala da citam, a da je dostupno u stampanom izdanju...medjutim od mnostva informacija imam samo konfuziju ..greska je moja sto ne sortiram pre citanja, il bar prema tome o cemu se pise.Ono sto mi posle citave sedmice i nesto upada u oci je da naslovnice uvek zauzima neko dete, po mogucstvu do 5 godina, ili ev.neko ko je veoma star a spasli su ga iz rusevina.To je ono sto navise privlaci paznju i saosecanje citalastva...s tim da ta paznja i ''saosecanje'' popustaju kad prodje nekoliko dana, pa nedelja....Déjà vu
Meni se cini da ce tragedija u Japanu da odjekne duze i snaznije nego ostale zato sto se ljudi u zemljama sa mnostvom nuklearki lakse identifikuju sa Japanom nego sa Haitijem npr, i sto u prvom planu ostaje uvek problematicna tema nuklearne energije .Raznorazni komentatori, bilo bi neozbiljno da kazem analiticari, smatraju ovaj dogadjaj pocetkom prekretnice u odnosu prema nuklearkama, ali to su prilicno obojeni komentari , pa ih nikako ne uzimam kao validne.

Jos se jednom pokazala sva imbecilnost ljudskog roda koja ne poznaje granice niti kontinente- kroz trku da bi se zastitila dupeta kupovinom preparata koji sadrze jod...nekom mozda utesno, meni obeshrabrujuce.Desi li se jos neka slicna katastrofa bilo gde u svetu, nece morati da umiru polako, poubijace se medjusobno u zelji da prezive... :rolleyes:

Objektivne analize dostupne sirem citalastvu mozda mozemo da ocekujemo tek za nekoliko meseci, da ne kazem godina.Do tada...ostaje zuta stampa.Svuda prisutna.

#202 dzigster

dzigster
  • Members
  • 2 posts

Posted 22 March 2011 - 17:15

Evo još jedne male akcije i podrške japanskom narodu http://www.facebook....8398945?sk=info

#203 ivana23

ivana23
  • Members
  • 4,897 posts

Posted 22 March 2011 - 19:53

http://www.youtube.com/watch?v=IkJFWauYtig

U Japanu postoji verovanje da će se onome ko napravi 1000 ždralova ispuniti želja. Kao znak podrške narodu Japana koji je zadesila strašna prirodna katastrofa, blogeri sa sajta b92 su došli na ideju da u nedelju, 20. Marta 2011. u Domu omladine organizouju pravljenje ždralova od papira.
Mnogi od nas koji su daleko od Beograda poželeli su da daju doprinos ovoj akciji. U video klipu su prikazani ždralovi koji su pravljeni širom sveta (od Novog Zelanda do Beograda), fotografisani i prikupljeni putem e-maila.

Edited by ivana23, 22 March 2011 - 19:53.


#204 kronostime

kronostime
  • Banned
  • 27,590 posts

Posted 23 March 2011 - 18:27



#205 Liv

Liv
  • Members
  • 2,575 posts

Posted 29 March 2011 - 20:41

Vanishing act by Japanese executive during nuclear crisis raises questions

Amid rumors that Shimizu had fled the country, checked into a hospital or committed suicide, company officials said Monday that their boss had suffered an unspecified “small illness” because of overwork after a 9.0-magnitude earthquake sent a tsunami crashing onto his company’s Fukushima Daiichi nuclear power plant.

After a short break to recuperate, they said, Shimizu, 66, is back at work directing an emergency command center on the second floor of Tepco’s central Tokyo headquarters.

Still, company officials are vague about whether they have actually seen their boss: “I’ll have to check on that,” said spokesman Ryo Shimitsu. Another staffer, Hiro Hasegawa, said he’d seen the president regularly but couldn’t provide details.



#206 zoran59

zoran59
  • Members
  • 10,124 posts

Posted 01 April 2011 - 05:16

Uz svu tragicnost situacije, neke paralele mi padaju na pamet.

Kad je uragan Katrina strefio New Orleans, bila je tusta i tma vesti o silovanjima, pljackama i bezvlascu. Iz Japana, samo vesti i pomoci i reorganizaciji.

Kapa dole!!!

#207 kiti

kiti
  • Members
  • 2,427 posts

Posted 01 April 2011 - 17:51

Uz svu tragicnost situacije, neke paralele mi padaju na pamet.

Kad je uragan Katrina strefio New Orleans, bila je tusta i tma vesti o silovanjima, pljackama i bezvlascu. Iz Japana, samo vesti i pomoci i reorganizaciji.

Kapa dole!!!


moj neki utisak posle ovo nesto malo vremena u arizoni je da bi ovde u slucaju neke katastrofe svi povadili pistolje i krenuli da otimaju da bi obezbedili sebe i svoju porodicu i da bi ma kakvo organizovanje i disciplina bili teski za sprovesti. mozda gresim, ali ovakvo misljenje mi je dodatno potvrdila nedavna diskusija o dozvoli nosenja oruzja na kampusu i silni anketirani koji kazu da "bez oruzja ne idu ni u starbucks", jer "nikad se ne zna sta se moze dogoditi" i da se "ne oslanjaju na policiju kao zastitu". muz i ja smo tu shvatili da smo totalni vanzemaljci jer hodamo okolo nenaoruzani, uopste ne posedujemo oruzje niti nam je ikada palo na pamet da ga kupimo :ph34r:

#208 XXL

XXL
  • Members
  • 18,731 posts

Posted 05 April 2011 - 10:35

Radijacija u vodi oko Fukushime nekoliko miliona puta veća od dozvoljene
Autor Fena 2011-04-05 11:22:00
Vidljiva oštećenja na nuklearki Fukushima U blizini jednog od reaktora utvrđeno prisustvo 7,5 miliona puta više radioaktivnog joda nego što je dozvoljeno

Radijacija u morskoj vodi kod oštećene nuklearke Fukushima je već nekoliko dana nekoliko miliona puta veća od dozvoljene, ali kako su danas saopćile japanske vlasti ne predstavlja neposrednu opasnost.

Radnici koji rade na popravci Fukushime tokom vikenda su otkrili pukotinu iz koje radioaktivna voda curi u Pacifik, a Tokijska električna korporacija koja upravlja nuklearkom Tepco je saopćila da je u uzorku vode uzetom u utorak u blizini jednog od reaktora utvrđeno prisustvo 7,5 miliona puta više radioaktivnog joda nego što je dozvoljeno, dok je nakon dva dana radioaktivnost opala na pet miliona puta više, prenio je AP.

Eksperti navode da se za sada ne zna kakve će biti dugoročne posljedice povećane radijacije u morskoj vodi, dok je lov ribe u blizini oštećenog nuklearnog postrojenja zabranjen.

Tepco je saopćio da čak i veće količine radijacije u moru ne predstavljaju neposrednu opasnost po životnu sredinu, ali da rade na tome da zaustave curenje u što kraćem roku.

U međuvremenu zvaničnici u regiji Fukushime počeli su provoditi hitan program mjerenja nivoa radijacije u školskim dvorištima.

Tokom dva naredna dana bit će prekontrolirano više od 1.400 škola i obdaništa.

Zvaničnici su saopćili da djeca mogu boraviti napolju, osim u zoni od 30 kilometara oko nuklearke Fukushima.


PS

zanima me je li jos uvijek ''sve pod kontrolom'' i ''bezopasno''? sta kazu strucnjaci?

Edited by Rotterdamac, 05 April 2011 - 10:35.


#209 Liv

Liv
  • Members
  • 2,575 posts

Posted 05 April 2011 - 11:31

Jako mi se 'dopada' shto se u svakom textu pojavljuje to 'neposredno' i 'trenutno'. Niko ne pricha koje ce biti dugorochne posledice i koji su to brojevi koji zabrinjavaju. 7,5 miliona puta veca radijacija njima nije zabrinjavajuca, kad ce biti? Kad stigne do kog broja?
U medjuvremenu je obustavljena, tj. nije ni pochela, potraga za telima u krugu od 20km zbog straha od radijacije. Ako je i bilo prezhivelih vishe ih nema. Niko nije ishao unutar te zone. Strashno.

#210 1234

1234
  • Members
  • 204 posts

Posted 05 April 2011 - 13:37

Horor!
Interesuje me da li se yoyogi javlja, nije da mi nedostaje jer je precesto smarao nekim postovima i komentarima, ali opet zao mi je coveka i nadam se da je ok!
Ocigledno je da se radioaktivnost siri, Tokio je najverovatnije vec dobro zahvacen, licno ne mogu da shvatim odsustvo detaljnijih vesti jer je u pitanju vise milionski grad...