Jump to content


Photo
* * * * - 4 votes

Kuda ide ova Srbija?


  • Please log in to reply
36597 replies to this topic

#36526 Doc Holliday

Doc Holliday
  • Members
  • 3,537 posts

Posted 23 April 2019 - 13:06

Bio sam za vikend u Beogradu... neki pristojni, obrazovani ljudi oko mene, starost tu negde 30-40 godina... i tako pricamo nesto... nezadovoljni su Vucicem, nezadovoljni su opozicijom, kazu nikada ne bi dali glas Vucicu ali ni Djilasu, Obradovicu, Jeremicu i ostaloj bulumenti. Ok. Do tog trenutka sve je ok. 

 

I ja kazem da se slazem, da oni nisu nikakva opozicija nego hoce na vlast da bi radili isto ovo sto Vucic sada radi i da sto se mene tice moj glas moze da dobije samo stranka koja se zalaze za momentalno priznanje nezavisnog Kosova i koja ce kao glavni spoljnopoliticki cilj da ima momentalni zahtev za prijem u NATO.

 

Da ste vi videli te face samo. Ono kao zgranutost. A dovoljno su pristojni da ne krenu da skice i vrste, ali ono tajac, zgranutost, kao wtf sta prica ovaj kako moze da kaze nesto tako. Ono faca nevera, da li je moguce da je izgovorio to sto je izgovorio?!?!?! KAKO MOZEEEE DA KAZE NESTO TAKO????

 

Rekoh pa sta ste zanemeli, Crna Gora, Makedonija, Bugarska, Rumunija pa svi su oni to uradili, pa nisam vam rekao da se zalazem za koncentracione logore nego da uradimo ono sto je ceo region uradio.

 

Pa onda im je malo do mozga doslo kada sam to rekao, pa jbt svi su to uradili ne vidim sta je problem... i onda je jedan izustio kao "to ne, to je ipak previse". I onda je neko okrenuo temu, u fazonu daj da iskuliramo, eto dokle smo stigli (da se neko zalaze za NATO)  :lol+:  :lol+:  :lol+:

 

I sta mi da pricamo. Teska lobotomija!

 

Tako da samo mogu da se slozim sa ovim gore sto je Milenko napisao, da smo anticivilizacijski sljam,  i da dodam da su svi okolni narodi gospoda za nas. I Bugari i Rumuni i Albanci i apsolutno svi. 

 

ja sam vise puta pisao na tu temu.... pa mi smo pod anti-NATO i anti-EU tretmanom 30 godina...generacije su odrastale sa tim tretmanom... ne mozes ocekivati da drugacije misle... to je u gen usadjeno


  • 0

#36527 dulematic

dulematic
  • Members
  • 11,603 posts

Posted 23 April 2019 - 13:14

Hahahaha, totalno te razumem jer sam ja u takvim i sl situacijama bio 20ak puta :lol+:

Misliš na ono kad im kažeš da si glasao za Vučića zato što će nas uvesti u EU i NATO?  :D


  • 0

#36528 Hamilton

Hamilton
  • Members
  • 7,473 posts

Posted 23 April 2019 - 13:44

Ne matori, nego zaista na ovakve ‘live’ situacije.
U porodici sam cak izrod (supruga je slicne orijentacije kao ti ‘obrazovani’) jedino mladju sestru uspesno prevodim na mracnu stranu meseca.
Da ti ne pricam koliko me moji ‘ne mogu prepoznati’, zenini misle da sam neki izdajnik :lol+:, prijatelji misle da sam u nekim iluminatima itd.
NE POZNAJEM coveka koji ima identicne stavove po ovim pitanjima, a najblizi tome je moj profesor/saradnik. Ostali miljama daleko od pro NATO, EU i ciao Kosovo. Miljama.

Zato sam se glasni nasmejao kad sam procitao dozivljaj kolege sa foruma. Tacno sam znao kako se oseca zbunjeno i razocarano :lol+:
  • 0

#36529 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 23 April 2019 - 13:55

...

 

Ja sam se sa takvima sudarao samo na jednoj slavi. Pozove me lik koji je gotivan (hinrarisao sam kod njega), a dodju mu raznorazni 'gosti'. Mahom stariji svet (svi smo tu negde) i normalno - krene politika.

 

Mili bogo, posto skoro niko od njih ne prpa po Netu, kad ih uhvatim u kinichku masinu, uprilicim mini-4um - to treba videti!

 

Kaze mi drugar - covece, mislio sam neko ce capnuti od hertza, pa da pisu novine. Doduse, ako - otisao je na onaj svet na novim znanjima!

Cerekali smo se.

 

Najtuznije je sto sam ih redovno hvatao - a, ovo si citao kod XYZ, a ovo kod ZXY, a ovo je komsijska rekla-kazala. Istoriju ne znaju, skola onako - ni ovamo, ni onamo. Samo TV, tabloidi, tekme pred TV a zhemski svet tu i tamo skupi pare, pa zajedno kupe neki 'glossy' pink modni casopis koji ide iz ruke u ruku. Mladji tu i tamo pozajme od drugara 'Men's health', 'Metak' ili neko auto-trkacko djubre.

Tja, u 'bizMisu' ima svakojakih likova.

(2 sjajne scene:

- neki lik se kao prijavljuje za ucesce i menadjerka mu kaze - dobro, ja cu da vas zafarbam (ima u vidu rubriku u svojoj tabeli. Na sta ce on zabrinut - a koliko ce to da me kosta!?'

- neka likinja hoce natpis na frizu standa pa kaze: posaljite mi dimenzije daske da vam posaljem font!)  

:lol+:  

Za takve likove imam razna iznenadjenja, tako da sam bas /omiljen'.

^_^  

Najteze im pada 'nepostovanje / izrugivanje / odricanje od plemena'.

O putljeru par puta kad sam pricao - pa zhemski svet skoro dobio hormonalni poremecaj, a mushki samo blenu.

Normalno - nikada to nisu citali. A lepo sam im govorio - to je iz njegove 'autobiografije'.

 

Oko NATO, kazem - imas njihov sajt, odes i vidis sta te interesuje, oni su bas detaljni.

Gde neka zhemska skoro zavapi - sta, NATO da mi udje u kucu!? Nikada!

Nazalost, to su likovi koji imaju pretplatnu kartu za 'skloniste'. 

 

Kad se na kraju sve rasturi i ostane par normalnih likova, onda nesto moze da se komunicira. Obicno kazu - nemam vremena za to sto ti radis, ali ako bi mogao da mi posaljes na e-mail tih par istorijskih i drugih dokumenata, pa da iscitam sa zadovoljstvom.

 

No, to je apsolutna manjina, i to su mahom likovi koji se bave svojim poslom, izbegavajuci sve andramolje / trakalice koliko god je to moguce. Nije im lako.

 

U firmi gde sam honorarisao, morao sam da privedem razumu par zhemskih likova i njihove extra emotivne izlive. Prvo je odslusam, skoro bez reci, pa onda 4-5 puta tokom naredna 2-3 dana kao navratim sa nekim papirom bez koga ne mogu, a ne umeju da ga srede, i kao, uzgred, pozovem se na to sto je rekla i onda joj zblanutoj iscitam malu lekciju. Prvo nisu ukapirale, a posle su zatvarale vrata svoje kancelarije, sto mi je odgovaralo, jer one leti otvaraju prozore, a kod mene je 20'C, a zimi se dogrejavaju, a kod mene odskrinut prozor! Cudno je kako promaja / ladnoca lece visak sVrBskih emocija.

 

Kako je pisala jedna 'etnoloskinja': to sto sVrBov leti u gunju sedi pored vatre kraj ognjista, on se ne greje - on se s vatrom mitski razgovara!

:s_w:

 

...


  • 0

#36530 Doc Holliday

Doc Holliday
  • Members
  • 3,537 posts

Posted 23 April 2019 - 14:09

ja kad o tome pricam na radnom mestu ( znate vec., )  meni obicno kazu ( posto imam i susedni EU pasos ) , pa sto ne odes onda ako ti se ne svidja... a polovini njima su deca vec preko :blush:....  

 

najsmesnije je , da kad kazes ne da si samo protiv ove vlasti nego i da si i protiv ovog ovakvog sistema,  odmah te teraju "preko", kazu da "mrzis Srbiju "   i Srbe itd...


  • 1

#36531 Milenko Puzigaca

Milenko Puzigaca
  • Members
  • 1,427 posts

Posted 23 April 2019 - 15:57

Pa jeste, takvi su oni, baš takvi. Nikad im neće pasti na pamet da bi možda trebalo oni da se promene, ali zato im ne smeta da teraju iz plemena svakoga ko makar i malo posumnja u plemenske "vrednosti" i "način plemena".  Samo im fali još tam-tam i koska u nosu, pa da budu kompletni  :lol+:  :lol+:  :lol+: 

 

Što se mene tiče :-1:  bačite ih lavovima, jer za drugo nisu  :lol+: Luzeri.


  • 0

#36532 Milenko Puzigaca

Milenko Puzigaca
  • Members
  • 1,427 posts

Posted 23 April 2019 - 16:20

Ne matori, nego zaista na ovakve ‘live’ situacije.
U porodici sam cak izrod (supruga je slicne orijentacije kao ti ‘obrazovani’) jedino mladju sestru uspesno prevodim na mracnu stranu meseca.
Da ti ne pricam koliko me moji ‘ne mogu prepoznati’, zenini misle da sam neki izdajnik :lol+:, prijatelji misle da sam u nekim iluminatima itd.
NE POZNAJEM coveka koji ima identicne stavove po ovim pitanjima, a najblizi tome je moj profesor/saradnik. Ostali miljama daleko od pro NATO, EU i ciao Kosovo. Miljama.

Zato sam se glasni nasmejao kad sam procitao dozivljaj kolege sa foruma. Tacno sam znao kako se oseca zbunjeno i razocarano :lol+:

Ja sam ih odavno sve otkačio, i takozvanu porodicu, i sve ostale. Viđam se sa njima, povremeno, ali iz kurtoazije, inače sa takvima ja nemam više ništa zajedničko, ako sam ikada i imao. I to nije nista lično, nego više neću da imam ništa sa takvima, jer sve sam ih prerastao, odavno. Na apsolutno svakom viđanju moram da slušam svakojake budalaštine, kao ove iz toga što pričate, od kojih sam posle umoran. Poslednjom prilikom je na primer bila budalaština o tome kako su Kinezi zakon što prave one prazne gradove. Razvijaju zemlju kaže. Svaki pokušaj da im se ukaže da su sve to što zastupaju i u šta veruju besmislice, atavizmi, slobotomija, nešto potpuno zaumno što više nema nikakve veze ni sa svaremenim svetom i ni sa čime, završava se tim ličnim napadima, teranjem iz zemlje svega što nije na liniji. I o čemu bih ja pričao sa takvima koji tako o meni "misle", napadaju, lično vređaju, što i ne znaju da rade, hajde, to im je olakšavajuća okolnost, i zašto bih se uopšte viđao sa njima? To mi je neverovatno iscrpljujuće. Bolje ću se družiti sa psima, ha ha ha... :lol+:


  • 2

#36533 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 23 April 2019 - 16:26

...

 

Ja bih takve redovno 'kinjio' - pri svakom susretu bih pozdravljao; 'gde si seseljoza!?'

(bez obzira bilo zhemsko / mushko)

Pa kad neko pita - a sto, onda ispricam.

 

Nejka dva lika se ostrve na mene (jedan pobegao iz Dubrovnika, a jedan iz Knina) ra se redovno zalili. A stavio ih neko kod mene u kancelariju.

 

Pa sam na prvom redakcijskom sastanku, gde je prisustvovao direktor & glodur (oba 'kosmeticari'), na pitanje - ima li neko nesto pod 'razno' - digao ruku i rfekao mogu li se MM i NN razdvojiti da sede u raznim kancelarijama ... lose uticu jedan na drugog! To je bio blagi lom.

 

No, ja sam tamo (sa prekidima) radio od '82. i bio jedan od 'starosedelaca' a svi oni su bili 'dodjosi'.

Kad, kroz par dana - ove dvojice nema! Isparili! Otisli u druge kancelarije!

 

Najvise ih je iritiralo sto sam odbijao bilo kakvu bliskost po 'naZiJonu' i drndao ih da je izmedju njih i brace 'rvata manja razlika negpo izmedju njih i mene. Pa im kazem - vidite samo sta slusate: a ono od 'spitskog festivala' pa do 'dubrovackih trubadurskih gospara'. O onom O. Dragojevicu da ne govorim.

:ajme:

 

Pa bih ponekad, iz zezanja, lagano pevusio 'Moj galebe' pojacavajuci ono oko lajna

 

>> ... Lipo mi je, lipo mi je / Na lažini suvoj ležat / Na OSAMI blizu mora ... <<

 

To je bilo valjda kad su 'Foke' skenjale O.B.Ladena.

:rotflmao:

 

Ovo je maestralno, a pogotovo drugi deo!

 

 

... 


  • 0

#36534 Doc Holliday

Doc Holliday
  • Members
  • 3,537 posts

Posted 23 April 2019 - 18:06

Ja sam ih odavno sve otkačio, i takozvanu porodicu, i sve ostale. Viđam se sa njima, povremeno, ali iz kurtoazije, inače sa takvima ja nemam više ništa zajedničko, ako sam ikada i imao. I to nije nista lično, nego više neću da imam ništa sa takvima, jer sve sam ih prerastao, odavno. Na apsolutno svakom viđanju moram da slušam svakojake budalaštine, kao ove iz toga što pričate, od kojih sam posle umoran. Poslednjom prilikom je na primer bila budalaština o tome kako su Kinezi zakon što prave one prazne gradove. Razvijaju zemlju kaže. Svaki pokušaj da im se ukaže da su sve to što zastupaju i u šta veruju besmislice, atavizmi, slobotomija, nešto potpuno zaumno što više nema nikakve veze ni sa svaremenim svetom i ni sa čime, završava se tim ličnim napadima, teranjem iz zemlje svega što nije na liniji. I o čemu bih ja pričao sa takvima koji tako o meni "misle", napadaju, lično vređaju, što i ne znaju da rade, hajde, to im je olakšavajuća okolnost, i zašto bih se uopšte viđao sa njima? To mi je neverovatno iscrpljujuće. Bolje ću se družiti sa psima, ha ha ha... :lol+:

 

negde te ljude mozes izbeci negde ne... jedini nacin na koji mozes sve njih izbeci je sa one strane Horgosa.. 

 

i ne treba ih , ponavljam , u potpunosti kriviti... krivac za to je konstantno ispiranje mozga 30 godina... oni jednostavno i ne umeju drugacije da misle.. i ne samo kroz to politicko ispiranje , nego kroz skroz tematsko zaglupljivanje sa besmislenim serijama ( 90ih )  , glumpavim emisijama i na kraju ovim totalnim bolestinama rialiti shouima...

 

 i u pravu je kinik... treba te podj...

 

  a pijaca je, priznacete, idealna za to...

 

elem prolazi lik , stariji intelektualac, jedan od bivsih visokih strucnjaka u hemijskoj industriji, u penziji, ali mu stalno iz dzepa viri "informer" ....  i stalno se onako u sali prepucavamo...

 krenem ja....

  - Srce u Rusiji..

  - srce u rusiji - potvrdi on...

  - A deca u nemackoj.... kazem ja

na sta me on onako sa besom, da ne kazem mrznjom pogleda i ode....

 

i zaista.... gomila njih lobotomiranih  antiNATOvaca i antiEUovaca  nema nikakav problem sto su im deca ( pobegla od njih ) otisla u Nemacku i drugde u svet... jos ako im posalju neku kintu, lek, neki tehnicki gadzet... milina....

 

  i jos jedna moja impresija sa terena..    oni koji podrzavaju aktuelnu AVovu vlast su apsolutno svi antiNATOvci i antiEUovci...

 dok onih koji su protiv AVa  ima svakakvih  i anti i za EU ( ovi se uglavnom spremaju da beze  :D )...   dok za NATO uglavnom nema niko... ali i ima medju njima i dosta koji nisu ni za Ruse i Putina...


  • 1

#36535 forestpk

forestpk
  • Members
  • 234 posts

Posted 23 April 2019 - 18:17

Mene je ovo pogodilo zato sto se desilo u Beogradu, u krugu dvojke, znaci ne ovde kod mene u provinciji gde ljudi pricaju kako je Jutka kul covek zato sto je asfaltirao sve lokalne puteve po Brusu, a ona sto ga prijavila kurva koja je htela da napredjuje preko kreveta, pa kada joj Jutka uvalio macora ona pocela da kuka.....

Drugo to su sve obrazovani ljudi sa ozbiljnim fakultetima, barem polovina njih su zavrsili fakultete van, na zapadu. To su ljudi koji su proputovali, neki od njih su obisli i preko 50 zemalja, to su ljudi koji rade ozbiljne poslove, neki samostalno, a neki u zapadnim korporacijama.... I kada od takvih ljudi ti dozivis da se zgranjavaju na pomen NATO-a onda zaista kazes ova zemlja nema nikakvu buducnost do potpune propasti i samo mozes da pozelis da takva propast sto pre dodje zato sto takav narod ne zasluzuje da zivi.

 

Ocigldeno su razmere antizapadne propagande ovde toliko veliko da ne mozemo ni da zamislimo. Ako neko ko je zavrsio Kembridz smatra da Srbija ne treba da bude u NATO-u, a neki tamo obican Bugarin ili Albanac nema nista protiv toga onda sta reci.

 

A najgori su oni koji su pobegli na zapad, kao jedan moj drug sto sada zivi u Nirnbergu i kaze da je tamo sve super i ne pada mu na pamet da se vrati, ali smatra da Srbiji takav sistem ne treba, da Srbija ne treba da ide u EU i NATO i da pod hitno moramo da se sto vise okrenemo Rusiji. 

 

Ti su gori od ovih sto su ostali ovde i sto im je Rusija u srcu, a deca na zapadu.


Edited by forestpk, 23 April 2019 - 18:21.

  • 3

#36536 Milenko Puzigaca

Milenko Puzigaca
  • Members
  • 1,427 posts

Posted 23 April 2019 - 19:17

Pa ocigledno si precenjivao BG, koji je ocigledno postao isto sto i Brus, ili bilo koja palanka, samo sto je veci  :rolleyes:  I to isto kazu ovi moji, cekaj, ja sebe smatram gradjaninom/gradjankom...  Jednom sam im i rekao, ma mozes ti da smatras sebe za sta hoces, svi ste vi tu samo seljoberi, tu nema gradjana, osim onih par procenata, a ovo ostalo... mrka kapa. 

 

E, a isto sam ih nekad provocirao, pokazuju neke slike, kako tu kopiraju sto vide u americkim foilmovima, kao, doslo to konacno i ovde, kazem, pa cekaj, kako to vi autenticni i samo svoji,  necete u NATO, necete Jevropu, nedate kosovo, a ovamo bi sve dali da kopirate mrsko americko, ha ha ha, a oni samo krive usta, ha ha ha  :lol+:  Posle sam i od toga digao ruke, dosadno i to postalo  :lol+:

...

 

Ja bih takve redovno 'kinjio' - pri svakom susretu bih pozdravljao; 'gde si seseljoza!?'

(bez obzira bilo zhemsko / mushko)

Pa kad neko pita - a sto, onda ispricam.

 

 

To sam im i pricao, kao, je li, da li vi shvatte da sve isto pricate kao najgori slobisti i seseljevci devedesetih, ama sve isto, cak i to sa teranjem iz zemlje svakoga ko nije na liniji srBstva, i nista od njih niste razliciti. Ocigledno ne shvataju, jer mozda trenutno i zastanu, ali vec posle nekoliko minuta nastave istu pricu :lol+:  :lol+:  :lol+:  Kakvi pacijenti. 


  • 0

#36537 Plavi Golub

Plavi Golub
  • Members
  • 136 posts

Posted 23 April 2019 - 19:20

...

Ja bih takve redovno 'kinjio' - pri svakom susretu bih pozdravljao; 'gde si seseljoza!?'
(bez obzira bilo zhemsko / mushko)
Pa kad neko pita - a sto, onda ispricam.

Nejka dva lika se ostrve na mene (jedan pobegao iz Dubrovnika, a jedan iz Knina) ra se redovno zalili. A stavio ih neko kod mene u kancelariju.

Pa sam na prvom redakcijskom sastanku, gde je prisustvovao direktor & glodur (oba 'kosmeticari'), na pitanje - ima li neko nesto pod 'razno' - digao ruku i rfekao mogu li se MM i NN razdvojiti da sede u raznim kancelarijama ... lose uticu jedan na drugog! To je bio blagi lom.

No, ja sam tamo (sa prekidima) radio od '82. i bio jedan od 'starosedelaca' a svi oni su bili 'dodjosi'.
Kad, kroz par dana - ove dvojice nema! Isparili! Otisli u druge kancelarije!

Najvise ih je iritiralo sto sam odbijao bilo kakvu bliskost po 'naZiJonu' i drndao ih da je izmedju njih i brace 'rvata manja razlika negpo izmedju njih i mene. Pa im kazem - vidite samo sta slusate: a ono od 'spitskog festivala' pa do 'dubrovackih trubadurskih gospara'. O onom O. Dragojevicu da ne govorim.
:ajme:

Pa bih ponekad, iz zezanja, lagano pevusio 'Moj galebe' pojacavajuci ono oko lajna

...

:D


Dakle ovo su izgleda opsti momenti. Sa familijom i slucajnim poznanicima sa slavskih i inih ruckova.

Ne znam sto se ljudi na vredjaju na tu opservaciju o slicnostima ili razlikama kad je evidentna, a i logicna. Mentalitetski gledano oni i jesu slicniji svojim komsijama druge ili drugih vera nego sunarodnicima iz drugih regiona. Mene je nervirala ona prica iz ‘90 o Srbima veceg i manjeg kvaliteta, a koja je isla tom linijom podele o tome sta je nacionalni interes, i koja se prilicno svodila na mentalitetske razlike.Posle videh da i Hrvati imaju slicno sr****.
Najgore je sto ti ljudi napadaju i svoje zemljake razumnijeg nacina razmisljanja.

Edited by Plavi Golub, 23 April 2019 - 19:22.

  • 0

#36538 Plavi Golub

Plavi Golub
  • Members
  • 136 posts

Posted 23 April 2019 - 19:26

Mene je ovo pogodilo zato sto se desilo u Beogradu, u krugu dvojke, znaci ne ovde kod mene u provinciji gde ljudi pricaju kako je Jutka kul covek zato sto je asfaltirao sve lokalne puteve po Brusu, a ona sto ga prijavila kurva koja je htela da napredjuje preko kreveta, pa kada joj Jutka uvalio macora ona pocela da kuka.....
Drugo to su sve obrazovani ljudi sa ozbiljnim fakultetima, barem polovina njih su zavrsili fakultete van, na zapadu. To su ljudi koji su proputovali, neki od njih su obisli i preko 50 zemalja, to su ljudi koji rade ozbiljne poslove, neki samostalno, a neki u zapadnim korporacijama.... I kada od takvih ljudi ti dozivis da se zgranjavaju na pomen NATO-a onda zaista kazes ova zemlja nema nikakvu buducnost do potpune propasti i samo mozes da pozelis da takva propast sto pre dodje zato sto takav narod ne zasluzuje da zivi.

Ocigldeno su razmere antizapadne propagande ovde toliko veliko da ne mozemo ni da zamislimo. Ako neko ko je zavrsio Kembridz smatra da Srbija ne treba da bude u NATO-u, a neki tamo obican Bugarin ili Albanac nema nista protiv toga onda sta reci.

A najgori su oni koji su pobegli na zapad, kao jedan moj drug sto sada zivi u Nirnbergu i kaze da je tamo sve super i ne pada mu na pamet da se vrati, ali smatra da Srbiji takav sistem ne treba, da Srbija ne treba da ide u EU i NATO i da pod hitno moramo da se sto vise okrenemo Rusiji.

Ti su gori od ovih sto su ostali ovde i sto im je Rusija u srcu, a deca na zapadu.

Ova zadnja dva pasusa. Skroz si u pravu i to ti je objasnjenje zasto kod nas ne moze sustinski da nastane gradjanska drzva. Zato sto je normalizovana ova vrsta duplih standarda i licemerja. Kao sta se bunis, pa to je normalno. Jedna prica za moju decu, ostale ko sisa.

Edited by Plavi Golub, 23 April 2019 - 19:30.

  • 0

#36539 ObiW

ObiW
  • Members
  • 5,684 posts

Posted 23 April 2019 - 19:41

Crtice iz savremenog života Srbije su sjajne, ali ja ipak imam nešto bolje...

Pre nekoliko godina dobijem poruku od školskog da pogledam nešto na sajtu naše gimmazije. Tap tap klik i dobijem poruku da nemam pristup. Ajde opet, isto. Ne budem lenj, uključim IP anon i izaberem Srbiju.... može. Probam ponovo sa Belorusijom, pa Italijom, Nemačkom... sve može. Vratim na Ameriku, jok. Majstori su blokirali pristup sajtu gimnazije za američki IP!!! Kakva budala trebaš da budeš pa da zabraniš Americi pristup sajtu srednje škole?
  • 2

#36540 forestpk

forestpk
  • Members
  • 234 posts

Posted 23 April 2019 - 20:03

Pa ocigledno si precenjivao BG, koji je ocigledno postao isto sto i Brus, ili bilo koja palanka, samo sto je veci  :rolleyes:  I to isto kazu ovi moji, cekaj, ja sebe smatram gradjaninom/gradjankom...  Jednom sam im i rekao, ma mozes ti da smatras sebe za sta hoces, svi ste vi tu samo seljoberi, tu nema gradjana, osim onih par procenata, a ovo ostalo... mrka kapa. 

 

Njihovi ostali stavovi su skroz na mestu. Od njih neces da cujes da je Jutka cool lik, od njih neces da cujes da se odusevljavaju Vucicem, da se odusevljavaju Djilasom i njegovom pricom o drzavnim fabrikama, od njih neces da cujes da im je Obradovic ok, od njih neces da cujes gomilu nebuloza koje ovde cujes od obicnog sveta. Pa ovde i dan danas kada se povede prica o Kosovu vecina ljudi ce sa zaljenjem da ti kaze da je ustvari nastrasnija stvar sto smo imali sansu da pobijemo barem milion Albanaca ali jbg tu sansu smo prokockali. I onda krenu da ti objasnjavaju kako je u drugoj polovini 1998 i pocetkom 1999 moglo da se to sprovede u delo i da se milion pobije i milion protera i da se tako resi Kosovo  :krsta:  I da sada slobodno moze da nas zajebava belosvetska bagra kad smo glupi i kad ih nismo pobili onda kada smo mogli.

 

To od ovih neces da cujes. Po svim pitanjima dobices krajnje racionalne ogovore. To su pristojni, obrazovani i lepo vaspitani ljudi, gradjanske orijentacije.... ali opet kazem sve sve ali kad im spomenes NATO i da treba priznati realnost vezano za Kosovo... zanemese ljudi.

 

Meni je taj nacin otrovanosti tih ljudi fascinantan. Znaci imas normalno obrazovanje, zavrsio si studije na Kembridzu, pola planete si video, imas normalne stavove u vezi milion stvari ali ta jedna jedina stvar to da Srbija udje u NATO, tu pocinjes da sistis i da vristis. Pa kako jbt? Pa pricao sam sa seljakom bugarinom u nekom selu ispod Blagoevgrada i kaze pa bratko volimo mi Ruse ali nema pari tamo, pari su na zapad. Znaci seljak covek iz neke bugarske provincije shvata elementarnu logiku na koju stranu treba da se okrenes, a ovaj batica sa Kembridza to ne shvata. :krsta:

 

I onda u povratku do gajbe na CarGo mi zapadne vozac klasican taksista (btw vozio sam se 10ak puta sve su bili fini mladji ljudi) a ovaj odmah krenuo... ovo je strasno pretvorili smo se u zapad, radi se preko nedelje, a onda vikendom se ljudi odnose od alkohola i bauljaju po gradu. Rekoh pa sta je tu sporno? Jel treba radnim danom da bauljaju po gradu pa ujutru da idu pijani na posao??? Covek je u roku od 10 min 5 puta ponovio sintagmu "zapadni sistem" u tom nekom losem kontekstu. Zanemeo je i zgranuo se kada sam mu rekao "prijatelju tebi je taj zapadni sistem omogucio da radis ovo sto sada radis. Taj mobilni telefon je izmisljen i napravljen u tom zapadnom sistemu, nije sigurno u komunistickoj Rusiji, aplikacije su proizvod zapada, takva aplikacija kao sto je CarGo na zapadu postoji preko 10 godina, auto koji vozis napravljen je na zapadu, tako da ja smatram da je svaka vrsta zapadnog sistema blagodet za ovu zemlju pa bilo to i vikend opijanje i bauljanje". Mislis da u Rusiji nema bauljanja? Ima i te kako samo sto tamo ni jedna od ovih stvari cije blagodeti koristis nije nastala nego ja nastala u tom zapadnom sistemu, a 5 puta ste mi taj zapadni sistem pomenuli u negativnom kontekstu. Covek nije mogao da veruje sta je cuo. To je ista ona frapiranost kao kada sam ovima rekao za NATO. Rec nije rekao do kraja voznje. Verovatno je posle prepricavao kako mu je u auto seo ludak koji je pljuvao po Rusiji, a na zapad gledao pozitivno. :lol+:


  • 2