Jump to content


Photo

Reprezentacija


  • Please log in to reply
19541 replies to this topic

#16711 Oi!

Oi!
  • Members
  • 5,168 posts

Posted 20 March 2015 - 13:57

Spisak reprezentacije Srbije za meč sa Ronaldom i Portugalom: Debituje Škuletić!

 

blic.rs

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić saopštio je spisak igrača za utakmicu protiv Portugala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a na njemu se nalaze dva debitanta, Štutgartov vezni igrač Filip Kostić i doskorašnji napadač Partizana, a sada moskovske Lokomotive, Petar Škuletić.

 

522291_dres081014rasfoto-marko-metlas04_

 

Na Ćurčićevom spisku su:

 

Golmani: Vladimir Stojković, Željko Brkić, Milan Lukač

 

Odbrambeni igrači: Branislav Ivanović, Dušan Basta, Aleksandar Kolarov, Matija Nastasić, Nenad Tomović, Nikola Maksimović, Duško Tošić, Ivan Obradović
 

Igrači sredine terena: Nemanja Matić, Radosav Petrović, Luka Milivojević, Nemanja Gudelj, Filip Đuričić, Adem Ljajić, Zoran Tošić, Dušan Tadić, Filip Kostić
 

Napadači: Aleksandar Mitrović, Lazar Marković i Petar Škuletić

 

588099_radovan-curcic200315ras-foto-alek

 

Okupljanje "orlova" zakazano je za ponedeljak 23. marta u podne u Staroj Pazovi, u popodnevnim satima održaće prvi trening, a u Lisabon će krenuti u petak 27. marta.

 

Portugal će dočekati Srbiju 29. marta od 20.45 po srednjeevropskom vremenu na stadionu Benfike u Lisabonu, u četvrtom kolu Grupe I kvalifikacija za kontinentalni šampionat u Francuskoj 2016. godine.

 

Portugal je drugi na tabeli Grupe I kvalifikacija sa šest bodova, pet više od Srbije, koja je na četvrtom mestu. Uz utakmicu više od konkurenata Danska vodi sa 7 bodova, a iza Portugalaca je Albanija, sa četiri. Srbija je na začelju zajedno sa Jermenijom, koja takođe ima bod posle tri nastupa.

 

Odličan spisak Ćure!


  • 2

#16712 lajavi_krelac

lajavi_krelac
  • Members
  • 3,950 posts

Posted 20 March 2015 - 16:49

Karadžić: Imamo tim za EURO

IZVOR. B92, BETA | JT

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da ta organizacija uvek teži višem i boljem i dodao da su svi očekivali bolji plasman reprezentacije.

 
 
2004441367550c2ecb1d610421503240_orig.jp
 
Starsportphoto
 

Reprezentacija Srbije se trenutno takmiči u grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine i zauzima pretposlednje mesto na tabeli sa samo jednim bodom posle tri utakmice.

Svakako da se uvek teži višem i boljem. Svi smo želeli u ovom trenutku bolji plasman reprezentacije, ali smo svesni i teških okolnosti kroz koje smo prolazili. Imamo mnogo toga dobrog na nivou reprezentacije, ali hoćemo da stvorimo jači tim, tim koji će nas odvesti u Francusku. U to i te kako verujem, ubeđen da optimizam zajednički delimo“, naveo je Karadžić u izveštaju i planu FSS za sezonu 2014/15. 

Karadžić je rekao da veruje da je FSS u prethodnom periodu još jednom bio na nivou koji zaslužuje, kao najveća sportska organizacija na Balkanu. 

Fudbal mora da okuplja vredne profesionalce koji ispunjavaju ciljeve i zacrtane planove, ako hoćemo da ovo bude i kuća srećnih ljudi koji sve poslove obavljaju sa zadovoljstvom i ponosom“, naglasio je Karadžić. 

Karadžić je dodao da smatra da je FSS poslovao pozitivno i da su sve odluke donesene na sednicama nadležnih organa i tela Saveza. 

Tu sublimiram i finansijsko poslovanje, kao i ostvarene rezultate na terenu i ostvareno na polju izgradnje i rekonstrukcije, kao i u svim ostalim delatnostima“, rekao je Karadžić. 

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo u Češkoj, selekcija do 20 godina je izborila učešće na Svetskom šampionatu na Novom Zelandu, omladinci i kadeti su na korak od plasmana na kontinentalna prvenstva. FSS će sledeće godine organizovati Evropsko prvenstvo u futsalu. 

Iskreno, sa takvim ostvarenjima malo koji evropski savez može da se podiči. A, hoćemo i više i bolje, ne krijem...“, istakao je Karadžić. 

Prema njegovim rečima, srpski klupski fudbal je u velikim finansijskim problemima. 

Od samog priznanja nema mnogo koristi, znamo to, a apelujemo na državne organe da definisanjem uslova privatizacije pomognu dugoročnijem rešenju ovog pitanja“, naveo je prvi čovek FSS. 

Kako je rekao, Skupština FSS služi da se postave temelji rada za duži vremenski period. 

Ubeđen sam da će analize i konstruktivni predlozi dati novi doprinos u tom cilju. Srpski fudbal ima odličnu perspektivu, ne propustimo ni jednu priliku da mu ličnim doprinosom pružimo značajnu pomoć“, zaključio je Karadžić.

http://www.b92.net/s...0&nav_id=970945

 

:hail:  :hail:  :hail:

 

Jahao ti nama Tole još 100 godina! 


  • 1

#16713 Alfred J. Kwak

Alfred J. Kwak
  • Members
  • 4,233 posts

Posted 20 March 2015 - 23:00

Jebote konacno jedan normalan spisak, i to od trenera koji je smatran dunsterom, a ovi genijalci pre njega, svi redom nisu mogli bez barem 2 poziva koja nemaju veze sa zivotom.

 

Dve dileme...

 

Prva dilema je Bane i pozicija na kojoj ce igrati.

 

Druga dilema je centralni deo sredine terena. Ja bih ispred Matica i Milivojevica/Gudelja stavio Ljajica, Tosica i Tadica. Medjutim, uopste nije nemoguce da se Crue odluci za defanzivniju varijantu, gde bi igrao sa dva zadnja veznai Maticem ispred njih, uz dva krilna napadaca i Mitrovica.

 

Ovako bih ja... Gudelj pre Baste zbog defanzive.

 

200315223628.png


Edited by Daldri, 20 March 2015 - 23:38.

  • 0

#16714 bounty hunter

bounty hunter
  • Members
  • 8,298 posts

Posted 21 March 2015 - 00:27

Ponovo iskrslo putovanje s ovim našim nesrećnicima. 

Idem da operem noge u Atlantski okean, obidjem neke kafanice i potvrdim svoju teoriju da ne postoji loše pivo nego neko samo ima malo bolji ukus (nisam neki ljubitelj vina), posetim muzeje, tvrdjave, malo poslušam fado i na kraju odgledam kako Lazar Marković na stadionu gde je postigao neke spektakularne golove tera na plač Ronalda i pajsere.

Pišem reportažu iz Portugalije posle one tamo nedelje.


  • 7

#16715 lajavi_krelac

lajavi_krelac
  • Members
  • 3,950 posts

Posted 21 March 2015 - 00:58

Joooj blago tebi prvo u Jerevanu sad u Lisabonu  :+1:

 

Lepo se provedi i čekamo reportažu  :)

 

Što se tiče ovih naših rekao sam da neću da se ložim više dok ne zaređaju bar 3 vezane dobre partije sa rezultatima al ne vredi kako se bliži tekma, vidim sastav i ponovo ću da poverujem da možemo na ovo prošireno EP, haos :( 

I znam da ćemo na kraju da odemo u ambis al opet isto, verovatno će da padne neka organizacija kao i uvek da se gleda tekma, makar će da bude veselo.  


  • 0

#16716 dinamo minsk

dinamo minsk
  • Members
  • 2,256 posts

Posted 21 March 2015 - 08:59

Karadžić: Imamo tim za EURO 2020.

 

Čisto da ispravim naslov.


  • 1

#16717 Kad ja podjoh

Kad ja podjoh
  • Members
  • 20,122 posts

Posted 21 March 2015 - 09:36

i to od trenera koji je smatran dunsterom, 

 

 

 

Ko ga je smatrao dunsterom? Oni sto bi sa Javorom napadali Partizan i Zvezdu, igrali lepo i primili pet komada?


  • 0

#16718 lajavi_krelac

lajavi_krelac
  • Members
  • 3,950 posts

Posted 21 March 2015 - 14:44

Početak karijere Miloša Jojića u Borusiji Dortmund, po dolasku iz Partizana prošle zime, izgledao je bajkovito – sjajan meč protiv Reala, golovi u Bundesligi i navijačka pesma u kojoj je stavljen u isti stih sa Zinedinom Zidanom! Ipak, ove sezone je totalno u drugom planu, nedavno je sklonjen čak i iz karantina, pa se nameće pitanje – zbog čega?! Mladi reprezentativac Srbije nema odgovor

14269283321656.jpg
Veličina slova A A A
 

 

21.03 15:30

Prošle godine, negde u ovo doba, Miloš Jojić bio je nadolazeća zvezda Borusije iz Dortmunda, momak na čiji račun su padale pohvale sa svih strana. Tiražni „Bild“ ga je za fantastičnu rolu protiv Real Madrida nagradio jedinicom, najvišom ocenom u nemačkom novinarskom sistemu vrednosti. Trener Jirgen Klopje fudbalski ples tada dvadesetdvogodišnjeg polivalentnog veziste opisao kao „neverovatno prirodan za mladog igrača na debiju u startnoj postavi, protiv jednog tako velikog tima“, dok su mu navijači Milionera cenu i samopouzdanje dizali pesmicom: „Jojić, Jojić... on dolazi iz Partizana, bolji je od Zidana“.

A onda se sve okrenulo naglavačke...

Strelac jednog od najbržih golova rezervista u istoriji Bundeslige pao je u drugi plan, pa sve ređe ulazi sa klupe, a počesto ga nema ni u protokolu prvenstvenih mečeva. Izbrisan je i sa spiska licenciranih prvotimaca za Ligu šampiona.
"Ne znam šta je razlog tome, niti imam objašnjenje za takvu promenu statusa. Nije mi jasno šta se desilo, ali mi je zanimljiva timska statistika. Brojke kažu da smo za prvih pet bundesligaških mečeva, u vreme mojih redovnih nastupa, osvojili sedam bodova. U sledećih 12 kola, od čega sam samo u još dva navrata ulazio na teren, skupili smo ih osam. Sklonjen sam iz startne postave, pa sa klupe za rezerve i na kraju iz karantina, iako mi se čini da na terenu izgledam bolje nego dok sam bio u najozbijlnijoj konkurenciji za tim", počinje priču za Mozzart Sport Miloš Jojić i prekida višemesečnu medijsku ćutnju o svom statusu na Vestfalenu.  

KAŽU DA PREVIŠE TRENIRAM 

U čemu je problem? Tvom radu i formi, jakoj konkurenciji, starim zaslugama pojedinaca, promenjenom stavu trenera...?
"Nikada nisam imao problem sa fizičkom spremom. Da taj segment nije sporan potvrđuju i povremene sugestije struke da previše treniram, zbog čega bonus rad, po programu mog kondicionog trenera u Srbiji Aleksandra Stajkovca, ostavljam „za kuću“. Ne bildujem mišiće nego gledam da poboljšam eksplozivnu snagu. Želim da imam bolji prvi korak, startnu brzinu... Plus što volim zagrejan da uđem u trening, pa kao i u Partizanu prvo obavim svoj deo posla u teretani, pa tek onda navlačim kopačke. Konkurencija jeste velika i jaka, ali mislim da nisam toliko lošiji od nje da za mene nema mesta ni u 18. Svi ovi igrači su tu bili i prošle godine, kada sam više igrao. Često i na mestu desnog krila, što nije moja pozicija, i to pre momaka kojima je prirodno mesto uz aut liniju. Jednostavno, ne razumem ovaj obrt".

14269289744515.jpg

  Kako podnosiš trenutnu situaciju? Da li si razočaran, nedostaju li ti strpljenje i motivacija?
"Bio sam u sličnoj, čak goroj situaciji u Partizanu, pa sam je preživeo. Naučio sam da se nosim sa nepravdom, da problemima prilazim s pozitivnije, vedrije strane. Nisam bezvoljan i nervozan. Ne ulazim u konflikte, ne zameram se ljudima. Uvek gledam ispred sebe, uveren da će mi se pošten stav, veliki trud i rad isplatiti. Sutra, za nedelju dana, mesec ili dva, sledeće sezone... Važno je da taj trenutak dočekam stoprocentno spreman. Kada je čovek profesionalan i motivisan, ništa mu ne pada teško. Sve je to za moje dobro".   

 

Da li su ti Jirgen Klop ili makar njegov ključni saradnik Željko Buvač, najavili promenu statusa u dogledno vreme? Pričaju li oni uopšte sa igračima na tu temu?
"Nije mi poznato da li šef i njegov pomoćnik na istu temu razgovaraju sa drugima, samo pamtim šta mi je trener rekao posle tri prva prolećna kola. U razgovoru sa Klopom, povodom mog neprijavljivanja za nokaut fazu Lige šampiona, čuo sam „super treniraš, ali...“. Još nisam dokučio šta ide iza te tri tačkice".  

Ako se stvari ne poprave do kraja sezone razmišljaš li o odlasku na pozajmicu ili možda o transferu? Imaš li već takvih ponuda?
"Posao skauta i menadžera je da nas sve pomno prate, a moja obaveza je da bez imalo zadrške obavljam svoje radne dužnosti u Borusiji ne obazirući se na bilo čije priče sa strane. To ne znači da nisam zainteresovan za svoj status i budućnost u Borusiji, sa kojom imam još tri i po godine ugovora. Mlad sam, vrlo ambicizoan, vredan i više od svega želim da igram. Moram saznati šta u klubu misle o tome".

RADUJEM SE POVRATKU U MLADU REPREZENTACIJU 

Brine li te i status u reprezentaciji, jer mala klupska minutaža obično povlači lošiji tretman u nacionalnom timu?
"Nisam ovog puta dobio poziv za A reprezentaciju, ali zato se vraćam u mladu selekciju. I nije mi krivo zbog toga. Nemam ni pravo kada je prirodno da reprezentativci bez dobre klupske minutaže čekaju na novu šansu u državnom timu. Štaviše, radujem se povratku među vršnjake, srećan što još imam pravo da budem među njima. Da se samo ja pitam išao bih s njima i na Evropsko prvenstvo, na koje su se, iako nekompletni, herojski plasirali u baražu s vrlo moćnom Španijom. Najzad, ove dve utakmice s „klasićima“ dobro će mi doći za povratak u takmičarski ritam. Jedno je treniranje, a drugo igranje za bodove".

14269290009785.jpg

  Ne prolaziš samo ti kroz loš period, jer se ceo tim još muči da popravi utisak i učinak ove sezone. Kako sa ove vremenske distance objašnjavaš jesenju agoniju u Bundesligi i, kontra tome, lagan prolazak kroz grupnu fazu Lige šampiona?
"Nismo toliko loše otvorili sezonu koliko smo imali krizu rezultata, a onda smo zaređali s porazima. Nije da fudbaleri nisu umeli, hteli i trudili se da pobeđuju. Jednostavno, nije išlo... Do druge polusezone. S tim što sada igramo previše promenljivo. Na primer, budemo sjajni protiv Šalkea, kao u Borusijino zlatno doba, a onda vežemo remije s Hamburgerom i Kelnom. Pa opet smo uspeli da pobegnemo iz donjeg doma tebele i dođemo na samo šest-sedam bodova od onih što jure izlazak u Evropu. Istina, na sličnom smo odstojanju i od ekipa koje se bore da izbegnu ispadanje iz Bundeslige, pa valja biti oprezan do samog kraja. Rutinski plasman u osminu finala Lige šampiona više je stvar okolnosti, pomalo i sreće, nego drugačije forme i ambicija u prvenstvu. Nameštalo nam se da protiv Anderlehta, Galatasaraja i Arsenala, kod kuće ili na strani, povedemo već u najranoj fazi meča, rivali nam se otvore, a mi ih kaznimo još ponekim pogotkom iz naših ubitačnih kontranapada. Od nekih smo bili snalažljiviji, od nekih uporniji, a od nekih bolji".

 

Posle svega, kojim plasmanom u prvenstvu biste bili zadovoljni?
"Naši navijači su celu jesen strepeli za opstanak u nemačkoj fudbalskoj eliti, a on ni sada nije sasvim obezbeđen. Lično gledam dalje od preživljavanja u Bundesligi. U određenom odnosu snaga možemo čak i u Evropu. Nema predaje". 

Što je ekipa više tonula, to je ionako velika podrška sa tribina bila još fanatičnija. Postoji li racionalno objašnjenje za toliku vernost i solidarnost navijača?
"Ne postoji dovoljno dobar opis ili objašnjenje ljubavi i privrženosti naših navijača prema klubu. Nisu nas vređali, niti nam zviždali čak i kada smo išli iz poraza u poraz. Sa svakim našim novim neuspehom i njihovom bezrezervnom podrškom rasli su naša griža savesti prema njima i motivacija. Oni su naš vetar u leđa. Bukvalno"!  

Subotić je svoj čovek

Najbolji igrač pretprošle jesenje polusezone Jelen Superlige pričao je s klupskim kolegom Nevenom Subotićem o kraju njegove reprezentativne apstinencije, ali nije uspeo da nađe zajednički jezik na tu temu sa odličnim štoperom. Kao ni novi selektorRadovan Ćurčić i jedan od potpredsednika FSS Savo Milošević.
"Razgovarali jesmo, ali ubeđivao ga nisam. Nemam ja pravo na to. Neven je svoj čovek, sa svojim razlozima što ne želi da se vrati u reprezentaciju. Jedno je sigurno – Subotić je potreban nacionalnom timu"

 

http://www.mozzartsp...ekao-ali/100493

 

Lep intervju sa Jojićem. Nek nađe neki klub sledeće sezone gde će igrati, ako već u Dortmundu ne može, i siguran sam da nema zime za njega.


Edited by dzone87, 21 March 2015 - 14:46.

  • 0

#16719 Constantin

Constantin
  • Members
  • 21,867 posts

Posted 22 March 2015 - 15:56

Jebote konacno jedan normalan spisak, i to od trenera koji je smatran dunsterom, a ovi genijalci pre njega, svi redom nisu mogli bez barem 2 poziva koja nemaju veze sa zivotom.

 

Ko kaže da je dunster.Nije dunster nego "Igrač" i on sastavlja reprezentaciju uz pomoć "savesti" i papirića. Kako bi inače pozvao u reprezentaciju igrača koji je povredjen i ne igra ni u svom klubu.


  • 2

#16720 dinamo minsk

dinamo minsk
  • Members
  • 2,256 posts

Posted 22 March 2015 - 19:56

Činjenica je isto tako, dok god je ova garnitura "fudbalskih radnika" na čelu saveza, svaki trener će sastavljati tim uz papiriće.

Jer ako su papirići bitan dio, a znamo da jesu, onaj koji se tome ne podredi jednostavno ni ne može biti selektor, prosto ko pasulj.


  • 1

#16721 lajavi_krelac

lajavi_krelac
  • Members
  • 3,950 posts

Posted 22 March 2015 - 20:22

Igrači su nam u strašnom padu forme, ali kao što sam i rekao na PL temi imaju šansu lepu da iskoriste ovaj odmor sada i da se odmore i da koliko toliko se malo osveže za finiš sezone.  :) Ja ne sumnjam da će to iskoristiti, samo je pitanje da li će im nedelju dana reprezentativne pauze, tj. odmora, biti dovoljno za refresh za nastavak sezone, plašim se da neće :(  


  • 0

#16722 Kido from Junkovac

Kido from Junkovac
  • Members
  • 6,635 posts

Posted 23 March 2015 - 19:55

Opet ce najveci problem biti kako ce igraci prihvatiti uloge u timu, koje nece biti iste kao u klubu tj. kako ce prihvatiti novog selektora. To je nepoznanica broj 1.

Zatim, igraci a posebno kljucni su izubijani I svi redom pod tretmanima.

Imace max 1 trening dnevno do utakmice, nazalost zbog situacije bice to lagani treninzi. To je problem broj 2.

Staviti baneta na beka, ubaciti Bastu, eksperimentisati sa Maticem itd, bice rizicni potezi, s obzirom na nepredvidive kontre Portugalaca,

gde su I najjaci.

 

Ovo je ocena mog dobrog ortaka, koji je veoma upucen u okolnosti


  • 0

#16723 Nightcrawler

Nightcrawler
  • Banned
  • 254 posts

Posted 24 March 2015 - 17:59

Najveća greška je bila šta se smenilo Mihajlovića. Mislim da smo sa njime čak i bez Matića igrali bolje nego sada.


  • 0

#16724 dinamo minsk

dinamo minsk
  • Members
  • 2,256 posts

Posted 24 March 2015 - 19:21

Igrali smo dobro, ali drugi dio.

Meni bi nakon Zagreba već dobio pedalu, ne zbog poraza već zbog sastava.

A o Skoplju da i ne pričamo.

Trebalo je dobiti smiješne Škote već u Glasgowu, tu je već bilo mnogo toga jasno.


  • 0

#16725 Zetterberg

Zetterberg
  • Members
  • 4,173 posts

Posted 24 March 2015 - 21:25

Najveća greška je bila šta se smenilo Mihajlovića. Mislim da smo sa njime čak i bez Matića igrali bolje nego sada.

 

Mihajlovic nije smenjen nego je nasao angazman u Sampdoriji, par puta je rekao da bi voleo da nastavi i nije on dao pedalu.

 

Taj sastav mu menadzeri sastavljali, da smo igrali u najjacem mogucem sastavu od pocetka igrali bismo baraz.Prihvatio je on da bude marioneta, zbog toga su najvise trajali pregovori.Nije zeleo vise da se bruka pred narodom i napravio je dobar potez u njegovoj trenerskoj karijeri time sto nas je ispalio.

 

Sada da trece mesto ne vodi u baraz, sigurno bismo ga izduvali.Ovako ce postojati kakva-takva nada za trece mesto.Uz to Albanija i Jermenija ne smeju da nam se previse odlepe.Voleo bih da te dve repke tekmu pre nas odigraju nereseno ili eventualno da pobedi Jermenija.Gostovanje u Albaniji u pretposlednjem kolu ce biti dosta teze ako su oni u igri za trece mesto.Optimisticnije gledam na sledece meceve kada je tu Curcic, da nasi igraci pokazu upola zalaganja kao njihove mladje kolege protiv Spanaca i mozemo da se nadamo pozitivnom rezultatu na sledeca dva najteza gostovanja.


Edited by Zetterberg, 24 March 2015 - 21:52.

  • 1