Jump to content


Photo

Reprezentacija


  • Please log in to reply
19541 replies to this topic

#1 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 20 July 2010 - 15:29

Прошло је СП, за неке неуспешно, за неке катастрофално, а за оне мало реалније у оквиру неких могућности наспрам расположивог квалитета што фудбалера што тренера и селектора које Србија има...
Већ зa 20aк дaнa следи прва утакмица, пријатељска са Грцима а месец дана касније следи и први квалификациони меч за одлазак на ЕП 2012.
Да се подсетимо група је:

Италија
Србија
Северна Ирска
Словенија
Естонија
Фарска Острва

Распоред утакмица:

03/09/2010 Torshavn TBD FRO - SRB
07/09/2010 Beograd TBD SRB - SVN
08/10/2010 Beograd TBD SRB - EST
12/10/2010 TBD TBD ITA - SRB
25/03/2011 Beograd TBD SRB - NIR
29/03/2011 Tallinn TBD EST - SRB
02/09/2011 Belfast TBD NIR - SRB
06/09/2011 Beograd TBD SRB - FRO
07/10/2011 Beograd TBD SRB - ITA
11/10/2011 Ljubljana TBD SVN - SRB





И поред тога што нам се битне утакмице приближавају великом брзином још увек се не зна хоће ли селектор Радомир Антић остати на клупи репрезентације.
Ја сам лично за то да он настави да ради са екипом, а ако се то деси очекујем и неке ситне промене када је реч о именима играча у односу на оне који су ишли у ЈАР.
У сваком случају чека нас узбудљива квалификациона група и биће тешко изборити пласман али свакако имамо играче који су довољно квалитетни. Поред нас на СП су били Италија и Словенија али нису прошли ништа боље него ми, чак бих се ја усудио да кажем да сам видео да Србија има најквалитетнију екипу. Међутим неће бити лака ни гостовања осталим екипама а псоебно у Белфасту.

Напред Орлови...


Edited by nlavrnja, 15 October 2013 - 20:46.

  • 0

#2 lepenica

lepenica
  • Members
  • 3,628 posts

Posted 20 July 2010 - 15:44

Нек нам је са срећом у квалификацијама :)
Питање је само да ли ћемо имати истог селектора јер ФСС без сумње остаје у истом саставу :ph34r:

Karadžić i Antić oči u oči: Pat pozicija

Predsednik FSS Tomislav Karadžić i selektor Radomir Antić razgovarali "licem u lice" prvi put posle Mundijala. Ostaje li Antić na tom poslu?


Razgovor je trajao oko dva sata, prostorijama FSS na Terazijama. A zaključka nije bilo.

"Za sada je pat pozicija", rekao je izvor MONDA blizak čelnicima FSS.

Razjašnjenje te rečenice možda će se dogoditi već u sredu, kada će u Staroj Pazovi zasedati Izvršni odbor FSS.

Antić je u utorak imao žučnu raspravu sa članovima Stručnog odbora FSS u kojoj je branio svoje odluke i ideje sprovedene tokom Mundijala, ponavljajući da je uspeh i sam plasman na najveću fudbalsku smotru.

O tome šta najviši stručni organ FSS misli o Antiću i njegovom dvogodišnjem radu, saznaćemo u sredu na sednici IO.

Savez i Antić su još pre Mundijala produžili ugovor do 2012, odnosno do završetka ciklusa takmičenja za Evropsko prvenstvo. Međutim, Karadžić je posle eliminacije Srbije sa Svetskog prvenstva najavio da će u "kući fudbala" morati da smanjuju troškove, jer u Južnoj Africi nisu zaradili koliko su se nadali.

To je (verovatno) podrazumevalo i smanjenje plate selektora.

Takođe, Karadžić i Antić su imali različita viđenja rezultata "orlova" na Mundijalu. Dok je Antić to ocenio uspehom, Karadžić je upotrebio reč "fijasko", pre svega u finansijskom smislu.

U međuvremenu, FIFA je kaznila Antića sa četiri utakmice zabrane vođenja reprezentacije zbog psovanja sudije Horhea Larionde na meču sa Australijom. I upravo to bi mogao da bude kamen spoticanja u nastavku saradnje.

"Ne bi valjalo da počnemo kvalifikacije bez selektora. Ne bi valjalo ni za nas ni za njega", izjavio je Karadžić po završetku sastanka sa Antićem.

FSS je uložio žalbu nadležnom organu FIFA kako bi kazna bila ublažena...

U fudbalskim krugovima se špekuliše da su Antićevi dani na klupi "orlova" odbrojani.

Tako nešto nije moglo da bude nagovešteno posle sednice Odbora za hitna pitanja, održane 1. jula, kada je saopšteno da se Antićeva pozicija ne dovodi u pitanje.

Odbor zaje tada ocenio da je nacionalni tim zabeležio "rezultatski neuspeh" na Mundijalu u Južnoj Africi, ali i da uprkos tome "saradnja sa Antićem i članovima stručnog štaba nikada nije dovođena u pitanje".

"Fudbalski savez Srbije je pre dve godine postavio niz ciljeva. Sa aspekta organizacije A reprezentacije jasno je rečeno da se u narednom četvorogodišnjem periodu želi kontinuitet u radu sa Radomirom Antićem...Ocena takmičarskog uspeha je jedna, a saradnja i sprovođenje zacrtanog dugoročnog plana sasvim druga stvar", saopšteno je posle sednice Odbora za hitna pitanja, kojom je predsedavao prvi čovek FSS Tomislav Karadžić.


Edited by lepenica, 20 July 2010 - 15:44.

  • 0

#3 homer5

homer5
  • Members
  • 208 posts

Posted 20 July 2010 - 17:01

Toletove jagnjeće brigade su počele operaciju "oterati Antića i dovesti poslušnika, dosta je bilo zajebancije". U narednom periodu ćemo opet imati prilike da gledamo užasan pad reprezentacije.
  • 0

#4 Severna Armija

Severna Armija
  • Members
  • 6,465 posts

Posted 20 July 2010 - 17:23

Ne daj se Anticu :ph34r:
Evo da mu preporucim dva igraca iz nase lige : Ninkova i Vilotica :)
  • 0

#5 Jeff Teague

Jeff Teague
  • Members
  • 767 posts

Posted 20 July 2010 - 17:34

Bogami srusise Antica....najavljuju Rajevca....o boze moz misliti Antic podnosi izvestaj Santracu!!!!...zemljo otvori se....Antari je bolje da ode sam,jer se napravila totalno nezdrava atmosfera!
  • 0

#6 bekrinjo

bekrinjo
  • Members
  • 19,361 posts

Posted 20 July 2010 - 23:26

Najava promene na čelu fudbalske reprezentacije
Karadžić napisao otkaz Antiću u tri tačke
Ž. Babović | 21. 07. 2010. - 00:02h | Foto: A. D. - M. M. | Komentara: 110

Da li će Radomir Antić i posle današnje sednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, koja će se održati od 12 časova u zgradi Skupštine opštine Stara Pazova, ostati selektor „orlova“ više nije pitanje stručnosti, ostvarenih rezultata ili visine plate, već isključivo epilog ličnog sukoba prvog fudbalskog stratega i Tomislava Karadžića, prvog čoveka nacionalne kuće fudbala.

U više navrata Karadžić i Antić nisu mogli da obuzdaju svoje izražene sujete, a kulminacija nesporazuma nastala je po završetku misije u Južnoj Africi koju je selektor ocenio kao uspešnu, a predsednik FS Srbije kao finansijski debakl. U tim trenucima najavljeno je, doduše zavijeno u oblande, moguće smanjenje Antićeve godišnje plate od 1.200.000 evra, jer je novi ugovor koji je stupio na snagu i važi do 2012. godine bio zasnovan i na „očekivanom učinku na Svetskom prvenstvu“, što svakako nije bila eliminacija posle prve faze takmičenja. Treća stvar koja je produbila razdor jeste suspenzija selektora sa četiri utakmice zbog psovanja arbitra Horhea Larionde posle duela sa Australijom u Nelspruitu. Predsednik Karadžić je tada nedvosmisleno rekao „da je Srbiji neophodan selektor na klupi na startu kvalifikacija za Evro 2012“.


Selektor Radomir Antić i predsednik Tomislav Karadžić juče su na Terazijama 35 nezvanično dva časa razgovarali i detalji o kojima su polemisali zapravo su odlučujući za nastavak saradnje, a ne mišljenje nekakvog Stručnog odbora. Neozbiljno je da Antić o svom radu polaže račune selektorima za ženski i mali fudbal ili bivšem neuspešnom selektoru koji sada predsedava ovim telom, a radi se o Slobodanu Santraču, tako da izveštaj Stručnog odbora sigurno nije imao veliku težinu na sinoć održanoj sednici Odbora za hitna pitanja FSS. Tomislav Karadžić je inače poznat po tome da uoči važnih sednica vodi razgovore u četiri oka sa najvećim rivalima, kao što je to bio slučaj sa Savom Miloševićem ili Draganom Bulićem, kada se vodila borba za mesta predsednika Partizana, odnosno FS Srbije. Uostalom, upravo na takav način Karadžić je uticao i na Antića da posle mnogo odbijanja konačno sedne na klupu srpskog tima.




Ono što predsednika Fudbalskog saveza Srbije najviše interesuje jeste zvaničan stav selektora o učešću na Svetskom prvenstvu, kao i strategija za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godine, koje počinju u septembru, a on neće biti u prilici da sedi na klupi. Ukoliko Antić i Karadžićev Izvršni odbor ne pronađu zajednički jezik, predsednik FSS verovatno ima spremno rešenje, mnogi spekulišu da bi Milovan Rajevac, koji još nije produžio ugovor sa Ganom, bio najbolji izbor. Čini se ipak da se ovog puta više pita Radomir Antić kojeg štiti jak ugovor, a pitanje je da li je Karadžić spreman da plaća dva selektora u isto vreme - starog i eventualno novog.


Dakle, na sednici Izvršnog odbora dve podjednako važne tačke dnevnog reda biće ocena rada selektora Antića i finansijski izveštaj od 1. januara do 30. juna 2010. godine.


Da li bi Antić trebalo da ostane?
Ljupko Petrović: Problem suspenzija, a ne rezultati
- Nisam zadubljen u tu tematiku, a ljudi iz Fudbalskog saveza koji su angažovali selektora najbolje znaju sve pluseve i minuse, kao i šta su očekivali, a šta je ostvareno. Moje mišljenje jeste da smo u kvalifikacijama bili odlični, dok smo na Mondijalu podbacili i ostvareni rezultat se ne može nazvati uspehom. Rezultati, međutim, ne bi trebalo da budu razlog zbog kojeg bi Antić otišao. Meni je mnogo veći problem suspenzija, jer je nezamislivo da u kvalifikacijama nemamo selektora na klupi.


Milovan Rajevac: Potreban je Srbiji
- Naš posao je težak, zavisimo od rezultata i zato ću uvek stati uz kolegu. Na stranu i takav stav, mislim da bi Antić trebalo da ostane selektor zato što je napravio veliki uspeh. Otišao je na Svetsko prvenstvo, što nije nimalo lako, i bez obzira na sve, Srbija se u Južnoj Africi nije obrukala. Ne bi trebalo olako preći preko svega što je učinjeno u kvalifikacijama samo zato što se možda očekivalo više na Mondijalu - rekao je selektor Gane.


Miodrag Božović: Među nama nema boljeg
- Radomir Antić bi trebalo da ostane na mestu selektora zato što Srbije nema boljeg trenera od njega. On je tokom kvalifikacija vratio poljuljano samopouzdanje srpskom timu, publika je zbog „orlova“ ponovo počela da dolazi na stadione, zbog igrača se pričalo pozitivno i o zemlji, tako da učinak na Mondijalu ne bi trebalo da poništi sve dobre stvari - tvrdi trener moskovskog Dinama.


Dragoslav Stepanović: Treba da ostane i da bolje podnosi kritiku
- Mislim da bi Antić trebalo da nastavi da radi posao selektora, međutim, u tim godinama morao bi bolje da podnosi kritike, jer one nisu lične nego profesionalne prirode. Stekao sam utisak da više ni on sam ne veruje da učešće na Svetskom prvenstvu nije bilo neuspeh, jer ako ne veruje u to, onda nema razloga da bude toliko nervozan i agresivan, kao što sam čitao da je bio na sednici Stručnog odbora. Trenutno nije najveći problem to da li je Antić negde pogrešio, nego da li će moći da vodi ekipu na početku narednih kvalifikacija. To je ozbiljan posao i teško mi je da zamislim da ga neko obavlja sa tribina - ocena je Stepanovića.


Ratomir Dujković: Neka odluči Savez
- Ne bih želeo da ulazim u ozbiljnu analizu, zato što je to posao onih koji biraju i postavljaju selektore, znači za čelne ljude Saveza. Ono što mogu da kažem jeste da ne postoji dilema oko onoga što je Radomir Antić učinio, niti oko njegovih kapaciteta - komentar je selektora mlade reprezentacije.



Blic
  • 0

#7 DonJuan

DonJuan
  • Members
  • 21,299 posts

Posted 20 July 2010 - 23:39

Stručni odbor Fudbalskog saveza Srbije predložio je Izvršnom odboru te organizacije da smeni selektora Miroslava Đukić.
"Nismo prihvatili izveštaj selektora. Osam članova je bilo za smenu, a jedan protiv. Izvršnom odboru FSS smo predložili dva kandidata za funkciju selektora: Dragoslava Stepanovića i Radomira Antića", rekao je agenciji Beta predsednik Stručnog odbora Ivan Čabrinović. Beta nezvanično saznaje da je protiv smene Đukića bio trener OFK Beograda Mihailo Ivanović.
Stepanović, koji trenutno predvodi Čukarički, Beti je kazao da bi, ako bi Izvršni odbor FSS prekinio saradnju sa Đukićem, prihvatio da predvodi "orlove" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine.
Đukić, inače, "A" reprezentaciju Srbije nije predvodio ni na jednoj takmičarskoj utakmici.
Deo fudbalske javnosti zamerio mu je na ispadanju u grupnoj fazi takmičenja na Olimpijskim igrama, ali i na tome što na dosadašnjim prijateljskim utakmicama nije zabeležio pobedu.
Trenutno se ne zna kada će Izvršni odbor razmatrati predlog Stručnog odbora, ali bi to trebalo da se desi do kraja nedelje, najranije u sredu.
Srbija kvalifikacije za Mundijal 2010. godine počinje 6. septembra, kada će ugostiti Farska Ostrva, a tri dana kasnije gostovaće Francuskoj.

Evo kako Karadzic uz pomoc poslusnika menja ljude koji ne zele da budu njegovi pijuni u partiji saha. Juce Djukic (zato sto je zeleo da vodi najjacu selekciju na OI), danas Antic....Ajde jednom da se zapitamo sta hocemo i kuda treba da ide nas fudbal. Niko da se i ne zamisli da je treceplasirana ekipa naseg prvenstva primila tri laka komada u Luksemburgu. Pa o cemu mi pricamo. Fudbal nam pada sve nize i nize, a tzv. strucna komisija radi svoj posao. Ako neko treba da ide, to treba da bude Tomislav Karadzic. Dokle cemo bre da gledamo takve tipove u FSS. Stvarno je bilo dosta.

KARADZIC NAPOLJE!!!!
  • 0

#8 delgado

delgado
  • Members
  • 35,185 posts

Posted 21 July 2010 - 00:09

ToleTu robija za sve gluposti sto je ucinio dosad...
  • 0

#9 Danone999

Danone999
  • Members
  • 1,335 posts

Posted 21 July 2010 - 01:26

Na stranu ekipa koja vodi FSS koja je dno dna prvenstveno strucni odbor :ph34r: ali i Antic se ponasa previse bahato.Za neuspeh na SP nije kriv ni Tole ni Djora ni Kosan ni igraci nego iskljucivo on katastrofalnim vodjenjem ekipe,losom taktikom,losim izmenama,ekipa fizicki nespremna,,,, i ne razumem zasto je on sada kao neki heroj i zrtva?
Ne kazem da imamo boljeg ali ljudski bi bilo priznati greske a jos gora varijanta je ako Antic stvarno misli da smo igrali dobo i da on ne treba da snosi krivicu i odgovornost :)

Najvise mrzim price kao je uspeh sto smo se i plasirali i kako je to nas maximum jer imamo igrace za minimum QF svetskog prventsva ubedjen sam

Edited by Danone999, 21 July 2010 - 01:31.

  • 0

#10 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 21 July 2010 - 09:48

jedno je sto se "misli" po a drugo realnost jer reprezentacija Srbije ima kvalitet taman za rezultat koji je ostvarila
sa dva prava igraca i par polu igraca ne moze se vise od jedne pobede na SP pa makar te vodio i del Boske
da trener nije svemoguc dokaz je i Kapelo koji od losih igraca(istina Englezi imaju pet pravih)nije mogao bolje
U srpskom fudbalu se sve svodi oko par ljudi i ako nisi s'njima u talu odletis vrlo brzo to je sad slucaj sa Anticem koji se nije zamerio karadzicu i besnim psima zbog rezultata nego zbog toga sto nije poveo neke njihove igrace ili im nije dao vise vremena da igraju na sP kako bi ih bolje utopili.
  • 0

#11 Camay

Camay
  • Members
  • 3,480 posts

Posted 21 July 2010 - 09:55

Bitno da je poveo Petrovica kako bi njegov sin bio posrednik u transferu kao i sto je angazovao onog nesretnog Morena ili kako se vec zove .....


Daleko je Antic od cvecke , samo su ovi mnogo jaci prakticno na drzavnom nivou. A imaju sada i pravni osnov da raskinu ugovor zbog kazne koju je dobio.


A ono brecanje na novinare i fotoreportere mu nije bilo potrebno. To mu samo ubrzava odlazak .... Nisam ocekivao od jednog Mistera toliku bahatost ...
  • 0

#12 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 21 July 2010 - 09:57

sportski novinari u Srbiji su najveci sljam!
  • 0

#13 Camay

Camay
  • Members
  • 3,480 posts

Posted 21 July 2010 - 10:01

Sljam ili ne , on kao javna licnost nema pravo da se tako ponasa. Pre svega zbog mesta na kom se nalazi.
  • 0

#14 Constantin

Constantin
  • Members
  • 21,867 posts

Posted 21 July 2010 - 10:07

sportski novinari u Srbiji su najveci sljam!

+1
A u prilog tome i njihovo ponašanje (novinara) na SP.
Besomučna trka u lovu na pikanterije "onih" drugih....
A pre svega "revolucija" koju su podigli kad im nije bilo dozvoljeno da se šetkaraju hotelom i razgovori sa igračima kad im se prohte.
  • 0

#15 Constantin

Constantin
  • Members
  • 21,867 posts

Posted 21 July 2010 - 10:17

Evo kako Karadzic uz pomoc poslusnika menja ljude koji ne zele da budu njegovi pijuni u partiji saha. Juce Djukic (zato sto je zeleo da vodi najjacu selekciju na OI), danas Antic....Ajde jednom da se zapitamo sta hocemo i kuda treba da ide nas fudbal. Niko da se i ne zamisli da je treceplasirana ekipa naseg prvenstva primila tri laka komada u Luksemburgu. Pa o cemu mi pricamo. Fudbal nam pada sve nize i nize, a tzv. strucna komisija radi svoj posao. Ako neko treba da ide, to treba da bude Tomislav Karadzic. Dokle cemo bre da gledamo takve tipove u FSS. Stvarno je bilo dosta.

KARADZIC NAPOLJE!!!!

KARADZIC NAPOLJE!!!!

Dodao bih i...
Prvenstvo na ivici regularnosti...SUPER LIGA
Neregularno 80% ostalih-nižih liga...
Zaštita i protežiranje jebemligakakodaihnazovem sudija koji kaljaju ugled poštenih i dobrih fudbalskih sudija...
Status klubova....svaku drugi je nekakakv "Džomba" koji vodi FK u Srbiji.
Stadioni raspad...naravno da nisu počeli da se raspadaju od dolaska TK na čelo FSS ali nije se maklo ni mm u rešavanju ovih problema od kako je on na čelu FSS.
Jeste sad počela kao neka akcija....ali...
Precednici FS Regiona...čast izuzecima....glasačka mašina a i neki su takodje optuženi da su pokušali sa nameštanjem rezultata...jel neko to ispitao?
Znači TREBA nam čovek na čelu FSS koji će imati volje da započne reforme u fudbalu da to bude SPORT.

Menjam naslov....KARADŽIĆ MARŠ NAPOLJE!!!!!!
  • 0