tuna i mladi krompirici
File tune poliven limunovim sokom usoliti i dodati biber.Tako ostaviti da stoji par sati u frizideru a moze i celu noc.Neposredno pre pecenja posuti sitno secenim persunom.
Dobro zagrejati gril nekih 20 minuta a onda na umerenoj vatri peci svaku stranu 10 minuta ili manje ko volicrvenu sredinu.
Krompirici obareni u vodi u koju se doda vegeta i suseno povrece.Kao dodatak sos od mirodjije pripremljen na tradicionalan nacin.
Sutra stize komsija na veceru tako da na gril pada pastrmka, red snapper i cevapi.
Usoljavanje bilo kojeg mesa na duzi period ce samo izvuci tecnost i ukus iz njega. Limunova kiselina ce 'skuhati' tunu ako ostane preko noci, pa ga ne moras ni peci.
Najefektnije bi bilo, neposredno prije grillovanja, posoliti i pobiberiti, a nakon grillovanja zakiseliti limunovim sokom i posuti persunom.
Experimenta radi, mogao bi jedan komad umarinirati po svom, a jedan ovako kako sam napisao, pa uporedi rezultate.
Ja cu danas da pravim karbonaru, po onom receptu iz videa sto je cini mi se Muras postavio.
Brzo jeste, ne znam koliko je zdravo. Mozda napravim i neku salatu sa rukolom.
Edited by dogmatix, 04 June 2010 - 13:24.