Znam brate, nego ga nisam nazvao tako jer je ovo replika toga, a isti princip. Ali vrh stvar, stvarno vrh. Ja ne da se nesto uzdrzavam masnoce zbog....nego je jednostavno ne volim. A sto se tice kile bureka slazem se, poenta je u osjecaju sitosti. Da se polaganijim jedenjem dobija osjecaj sitosti prije nego se (kao ja npr) nabacas. A Oprah je jedna od onih ocito sto i kad pojede jedan kroasan s rajom, kuci smota kilu bureka.Nego jarane to sto vi zovete toster je formenov gril i genijalna stvar za brzo spremanje mesa
brza hrana koja nije sinonim za nezdravu
#31
Posted 04 May 2010 - 22:31
#32
Posted 04 May 2010 - 22:36
Jel ti to tako dobro aranziras tanjir kada na brzinu kuvas nesto?
Slago bih da kazem da je svaki put ali nije da mi nije bitno.
Ko omiljena solja za kafu ili lepa casa za dobro pice.
Ako sam seljak u milion stvari, mogu negde biti i suptilan.
Mada mislim da mnogi jedu i ocima, nisu dzabe po Mekovima svud naokolo oni bilbordi na kojima ono sto jedes izgleda neodoljivo.
#33
Posted 04 May 2010 - 23:06
hehehe mozzarella di bufala iliti od milja mozzarella di bufalina ("od bivolice")....Optimalno je upotrebiti mozzarella buffa.
obozavam...al nazalost ovdje je neima.
u italiji sam znao zatraziti picu samo sa "mozzarella di bufala, pomodoro fresco e rucola"...obavezno fuori cottura sto ce reci bez "kvarenja" lol.
#34
Posted 04 May 2010 - 23:11
Ja ovde moram da ti dam podrsku,dobar aranzman je pola uspeha..tako ovde po restoranima uvaljuju jedno veliko nista,tj povrce koje i sama spremam kod kuce,sa nesto mesa,lepo aranzirano,i zovu ga nekako...u tome je sva razlika,u ukusu ne.Slago bih da kazem da je svaki put ali nije da mi nije bitno.
Ko omiljena solja za kafu ili lepa casa za dobro pice.
Ako sam seljak u milion stvari, mogu negde biti i suptilan.
Mada mislim da mnogi jedu i ocima, nisu dzabe po Mekovima svud naokolo oni bilbordi na kojima ono sto jedes izgleda neodoljivo.
Kad stignem,i ja aranziram,nije za to potrebno mnogo vremena,taman ono sto se ustedi na dugometraznom kuhanju...
#35
Posted 04 May 2010 - 23:13
hebi ga, dje to ba ima kad ti treba tuce ipo kroasana za popit litar vina...... Kaze ta gospa, umjesto da pojedem 2-3 kroasana, pojedem jedan. Ali sjednem kaze npr u neku bastu, narucim ili kafu ili neku casu vina, pa onda griznem zalogaj, polako prozvacem i progutam. Pa onda malo popricam sa prijateljicama, pa opet isti ritual. I da, provjereno uspijeva. Uvjerio sam se na drugima btw, ne na sebi. Ja nemam zivaca za to.
#36
Posted 05 May 2010 - 17:06
#37
Posted 05 May 2010 - 17:33
Ma meni vino ni uz ribu ne ide. Dzaba kad ne volim. A uz zestu, po mogucnosti viski ide mi sve, pa i riblja corba sa lubenicom. Ali sta definitivno nije islo ni uz zestu, popijem ljetos na moru dobru sljivu, jedno 2-3 male casice i pojedem jedno 3-4 sardele. Navalio gazda kod kojeg smo bili da se malo posluzimo, palio rostilj. I umjesto da popijem jedno 2 gemista, aj reko ja cu ipak rakiju, bas dobra bila. Joj ko da sam nafte jarane popio. A osjetio takvu ruznu sitost i silinu ko dam ajkulu smaz'o. Nikad vishe slicna kombinacija, sto ne ide, ne ide.A i krosan idu uz vino kao rublja corba sa lubenicom
#38
Posted 05 May 2010 - 17:54
Ih, kako nista ne znas.A i krosan idu uz vino kao rublja corba sa lubenicom
Letnje veceri kod 'Bandike' u Bogojevu ili sirom Baranje: fis-paprikas, naliveno litrama spricera, pa lubenice, pa sve od pocetka.
Ako ne verujes meni, pitaj Vjekoslava.
#39
Posted 05 May 2010 - 20:59
Edit
Povlacim rec.Vecerasnja kombinacija moje zene
Jagode sa kiselom pavlakom i secerom
Samo sto nisam povratio kada sam video sta jede
Edited by MAGRIPA65, 06 May 2010 - 04:22.
#40
Posted 07 May 2010 - 18:52
Siroti covece...Verujem mada bi se na tu kombinaciju zgrozili cak i Irci
Edit
Povlacim rec.Vecerasnja kombinacija moje zene
Jagode sa kiselom pavlakom i secerom
Samo sto nisam povratio kada sam video sta jede
#41
Posted 07 May 2010 - 18:55
zena samo voli kombinaciju slatko-slano.
Nista neobicno.
#42
Posted 08 May 2010 - 00:09
Attached Files
#43
Posted 08 May 2010 - 00:17
Za veceru.Alberto zna sta je ovo
Da zapiješ, valja se.
#44
Posted 08 May 2010 - 05:51
Attached Files
#45
Posted 08 May 2010 - 12:06
Da zapiješ, valja se.
Dobra vam meza za uz viski. Ima vitamina B.treba da se zalije ali samo sa prvom klasom