Jump to content


Photo
- - - - -

Top Gear!


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
31 replies to this topic

#1 pakat

pakat
  • Members
  • 5 posts

Posted 20 February 2010 - 01:37

E pa ovo je super oduševljena sam da se i kod nas seti neko i pusti nam ovaj fenomenalni serijal o automobilima.Momci su apsolutno fenomenalni a svaka emisija je neverovatno interesantna.Svaka čast za B92 oduševili ste me!!! :) :ph34r: :D

#2 Zabalujev

Zabalujev
  • Members
  • 5,315 posts

Posted 20 February 2010 - 09:03

OMFG! Vrh! Kraljevi! Carevi! Perem noge u znak zahvalnosti! Obožavam! Džeremija za predsednika!

#3 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 20 February 2010 - 12:51

Fanovi SAT-a će biti šokirani. :ph34r:

Vidim po najavama da se kreće od sezone iz 2006, a tu negdje u to vrijeme su bili na vrhuncu. Kasnije su ih korumpirali ogroman budžet i rastući rejtinzi, pa su od ultrazabavnog programa o automobilima, koji je privlačio uže profilisanu publiku, postali zabavni porodični program sa autima kao pozadinskim motivom, preopterećen skriptovanim dijalozima, forsiranim humorom i odglumljenom spontanošću. Ambitious but rubbish sa milionima na raspolaganju možeš biti samo ako malo foliraš.

Posljednja sezona, emitovana pred novu godinu, toliko je kritikovana na njihovom sajtu da se na kraju u raspravu uključio jedan od producenata i tiho dao za pravo ljubiteljima "starog" Top Geara, najavivši gašenje aktuelnog šou-programa u nekoj neodređenoj bližoj budućnosti.

Istina je da posljednjih par sezona ne mirišu na benzin kao one starije, ali meni su i dalje dragi. Biće pravo osvježenje na domaćem TV-u (barem za one koji još odavno nisu složili svih 117 epizoda na diskove :) ). Top Gear je stvar prestiža, kako kad ti prvi put sviraju Stounsi - bolje da su došli i pred penziju, nego nikad.

Posted Image

POWEEERR!!

#4 Zabalujev

Zabalujev
  • Members
  • 5,315 posts

Posted 20 February 2010 - 16:07

Kakvi su, da su, boljeg nema na našim ekranima malih televizora :) Naravno, dekadencija je očigledna: šta Džeremi uradi onom nesrećnom Twingu, lele, majko, a o lambordžiniju po rumunskom romskim selima :ph34r: da ne govorimo. Ali, u svakom slučaju, ne mogu da verujem da se B92 usudila da tu emisiju stavi u termin subota, 20h, umesto u 23:30 ili 16:15 kao što je običaj :D Svaka čast, TV B92 nije bolji potez napravila još od Saut Parka :thumbsup:

#5 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 28 March 2010 - 18:28

Isprva sam mislio da sam propuštao zbog kašnjenja, ali sada vidim da je definitovno iz svake epizode izbačen segment News, čemu ne mogu da se načudim, jer je u starijim sezonama, poput ove koja se trenutno prikazuje, to ponekad bivao najzanimljiviji dio emisije. Ako je zbog neaktuelnosti modela iz 2006, treba znati da se oni na ovdašnjim putevima neće kotrljati u značajnijim brojevima još jedno 5-10 godina, dok ih kulturan svijet tamo daleko propisno ne izdrnda, a lokalni uvoznici polovnjaka ne pokupe sa nekih otpada i rasprodaja..

Podnošljiv je čak i onaj na momente trapav i potpuno netačan prevod, ali brisanje News-a i nerespect TG-a cijelog cjelcatog je 100% bzvz.

#6 kapetanm

kapetanm
  • Members
  • 3,153 posts

Posted 28 March 2010 - 22:06

Steta sto ih ne daju cesce nego jednom nedeljno. Mada, ja ih gledam svakodnevno, na Foxu uvece

#7 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 01 September 2010 - 15:10

Top Gear court case: The Stig revealed as racing driver Ben Collins

Posted Image

Racing driver Ben Collins has been revealed as The Stig after the High Court refused to grant the BBC an injunction blocking the publication the Top Gear star's autobiography.

Speculation that the Stig could be Collins, a racing driver and stuntman from Bristol, intensified earlier this month after the accounts of his company, Collins Autosport, were found to list “driving services provided for the BBC, mainly in the Top Gear programme”.

The 35-year-old, who has performed as a James Bond stunt double, was also “outed” as the Stig in 2009, when a builder, Jason Goody, claimed to have come across his famous white suit and gloves on display in a cabinet while working in his home.


Ovo ime je već odavno u opticaju, pa i nije neko iznenađenje.
Trebalo je da mu daju veći dio preslatkog kolača i vozi dalje..

#8 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 08 September 2010 - 20:45

Top Gear sacks The Stig

Sky News are reporting that Top Gear presenter Jeremy Clarkson has confirmed that The Stig has been sacked.

This follows Ben Collins decision to unmask himself which went contrary to the mystery about The Stig that the TV show had gone to great lengths to create.

Sky quote Calrkson as saying : "He is history as far as we are concerned, he is sacked. It was a shock. I was hurt, actually, because I liked him and he came around to my house and had drinks and all the time he was writing a book, so I feel a bit hurt."

"We've many, many thousands of people queuing up to be whatever it is that we create. I have spent the last three weeks doing nothing but trying to figure out what we will do instead. We will get somebody. Top Gear is damaged but not out."

"You may remember a film called Wall Street in which Gordon Gekko said that 'greed is good' and that 'greed works'. It doesn't. If you are watching this, children, greed is bad."



Posted ImagePosted Image
...

#9 The Dalek

The Dalek
  • Members
  • 16 posts

Posted 12 September 2010 - 16:02

da ste videli,sad u Top Gear ovaj debil sto prevodi napisao : ˝Da li sam pobedio Bilija Pajpera?˝
,a covek je rekao : ˝Did i beat Billie Piper?˝

ako neko cita sa B 92,Billie Piper je zensko

#10 The Dalek

The Dalek
  • Members
  • 16 posts

Posted 12 September 2010 - 16:04

da ste videli,sad u Top Gear ovaj debil sto prevodi napisao : ˝Da li sam pobedio Bilija Pajpera?˝
,a covek je rekao : ˝Did i beat Billie Piper?˝

ako neko cita sa B 92,Billie Piper je zensko

izvinjavam se sto sam coveka nazvao debilom,ali stvarno...brate....

#11 comandante

comandante
  • Banned
  • 6,688 posts

Posted 14 September 2010 - 22:58

...


zar u ovakvim slucajevima ne bi trebali da imaju potpisan neki ugovor gde im se zabranjuje izdavanje knjige ili nesto slicno?

#12 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 16 September 2010 - 16:53

Koliko sam shvatio, u Kolinsovom ugovoru bila je navedena obaveza čuvanja Stigovog identiteta i na to su producenti Top Geara i ukazivali pred sudom. Ali sam sudski proces je već doveo do otkrivanja identiteta, pa je sud zaključio da nema svrhe zabranjivati izdavanje knjige.

BBC je "kaznio" Kolinsa uručenjem otkaza, ali mislim da je on na to i računao. Moguće je da bi ga u odvojenom procesu mogli pritisnuti zbog kršenja ugovorne klauzule, ali izgleda da ne žele da se smaraju. Što neko reče, it`s just a TV show after all.

Klarkson kaže da nemaju pojma šta će da smisle za sljedeću sezonu, ali da će svakako biti nekih novina. Jedna od šaljivijih teorija je da će zadržati Kolinsa ispod odijela u novoj boji i time izigrati sve buduće spekulacije o identitetu novog Stiga. :) Producenti kažu da bukvalno stotine kvalitetnih kandidata stoje u redu za vruće Stigovo sjedište.

Sa novim vozačem, vremena ranije testiranih automobila postaju nešto manje relevantna, ali ionako su u posljednjoj sezoni toliko bezobrazno poklanjali najbrže krugove holivudskim zvijezdama, da je integritet faktora nadmetanja poprilično izblijedio. Meni je postalo sumnjivo još kada je Barikelo navodno oborio Stigov rekord. Mislim da se afera sa Stigom već tada krčkala daleko od očiju javnosti i da je to bila najava razlaza.

#13 Sobchak

Sobchak
  • Members
  • 1,754 posts

Posted 29 November 2010 - 17:01

Ovo izgleda opako i opasno

#14 autsajder

autsajder
  • Members
  • 3,607 posts

Posted 29 November 2010 - 18:28

Ovaj klip dobro ilustruje u čemu je problem sa sadašnjim Top Gearom. Sasvim dovoljno zanimljiv i zabavan putopis sa vožnje jednim od najopasnijih puteva na planeti nepotrebno se začinjava 100% izrežiranim scenama, poput ovog Klarksonovog navodnog mimoilaženja na ivici ambisa na kraju ovog isječka. Toliko je očigledno da je sve snimljeno sa 4-5 kamera, sa pauzama da bi se zauzele dobre pozicije i snimili upečatljivi kadrovi, vrlo vjerovatno na nekim drugim, bezbjednijim lokacijama, kao ono kotrljanje kamenčića, pri čemu kamerman.. levitira u vazduhu nad ponorom?

U nastavku istog specijala u jednoj sceni su na toliko velikoj nadmorskoj visini da im, kao, ponestaje vazduha, pa sva trojica bauljaju na koljenima i bore se za dah na ivici smrti... :lol+:

TG se razbolio od holivudskog virusa, u dobre okvirne scenarije u kojima je nekada dominirala spontanost umeću se akcione scene koje samo popunjavaju traku šljokicama.

Ovakvih stvari najmanje ima i najmanje su očigledne u starijim specijalima sa Arktika i iz Bocvane, pa su zato mnogo bolji od "vratolomija" po Andima ili avanture u Vijetnamu iz pretprošle sezone.

#15 Avicii

Avicii
  • Members
  • 1,721 posts

Posted 30 November 2010 - 13:46

Steta sto ih ne daju cesce nego jednom nedeljno. Mada, ja ih gledam svakodnevno, na Foxu uvece

2 put nedeljno molim vas makar <3

Edited by Missmatched, 30 November 2010 - 13:46.