Primarno sam krenuo da offtopičarim u ovom postu, sry ya to (prebaciću se i na ontopic za izvinjenje)
A sto su nam zatvorili biblioteku Britanskog saveta? 
Šta vam je ovo? Tj. gde se nalazilo, kod vas na fucksu, ili negde sakriveno (

)? Zvuči mi kao nešto što bi možda moglo da ima Athens pristupe, pa zato pitam.
Da li čitate redovno, jeste li član biblioteke?
Redovno da, ali (nažalost) sve manje i manje vremena imam za nešto što odudara od stručne literature, a ona opet nije književnost (mada neki kažu da je usko povezana, not my cup of tea, takva (uska) mešavina

).
Što se ukusa tiče, prilično sam "šizofren", tkd da nalazim stvari koje mi odgovaraju od klasične SF tradicije, preko Foknerove proze, pa čak i ponečega od egzistencijalistilih wanna be filozofi (Sartr and co) stvari .
A u biblioteci sam svakoj ovde kod nas nalazivoj. Uglavnom zbog traženja literature, morao sam da se učlanim u jednu po jednu, kad god mi nešto zafali u jednoj pa nađem u drugoj. Univerzitetska je ipak najmilija:)
A online sam član biblioteke Welsa, LA, Londona, Bostona (naravno, ovo su sve fejk ID-ovi, zbog dobijanja pristupa
raznim elektronskim časopis džidžabidžama (Jstoru, prvenstveno) s članskim brojem biblioteke.)
Sve se manje i manje čita kod nas, popularni su samo svet i skandal...
Mislim da nema statistike koja podržava ovaj stav u potpunosti. Nema sumnje da je prodaja takvih časopisa na alarmantno visokom nivou, ali redovni (i isključivi) čitaoci takvih stvari nisu prešli iz biblioteka na redove ispred kioska, nego su to uglavnom oni koji su pre čitali jedno veliko ništa. Nije se broj onih koji čitaju zbog toga smanjio, on je ostao manje-više isti, već je samo grupacija "nečitača" postala trasnparentnija redovnom konzumacijom takvih stvari.
na zalost od kad sam kupila lap top i imam konstantan internet, citam sve manje i manje
Wau, ali zar ovo ne otvara sasvim novu dimenziju čitanja, mogućnosti nabavki knjiga za koje bi inače trebalo pokrenuti III svetski da bi ih dobili, (i to, posredstvom drage piraterije, najčešće besplatno), lakšeg dobijanja preporuka, nalaženja reviewa za "nesigurne" pikove, itd.