Jump to content


Photo
- - - - -

Nenad Roso


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
16 replies to this topic

#16 T. U. Weenie

T. U. Weenie
  • Validating
  • 4,805 posts

Posted 15 August 2009 - 18:10

Ali šta ćemo sa medijima? Zagovornici pušenja nemaju ni blizu toliki prostor i ne nailaze na sveopšte odobravanje kao ovi newage vračevi. Da nema kretenskih medija broj prevarenih bi bio daleko manji.


Ne znam, ne verujem da se mediji mogu efikasno regulisati... ne mislim samo kod nas, nego uopšte. Kretenske medije zaslužuje kretenska publika, a da je bolja publika bili bi bolji i mediji, odnosno komercijalni sadržaj koji isti nude.

I opet se stiže do večite priče o edukativnoj ulozi medija, o odgovornosti da se javnost vaspitava umesto da joj se podilazi i nudi najbedniji mogući sadržaj zato što "to oni traže". U ovom slučaju, neki realističan balans bi bilo dovođenje "newage vračeva" u emisije u kojima mogu da plasiraju svoja sranja, ali ne solo, nego zajedno sa nekim "normalnim" medicinarom koji bi im kontrirao, eventualno sa nekim bivšim pacijentom koji se opametio...

Ali plaćeni termin, jedan-na-jedan sa trepćućom retardiranom voditeljkom, to je neprihvatljivo.

Slično je sa onim tekstovima do kojih si linkovao - neka ih, nek kenjaju ako hoće da plate, ali zato je tu sekcija za komentare pa neka ljudi pišu šta o tome misle, da li su i kolike besmislice u pitanju. Plus neki besplatni prostor da se kritički oglasi druga strana, tj. konvencionalna medicina, na tu temu, i svi zadovoljni.

#17 April

April
  • Members
  • 1,314 posts

Posted 17 August 2009 - 11:40

Strpati u zatvor sve urednike emisija u kojima je gostovao.


Press:
Policija ispitivala novinarku BN televizije

Press je stupio u kontakt i s novinarkom BN televizije Svetlanom Đokić, koja vodi autorsku emisiju „Svet uspešnih", koja predstavlja „uspešne" ličnosti iz sveta medicine, sporta i šou-biznisa. Ona je potvrdila da je Roso bio gost u njenoj emisiji radnog naziva „Tajna večne mladosti".

- Da, bio je gost kod mene u emisiji. Nažalost, ne mogu da vam pomognem jer za mene nije dobro da u ovom trenutku dajem izjave za medije pošto me je ispitivala i policija - rekla nam je Svetlana Đokić.


Ovde se, kako vidim, preskace Marko Jankovic koji je o guruu pravio citavu seriju emisija. Cuj, pravio?! Promovisao, to je prava rec. Secam se kad se u emisiju javio Voja Antonic iz lista Racunari i napljuvao ih kako nisu normalni sta promovisu. Onda je Marko skocio - 'sta ti hoces, ti se razumes u racunare a ovo je medicina, Nenad je americki djak...'.

Brkic ce dobiti svoju kaznu, a oni koji su mu omogucili da navuce toliki broj ljudi?

Nigde na tim emisijama nije pisalo da su 'iznajmljeni termin', 'placeni oglas' i slicno. Ne, bile su projektovane kao autorske i zasto sada autori ne bi snosili odgovornost za ucesce u prevari? Tim pre, jer su bili dobro placeni za svoje lazi.