Jump to content


Photo
- - - - -

Žarko Laušević uhapšen u Čikagu


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
337 replies to this topic

#16 Conchita Martinez

Conchita Martinez
  • Members
  • 3,290 posts

Posted 04 July 2009 - 15:12

joj, nemoj, svega ti. hajde bar probaj da budeš objektivna. :ph34r:

nosio pištolj jer su ga ganjali četnici...
bolje da je popio poštene batine nego što je uradio kako je uradio.

Googlaj malo... :)

#17 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 04 July 2009 - 15:19

Uopšte nije tako bilo. Veštaci iz Srbije i Crne Gore su potvrdili da su mu ispala sočiva, dok su ga junaci tukli jer je čovek branio svog brata.
Završilo se tako što je on je mahinalno pucao, ne videći na koga je pucao.

:ph34r:
mozda ako gilja -15 dioptriju.

#18 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 04 July 2009 - 15:19

on u svoju odbranu može da kaže šta god hoće i što mu se učini korisnim, i ne samo on već ko god, ali je činjenica da je ubio dva (nenaoružana) čoveka i trećeg teško ranio a da njegov život, pri tome, nije bio neposredno ugrožen.

#19 incognito

incognito
  • Members
  • 7,771 posts

Posted 04 July 2009 - 16:11

mozda ako gilja -15 dioptriju.


Moja shveca ima -15, i glaukom pritom, pa i bez sociva vidi dovoljno da prepozna oblike... Mahinalno pucao, joj majko...

A ovo sa cetnicima je, sto bi Zemunci rekli, vrh brate...

Kao sto rekoh, suza mi suzu stize...

#20 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 04 July 2009 - 16:20

daleko od toga da nije tragedija to što se dogodilo, prvenstveno za mladiće koji su izgubili život a svakako i za žarka kome je u život pretvoren u pakao u deliću sekunde, da nikada više ne bude isti.

on je jedan od najtalentovanijih glumaca svoje generacije. i strašno je to što se dogodilo. verujem da nije umao nameru da ubije. da se sve dogodilo kao splet nesrećnih okolnosti. no, to ne može da opravda učinjeno. to je što je - nema bežanja od odgovornosti.

#21 David Gilmour

David Gilmour
  • Members
  • 5,374 posts

Posted 04 July 2009 - 16:28

Pištolj je nosio zbog toga što su ga četnici ganjali jer je u predstavi "Sveti Sava" odigrao scenu sexa.

Koji bre cetnici ?

#22 BlackDog

BlackDog
  • Members
  • 2,951 posts

Posted 04 July 2009 - 16:34

Koji bre cetnici ?


kako koji? Pa gej četnici - hteli da ga analno zlostavljaju al on se nije dao...

#23 villiem

villiem
  • Members
  • 2,427 posts

Posted 04 July 2009 - 16:44

Koji bre cetnici ?


Chetnici su spram lokalnih mangupa u Crnoj Gori sekaperse, posle mraka ne smeju vanka
Puce se nose kao upaljachi, svashta
Ako i dobijesh zhelju da pucash u nuzhnoj odbrani to cesh uspeti jedared il dvared, nikako trinaest puta sem ako ne shaljes neki message

#24 Conchita Martinez

Conchita Martinez
  • Members
  • 3,290 posts

Posted 04 July 2009 - 16:45

Koji bre cetnici ?

Link

#25 Conchita Martinez

Conchita Martinez
  • Members
  • 3,290 posts

Posted 04 July 2009 - 16:48

on u svoju odbranu može da kaže šta god hoće i što mu se učini korisnim, i ne samo on već ko god, ali je činjenica da je ubio dva (nenaoružana) čoveka i trećeg teško ranio a da njegov život, pri tome, nije bio neposredno ugrožen.

Nijednog trenutka nisam rekla da on nije kriv, već svakako potpuno drugačije mislim.
Samo je malo neobično da je proces čak 3x vraćen, i kada su ga oslobodili, on je pobegao u USA.

#26 Vesna

Vesna
  • Sleepers
  • 18,721 posts

Posted 04 July 2009 - 16:56

ne, on je otišao kada je proces ponovo pokrenut, nakon što je ukinuta presuda kojom mu je kazna smanjena sa 15 na 4 godine za dvostruko ubistvo.
znači, žarko se vratio, snimio "nož" i šta još več i ponovo otišao... pobegao, kako god.



na kraju, tako stoji i na linku koji si ostavila. :ph34r:

#27 dresden

dresden
  • Members
  • 186 posts

Posted 04 July 2009 - 18:25

žarko laušević.sudbina koja se poigrala sa jednim poznatim glumcem, potresan i tragičan zapis ljudske nesavršenosti. Tragedija dvoje mladih ljudi i njihovih porodica u vrtlogu ratnih stradanja. Vest koja se odista činila tako različitom u moru dramatičnih informacija sa ex-yu ratišta, gde se život doimao manje vrednim od jedne konvertibilne marke ili inflatornog dinara, zaista, teatar apsurda i jedno tužno podsećanje na godine naše kolektivne nesposobnosti da uočimo i eskiviramo sve zasede sopstvene duhovne blamaže.Fetiš otuđenja i životinjskih strasti, paradigma vremena kojeg smo živeli i fantazma realnosti kojoj poslovično danas živimo.Posveta i prilog autentici iščašene mašte i abdikacija pred moćnom snagom duhovog dilentatizma i moralne dekadencije.U ropstvu fizičke i mentalne inferiornosti, kao žrtve hajdučije trivijalizma, redak za podsećanje da su okovi i dalje tu oko nas a rane sveže i bolne I da nam ideali nisu ispali iz džepova neke pijačno uzete pederuše nego su nam lagano vađenii kao zdravi zubi i natenane.Samo jedno !!!!!!!!!

#28 Timoshenko

Timoshenko
  • Members
  • 125 posts

Posted 04 July 2009 - 18:26

Pokusavam da sagledam celu situaciju hladno i racionalno kao da se ne radi o Zarku Lausevicu ili bilo kojoj drugoj javnoj licnosti. Za ovo sto je uradio, u tim istim Sjedinjenim Drzavama bi dobio 2 dozivotne robije + 30 godina zatvora, bez ikakvog karikiranja. U drzavama u kojoj postoji smrtna kazna, ni providjenje ga ne bi spasilo od elektricne stolice.

Da ne idemo dalje u zlocin, Dragora Pejovica - klinca koji nije imao 20 godina i koji je bio nenaoruzan - ubio je sa razdaljine od jednog metra ispalivsi mu tri metka u grudi i jedan u ledja kada se ovaj u padu okrenuo. Tu tesko da moze da pomogne prica o socivima, strahu i bratu koga biju. Jednostavno, ako ne vladas sobom do te mere da srucis 4 metka u nekoga ko je jedva punoletan i nenaoruzan, sta god da je taj uradio pre toga - oruzje ne treba ni da nosis.

Sto neko rece, bolje da su im obojici kicme slomili tukuci ih, nego sto je uradio ovo sto je uradio. A da je imao izbora - imao je. Mogao je na primer da opali jedan metak u butinu, umesto tri u grudi. Bilo bi dovoljno da se odbrani, Pejovic bi danas bio ziv, Lausevic bi bio bez okaljanog imena. Izabrao je kako je izabrao.  

#29 Div

Div
  • Members
  • 7,752 posts

Posted 04 July 2009 - 18:47

...
Jednostavno, ako ne vladas sobom do te mere da srucis 4 metka u nekoga ko je jedva punoletan i nenaoruzan, sta god da je taj uradio pre toga - oruzje ne treba ni da nosis.
...


U stvari, oružje ne treba da nosiš uopšte, nikad.

Oružje služi za ubijanje, pa je nekako onaj ko nosi oružje kad ide u kafić ili restoran, jednim delom već spreman na mogućnost da ubije.
Dalja priča oko konkretnog slučaja mi je nekako suvišna, nemam želju da čoveku sudim još jednom, dovoljno mu je i ovo dosad. Opet ne mogu ni da pravdam njegov postupak ili da komentarišem njegovu odbranu.
Priča će se opet svesti na neku politiku. Navodno, postoji poternica za njim. On je delo učinio u Crnoj Gori, tamo je i osuđen, građanin je Srbije a uhapšen u Americi. Recimo, da ga Amerika protera kao ilegalnog imigranta ili izruči po poternici Srbiji, kao pravnoj naslednici SRJ, Srbija ne može po svom Ustavu da ga izruči Crnoj Gori, a pitanje da li bi Crna Gora to i želela.
Sve u svemu, opet ćemo da raspredamo političko-kriminalističke priče.

#30 incognito

incognito
  • Members
  • 7,771 posts

Posted 04 July 2009 - 19:12

Samo je malo neobično da je proces čak 3x vraćen, i kada su ga oslobodili, on je pobegao u USA.


Jeste neobicno sto je clean case dva ubistva + ranjavanja uopste okarakterisan kao `prekoracenje nuzne samoodbrane` - da opalis jedared (i to u vazduh), pa da kazes da je iz straha, ali da nafilujes tri razlicite osobe ispraznivsi skoro ceo sarzer, to ni pod jednim zakonom na ovoj planeti ne moze da se okarakterise kao samoodbrana. Sto Div rece, kad nosis pucu sa sobom znaci da si presao mentalnu barijeru koja obicne ljude sprecava da ubiju druge - pistolj sluzi za ubijanje, ako ga nosis znaci da si spreman i da ga upotrebis. Eventualno moze sluziti kao `deterrent` ali ga onda ne nosis napunjenog. Ergo, rec je o dva prvostepena ubistva + nanosenju teskih telesnih povreda + neovlascenom nosenju oruzja i izvuci se sa 13 ili 4 godine za tako nesto je lupanje samara pravdi.

Zato je i prvi put trebalo da proces bude vracen nazad. Ono drugo sudjenje je bila smejurija i logicno sto se opet vratilo na sud. Da su mu prvi put zalepili 20+ godina i ostavili na tome, ne bi bilo nikakvih problema, ovako se pretvorilo u farsu. Pritom on nije pobegao u USofA kad su ga oslobodili nego dok je cekao trece sudjenje.

Al' izgleda da ce neko uvek da nadje opravdanje za nekoga, ma sta on uradio. Pa se tako sad pominju cetnici, krvne osvete, ruinirana karijera, njegova `srceparajuca` izjava o pokajanju, ovo-ono... E pa, batice, trebalo je o tome da mislis pre nego sto si izigravao baju i nafilovao troje mladica olovom, sad je kasno i nema gledanja kroz prste pa sve i da si Ajnstajn, a kamo li neko tamo glumatalo kakvih ima na kile na ovome svetu...