Jump to content


Photo

FASIZAM NASEG PRECEDNIKA


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
241 replies to this topic

#1 Knez

Knez
  • Members
  • 200 posts

Posted 10 September 2002 - 20:42

Pre dva-tri dana nas "precednik" obelodani svoje vidjenje fasisticke tvorevine "Republike Srpske". Pri tom on naglasi da je ta nakaza "deo porodice koja nam je draga, bliska, privremeno odvojena, ali uvek nasa i u nasem srcu" Da bi potvrdio ovo fasisticko svojatanje on je pridodao: "Tako sam gledao na RS sve ovo vreme, tako cu je posmatrati u predizbornoj kampanji i tkao ce ostati nakon izbora"

Sta reci na ove izlive ovog, samo nama svojstvenog, nacional-sovinizma. Znano je kako je u neko vreme i Hitler govorio o Sudetskoj oblasti koja je "privremeno odvojene od matice", pa gdje je danas ta ista oblast? Tamo gde je uvek i bila, u Ceskoj.

Nas precednik jednu fasisticku nakazu, nastalu na najgorem mogucem zlocinu, odnosno na genocidu, jos uvek smatra prostorom "odvojenim od matice". Pa da li iko normalan moze i pomisliti to kako su delovi Bosne, Prijedor, Banja Luka.... ikad bili u Srbiji?

Da li se bar sad vidi da se posle "cuvenog" 5. oktobra u stvari nista nije sustinski promenilo. Oni koji su trebali stvoriti uslove za neke normalne promene i dalje "sanjaju" nase mitomanske snove o Srbiji od Knina do Tokija. Da nije zalosno i stvarno bilo bi smesno.

#2 drazen

drazen
  • Members
  • 857 posts

Posted 10 September 2002 - 21:11

a gdje je to vk izjavio? moze malo vise informacija ?

#3 Diskutant

Diskutant
  • Members
  • 8,262 posts

Posted 10 September 2002 - 21:18

Drazo,
sta ce ti vise informacija, valjda imas misljenje, axaxaaxa :grin:

#4 Galone

Galone
  • Members
  • 1,498 posts

Posted 10 September 2002 - 21:49

Kneže,

Daleko od toga da volim VK. Ipak, ne mogu se složiti s tim da je VK fašista. Jedini "dokaz" koji navodiš je taj što podržava navodno "fašističku tvorevinu" - Republiku Srpsku. Daleko od toga da mislim da je RS OK država. Ipak, ona je tvorevina Dejtonskog mira, kojim je prekinut krvavi bosanski rat. Nisu svi potpisnici Dejtona bili fašisti. Dalje, decentralizovano ustrojstvo BiH je nužno: bilo, jeste i biće još dugo. Dalje, ni u RS nisu svi, pa ni svi političari - manijaci, ultranacoši i krvožedni ksenofobi.

VK-a treba prozivati za konkretne stvari u vezi RS: saradnja DSS i SDS, finansiranje DSS iz prekodrinskih izvora (i to onih "manje transparentnih":wink:, saradnja VJ i VRS, pitanje izbeglica i njihovog povratka, zašto nikad nije osudio zločin u Štrpcima niti primio rodbinu žrtava (pa čak je i onaj bivši skot, bezočno lažući, obećavao da će "prevrnuti nebo i zemlju ne bi li našao počinioce":wink:. Kao što treba priznati i neke njegove dobre poteze: dvaput je bio u Sarajevu, priznao je Bošnjake kao narod itd.

#5 ikar

ikar
  • Members
  • 7,779 posts

Posted 10 September 2002 - 22:52

Galone:
Kneže,

Daleko od toga da volim VK.  Ipak, ne mogu se složiti s tim da je VK fašista.  Jedini "dokaz" koji navodiš je taj što podržava navodno "fašističku tvorevinu" - Republiku Srpsku.  Daleko od toga da mislim da je RS OK država.  Ipak, ona je tvorevina Dejtonskog mira, kojim je prekinut krvavi bosanski rat.  Nisu svi potpisnici Dejtona bili fašisti.  Dalje, decentralizovano ustrojstvo BiH je nužno: bilo, jeste i biće još dugo.  Dalje, ni u RS nisu svi, pa ni svi političari - manijaci, ultranacoši i krvožedni ksenofobi.

VK-a treba prozivati za konkretne stvari u vezi RS: saradnja DSS i SDS, finansiranje DSS iz prekodrinskih izvora (i to onih "manje transparentnih":wink:, saradnja VJ i VRS, pitanje izbeglica i njihovog povratka, zašto nikad nije osudio zločin u Štrpcima niti primio rodbinu žrtava (pa čak je i onaj bivši skot, bezočno lažući, obećavao da će "prevrnuti nebo i zemlju ne bi li našao počinioce":wink:.  Kao što treba priznati i neke njegove dobre poteze: dvaput je bio u Sarajevu, priznao je Bošnjake kao narod itd.


odlicna opservacija. njegov odnos prema bosnjacima je, cini mi se, vrlo korektan.
s druge strane, podrska sds je razlog zbog kojeg je on za mene apsolutno neprihvatljiv kao covek.

#6 Nikola21

Nikola21
  • Members
  • 7,472 posts

Posted 10 September 2002 - 23:08

Mislim da vise nista ne moze da me zacudi od naseg predsednika (obozavanog od dojucerasnjih Slobinih glasaca).
Samim tim i ovo sto je rekao. Ne zovu ga dzabe mali Seselj.

#7 Vladap

Vladap
  • Members
  • 4,823 posts

Posted 10 September 2002 - 23:31

Ja mislim da je Mutavi termin Bosnjaci medju prvima uveo u 'visoku politiku'.
Sto se tice naslova teme- neozbiljan je.

#8 drazen

drazen
  • Members
  • 857 posts

Posted 10 September 2002 - 23:45

Speaking for Yugoslavia, Kostunica emphasized the maintenance of Yugoslavia's and the international community's interests. "Our loyalty to the [1995] Dayton-accords principle was confirmed -- that means an internationally recognized Bosnia-Herzegovina based both on three nations and two entities. Today we also covered issues of cooperation and integration in new areas and most importantly, a solution to what is of so much concern to world powers, the return of refugees, displaced persons, questions of their property, unemployment, and all related issues," Kostunica said.


radio slobodna evropa

#9 Guest_nikcevm_*

Guest_nikcevm_*
  • Guests

Posted 11 September 2002 - 00:20

Kneze, da li primecujes da imas problema sa pravopisom, da ne kazem sa pismenoscu.

#10 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 11 September 2002 - 01:50

Kostunica sasvim sigurno nije fasista (za razliku od Seselja), ali Kostunica jeste "meki nacionalista", uslovno uljudjen i upristojen, ali, na kraju krajeva, to je kao i zena koja je "po malo trudna".

#11 Nikola21

Nikola21
  • Members
  • 7,472 posts

Posted 11 September 2002 - 01:59

Tacnije isti ko Seselja samo to malo bolje skriva.

#12 Kontras

Kontras
  • Banned
  • 833 posts

Posted 11 September 2002 - 03:12

E Kneze…

Od 5.oktobra, pa na ovamo nista se nije promjenilo u pogledu stava srpskog naroda u odnosu na RS. Jos nije, a nikad i nece. Te dvije srpske drzave i dalje odrzavaju vojne, politicke, kulturne i mnoge druge veze, cekajuci pogodnu globalnu politicku situaciju da se stope u jednu drzavu. Bice to jedna himna, jedna zastava, jedan grb i konacno prva i prava drzava Srbija u posljednjih dva vijeka. To je prirodan i nezaustavljiv proces bas kao i prisajedinjenje Kosova Albaniji.

A ti da bi se oprao od baljezgarija koje iznosis morat ces nositi majicu sa likom Karadzica cjelo jedno ljeto.

#13 jamie

jamie
  • Members
  • 1,771 posts

Posted 11 September 2002 - 03:17

Kontras:
A ti da bi se oprao od baljezgarija koje iznosis morat ces nositi majicu sa likom Karadzica cjelo jedno ljeto.


nije dovoljno... predlazem tetovazu....

#14 Diskutant

Diskutant
  • Members
  • 8,262 posts

Posted 11 September 2002 - 05:01

Gledam Studi B:
u studiju Tijanic, St. Protic, Suvakovic.

I sad, kolikogod da mi je Suvakovic odvratan i ljigav, koliko god da imam otpor da slusam Tijanica u duelima, svaki put me tera na povracanje smrad iz usta Jetija Protica.

#15 drazen

drazen
  • Members
  • 857 posts

Posted 11 September 2002 - 07:58

2kontras:

u pogledu stava srpskog naroda se zaista nije promijenilo nista, samo sto to svakako ne znaci ono sto si ti zakljucio. sto se tice brojnih kulturnih... veza: balvani i dan danas neometano bivaju izvozeni u srbiju, vojne - da :svih 45 vojnika, koliko ih republika srpska ima, imaju brojnu rodbinu u srbiji i cesto dolaze u posjet... wishful thinking...