Jump to content


Photo
* * * - - 3 votes

Manchester United


  • Please log in to reply
8211 replies to this topic

#7006 Battle Born

Battle Born
  • Members
  • 31,792 posts

Posted 12 February 2017 - 20:19

Sto se tice Adnana, mi navijaci kluba koji stalno izbacuje igraca iz svog tima, i ima tradicionalno najbolju skolu fudbala u Engleskoj smo imali dosta slucajeva da ispratimo i da znamo kako talentovan igrac i neciji potencijal nisu garancija za uspeh i da takvi propadaju tu i tamo. S obzirom da u klubu za koji ti navijas izadje prosecan talenat jednom u 5 godina, i desi vam se da vam je najbolji mladi igrac dete iz Mancestera, ti verovatno imas manje iskustva sa tim.

Mi npr znamo na primeru Ravel Morisona da to sto je neko najtalentovaniji igrac u drzavi u poslednjih xx godina, posto je Ravel to bio s obzirom na to kako je igrao, na to da su pored ENGLESKIH trenera to pricali i strani igraci i da je npr Pogba bio njegov padawan, side kick, ne znaci da za 6,7 godina nece da bude protuva kojeg hoce da se otarase iz Lacija...

I Quaresma je bio bolji od Ronalda, i nadareniji fudbaler od CR-a, u godinama u kojim je Quaresma plesao za Barsu, Ronaldo verovatno nije ni stigo do Mancestera, kamoli da odigra svoju ne bas tolko mnogo impresivnu prvu sezonu, pogotovo drugu.


Edited by Nigel Hayes, 12 February 2017 - 20:21.

  • 0

#7007 ZvezdaIznadSvega

ZvezdaIznadSvega
  • Members
  • 13,463 posts

Posted 12 February 2017 - 20:22

Dakle, kad izumemo ovo standardno prosipanje „strucnih. Izraza“, vredjanje i ostale gluposti iz tvog repertoara..bottom line..od Velbeka nema nista, kao ni od Adnana, to su jedine cinjenice :-) takvih ima na kile :-)

Sto se Henda tice, uhvatio si se za jednu situaciju...a da nabrojimo one druge kada je ekipa imala koristi od njegovih nastupa? Pros and cons..Ti se uvek uhvatis za neki apdolutno nebitan detalj, koji nikakve veze nema sa fudbalom...analiza igre Hendersona...sagnuo se u zivom zidu..u jebote..:-D

Edited by ZvezdaIznadSvega, 12 February 2017 - 20:23.

  • 0

#7008 Battle Born

Battle Born
  • Members
  • 31,792 posts

Posted 12 February 2017 - 20:26

Moram malo da preuvelicam..sto si nervozan toliko? :-) pozdravi ti nama Adnana i poruci mu da smo svi uz njega..greota takav potencijal da propadne..:-D

ja nervozan?

pogledaj ko u diskusiji prica o klubovima i igracima a ko na prvu krece da vredja i obezvredjuje ovog drugog i iskljucivo samo to radi.
pogledaj ko se neprozvan javio da nekom drugom nesto imputira.


  • 0

#7009 ZvezdaIznadSvega

ZvezdaIznadSvega
  • Members
  • 13,463 posts

Posted 12 February 2017 - 20:27

Sto se talenata tice...ona cuvena generacija...i to je to otprilike o mitu mancesterove skole...ostalo sve sporadicno, kao i svi ostali...nista manje, nista vise...tu mitomaniju ostavi za vase navijacke forume..:-)
  • 0

#7010 Battle Born

Battle Born
  • Members
  • 31,792 posts

Posted 12 February 2017 - 20:40

Pa i aktuelni sampioni Danny Drinkwater i Simpson su nasa skola.
I John O'Shea, covek koji je lobom pobedio Nepobedive, je nasa skola.
I Darren Fletcher je nasa skola, igrac kojeg je Mucke izgled i to sto nije toliko febls igrac kao Skols, Gigs ili Bekam uspevao da ucini manje atraktivnim iako je nekoliko sezona riljao i dominirao svaki teren u Engleskoj. Sve dok nije dobio bolest creva koja mu je ugrozila sam zivot. Ili je pak to sto je Fabregasa terao u plac ipak bila moc Howard Webba?
I Wes Brown, 2 puta prvak Evrope i asistent u finalu Lige Sampiona je nasa skola.
I Pol Pogba, najskuplji fudbaler svih vremena je isto nasa skola.
I Marcus Rashford je nasa skola, koji iako je mlad je uspeo da za 5 minuta na Evropskom prvenstu uradi vise nego cela Engleska reprezentacija na celom prvenstvu.

Ako vec potenciras na tome da pratis fudbal i razvoj mladih igraca, skandalozno je da ne znas sta je radio Ravel Morison, sve dok nije krenuo da propusta treninge zbog nocenja po zatvorima ili gubljenja vremena sa banditima...


Edited by Nigel Hayes, 12 February 2017 - 20:41.

  • 0

#7011 ZvezdaIznadSvega

ZvezdaIznadSvega
  • Members
  • 13,463 posts

Posted 12 February 2017 - 20:48

Ponovo...sem one generacije, nista spektakularno...prosecni pl igraci...hajde da nabrojimo neke iz CP ili Sautemptona...doduse da sacekamo koje visine ce da dosegne Pol..za njega ima nade :-)

Sto se Morisona tice, ne treba preuvelicavati, nista sto nije vidjeno pitaj boga koliko puta, svuda u svetu...da mladi prospekti ne dostignu zenit iz razno raznih razloga...nije jednostavno biti profesionlni sportista, uz to jos vrhunski...talenat je jako mali deo cele price..

Edited by ZvezdaIznadSvega, 12 February 2017 - 20:52.

  • 0

#7012 Battle Born

Battle Born
  • Members
  • 31,792 posts

Posted 12 February 2017 - 20:53

od Velbeka nema nista, kao ni od Adnana, to su jedine cinjenice :-) takvih ima na kile :-)

Sto se Henda tice, uhvatio si se za jednu situaciju...a da nabrojimo one druge kada je ekipa imala koristi od njegovih nastupa? Pros and cons..Ti se uvek uhvatis za neki apdolutno nebitan detalj, koji nikakve veze nema sa fudbalom...analiza igre Hendersona...sagnuo se u zivom zidu..u jebote..:-D

Sto se tice Velbeka to sto je LVG doneo odluku da gura Falkao invalida, i to sto se povredio 2 puta ozbiljno u Arsenalu ne znaci da on nije dobar fudbaler sa odredjenim kvalitetima.
Sto se tice Adnana, to sto neko ima karakter razmazenog derista i ne zna prvu ozbiljnu prepreku mentalno da prevazdije ne znaci da nema dara za fudbalsku igru.

A sto se tice Hendersona, tvoja stvar da li ce da ti bude za karikiranje to sto se kapiten tvog kluba plasi lopte. 
I Vejn Runi je 2 puta izdao klub, stavio sebe iznad kluba i ponasao se kao govno. Bice tih navijaca koji ce reci "U pa dobro, 2 puta izdao klub, nije bas svaki dan se trudio da izda klub... ajde da zaboravimo to"
10 puta prazan gol i moze da se oprosti, ali nesto sto je stvar karaktera i mentalitet i pokazuje da je ta osoba za uvek takva je druga stvar.
Mnogim navijacima ce uvek biti tesko iz ponosa da priznaju da Vejn Runi, covek koga smo svi obozavali i kleli se da je ultimativna carina i kao lik i fudbaler. A sam sam bio medju onima koji su pricaju "Daj jbt, Runi je takva carina u svakom smislu, da ne mozes da ga ne obozavas bez obzira za kog navijas"
Ja necu nikad da budem medju njima i uvek cu da potenciram na toj modernoj sramoti Mancester Junajteda. Stavise povremeno i osetim da zasluzimo neku karmu zbog titranja njegovih hirova...


Edited by Nigel Hayes, 12 February 2017 - 20:55.

  • 0

#7013 ZvezdaIznadSvega

ZvezdaIznadSvega
  • Members
  • 13,463 posts

Posted 12 February 2017 - 21:01

Apsolutno mi nista ne znaci to sto se neko u nekom momentu sagnuo u zivom zidu...to je cak i refleksna reakcija i na osnovu toga nikako ne moze da se ustanovi neciji „karakter“...ali nikako...
I jos nesto, kada su akademije u pitanju ima tu dosta klubova koji to bolje rade od Junajteda poslednjih godina...Totenhem cini mi se ima podosta svojih produkata u prvom timu, „svece“ sam vec pomenuo...Arsenal svakako....
  • 0

#7014 Baros

Baros
  • Members
  • 10,602 posts

Posted 12 February 2017 - 21:18

Najbolje akademije imaju Celsi i Siti, ali zbog transfer politike ne uspevaju te igrace da promovisu u prvi tim. Videcemo Siti u narednim sezonama jer oni preko Gvardiolinog brata imaju vezu sa spanskom Djironom koja je na puta da se plasira u Primeru tako da bi smo uskoro Sitijeve talente mogli gledati u Primeri.


  • 0

#7015 holden c.

holden c.
  • Members
  • 2,782 posts

Posted 12 February 2017 - 21:29

Sad, postoji više kriterijuma po kojima se može ocenjivati snaga nečije akademije, ali gledajući po igračima koje su izbacili u poslednjih desetak godina, mislim da je Sautempton apsolutno bez premca u Engleskoj, naročito imajući u vidu relativno ograničene resurse u odnosu na ove vodeće ale.


  • 0

#7016 Battle Born

Battle Born
  • Members
  • 31,792 posts

Posted 12 February 2017 - 21:30

To sto Chelsea ima uspehe u mladjim kategorijama ne znaci da ima najbolju akademiju.
Chelsea-vi klinci su uvek svetlosnim miljama ispred ostalih na fizickom planu, zato i vecina tih igraca ne budu nista posebno kad treba da se igra seniorski fudbal.
Pritom nemate kulturu omladinske skole, kao ni City, koji btw. vise kupuje talente. Kao sto ja ne smatram Pogbu full United izdankom, tako ne smatram ni vecinu tih igraca iz City-a i Utd-a.
Luke Shaw-a od njih razlikuje samo jedna seniorska sezona, po tome kolko su izdanci tog kluba.

Evo sada ako Tahith Chong postane vrhunski igrac (mada se mali povredio) to ne moze nikako da bude isto kao npr Angel Gomes (koji iako jedva da ima 16 godina se sprda sa dosta starijima od sebe) ili Callum Gribbin, koji je inace rodjen i odraso u Salfordu.


  • 0

#7017 Battle Born

Battle Born
  • Members
  • 31,792 posts

Posted 12 February 2017 - 21:35

A koji to igrac Sautemptona, izuzev Bejla, je uradio nesto konkretno?

Volkot je 10 godina veciti talenat. Coveka su verovatno svi mladi stazisti u Engleskoj upoznali na praksi lecenja zadnje loze. Pa taj Velbek je uspeo u najmanju ruku da ostvari isto dostignuce. Luke Shaw tek mora da gilja i da pokaze taj svoj potencijal, i da ima bolji pristup treniranju.
Ox, kojeg ja mnogo gotivim, je stalno na toj klackalici da ga sami navijaci Arsenala teraju iz kluba, da ima objektivno ocajne periode.


Znaci Unitedu se ne priznaju igraci koji su potencijali ali sami sjebe pristupom ili nesrecom u karijeri, ali se Sotonu takvi priznaju?
 


Edited by Nigel Hayes, 12 February 2017 - 21:36.

  • 0

#7018 holden c.

holden c.
  • Members
  • 2,782 posts

Posted 12 February 2017 - 21:41

Besmisleno je analizirati svakog igrača ponaosob, poenta je da postoji dobar deo njih koji, uz sve svoje nedostatke, ipak igraju na vrhunskom nivou. I tu je reč o solidnom broju igrača, možda i čitava desetorica, nešto čime se cenim nijedan engleski klub u ovom trenutku ne može pohvaliti, a verovatno i mali broj evropskih klubova generalno.

 

edit: niti ima smisla pridavati baš toliki značaj omladinskom pogonu kada postoji bezbroj faktora koji utiču na razvoj jednog igrača. Mislim, teško da je greška akademije Sotona to što Volkot nije postao ono što se od njega očekivalo, recimo. 


Edited by holden c., 12 February 2017 - 21:45.

  • 0

#7019 Battle Born

Battle Born
  • Members
  • 31,792 posts

Posted 12 February 2017 - 21:47

Sto se Morisona tice, ne treba preuvelicavati, nista sto nije vidjeno pitaj boga koliko puta, svuda u svetu...da mladi prospekti ne dostignu zenit iz razno raznih razloga...nije jednostavno biti profesionlni sportista, uz to jos vrhunski...talenat je jako mali deo cele price..

Mozda ije prvi put vidjeno da mladi talenat propadne. Ali je prvi put u 20,30 godina vidjen takav talenat. Kad Rio i Fergi, koji su maltene CR PR tim u slobodno vrene, kazu da su i Pogba i CR male maca za Ravela i da je on najtalentovaniji fudbaler koji je bio u Unitedu.

 

Apsolutno mi nista ne znaci to sto se neko u nekom momentu sagnuo u zivom zidu..

 

 

 

Pa super sto ti ne znaci.
Mi mozda nemamo vise Roy Keane-a da na svoj nacin vaspitava na treninzima sve igrace koje nemaju muda da pogledaju za pas napred, kamoli da se sagnu i uplase lopte. Verujem da je tad postupao onako kako je pricao Pike.
Ali bez toga sto je Roy Keane usadio 90ih i Bekamu i Skolsu i Gigsu, da i pored talenta moras da riljas i imas muda, mozda United ne bi bio toliko uspesan od osnivanja PL.
S druge strane, drugima to apsolutno nista nije znacilo, pa su krojili svoje trofeje, tacnije neuspehe.


Pogledaj 2 najbolja kluba u istoriji PL-a, Mancester pa Chelsea, da li bi bili takvi da nije bilo Keane-a, Vidica, Scholesa (koji je isto znao da udje u blato) ili pak Chelsea bez Terija koji je nalik Vidicu uletao na zemlju da pokupni tudji volej u glavu, i to ne loptom nego direkt nogom. 
Terry i Vidic se nisu plasili tudjih krampona i kopacki, kamoli lopte, moderne balonke petice bez tega...


Edited by Nigel Hayes, 12 February 2017 - 22:03.

  • 0

#7020 Baros

Baros
  • Members
  • 10,602 posts

Posted 12 February 2017 - 22:24

tada 9 bodova u odnosu na top4, sada 2 bodova zaostatka u odnosu na 2nd placed team...

not bad at all

 
Ovde cu ti odgovoriti... Nije 9 vec 5 bodova, koliki vam je zaostatak bio nakon poraza u Londonu. Poenta cele price je da ste vezali seriju od cak 16 utakmica bez poraza, a uspeli ste da smanjite zaostatak za samo 4 boda. E sad, ne bi to bilo toliko lose da ekipe koje ste jurili nisu delile bodove i sakom i kapom, sto samo pokazuje koliko je to "dobra" serija.

 

Mozda jeste stigli na bod od mesta u LS, ali nemoj misliti da ce se drugi skloniti. Tek sad krece tezak period (zgusnut raspored na 3/4 fronta) za Junajted. Pa jos ako malo izanaliziras Junajtedov ovogodisnji kalendar pobednicke serije u PL ste imali pre pocetka LE i nakon zavrsetka grupne faze kada ste mogli da se posvetite PL, a sad u pricu ulazi i LE. Preslikana prica iz prve Murinjove sezone po povratku u Celsi kad smo vezali slicnu seriju izmedju grupne i nokaut faze u LS. Da ne pricam da je svih 6 poraza u PL doslo vikend pre utakmice u LS. ;)

 

Jasno je da ce Murinjo u nekim "manje" bitnim utakmicama LE/FA Kupa kombinovati sastav, ali nema sanse da trening nece biti podredjen tim utakmicama sto stvara problem prilikom pripreme za mnogo bitnije utakmice koje dolaze par dana nakon toga. Drugi problem je zgusnut raspored jer LE ima jednu rundu vise nego LS, sto znaci i dve utakmice vise. Ako prodjete u narednu rundu FA Kupa vi ste ga bukvalno najebali jer cete imati dva teska gostovanja za nadoknadu (Siti i Sotone), a termina bas i nece biti zbog ucesca u LE pa lako moze da se desi da vam te utakmice ubace u ponedeljak izmedju redovnog vikend kola i utakmice u LE koja se igra cetvrtkom. Niti volim da pricam o povredama niti vam ih zelim, ali to je treci problem sa kojim cete se verovatno susresti tamo u aprilu/maju. Celsi je imao takvih problema u drugom Murinjovom mandatu. Nisu to bile neke strasne i duge povrede, ali taman toliko da se propuste 2 bitne utakmice u nizu ili da se odigraju 2-3 utakmice pod blokadom ili par njih u losoj formi koja je posledica same povrede.

 

Murinjo voli svoje ime u novom klubu da gradi od samog starta na trofejima, pa makar to bila i kup takmicenja, a posto je ocigledno ostao bez lige ja sam uveren da ce jurisati na sva tri preostala trofeja. U jednom je vec dosao do finala, u drugom igra protiv Blekburna, dok u Evropi ima laganog protivnika i ne bas kvalitetno takmicenje koje moze da mu donese plasman u LS.

 

Plasirati se u Top4 ce biti mnoooogo teze nego sto ti mislis jer precenjujes snagu ovog tima i okolnosti koje vas ocekuju.


  • 1