Jump to content


Photo

Connoisseur...


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
45 replies to this topic

#31 Henry Chinaski

Henry Chinaski
  • Members
  • 19,241 posts

Posted 08 July 2002 - 18:57

Dopisuje junak ove price (ovaj u poslednjim citatima) ocigledno obozavalac kulta smrti a u vezi samoubistva Vlajka Stoiljkovica:

Ja se slazem da je (samoubistvo) u pitanju najtezi greh, samo sam, cini mi se, bio potpuno eksplicitan u poenti - ja nisam Sudija. Da li ce On presuditi da je u pitanju samoubistvo, kao sto rekoh, ja ne znam, niti mogu znati. I to nije nikakva relativizacija. Ili trazis da istovremeno osudim i Tanaska Rajica? Nisam Sudija i ne znam sta On sve smatra samoubistvom. Nije svaka delatnost koja delatnika vodi u smrt samoubistvo. Tako, On zapoveda stupanje u hriscansku zajednicu krstenjem. Kao krstene on smatra one koji su: 1) bil krsteni obredom krstenja kao i 2) oglasene. Medjutim, postoji i krstenje u krvi za one koji se ne krstise a prolise svoju krv za Njega. Dakle, ne samo da nije svaka borba u kojoj borac svesno gine nije samoubistvo, nego je u odredjenim slucajevima to i najveca cast. Iz Vlajkovog oprostajnog pisma sledi da je on mislio da je bio u borbi i da je zakljucio da je njegov cin bio jedini nacin da naudi svojim neprijateljima. Sasvim je moguce da je on u krivu, ali, kao sto sam to nekoliko puta napisao nisam ja taj koji ce to konacno utvrditi. Prolivanje krvi na Njegovom putu uopste nije vezano za rat. Njegov put je i u miru i u ratu. I primer koji sam naveo nije apologetika samoubistva, vec ukazivanje da se samozrtvovanje u hriscanstvu moze shvatiti kao primer vrline.
Kod Vlajka stvar uopste nije jasna, a reci cu ti i zasto: ateizam i samoubistvo su najveci gresi. Samoubice su uskracene od sahrane po hriscanskom obredu. S druge strane, ateisti nisu uskraceni od ovog obreda. Znas li zasto? Zato sto niko, osim Njega, ne moze znati da li se ateista u poslednjem trenutku, u samrtnom ropcu, pokajao i u Njega poverovao! Ako Vlajko svoj cin nije smatrao samoubistvom, nego borbom protiv neprijatelja, kako ja mogu donositi sud o necemu sto je Njegova iskljuciva nadleznost? Vise puta ti napisah da ja nisam Sudija, a ti uporno donosis sud i trazis od mene da se i ja pridruzim?!? Cim Crkva bude osudila cin Vlajka Stojiljkovica kao samoubistvo, ja cu se tome povinovati. Ne znam da se Sabor sastajao po tom pitanju. Tu nacionalni tragizam ne igra nikakvu ulogu - mene fascinira nepokolebljivost. I na kraju - ja nisam pozdravio cin Vlajka Stojiljkovica, samo sam iskazao postovanje coveku koji je doneo ovakvu odluku, a koja odluka je u potpunosti odredila njegov zivot. Vlajko nije vise ex ministar policije, lik koji je preko TV izgledao nedovoljno inteligentno, Vlajko je sada borac bez straha. A oni koje ovaj cin svrbi - imaju vecnost za cesanje.


Ovo je neverovatno!

#32 Lun

Lun
  • Banned
  • 3,921 posts

Posted 09 July 2002 - 09:52

Znas sta Henry, posle one Gandzine "kako ga je bilo sramota da prevede sta prica buraz" malo sta tu ima da se doda.

#33 Henry Chinaski

Henry Chinaski
  • Members
  • 19,241 posts

Posted 09 July 2002 - 12:34

Ono, i to sto kazes.

#34 Lun

Lun
  • Banned
  • 3,921 posts

Posted 10 July 2002 - 09:58

Napokon se priznalo da je Eurobalasevic lagao. Doduse sacekalo se da ode na odmor da bi se priopcilo da je Afrobalasevic zakenjao stvar (nista novo kada je taj tipus u pitanju) .

Citat:
"Takodje, proverom loga ustanovljeno je da je korisnik Lun bio banovan 5/9/02 12:04:59 am greskom administratora koji mu je menjao podnick, sto potvrdjuje Lunove izjave koje je administracija smatrala laznim. Ovom prilikom se izvinjavam u ime admin tima zbog ove greske. "

...administracija smatrala laznim...koji recnik, koji debilitet. Btw, izvinjenje je previse anonimno tako da ga ne mogu uvaziti a i gadno mi je to skrivanje iza "kolektiva" . Nek' rasprave to medju sobom.

PS
Institucija podnick-a je i uvedena da bi onaj A-debil lecio svoje nagomilane komplekse. Predlazem mu sledeci - "Onaj koji se svima smucio svojim idiotarijama" :wink:

#35 Lilith

Lilith
  • Members
  • 31 posts

Posted 10 July 2002 - 12:18

Izvinjavam se sto upadam nepozvana, samo mala pravopisna ispravka: nije administracija, vec Administracija.Posted Image

#36 Lun

Lun
  • Banned
  • 3,921 posts

Posted 11 July 2002 - 10:34

2 Djavo iz Tasmanije:

Dzaba trosis reci dragi moj prijatelju.
Ako se osvrnes samo na poslednji Bezveznjakovicev odgovor bice ti jasno o cemu je rec.
Tu je zipovana sva ljigavstina i gadost koju za sobom ostavljaju ovi likovi.

To ti je ona stara prica - magarci u Sijetl, magarci iz Sijetla. :grin:
I nema tu pomoci.

PS
Obaska sto ne razumem zasto svojim pojavljivanjem dajes "vestacko disanje" umirucem. Sasvim je dovoljno citati "diskusije" izmedju, na primer, onog BoliDA (zahebao je cak i Retarda) i FikaSeptimija sa onim uvlakackim "ja, ja, sve je bas kako kazes mada nista ne razumijem...i poselamite mi Sefiku.."

#37 Lun

Lun
  • Banned
  • 3,921 posts

Posted 11 July 2002 - 10:39

ili...sta reci za romansu "ti usrala, ja ukakio" ? :grin:

#38 Lun

Lun
  • Banned
  • 3,921 posts

Posted 11 July 2002 - 11:01

Nastavlja se smesni cetvrtak.

Lokalni Jad zabrinuto otvara topik:

"Ovih dana sam iz razlicitih izvora (?) saznao za organizaciju letnjih kampova koji su ponudjeni svim gimnazijalcima u Srbiji ovog leta...Gimnazijalci ce biti smesteni u odmaralisima i kampovima u Srbiji, nece moci da odlaze van kampa (?) svih desetak dana koliko su tamo i tokom dana ce imati "predavanja" i "radionice".
Cena desetodnevnog boravka iznosi 300 din., 600 din., i 1.000 din (maksimalno) (?) , u zavisnosti od imovinskog stanja ucenika.
Ono sto je simptomaticno (?) je da niko apsolutno nije imao pojma o tome sta ce se tamo "predavati" i kakve su to "radionice".

Buduci da je aktuelni ministar obrazovanja (sporta i razonode) dugo godina (bio) na apanazi (?) kod Sorosa (ne znam za pomocnike, zamenike i savetnike), ja nemam mnogo dilema oko toga kakva ce se "predavanja" i "radionice" tamo odrzavati...

Medjutim, ne lezi vraze, odgovara mu gospoja iz "kaki, seri romanse" :

" 8.00 Wake up
8.20 rising the flag
8.30-9.15 breakfast
9.30-11.30 sports (tenis, jahanje, bezbol,odbojka, kosarka, setnje, bazen)
11.45-12.45 english
13.00 lunch
14.00 - 15.00 rest
15.00-16.00 sports
16.45 - 18.15 english
18.20 - 19.00 showers & clean-up
19.10 - 19.55 dinner
20.00 lowering the flag
20.15 evening activities:
saturday sorting hat, welcome night
sunday karaoke
monday winnie the witch
tuesday quiz
wedn. blind man's buff
thursd. story telling
friday winnie flies again
saturday dancing
sunday twister
tuesdayquiz
wedn. pofessor puffondorf's secret potions
thursday karaoke
friday quiz"

...iz cega jasno proizilazi da su strahovi Jadnog sasvim opravdani.

Prvo se postavlja pitanje - cija se zastava ujutru pozdravlja ? (sigurno ona sa Sorosovim grbom :grin: )
Zatim, zasto bas bezbol i jahanje, te dekadentne zapadnjacke pomodarije ?
A sta tek reci za ove sumnjive "secret potions" .
O pogubnosti karaoka da i ne govorimo.... :grin:

PS
Kaze Jadni da nema mnogo dilema i moram da priznam to mu potpuno verujem. Poznato je da budale nikada nemaju dilemu - otuda im je tako lasno lupetati i bauljati.

#39 Lun

Lun
  • Banned
  • 3,921 posts

Posted 11 July 2002 - 13:57

kazu da pomno pratim a otkud bi to znali da i sami pomno ne prate ?

Nego, izgleda da se razvija vrlo zanimljiva tema oko K-S i S-J romansi.

To sto ste vi izabrali "zamazan" nacin da se zaljubite (ko ne veruje moze da procita vase reci) ne daje vam za pravo da bez osnova vredjate.
A vidim ckiljite i na "sex" topiku. cak ste i novu temu nabacili - felacio. :grin:

#40 Lun

Lun
  • Banned
  • 3,921 posts

Posted 14 July 2002 - 16:09

Kod connoisseur-a se, s vremena na vreme, zapodenu (doduse sasvim slucajno) interesantne postavke, istina ne same po sebi (jer kao takve one su besmislene) vec po osnovu lezernog i opustenog lupetanja koje nastane kada se, gistro, iskristalise misao vodilja i jedina moguca istina.
Glavni connoisseur (to je onaj sto ocajnicki traga za srpskim spell-checkerom) ovoga puta u svojim analiticko-filosofskim osvrtima sublimira sustinu srpsko-srpskih razmimoilazenja :

"........postmilosevicevski Srbi ima mnogo gadno da prodju. Kao sto je to neko od Prekodrinaca lepo primetio na Izbledelom, nema spora da su gace oko clanaka, ali bar da ne vicemo kako ne boli.
Zato mislim da je svako ko ima smelosti da kaze da boli - itekako dobrodosao. Od Bojana sa libertarijanski-desne strane pa do Surubaje sa anarho-leve. Vidis, Septimije, bol je jedna mnogo cudna stvar. Ne bi' covek rekao ali cuva zivu glavu. Organizmi koji (prirodno ili vestacki) izgube osecaj bola imaju mnogo manje sanse da prezive. Izgube sistem za upozorenje. Dok god nas ne ubede da ne boli - ima neke sanse. "

Istina, neki djavo pored ostarelog, nagluvog i dlakavog uha mu ne da mira, vidi on i sam da tu nesto fali pa dodaje :

".....mozda zvuci bizarno ali jeste tacno. To da nam bol zivu glavu cuva. "

Connoisseur-uvlakac se nadovezuje u sasvim prepoznatljivom stilu "vire samo nozni prstici" :

"Jeste tacno..... Da boli - boli. Samo, ono sto mi moramo da naucimo jeste na naucimo kako (i to svi !) da se mudro deremo, jer su nas dosadasnja dranja obicno kostala jos gadnijih bolova. "


Sve su ustanovili i na putu su da iznedre i konacnu definiciju problema i resenja samo su zaboravili jednu bitnu stvar, a to je da definisu sam pojam "bola" i "boli" .
Bilo bi sjajno kada bismo znali sta ih to tako silno boli. (da ne govorim koliko bi time diskusija dobila na smislu :wink: )
Kakve ih to patnje more i imali li uopste leka za bol u dusi ?

Ne, stvarno, bas sam zaintrigiran sta ih to tako boli da se od tog bola, bre, i poludjelo nacisto.

Mozda ih boli sto Mirko nije zaokruzio cifru u Svajcarskoj banci ?
Mozda pate za onim kosovskim svetinjama koje ne znaju ni da pobroje ?
Mozda im zao sto Bracika Kertes nije maznuo jos jedan sleper ?
Mozda ih boli sto vozd nema kvaku na vratima ?
Mozda ih boli sto se preuvelicava da smo pobili 7000 ljudi (tad smo valjda i postali "srebroljupci" )kada se zna da smo makli samo 2000 ?
A mozda je bol sasvim licna i intimna ? Mozda ih naprosto boli sto su i posle Njega ostali ono sto su bili i pre - mali sluzavi gnomici, prilicno zlocesti ali zato obeshrabrujuce tupi ?

#41 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 14 July 2002 - 16:16

Lun:
....da ne govorim koliko bi time diskusija dobila na smislu...

E moj dragi kralju ponoci, znas ti dobro da tamo smisla nema niti ces ga naci. Zato bolje se drzi nase teme od sexu, nesto nam je, s oprostenjem, splasnula! :wink:

#42 Lun

Lun
  • Banned
  • 3,921 posts

Posted 15 July 2002 - 08:18

Bas su brzi na obaracu - mora da imaju nekog ko dezura.
I taman sam pomislio da ce se odrediti prema tome sta ih zapravo boli kad ono stize plitkoumna duhovitost-nonsens u vidu " O satroiziranim gistroicarima" .

Bilo kako bilo, niko nije uspeo da smisli sta ga tacno boli ? Mozda ih vise nista ne boli ? Da nisu skroz otupeli ? (za FF-ovca znam da to nije nista novo, ali ostali ? )

PS
Indy,
Zar ne primecujes da je i ovaj topik u tesnoj vezi sa sexom ? :grin: Tako smo i dobili Veselina Djuretica - spojkom vecitog istoricara i provincijske perjanice. :grin:

#43 Lun

Lun
  • Banned
  • 3,921 posts

Posted 15 July 2002 - 09:05

Sad tek videh; nije ni cudo sto nisu definisali sta ih to tacno boli jer su se setili stare cobanske zanimacije - klisa.

Naravno, gde su klis i cobani tu je i Connoisseur iz nocnog autobusa. :grin:

#44 Lun

Lun
  • Banned
  • 3,921 posts

Posted 25 July 2002 - 10:18

Dame i gospodo,

Znadete li vi da postoji jedno mesto za koje mi predstavljamo raison d'etre ?
To mesto je prvobitno trebalo da bude oaza slobodne reci ali se vremenom pokazalo kao autenticni forumski gulag.
Posto je propao projekat "slobodni mediji, slobodni ljudi" sta je drugo preostalo nego da kao glodari vire iz rupe, tu i tamo pokupe neku mrvicu i bace se na glodanje.

Ne preskoce ni jedan topik. Sve sto mogu odvuku u svoju rupu i tamo se gloze tko ce bolje parce trgnuti. Da to ne cine nastala bi strasna glad i glodari bi poceli da se jedu medju sobom.

Opet, s druge strane, interesantno je posmatrati to unutrasnje uredjenje i poredak medju glodarima. Kao i u svakom drugom leglu i ovde postoji matica - snajka glodarka. Njojzi direktno podredjeni ratnik je glodar-serdar koji i najcesce gviri i strpa ostatke sa trpeze. Onda ih vredno odnosi da prvo podmiri maticu.
Sto preostane dele euro-glodar, bezvezni-glodar, retard-glodar, fasista-glodar, zatupasta glodarka i ini glodarcici, mladjahni ali zeljni dokazivanja pred snajkom glodarkom.

Iako zli i neugledni, glodari bi se nesto raspravljali pa pisu otvorena pisma. Kao, zapodenuli bi neku polemiku.
Medjutim, cim pocnete da ih deratizujete oni klisnu, smugnu, zavuku se u rupu i nadaju se da ce se spasiti od deratizacije.

Sve tako bezeci u rupe nadaju se da ce se zaboraviti detalji o connoisseur-ima, lustraciji kao tiraniji, fasistickim i homofobicnim ispadima, nepismenim ispadima (jedaMput, svesan), falsifikatima i drugim izmetom u kojoj se lagano davi glodarska jazbina.

Opet, ta dirljiva zelja da se infiltriraju medju ljude ne moze ostati nezapazena i nenagradjena. Otuda i ovaj tekst.

#45 Lun

Lun
  • Banned
  • 3,921 posts

Posted 31 July 2002 - 18:15

E sad mogu mirno na odmor. :smile:
Ima kod connoisseur-a neki Nebicav oran i cilan za zahebavanje.
Dohvatio je onog, ispostavilo se, Alkilazova (na sta smo Condor i moja malenkost davno upozoravali) u debeloj lazi.
Te bio sam drug clan, te nisam bio clan, te tako su mi rekli al' nisam proverav'o .

Laz je izgleda toliko gadna da su i ostali poceli da se pitaju koliko ima smisla voditi cyber rasprave ako neko s one strane laze i fabrikuje.
I stvarno, pitanje je apsolutno na mestu.

Naravno, sefica ne bi bila snajka da ne pokusava da zataska ceo incident optuzujuci sve znatizeljne da su zapravo zlonamerni.

Sve u svemu, u brlogu nista novo.

'Ajd' zdravo. odoh da se kupam. (iako nije subota) . :wink: