Jump to content


Photo

IZBORI 21. Januara


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3610 replies to this topic

#31 zoricag

zoricag
  • Members
  • 443 posts

Posted 10 November 2006 - 08:50

QUOTE(LogicLevel @ 10 Nov 2006, 04:08)
Bas me zanimaju oni koji bi da zabrane radikale...mislim, ajde, da vidimo to cudo. Kako ih zabraniti?



Jednostavno. Konacno izneti istinu o zlocinima! Pokrenuti postupke ovde i prihvatiti odgovornost za zlocine bez ostatka. Izviniti se ostatku covecanstva, priznati da su zlocini cinjeni i pokrenuti odgovornost. Narod nauciti da se nosi sa krivicom i aktivno prevazidje traume proistekle iz nje.

Zabraniti sve politicke partije kojima su na celu ili u vrhu lica optuzena za zlocine.

Eto kako, lako.

#32 Koko Bil

Koko Bil
  • Members
  • 1,097 posts

Posted 10 November 2006 - 09:20

QUOTE(LogicLevel @ 10 Nov 2006, 00:28)
...Da ste u Americi gde nije bitno da li imate D. ili R. na vlasti, pa i da vas razumem. Ali u Srbiji postoji bitna razlika izmedju radikala (i, nadam se uskoro rahmetli, socijalista) s jedne strane i DS/DSS/G17/svih ostalih s druge strane. Ko ne veruje nek pogleda stanje pre 2000. i posle 2000. Valjda je jasno.

To je bilo ranije. Sad je baš kao i u ameriki. Jer istu reku ne moš pregaziti dva puta, što bi reko onaj dokoni grk. Gotovo je sa mogućnošću konflikta ili izolacije, to je samo platforma na kojoj "svi ostali s druge strane" dolaze do glasova, umesto da ponude nešto konkretno. Treba li da verujem da će ukoliko radikali dođu na vlast telenor recimo povući kapital iz srbije? Ili lafarž? karlsberg? efes? zatvoriće merkator? Išla je priča i da exit puca (ne dam exit) ako pobedi naša maja, a exit nikad bolji i nikad veći. I nešto ne osećam da je novom sadu gore otkad je radikal na vlasti, posebno što se tiče stranih ulaganja.
Bude li glavna krilatica "svih ostalih sa druge strane" aka demokratskog bloka "ako ne glasate za nas pobediće radikali koji su ružni prljavi i zli a pri tom i ratni zločinci i najebaćete svi ćete najebati a u nama je spas" onda će bogami konkurencija za najjaču opozicionu stranku biti nikad oštrija.

QUOTE(sailor @ 10 Nov 2006, 03:23)
Nisu radikali uzrok problema. Oni su samo izgovor.

Mudro zboriš. Ali te niko ne sluša.

#33 lule

lule
  • Members
  • 119 posts

Posted 10 November 2006 - 09:33

QUOTE
Konacno izneti istinu o zlocinima! Pokrenuti postupke ovde i prihvatiti odgovornost za zlocine bez ostatka. Izviniti se ostatku covecanstva, priznati da su zlocini cinjeni i pokrenuti odgovornost. Narod nauciti da se nosi sa krivicom i aktivno prevazidje traume proistekle iz nje.

Zabraniti sve politicke partije kojima su na celu ili u vrhu lica optuzena za zlocine.

A da li bi vi mogli konkretno da napisete kako bi zabranili rad SRS-u? Ovo o izvinjenjima, odgovornosti, traumama i zabranama lepo zvuci, ali kako bi to u praksi izgledalo?

#34 srdjann

srdjann
  • Members
  • 2,977 posts

Posted 10 November 2006 - 09:38

QUOTE("B92 vesti")
Sinoć, za skupštinskom govornicom, šef Poslaničke grupe G17 plus Miloljub Albijanić je izjavio da je na konsultacijama o Ustavnom zakonu napravljen truli ustupak radikalima i socijalistima. "Nije to bio kompromis jer kompromis podrazumeva ponašanje kakvo smo imali kod donošenja Ustava. Ono što je ovde bilo na delu jeste ustupak i Srpskoj radikalnoj stranci i Socijalističkoj partiji Srbije. Valjda ljudi neće na izbore, a to je jedinstven slučaj, jer ne postoji nigde na svetu da opozicija neće na izbore", kaže on.

Pa hebote, nisu ni petnajes' minuta opozicija i već su okrenuli ploču... Do juče je dakle saradnja sa radikalima bila "kompromis" a od danas su "ustupci"...

Ovaj G17+ je toliko ljigav da se prosto takmiči sa SPS-om glede mojih nadanja da ne prebace cenzus na sledećim izborima...

Edited by srdjann, 10 November 2006 - 09:38.


#35 Ledja

Ledja
  • Members
  • 933 posts

Posted 10 November 2006 - 09:51

I pored poslednjih losih poteza DS, za koje smatram da nisu bili bas toliko katastrofalni, imaju i dalje moj glas, ipak su i dalje najbolja opcija na politickoj sceni Srrbije. DS je hteo izbore u Decembru, ostali nisu, jebi ga, ne mogu sami sa G17 da dobiju izbore ako DSS/SRS/SPS nece iste..Ocekujem ipak da se MZ strpi do kraja januara, da prodju izbori sto se tice Kosovskog resenja, tako da to ne bi trebalo da ima preveliki uticaj. Any way, svi znamo ko je zaista izgubio Kosovo, tako da bi DS to mogao i da iskoristi pravilnom kampanjom.

#36 eneja

eneja
  • Members
  • 956 posts

Posted 10 November 2006 - 10:06

QUOTE(Ledja @ 10 Nov 2006, 09:51)
Any way, svi znamo ko je zaista izgubio Kosovo, tako da bi DS to mogao i da iskoristi pravilnom kampanjom.


Cekaj malo ... Kako znamo ko je izgubio Kosovo? Zar je neko uopste izgubio Kosovo?
Pa zar nije Kostunica stavio evo sada u ustav da Kosovo nije izgubljeno niti ce ikada biti izgubljeno.
A DS i svi ostali su to aminovali. I sad ti tu pricas o nekom izgubljenom Kosovu blink.gif

#37 Ledja

Ledja
  • Members
  • 933 posts

Posted 10 November 2006 - 10:09

A, da, zaboravio sam na ustav, ipak je to pazljivo pisan dokument wink.gif

#38 srdjann

srdjann
  • Members
  • 2,977 posts

Posted 10 November 2006 - 10:12

Jedna primedba sajtu B92 - mislim da bi bio red da krenete u korak sa vremenom i da izbacite iz ubotrebe ove arhaične datume.

Molim lepo, današnja vest bi prosto morala da izgleda ovako:

Izbori na Prepodobnog Georgija Hozevita
Sveti mučenik Terentije | 07:51 -> 09:52 | Izvor: B92
Beograd -- Parlamentarni izbori u Srbiji na Prepodobnog Georgija Hozevita, na osnovu jučerašnjeg dogovora stranaka i današnjeg potpisa predsednika Srbije.

#39 srdjann

srdjann
  • Members
  • 2,977 posts

Posted 10 November 2006 - 10:18

Takođe, ne bi bilo loše da u vesti pročitamo malo više o tome ko je bio Prepodobni Georgije Hozevit.

Jedino što sam uspeo da pronađem je da se podvizavao Hozevitskoj obitelji u VII veku na putu iz Jerusalima u Jerihon gde se pre njega podvizavao Prepodobni Jovan Hozevit.

Takođe bi bilo lepo da objasnite šta je to podvizavanje.

Mislim, stvarno nema smisla da dođu izbori a da neznamo ništa o njihovom svecu zaštitniku...

Takođe predlažem da se ovi izbori u žargonu nazovu "hozevitski"... biggrin.gif

#40 Talekk_sna

Talekk_sna
  • Members
  • 56 posts

Posted 10 November 2006 - 11:06

Po ko zna koji put problem je opet DS. Na ovom forumu jedini problem je DS. Niko da se seti da DS bar nešto radi, niko da vidi da DS ima protiv sebe i SRS,SPS, DSS, G17+, a naravno tu se pridružuje i LDP i svi oni vide problem u DS.
Naravno po srpskom receptu ko nešto radi i pokušava on se dobro napljuje što uopšte radi i sve njegove grške se dobro nemažu #$&%...! Uredu je kritika, ali ovo omalovažavanje, stavrno je muka više... Isto se dešavalo sa Živkovićem, i onda su došli DSS i G17+ na vlast i vratili mrtve SPS i podržali i podržani od SRS i onda svi su kukali za Živkovićem. Kada je Živković uputio omalovažavajuću kritiku nekom novinaru to je bio skandal, a zato Veljo kad po ko zna koji put udari novinara onda je to uredu 'znaš Velja je takav, pusti ga'.
Nisam ja srećan svim potezima i zadovoljan učinkom DS, ali malo mi je muka da slušam svaki dan kako je DS najveći problem i zato ih terba izbrisati i onda će biti bolje, onda Srbije kreće.... ma šta kreće, poleće!!
Što se mene tiče DS bar nešto radi i stoji iza toga koliko toliko. Sama protiv svih. Svi pa i LDP svoj rast rejtinga baziraju na padu rejtinga DS-a.
Zato dok se neko drugi ne bude pokazao putem rada (LDP), neko određeno vreme (neku godinu), DS ima moj glas.

#41 Eraserhead

Eraserhead
  • Members
  • 9,436 posts

Posted 10 November 2006 - 11:20

QUOTE(Talekk_sna @ 10 Nov 2006, 10:06)
Što se mene tiče DS bar nešto radi i stoji iza toga koliko toliko. Sama protiv svih.





Nemoj više da "rade", molim te.
Bolje da smo fikus izabrali.

Edited by Eraserhead, 10 November 2006 - 11:21.


#42 chandra

chandra
  • Members
  • 2,782 posts

Posted 10 November 2006 - 11:20

QUOTE(kingmaker @ 9 Nov 2006, 18:06)
ne. vrlo neozbiljno.

elem, to je osmi januar. sama sam izracunala  cool.gif


znas, zaista nije nimalo neozbiljno. kad sam video tvoj prethodni post prvo sam pomislio da bi ovog puta trebala i spc da ucestvuje na izborima. ali, kad malo bolje pogeldas, oni ucestvuju toliko direktno, da direktnije ne mogu. i ko god pobedi na izborima, oni ostaju na vlasti. tako da izbori vise nego ikada izgledaju kao farsa.

tri osnovne poluge srpskog sunovrata su fiksirane mnogo tvrdje nego ikada u milosevicevo vreme: crkva, vojska+policija+pripadajuce sluzbe, zlocinacka inteligencija (cavoski & co, pa sve do ljigavaca poput pavica, gpetrovica). imaju potpuno jednoglasne medije (jer od kurira do politike gotovo da nema razlike, a danas ne proda ni 10ak hiljada primera - a i danas je posebna prica...) i potpuno jednoglasnu podrsku politickih partija (za ldp blok vazi otprilike isto sto i za danas).

drugim recima, sasvim je sigurno da se nista sustinski nece promeniti. a ako bi neka drzava i mogla da se nateze jos 4 goidne pod idiotima, srbija to sasvim sigurno ne moze. ova zemlja klizi nepovratno u ambis bez obzira ne rezultat izbora.

#43 CTPAX

CTPAX
  • Members
  • 10,503 posts

Posted 10 November 2006 - 11:58

QUOTE(lule @ 10 Nov 2006, 09:33)
A da li bi vi mogli konkretno da napisete kako bi zabranili rad SRS-u? Ovo o izvinjenjima, odgovornosti, traumama i zabranama lepo zvuci, ali kako bi to u praksi izgledalo?


Nije tema ovog topica i prežvakavano je već na topicu posvećenom smradikalima, al ajd opet ukratko:

Zabraniš ih strogo "legalistički", primenjujući ustav i zakon. Ustav, i prošli i ovaj novi, propisuje da je zabranjeno širenje rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Malo li su puta to radili?

Dakle, zabraniš ih primenjujući odredbu ustava, a da li će oni da prave novu partiju, njihova stvar. Neka je prave, ali ne smeju ni da pokušaju ponovo sa širenjem mržnje. Ako opet počnu, opet ih zabraniš.

Drugu stvar koju primeniš je aktuelni i važeći Zakon o lustraciji, koji direktno (mislim na 10 godina) brani javni rad svima koji su kršili ljudska prava. Po tom osnovu bi čak mogao da im i kao pojedincima zabraniš da prave novu partiju.

Neka se šetaju gradom, ali ne smeju ni u redu za hleb, a kamoli na televiziji, da ćaskaju o politici.

To je ono što bi moglo, da smo pravna država. Problem je što to nema ko da uradi.

Edited by CTPAX, 10 November 2006 - 12:00.


#44 Talekk_sna

Talekk_sna
  • Members
  • 56 posts

Posted 10 November 2006 - 12:02

QUOTE(Eraserhead @ 10 Nov 2006, 11:20)
Nemoj više da "rade", molim te.
Bolje da smo fikus izabrali.


Pa šta ti očekuješ od Predsednika Repulike. Da uđe tamo i izudara sve što nisu bili dobri?!

#45 chandra

chandra
  • Members
  • 2,782 posts

Posted 10 November 2006 - 12:33

QUOTE(CTPAX @ 10 Nov 2006, 10:58)
Nije tema ovog topica i prežvakavano je već na topicu posvećenom smradikalima, al ajd opet ukratko:
To je ono što bi moglo, da smo pravna država. Problem je što to nema ko da uradi.


pravna drzava je floskula. prvo, srbija nije drzava, vec obican protektorat. mislim da nije neophodna da objasnjavam ovaj stav. drugo, svaka drzava bi morala da bude pravna - to je ono sto je cini drzavom. kakvo je pravo to je posebno pitanje. trece, drzave koje se mogu smatrati uredjenim ne usudjuju se da zabranjuju politicke stranke. nije toliko problem u strahu ili zaziranju od reakcije, koliko od cinjenice da su razlike izmedju politickih stranaka toliko male da bi se bilo najlakse sve ih zabraniti. recimo, da li je tunjkova slika sa kalasnjikovom bila sirenje mrznje? ili je sirenje mrznje prema politcikim neistomisljenicima kad ja kazem da mi je drago sto je onaj odapeo?