Jump to content


Photo

Deset godina za spas planete


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
124 replies to this topic

#121 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 31 October 2006 - 06:52

QUOTE(mizes @ 20 Sep 2006, 07:09)
Dakle, nije sporno da je tempertaura u XX veku  porasla, vec da li ce se desiti katastrofe kojima nas Al Gor i slicni levicarski Talibani koji nemaju pojma o stvarima o kojima pricaju zastrasuju. Oni selektivno koriste naucne nalaze i hiljadu naucnih "ako" uz pomoc propagande pretvaraju u "onda", da bi ostvarili svoje politicke ciljeve, a to je zeleni socijalizam, tj drzavnu kontrolu nad privredom pod krinkom "zastite okoline"


Stern Review on the economics of climate change, ili jos jedan lubenicarski Taliban biggrin.gif



“The conclusion of the Review is essentially optimistic. There is still time to avoid the worst impacts of climate change, if we act now and act internationally. Governments, businesses and individuals all need to work together to respond to the challenge. Strong, deliberate policy choices by governments are essential to motivate change.

But the task is urgent. Delaying action, even by a decade or two, will take us into dangerous territory. We must not let this window of opportunity close.”


----

A i ovo je funny

Edited by Indy, 31 October 2006 - 09:52.


#122 balu

balu
  • Members
  • 896 posts

Posted 01 November 2006 - 01:40

Sir Indy, ja ovoga Sir Nikolasa Sterna postirah na onom tvom topiku o promeni klime. Ocigledno ti i ja gugleisemo poprilicno. Cak ga proglasih i trackom nade, da ce nesto da pocne da se dela u pravcu zaustavljanja promene klime.

Ohrabrujuce je da je jedan znameniti ekonomista (barem za takvog slovi doticni Sir) izmerio-procenio koliko ce privredu kostati stete i gubici zbog promene klime. Mozda ce na kraju i osiguravajuca drustva da pocnu da ulazu u zelene tehnologije.

A ono sto ti rece da je funny, vidim kao najefikasniji nacin da se americka administracija natera da preduzme nesto. Lepo im je Milja jos onomad govorila, a oni nisu hteli da je slusaju. Bice veselo kada prvi put izgube na sudu.

Cak i ako se nista ne preduzme, ja sam na dobitku. Jes da cu biti poplavljen ali cu bar biti na mediteranu, novome.

Lep pozdraU.

#123 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 03 November 2006 - 21:20

Nesto sam skeptican kada se govori o smanjenju gasova tipa CO2 ili CO.

Velike kompanije vec danas imaju procene da ce cena nafte za 20 godina doseci $800 po barelu a jedina alternativa je vracanje uglju.

#124 Hromi Daba

Hromi Daba
  • Members
  • 5,761 posts

Posted 03 November 2006 - 22:25

Magripa65:
"a jedina alternativa je vracanje uglju"

Pa nije bas ... ima i drugih, manje stetnih izvora, samo su trnutno manje isplativi i od nafte i od uglja. Cenim da ce se to promeniti.

Osim toga ... zivo me interesuje kao izgledaju kola terana na ugalj biggrin.gif

#125 MAGRIPA65

MAGRIPA65
  • Members
  • 20,706 posts

Posted 03 November 2006 - 23:28

QUOTE(Hromi Daba @ 3 Nov 2006, 21:25)
Magripa65:
"a jedina alternativa je vracanje uglju"

Pa nije bas ... ima i drugih, manje stetnih izvora, samo su trnutno manje isplativi i od nafte i od uglja. Cenim da ce se to promeniti.

Osim toga ... zivo me interesuje kao izgledaju kola terana na ugalj  biggrin.gif


Benzin se moze praviti iz uglja.Jako skup proces ali tehnologija postoji i definitivno je isprobana. Ugal se razmatra kao alternativa za zeleznicki transport narocito u Americi,Kanadi i Australiji.Sto se onih prica sa vodonikom tice u ovom trenutku sarena laza.Ja radim za kompaniju koja se bavi transportom i logistikom i naravno da je JEFTINA nafta prioritet broj jedan a sve te kombinacije sa vodonikom niko ne uzima ozbiljno.