QUOTE(Kinik @ 27 May 2006, 02:12)
2 gazza
.....................
>> ... nego, probah neke spanske skoljke koje lice na prstace ali su duze i manje sofisticiranog ukusa, zovu se navajos ili navahas ne mogu sad da se setim tacno. jel i one rastu u kamenu ili....? <<
Sorry, - nisi opisao izgled skoljke / ljusture?
Evo neki linkovi:
http://www.masmar.co...es/desc/95.html
http://www.lareira.n...scast.php?Id=83
http://www.lonxanet.....php/cPath/6_50
Pa kaze: Longueirón (Ensis Siliqua)
- Longueirón Extra (24 piezas/kg)
- Longueirón Grande (36 piezas/kg)
- Longueirón Mediano (48 piezas/kg)
Sto znaci love se!
Raznih velicina - razne cene. To sam video (i kusao) i u Italiji.
Prstace - mnogo retko!
A evo i link za recepat:
http://www.lareira.n...IdRecetas=r261r
Prijatno!
...
.....................
>> ... nego, probah neke spanske skoljke koje lice na prstace ali su duze i manje sofisticiranog ukusa, zovu se navajos ili navahas ne mogu sad da se setim tacno. jel i one rastu u kamenu ili....? <<
Sorry, - nisi opisao izgled skoljke / ljusture?
Evo neki linkovi:
http://www.masmar.co...es/desc/95.html
http://www.lareira.n...scast.php?Id=83
http://www.lonxanet.....php/cPath/6_50
Pa kaze: Longueirón (Ensis Siliqua)
- Longueirón Extra (24 piezas/kg)
- Longueirón Grande (36 piezas/kg)
- Longueirón Mediano (48 piezas/kg)
Sto znaci love se!
Raznih velicina - razne cene. To sam video (i kusao) i u Italiji.
Prstace - mnogo retko!
A evo i link za recepat:
http://www.lareira.n...IdRecetas=r261r
Prijatno!
...
pa to je ta, vidis na jednom od linkova da pominju kastiljansko ime NAVAJA, sad sam ih video na kalencu za vikend. nesto oko 1200 din za kilo, a secam se da su u barseloni na la boceriji bilo nesto tipa 3-4E za poveci svezanj.
jedno vreme sam ih tamanio u portu dok ih je bilo, al nema vise. dobre su, nisu muljave kao muslje, imaju dosta mesa i malo podsecaju na strukturu velikih prstaca