Vama se ne svidja, meni se svidja, kraj priche.
Edited by down with the sickness, 09 June 2008 - 23:58.
Posted 09 June 2008 - 23:53
Edited by down with the sickness, 09 June 2008 - 23:58.
Posted 10 June 2008 - 00:41
Posted 10 June 2008 - 00:53
Edited by down with the sickness, 10 June 2008 - 04:21.
Posted 10 June 2008 - 08:38
Posted 10 June 2008 - 09:38
Pecenje u plinskoj rerni je umetnost: treba precizni termostat, sat - i super lampica (omanji reflektor).
Da ne govorim o tome da staklo rerne mora biti blistavo cisto / super_odrzavano.
Edited by cyberwor/L/d, 10 June 2008 - 09:41.
Posted 10 June 2008 - 13:49
O ukusima se ne raspravlja.
Pa ja sam na svoje oci gledao kako italijanski Chef kuva pastu u posoljenoj vodi sa kasikom putera / maslinovog ulja.
I kako je ispira od skroba pod mlazom vrele vode (da se ne ulepi).
Stavlja u posudu sa kasikom putera / maslinovog ulja i onda koristi dalje. I nista ne "krchka".
Jednostavno "sjedini sastojke", promesa, sipa u ciniju i - posluzi!
Hiljadu ljudi, - hiljadu cudi.
Dovoljno je procediti pastu, ostaviti 30 sec, - slepice se.
A sumnjam da mnogi imaju u kuci plinski sporet - pa da sve natempiraju za 15 sec.
Ja imam (italijanski poveci) shporet sa 4 plinske (od "minimalne" za dzezvicu kafe - do "ogromne" ringle za wok i jednom elektricnom "express" ringlom.
I rerna mi je plinska, a rostilj - elektricni.
Ko god je gledao neke kulinarske "djavolije / vratolomije" - svuda su plinske ringle.
Samo, ponegde, - elektricna ploca za rostilj.
Ili rerne.
Pecenje u plinskoj rerni je umetnost: treba precizni termostat, sat - i super lampica (omanji reflektor).
Da ne govorim o tome da staklo rerne mora biti blistavo cisto / super_odrzavano.
A, opet - Italija je ogromna zemlja, sa severa do juga - pa to je preko 1.000 km.
Sa vise hiljada raznoraznih izbora.
To je jedan od medjasa svetske civilizacije. Pa i kulinarske.
Tako da su svi saveti: mora / treba - poprilicno deplasirani.
Jednostavno - "canta che ti passa".
...
Posted 10 June 2008 - 14:08
Posted 11 June 2008 - 22:34
Posted 11 June 2008 - 23:02
Svak cast Kinik! Suprt spageti-trol, ili si mozda promasio topik...
>> ... Necemo da se svadjamo, nije politika, samo razmenjujemo recepte ... <<
Taman posla da se svadjamo! To je samo "4umska brza voznja".
Dobro, - umem da budem ... hm, pomalo "ekspresivan" u izrazavanju.
...
Posted 11 June 2008 - 23:12
Ako procitas malo starije postove videces kako se sve meri u mikronima i mikrosekundama.O ukusima bas valja raspravljati, bolje receno razmenjivati iskustva, mozda nesto od nekoga i naucis. Kako mozes da znas da li nesto valja ako nikada nisi probao? Ja sam recimo pastu uvek spremala kao i ti dok isto tako nisam cula od jednog italijanskog chefa zasto je bolje pastu kuvati samo u slanoj vodi i nakon cedjenja odmah ubaciti u sos. Ne moras da cekas 30 + sekundi da se pasta slepi. Mislim sta te kosta da probas ? Probaj pa ako ti se ne svidi onda kudi.
Posted 12 June 2008 - 11:27
Posted 21 June 2008 - 13:21
Posted 09 July 2008 - 21:08
Posted 09 July 2008 - 22:05
Protiv sam sjedinjavanja spageta sa sosom, vise volim da stavim spagete na tanjir, pa preko njih sos. Jedino ako je u pitanju Gorgonzola, onda je metnem negde izmedju spageta da se malo istopi.
Edited by highlanderka, 09 July 2008 - 22:10.
Posted 10 July 2008 - 09:21