Jump to content


Photo

predIZBORI...


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
134 replies to this topic

#91 Henry Chinaski

Henry Chinaski
  • Members
  • 19,241 posts

Posted 28 December 2005 - 00:01

Međutim, bilo bi vrlo povoljno da od te osobe čujemo nešto i o forumu. Naime, mišljenja smo da je forum za najveći deo srpske populacije sasvim nepoznat vid komunikacije.

Evo, ja ovo podrzavam, i predlazem da (uz kontakte sa kandidatima putem pp) cilj bude ne da se izabere nekakva autenticna licnost, nego neko ko ce umeti da predstavi forum kao forum, pa neka oni koji slusaju emisiju sami odluce da li ih to uopste zanima, i da li ce doci na forum ili nece. A kad dodju, ako dodju, neka sami vide da li su pogresili ili nisu sto su dosli, i da li im se svidja pogled na svet nekog tamo Pere, Mike ili Laze.

#92 zabic

zabic
  • Members
  • 1,096 posts

Posted 28 December 2005 - 00:11

bilo bi vrlo povoljno da od te osobe čujemo nešto i o forumu. Naime, mišljenja smo da je forum za najveći deo srpske populacije sasvim nepoznat vid komunikacije.


Drago mi je sto autorke Pescanika zanima misljenje forumasa o forumu, pa bih ovom prilikom ponovio i elaborirao kritiku/prijedlog o ovom forumu koji sam vec jednom naveo... Ovaj forum bi imao puno vise smisla kada bi se granica izmedju "domacina" i "gostiju" foruma izbrisala - to jest, kad bi svaka od Ceca imala svoj nalog, kao i sve zainteresirane "zvijezde" Pescanika. Oni bi se kao i svi ostali forumasi javljali povremeno na forum i ucestvovali u stalnoj diskusiji, a ne samo petkom u odredjenom terminu pod "zasticenim" nickom "Gost pescanika". Na taj nacin bi se poboljsao kvalitet diskusije, ali i izbora tema, jer pretpostavljam da bi neki od "zvijezda" Pescanika i sami zapoceli neke "topice". Ponavljam, super je i ovo sto imamo sad, ali moglo bi i bolje!

#93 DaniloBg

DaniloBg
  • Members
  • 1,938 posts

Posted 28 December 2005 - 00:14

aj agri,mada je rekao da smo mu ogadili peščanik... :) :wub:

#94 DOCc

DOCc
  • Members
  • 560 posts

Posted 28 December 2005 - 01:07

Primećujem da si na listu uvrstio nick Anduril koji/a je pomenut dva puta u grupi od nekoliko forumaša, dok si neke izostavio. Na primer nick Harper Lee, koji je pomenut, opet kažem ako sam dobro izbrojala (treba bRe iščitavati preko 80 postova, što je kapiram i tebi bio problem  :) ) šest puta.

Interesuje me da li je možda bilo forumaša koji su ti na p.m. odgovorili da ne žele da učestvuju u izboru, što bi možda objasnilo odsustvo nekih za koje mislim da su pomenuti.
Naravno, kapiram da si razumno odbacio zajebantske predloge i one za koje valjda znaš da im u Peščaniku nije mesto.
Ali još nešto, koji kriterijum si primenio? Da li si prihvatao samo jedan predlog po predlagaču ili više? Ako je više, koliko?
Moguće da ovo zvuči kao da zakeram, ali - tak'a sam! 0:) A i zamolio si da uložimo primedbe, pa ...  ? :wub:

<{POST_SNAPBACK}>


Bilo je njih koji su odgovorili da ne zele.. Drugo, mislio sam da zakljucim glasanje, onda kada sam poslao pm-ove, jer su posle toga poceli da zasipaju trilionima novih kandidata, a ja nemam vremena da sve zivkam.. Ako neko drugi zeli - nek' izvoli...
Mislio sam, valjda ce Cece dati jos neku sansu, pa cemo napraviti nove izbore, pouceni prethodnim greskama..
Uostalom, mislim da se u ovim predlozenima nalaze oni koji bi svejedno bili izabrani, bez obzira na broj predloga.
Harper Lee je pomenut posle. Ako zeli, kontaktirajte ga, pa cemo ga ubaciti. Ali, u tom slucaju bi bilo fer pozvati jos 100 njih..

Ja i dalje verujem da bi najbolje bilo da se ljudi sami predloze..

Edited by DOCc, 28 December 2005 - 16:45.


#95 Hill Bill

Hill Bill
  • Banned
  • 7,389 posts

Posted 28 December 2005 - 04:29

Pre neki dan skrenuh sa autobana da bih Biljanu Srbljanović upitao za pravac i vremensku prognozu, i eto ... u rikverc se ne može, ponovo sam na forumu. Kao i svaki drugi alkos, kada uspešno prođe tri kafane, časti sebe u četvrtoj! Mile Ćurčić bi verovatno bolje elaborirao taj sindrom. :)
Ne sporim, ima i izvesne morbidne privlačnosti u ovoj vrsti autoegzila; kao da krišom posmatraš sopstvenu daću i komentare "ožalošćenih" i ožalošćenih... no, vremenom, to prestane da bude i zabavno, a kamoli korektno.
...
Interesantan je ovaj eksperiment. Vidim ga kao naraslu samospoznaju jedne mlade virtuelne nacije koja ima potrebu da se afirmiše van limita svog idealizovanog geta. Da postane deo Sveta, da iskoči iz teskobe sopstvenog medija. Prilika je povoljna, osvojene su simpatije nekih koji i sami istražuju džungle interneta, nove rudnike i stara, zaboravljena zakopana blaga. Njihova podrška je iskrena ... ali ... niko ne želi da bude King Kong!!! No wonder why! Postoji li verzija sa hepiendom? Čak i kada je odabrani ambasador najveći i najbolji!
Eksperiment pokazuje i utopizam rudimentarnog poimanja demokratije kroz tzv. samoorganizovanost, demokratije koja u sebi ima gen autodestrukcije: izabrani predstavnici jedne grupe nikada nisu oni najpozvaniji, najkvalifikovaniji iz te grupe - već najbolje što se može izabrati među onima koji su za to zainteresovani i/ili na raspolaganju. Čak ni u idealnom slučaju visoke odgovornosti i apsolutne pismenosti populacije. Ako isključimo metod prisile (a moramo, da bi se prikazali boljima nego što jesmo i dovoljno dobrima za Svet), šta preostaje kao vid stimulacije za Funkciju Odabranog Predstavnika? Pa, odgovor je jasan i viđen bezbroj puta - korupcija. Brajberizam kao logičan proizvod čak i iskrene težnje za "demokratičnošću". To da je predstavnička demokratija najbolji sistem lansiraju uvek oni koji su prošli filtre tog sistema. To da je jedini moguć ponavljaju budale. Uvek sam se ježio na pomisao življenja u najboljim, najdemokratskijim, najslobodnijim društvima. I uvek sam živeo baš u takvima. Baksuz!(?)

Da se vratim "predIZBORIMA", odnosno dilemi ko je "nick" za Pešča-nik? Odjednom, demokratski izabrani predsednik izabran u okvirima našeg malog medijskog geta, nije i dovoljno dobar za predstavljanje u Svetu? :wub: Odjednom neko želi vanredne izbore! Možda zabrinutost da Helu treba titlovati i nije bez osnove, a na radiju je to teško :huh: 0:)
Šalu na stranu, ali pitanje je koliko je moguće miksovati medije koji nemaju dodirnih tačaka: peščanik na forumu je i dalje forum, internet radio je i dalje radio ... stari mediji traže transfuziju od novih, dotle dok se ne pomire sa svojim novim statusom. Nekadašnja privilegija pristupa tradicionalnim medijima, moć monopola i monopol moći: "da im ga kažem", odavno je izgubljena - to se sad može na mnogo drugih načina. Poštujem sve koji pošteno odrade svoj posao u okvirima medija kojem pristupe dal' profesionalno, dal' volonterski, dal' amaterski, ali (bar ja) sam ovaj medij odabrao ne zato što za radio nisam čuo, već zato što mi do sada najviše odgovara. Izvesna doza anonimnosti je samo draž više ovakvog medija. "Hill Bill" je ono što ja napišem na ovom forumu, na radiju bi bio interesantan (ili dosadan) jedan sasvim drugi čovek. Znam da su oni koji su me predložili to učinili iz najboljih namera, ali i moj odgovor je nedvosmislen: za gostovanje u Peščaniku sam zainteresovan koliko i da izjavim nešto za Televiziju Panonija.

Element obične ljudske znatiželje "ko je Henri, Lun, Hill, ...." , koliko god bio prirodan i ljudski, delom je i atavizam ranije postojećih vidova komunikacije, neposrednog kontakta pre svega ... svi smo mi manje ili više neobični, obični Ljudi.



... osim vadikala i inih fašista, naravno. To je ipak samo stoka.

#96 toal

toal
  • Members
  • 662 posts

Posted 28 December 2005 - 04:37

Ispravno razmišljanje.
Kad se sve uzme u obzir Djordje Geprat bi trebalo da predstavlja forum , kad je već politika u pitanju.

#97 Indy

Indy
  • Members
  • 21,392 posts

Posted 28 December 2005 - 04:46

Jedan od mojih favorita bi nesumnjivo bio Indy

<{POST_SNAPBACK}>

Ja sam zaista polaskan, ali moram da se složim sa Big Lebovskim. Slabo se ja razumem u politiku u užem smislu reči, a pogotovo u srpsku u godini 2005. (skoro 2006!) Slušam Peščanik na podcastu, čitam vesti, itd, ali ipak sam daleko od svakodnevnih problema. Posebno kad pročitam nešto od npr. Hill Billa, bez lažne skromnosti, dođe mi da se pokrijem ušima i javljam ubuduće samo na nešto kao "kaladont".

#98 toal

toal
  • Members
  • 662 posts

Posted 28 December 2005 - 05:30

nije to loše s obzirom da je kaladont jedan od najboljih topika...

#99 Zabalujev

Zabalujev
  • Members
  • 5,315 posts

Posted 28 December 2005 - 09:09

Nema ni Zabalujeva.

edit: Eraserhead ako nemas nista protiv, onda uskaci, vidis da se vecina njih nesto femka, opravdano li ne, da ne ulazim u to.

Imas i moju podrsku. B)

<{POST_SNAPBACK}>


da se primetiti da sam organizovao dobar kokus ovde na forumu, a?
Ja se samokandidujem, pa vi vidite sta cete.
Sram vas bilo, ako niko od vas iskusnih nece, ima ko oce.

#100 Merlak

Merlak
  • Members
  • 2,906 posts

Posted 28 December 2005 - 10:02

Kao sto sam i pretpostavila, ipak se mora cuti nesto i o samom forumu.
Normalno. Kakav je to forumash bez foruma :)

Drago mi cuti i citati Hill Billa, lola jedna, ipak se pojavio. Vredelo je
prozivati ga, steta sto odbija da bude gost. Ajd', predomisli se Bille,
kad prekrsis jednu odluku, moze jos koja.... :wub:

Muski mi nesto zabusavaju, strinke jedne. Momci, gde ce vam dusa?

I, kako vidim, zenski deo foruma ima mooda, ne libe se da prihvate
izazov, zato im treba odati priznanje, dok se machosi femkaju.....

Da presecem, onako muski:

ANA, izadji na crtu, nek' ide zivot!

Edit: Hellisha i dalje slovi za jednog od prva 2-3 kandidata,
tu zbora nema, ali abdicirao, majmun 0:)
Sto rece Bill, da ga korumpiramo, ali sučim?

Edited by Merlak, 28 December 2005 - 11:48.


#101 Pontijak

Pontijak
  • Members
  • 3,395 posts

Posted 28 December 2005 - 11:06

QUOTE Pontijak
>>>vinska, hvala na podrsci iako je ono napisao BigLebowsky i ja zaista mislim da on moze  <<<

And you, takodje. Zadovoljavas sve «pescane» kriterije, a nesto mi govori da si, po prirodi, cooler i da ne bi imao nikakvu frku s izborom teme, koncentracijom, tremom..
Slutim da imas i radiofonican glas. Recimo, neki sonorni tenor, onako sa zescim
erotskim nabojem..   :wub: 

Btw, ajmo i na Hellu da izvrsimo kolektivni, sistematski i orkestrirani pritisak.
Steta bi bilo da nam takav raritetan reprezent forumske duhovnosti ostane u medijskoj anonimi.   :s_w:  0:)

<{POST_SNAPBACK}>


oh, pa hvala vinska :huh: moram da priznam da godi ovo sto si ti napisala o meni, mislim ono da sam po prirodi cooler (istina, strastveni cooler, jos jedan od mojih privatnih pojmova) i zaista nemam frke sa temama, koncentracijom ili tremom a nemam ni rascep virtuelne i realne licnosti, tj. kakav ovde takav svuda, sto, hm, ponekad ume da bude malo neprijatno po mene

a moje SHuSHkanje dok pricam (pitam se zasto su me u gimnaziji zvali Dzeri, da li zbog asocijacije na zubalo Dzerija Luisa ili moj tadasnji stalni smeh :s_w: ) ne znam koliko je radiofonicno, tja, ne moze da se uporedi sa radiofonicnoscu glasa Leona Kojena recimo :( mada duvan sa godinama cini da se priblizavam tom idealu radio glasa :s_w:

za pritiske na Hellu, slazem se, samo ako on ne insistira da njegov solo bubanj zameni Ali Farka Turea u Pescaniku :s_w:


Hill Bill, tek posle tvog posta mi zaista zao sto ne zelis da budes gost u Pescaniku, da samo razradis svoj tekst i procitas ga, bio bi sjajan prilog :s_w:


Eksperiment pokazuje i utopizam rudimentarnog poimanja demokratije kroz tzv. samoorganizovanost, demokratije koja u sebi ima gen autodestrukcije: izabrani predstavnici jedne grupe nikada nisu oni najpozvaniji, najkvalifikovaniji iz te grupe - već najbolje što se može izabrati među onima koji su za to zainteresovani i/ili na raspolaganju. Čak ni u idealnom slučaju visoke odgovornosti i apsolutne pismenosti populacije. Ako isključimo metod prisile (a moramo, da bi se prikazali boljima nego što jesmo i dovoljno dobrima za Svet), šta preostaje kao vid stimulacije za Funkciju Odabranog Predstavnika? Pa, odgovor je jasan i viđen bezbroj puta - korupcija. Brajberizam kao logičan proizvod čak i iskrene težnje za "demokratičnošću". To da je predstavnička demokratija najbolji sistem lansiraju uvek oni koji su prošli filtre tog sistema. To da je jedini moguć ponavljaju budale. Uvek sam se ježio na pomisao življenja u najboljim, najdemokratskijim, najslobodnijim društvima. I uvek sam živeo baš u takvima. Baksuz!(?)


zabalujev, dobar metod :s_w:

da se primetiti da sam organizovao dobar kokus ovde na forumu, a?
Ja se samokandidujem, pa vi vidite sta cete.


ja sam se diskretno samokandidovao malo vise gore a jedan od aduta mi je eventualna pogodnost za radio-medij :s_w: sto rece vinska:

Slutim da imas i radiofonican glas. Recimo, neki sonorni tenor, onako sa zescim
erotskim nabojem..   :) 


Edited by Pontijak, 28 December 2005 - 11:37.


#102 Akibono

Akibono
  • Members
  • 616 posts

Posted 28 December 2005 - 12:20

A Hella????!!  :huh:
Je li moguce da je lista bez njega?!!!   :)
Nemojte da gresimo dusu!   :wub:

<{POST_SNAPBACK}>


OK, but, Hella mora da izabere PR-a za odnose sa pučanstvom 0:)

Edited by Akibono, 28 December 2005 - 12:21.


#103 Dunadan

Dunadan
  • Members
  • 12,305 posts

Posted 28 December 2005 - 12:24

Uopshte mi nije jasno kome pade na pamet da mene predlozi, al evo odmah da se izjasnim za ne-dunadan. Ima ovde x ljudi koje bih slushala pre nego sebe, tim pre shto sam politiku prestala da pratim 6. oktobra 2000.
isto tako, internet diskutovanje i radijska emisija su nebo-zemlja; najelokventniji i najprichljiivji forumash moze biti najveci tuta-muta u direktnom ophodjenju pogotovo na radiju gde se nema vremena za zastajanje i organizaciju misli.
kontam da bi osobu koja bi na kraju gostovala u emisiji, moralo da poznaje lichno barem nekoliko forumasha i da se izjasne o njenom live nastupu.
to bi morala da bude osoba koja je pre svega jasna i koncizna. smisao za humor takodje ne bi bio na odmet.

i ja bih htela da chujem Henrija. bila bi to fina pljuvachina. posle njega u Peshchaniku, predvidjam drzavni udar.

isto tako, ako Henri ne zeli da izbaci tu svoju baburu iz bachve, htela bih da chujem neku zenu. kontam da bi bilo super spojiti dve Cece i forumashicu, al natempirati petak kad su sve tri u PMS-u.
poezija :wub:

#104 BigLebowsky

BigLebowsky
  • Members
  • 1,822 posts

Posted 28 December 2005 - 12:56

....suma sumarum, ko god ode na Pescanik, bice nevidjeno zajebavan ovde, ma sta pricao.... :wub: ....ako se slozimo da je ovo neminovnost, najbezbolnije je da ode Henry, ili Hella, obzirom da ne postoji ni najmanja sansa da se uspesno ne odbrane od silnog prozivanja posle.... :)

#105 Pontijak

Pontijak
  • Members
  • 3,395 posts

Posted 28 December 2005 - 13:44

....suma sumarum, ko god ode na Pescanik, bice nevidjeno zajebavan ovde, ma sta pricao.... :wub: ....ako se slozimo da je ovo neminovnost, najbezbolnije je da ode Henry, ili Hella, obzirom da ne postoji ni najmanja sansa da se uspesno ne odbrane od silnog prozivanja posle.... :(

<{POST_SNAPBACK}>



plus dodatna radost sto bi se naslo entuzijasta da ih prozivaju i radovanja u citanju njihovih odgovora na prozivanje :) 0:) :huh: