kako???Bi on, al su ga sutnuli u predekanu.
Mikro-talasna pećnica
#61
Posted 15 December 2005 - 18:58
#62
Posted 15 December 2005 - 19:22
Ne mogu da ti kazem. I ja sam bio par dana u prdekani jer sam javno odgovorio nekolicini forumasa na isto pitanje. Ako te bas zanima, sibni PM, posto ne bih opet na robiju.kako???
Edited by Grunf, 15 December 2005 - 19:24.
#63
Posted 15 December 2005 - 23:57
priznajte, vi, mikrotalasno kompatibilni da nemate pojma sa kuvanjem.
jesi probao hrenovke ispod sacha?
Preko ovake uvrede ne mož' da se predje.
Imam i pitanje, ti Pikoleta imaš ognjište u kući, kad spremaš hranu ispod sača.
Moja MT je stara CROWN, kupljena još onomad, dok je bog zemljom hodio, najjednostavnija što može.
U njoj barim krompir za pire, pirinač za sva jela sa pirinčem, npr.pravi sutlijaš, a ne onaj zagoreli, a o podgrevanju ne treba trošiti reči.
Pitam samo skeptike, koliko struje treba, da bi se podgrejalo tafče grafče, makaroni (svih vrsta), sarma....i da podgrejano bude kako treba, ili je većina ovde od onih koja baca nepojedenu hranu.
Naravno da ne pečem pile u MT, samo ga zagrejem toliko da u rerni (običnoj) može da se peče tri puta kraće.
A sad malo tehnologije, svako zagrevanje čini da molekuli osciluju, s tim što rerna to od površine ka unutrašnjosti, a mikro talasi po čitavoj dubini.
Onaj ko zaista kuva i sprema hranu i za sebe i nekog drugog smatra MT veoma korisnom i vrednom alatkom u kuhinji.
Ja nemam ognjište, možda ću na proleće u depadansu u izgradnji da ozidam kamin, ali o tom potom. A kamin služi da gledaš vatru kako pucketa i sija od plavog do purpurnog i da se ispod njega izležava neki bobtail ili druga kosmata maza. Toliko.
#64
Posted 16 December 2005 - 17:44
Dezinfikovao sundjer za sudove (samo ga isperite prethodno, inace pocne da peni kao nenormalan).
Od podgrevanja - sve moguce testenine, sa i bez sosa. Sos za testenine posebno. Musake, punjene paprike, suflee od povrca (prokelj se ne zagreva dobro, mislim da je zato sto je nekonzistentan unutra).
Istina, jaja nikada nisam pravio, ne svidja mi se sto se nekako........konzistiraju, sve u jednom, volim polutecna zumanca.
Dakle, mikrotalasna rules!
#65
Posted 16 December 2005 - 23:54
Sta ces urbani svet... zuri im se pa ajde na mikrotalasnu da vam ja pokazem sta je dobra klopa ... evo specijaliteta na brzaka...priznajte, vi, mikrotalasno kompatibilni da nemate pojma sa kuvanjem.
Zastavnik Jemo dezura jer se brine sto nemoze da zaspe od ljute kiseline
Srecom je zastavik dezurnik Jemu zaduzio za rezrvne kljuceve od kartine
Usulja se pa krene da sprema gospu poredja desteak tegli od dzema
skine sapku uzme kasiku i nema vise za jema problem
#66
Posted 17 December 2005 - 13:40
#67
Posted 17 December 2005 - 18:59
Edited by Glorfindel, 17 December 2005 - 19:00.
#68
Posted 17 December 2005 - 19:02
#69
Posted 21 December 2005 - 23:51
Imam i pitanje, ti Pikoleta imaš ognjište u kući, kad spremaš hranu ispod sača.
naravno. sta mislis kako mi dolazi djed mraz??
#71
Posted 14 February 2006 - 11:46
Krompire, samo izbockam ljusku da ne eksplodiraju. Slatki krompir takodje,
Kuvas krompire u mikro rerni? Kako se to izvodi?
#72
Posted 14 February 2006 - 17:52
Isto kao i virsle... Sami sebe skuvaju!Kuvas krompire u mikro rerni? Kako se to izvodi?
#73
Posted 15 February 2006 - 14:40
#74
Posted 15 February 2006 - 15:25
Pa zavisi od velicine komadica, ili celog krompira. Na najjace stavi, brate...Staklena posuda, poklopis i probas. Kad je kuvan, vadi ga. Uostalom sto ne probas na jednom krompiru, ne kosta mnogo...Koliko vremena, koja jacina pecnice, daj specifikacije pl.
Ja ih cak i osolim malko... Posle iskljucis mikro vale i samo gril da se zapeku...
#75
Posted 15 February 2006 - 16:46
Tako zavrsismo na jednom predavanju, koje smo takodjer i snimili (4 sata )
kod doticnog gospodina, koji je vladao materinjim jezikom jos vrlo dobro, s
obzirom da je vec 30 godina zivio u Kaliforniji.
Da skratim; tip je naucnik na institutu za Biofiziku, i iznosio je samo cinjenice; znaci nikakve teorije, vec je svaku, iako gotovo neverovatnu cinjenicu, iznosio
s pokricem :koje godine, koji institut, koje osoblje itd...
Biofizika "vidi"ono sto biohemija ne vidi, tj. promene u strukturi molekula koje nastaju npr. upravo pod zracenjem mikrotalasne, i s time ne mogu da budu u celosti primljene od strane naseg organizma, vec kao "visak" bivaju izbacene...
7 grama mogu bubrezi dnevno da izbace; sto ostane ostane; vecinom na kostima i u krvnim zilama...
1977 je vodjen ekseriment na Kembridzu, gde je 1000 macaka bilo zatvoreno (svetlost je naravno hrana br.1, ali mesec dana se moze bez problema izdrzati bez iste), sva rana kao i voda su im podgrejavane 4 sekunde pre nego sto su hranjene.Mogle su da jedu sta hoce, izbor je bio ogroman.
Nakon mesec dana sve su pomrle, a kao glavni uzrok je navedeno
"Izgladnjele".
Mrcine nisu mogle vise da se pomere koliko su se udebljale, ali su umrle od gladi!
Princip Biofizike (koji se ne koristi rado u vremena konzumacije, vec radije biohemija)nudi 1000 takvih primera...
Sablaznio sam se kad cuo sta je tip pricao, i jednostavno nisam mogao da verujem. Sveze voce po zapadnim principima ne sme da bude starije od
5 godina.sta rade da bi ga spakovali par godina dok ne dodje na trziste?
Lepo ga ozrace, time zaustavljaju proces raspada pa posle par godina...
itd, sam znam najmanje 50 primera--ali mnogo da se pise...tako da ono naravno ocekujem posle ovog teksta salvu, kako to, ma nemas pojma itd...
cisto sam hteo ovo da podelim sa vama, i necu da se osvrcem na
zagrizenike moderne tehnologije...naravno, nekad je bolje ne znati sta se dogadja....bolje se zivi itd.